ערוץ HD - חייב ערוץ נפרד?
שאלת תם, האם ערוץ HD וערוץ SD יכולים לשבת על אותו ערוץ בממיר? או שאנחנו הולכים לסבול במשך שנים רבות מכפילות ערוצים ?
אין אפשרות שערוץ 1 וערוץ 511 יהיו באותו ערוץ והאיכות תיהיה פשוט בהתאם לממיר? האם זה קיים בעולם?
אין אפשרות שערוץ 1 וערוץ 511 יהיו באותו ערוץ והאיכות תיהיה פשוט בהתאם לממיר? האם זה קיים בעולם?
כנראה שהכפילות תהיה לשנים, כיוון שעל-פי המפרט שפרסמה הרשות השניה, יכולת HD היא רק אופציה בממירים המשווקים. אני משער לי שהכוונה הייתה להוזיל את מחירי הממירים עבור האוכלוסיה (וגם עבור המדינה שתסבסד חלק מן הממירים), אבל לדעתי זו הייתה חשיבה שגויה, שכן הכפילות הזו תעלה יותר יקר בסופו של דבר...
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
זה לא קורה רק אצלנו, גם בארה"ב אותם אפיקים משדרים על HD ו-SD ביחד, אבל זה עניין טכנולוגי שממירים רגילים מקבלים אות HD וממירים אותו ל-SD (גרוע כמובן כי ארה"ב זה NTSC, כלומר 480P) אבל זה רק במידה והממיר מכיל את אותה ספרת חיוג לאיזור שבו משודר הערוץ (חפשו בגוגל DIRECTV CHANNELS ותבינו).
אם למשל ערוץ היה משדר HD בלבד, אז הלקוחות בעלי הממירים הרגילים שלא מקבלים אותות HD לא יעבירו את השידור, אתה תראה מסך שחור (מה שקורה לאנשים שיש להם ממיר DTT שלא מקבל אותות HD וקולטים מקפריסין את ערוצי הHD), במידה ואין את הערוץ ב-SD, לא תוכל לראות את הערוץ, כלומר שילמת סכום מסויים על ערוץ שאתה לא יכול לראות אלא אם כן שילמת על ממיר HD, זה מדוע למשל בyes ערוצי הסדרות מתחלקים ל-012~015 ב-SD ו-512~515 ב-HD.
אותו הדבר בערוץ הראשון.
אם למשל ערוץ היה משדר HD בלבד, אז הלקוחות בעלי הממירים הרגילים שלא מקבלים אותות HD לא יעבירו את השידור, אתה תראה מסך שחור (מה שקורה לאנשים שיש להם ממיר DTT שלא מקבל אותות HD וקולטים מקפריסין את ערוצי הHD), במידה ואין את הערוץ ב-SD, לא תוכל לראות את הערוץ, כלומר שילמת סכום מסויים על ערוץ שאתה לא יכול לראות אלא אם כן שילמת על ממיר HD, זה מדוע למשל בyes ערוצי הסדרות מתחלקים ל-012~015 ב-SD ו-512~515 ב-HD.
אותו הדבר בערוץ הראשון.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78877
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב שיש פה פספוס אדיר של הרשות עם נסיונה הכנה להוזיל ככל שניתן את העלויות למשתמשים הסופיים,
הרשות לא דרשה אלא "המליצה " על ממירים שתומכים ב HD, משום כך ככל הנראה נאלץ לחיות עם שידורי SD במקביל לשידורי HD ככל הנראה מקבץ קיים שיכיל את ערוץ 1 ערוץ 2 ערוץ הכנסת ערוץ 23 ואולי 33 אם ישרוד.
ובמקבץ השני 2 ערוצי HD אחד לערוץ הראשון ושני משותף לערוץ 2 ו 10 בנוסף לערוצי רדיו שיחולקו בין המקבצים.
חלם כבר אמרנו...
האידיאלי הוא כעת לפני התחלת שידורי האמת להודיע על תמיכה בממירי HD בלבד וTRADE IN לממירים הקיימים
כך כולם מרוויחים חוץ מכאלה שיש להם כבר ממירים ויאלצו לשדרג.
חלומות באספמיה, אני יודע.
בכל מקרה לדעתי הרשות בשיתוף גורמי השידור יכולה כבר להתחיל להעביר את כולם לשידורי מסך רחב כפי שכבר מקובל באירופה מזה 21 שנה.
הרשות לא דרשה אלא "המליצה " על ממירים שתומכים ב HD, משום כך ככל הנראה נאלץ לחיות עם שידורי SD במקביל לשידורי HD ככל הנראה מקבץ קיים שיכיל את ערוץ 1 ערוץ 2 ערוץ הכנסת ערוץ 23 ואולי 33 אם ישרוד.
ובמקבץ השני 2 ערוצי HD אחד לערוץ הראשון ושני משותף לערוץ 2 ו 10 בנוסף לערוצי רדיו שיחולקו בין המקבצים.
חלם כבר אמרנו...
האידיאלי הוא כעת לפני התחלת שידורי האמת להודיע על תמיכה בממירי HD בלבד וTRADE IN לממירים הקיימים
כך כולם מרוויחים חוץ מכאלה שיש להם כבר ממירים ויאלצו לשדרג.
חלומות באספמיה, אני יודע.
בכל מקרה לדעתי הרשות בשיתוף גורמי השידור יכולה כבר להתחיל להעביר את כולם לשידורי מסך רחב כפי שכבר מקובל באירופה מזה 21 שנה.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
בלי שום קשר, ברגע שיתווספו יותר ערוצים לחבילה של עיד"ן , הרשות חייבת לעשות רה-אירגון, ולשים את הערוצים ה"שווים" תחת אותו התדר,
זה יפתור המון בעיות אצל אנשים שירצו להקליט ערוץ X, ובאותו זמן לצפות בערוץ Y .
נדיר למצוא ממיר DVB-T כלשהו, במחיר סביר , ושיידע להקליט שתי תחנות שמקורן משני תדרים שונים לגמרי.
נדיר למצוא ממיר DVB-T כלשהו, במחיר סביר , ושיידע להקליט שתי תחנות שמקורן משני תדרים שונים לגמרי.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
טכנית זה לא חייב להיות ערוצים:" שווים" הכל תלוי במקודד של הרשות שכבר ראינו שמסוגל לשים על אותו מיקבץ ערוצים מעורבים= של SD ו HD, יש כבר היום מכשירים שמסוגלים להקליט 2 ערוצים מ 2 מיקבצים בו זמנית הם פשוט עולים יותר כפי שציינת.dvb-acavish כתב:בלי שום קשר, ברגע שיתווספו יותר ערוצים לחבילה של עיד"ן , הרשות חייבת לעשות רה-אירגון, ולשים את הערוצים ה"שווים" תחת אותו התדר,
נדיר למצוא ממיר DVB-T כלשהו, במחיר סביר , ושיידע להקליט שתי תחנות שמקורן משני תדרים שונים לגמרי....
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
כעת שהנושא עוד בחיתוליו למרות ש כ 70 אלף ממירים וכ 25אלף מתאמי מחשב (הרבה חיתולים) על פי הרשות כבר בידי לקוחות עוד אפשר לתקן גם אם זה ,המעבר לשידורי HD יקרה בהדרגתיות, אני מעריך בתקופה של שנה עד שנתיים הרשות יכולה לציין שהם ממליצים כבר עכשיו להיערך לשידורי HD ולקנות ממירים תומכים מה שיאפשר גם לספקי הממירים להיערך עם ממירים מתאימים.akira כתב:אכן פיספוס שלא חייבו ממירי HD בלבד, ביחוד שאני מאמין שהעלות היא זהה, או תהיה זהה בקרוב - כמו אצל יס, אני לא מאמין שנראה ממירי SD עוד שנה או שנתיים. ומצד שני, הרשות לא צריכה להעניש את ה Early Adopters......
הבעיה היחידה שהם יהיו חייבים לשדר שידורי ניסיון כדי לוודא התאמת ממירים כפי שהם עשו בעבר.
אני לא רואה שום בעיה לרשות להוסיף משדר ניסיון נוסף באזור ירושלים, הם יכולים להשתמש במשדר
יתיר שאני מניח שיש להם באתר.