מהפכת הכבלים: שקע לכבל רשת בכל חדר
http://it.themarker.com/tmit/article/11371
תקנות חדשות לתכנון ובנייה שמפרסמים היום משרד התקשורת ומשרד הפנים מחייבות התקנת שקעים לכבל רשת, כבל טלוויזיה ושקע לתקשורת בזק בכל חדר הנבנה בישראל, בתחולה מיום 20.9.10
תקנות חדשות לתכנון ובנייה שמפרסמים היום משרד התקשורת ומשרד הפנים מחייבות התקנת שקעים לכבל רשת, כבל טלוויזיה ושקע לתקשורת בזק בכל חדר הנבנה בישראל, בתחולה מיום 20.9.10
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
מצויין, הגיע הזמן! 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
באמת נראה שהפעם חשבו על הכל.עוד נקבע שהתעלות יכילו מספיק מקום להעברת כבלים נוספים, כמו סיבים אופטיים, לטובת כבילה עתידית ושירותי תקשורת עתידיים....
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
pixies כתב:באמת נראה שהפעם חשבו על הכל.עוד נקבע שהתעלות יכילו מספיק מקום להעברת כבלים נוספים, כמו סיבים אופטיים, לטובת כבילה עתידית ושירותי תקשורת עתידיים.......
שאפו, כל הכבוד.
כל הכבוד!!!
בתור אחד שלא סובל את האינטרנט האלחוטי בשימוש קבוע, מדובר על ח"ח חזק לכחלון (מבחינתי).
בתור המטורף התורן במשפחה כשבנינו את הבית שילמתי אקסטרה 1,500 ש"ח לחשמלאי שלנו (אל תגידו להורים שלי
)
שישים עוד נק' גוויס עם חוטי משיכה ברחבי הבית לאחר שישבתי על התוכנית חשמל - שלאחר סיימנו מתחתי כבלים וחיברתי נק' וכו'.
התברר שבסה"כ יש לי בבית 26 נק' תקשורת שיוצאות מנק' הכוכב של הארון תקשורת ואצלי ביחידת דיור בסלון כבר מאחורי המזנון התווסף סוויצ' לאקסטרה מכשירים
אם התקן הזה היה נכנס לפני 6-7 שנים אני בטוח שאנשים פחות היו מרשתים את הבית באלחוט.
בתור אחד שלא סובל את האינטרנט האלחוטי בשימוש קבוע, מדובר על ח"ח חזק לכחלון (מבחינתי).
בתור המטורף התורן במשפחה כשבנינו את הבית שילמתי אקסטרה 1,500 ש"ח לחשמלאי שלנו (אל תגידו להורים שלי
שישים עוד נק' גוויס עם חוטי משיכה ברחבי הבית לאחר שישבתי על התוכנית חשמל - שלאחר סיימנו מתחתי כבלים וחיברתי נק' וכו'.
התברר שבסה"כ יש לי בבית 26 נק' תקשורת שיוצאות מנק' הכוכב של הארון תקשורת ואצלי ביחידת דיור בסלון כבר מאחורי המזנון התווסף סוויצ' לאקסטרה מכשירים
אם התקן הזה היה נכנס לפני 6-7 שנים אני בטוח שאנשים פחות היו מרשתים את הבית באלחוט.
נערך לאחרונה על ידי iziko ב 30/06/2010 15:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
עדיין לא חשבו על הכל:pixies כתב:באמת נראה שהפעם חשבו על הכל.עוד נקבע שהתעלות יכילו מספיק מקום להעברת כבלים נוספים, כמו סיבים אופטיים, לטובת כבילה עתידית ושירותי תקשורת עתידיים.......
צנרת נפרדת בחדר המדרגות לדירה עבור הוט ויס בנפרד ,וצנרת נוספת לDTT בחדר המדרגות לבית.
כן בכל חדר תשתית כנ"ל נפרדת לשלושה-אחרת הבלאגאן החיצוני ימשיך לחגוג.
דוגמא לכך כרגע יש תלונה מהוט למשרד התקשורת על יס.
מה שקרה ששכונות שלמות מחוברות לאינטרננט של הוט סבלו מניתוקים לא מוסברים,
בהוט גילו שכתוצאה מחיבור משותף חדר תדר 40 מגה הרץ של הויאודי של יס לתשתית הRF
של הוט.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
תקנות חדשות לתכנון ובנייה (חיווט)
כל בית חדש שיבנה בישראל יכיל לא רק שלושה שקעי חשמל כפי שמגדיר החוק כיום, אלא תשתית תקשורת מקיפה בכל חדר. בהתאם לתקנות החדשות שפורסמו כעת יכלול כל חדר שקע לכבל רשת לטובת תקשורת מחשבים בתוך הבית (LAN), שקע לכבל טלוויזיה (כבלים ולווין), וכן שקע טלפון לתקשורת בזק מבוססת נחושת.
מקור - http://it.themarker.com/tmit/article/11371
יוזמה מבורכת.
מטי.
מקור - http://it.themarker.com/tmit/article/11371
יוזמה מבורכת.
מטי.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
זוג מבוגר שאחרי שהילדים השתחררו מהצבא, עשו את הטיול והספיקו להתחתן, רוצה לקנות בית.iceman90 כתב:לדעתי בדיוק ההפך, זה לפחות ילחם בדרישות מופרכות של קבלנים על תשלומי אקסטרה בשביל משהו שאמור להיות בסיס.
מטי....
מעניין אותו איזה וכמה כבלי רשת מושחלים בתוך הבית? כמעט בטוח שלא.
אז למה שאותו זוג כבר מראש ישלם את האקסטרה על משהו שהם לא צריכים?
זוג צעיר ללא ילדים (או ילד בדרך) רוצה לקנות בית. נק' רשת בסלון - בסדר, בחדר שינה - בסדר, אבל למה אני צריך גם בחדרים אחרים? מה עם יש לי רשת אלחוטית והראוטר יושב בארון בסלון ומהחדר אני קולט אותו יופי יופי?
למה גם על זה צריך מראש לשלם אקסטרה?
אולי זה נראה לך קצת, אבל זה אומר שהמחיר נקבע על ידי:
עבודה של אדריכל, קבלן חשמל, עבודה על תשתיות נוספות,
ציוד נוסף - צינורות, כבלים, קרונות, מחברים, אביזרי קצה, חציבה נוספת אם הקירות אינם מוכנים מראש, פינוי פסולת, מגברי קו לכל הבניין (תקנות תקשורת קוית חדשות) ובטח גם 300 אחוז רווח... עוד תוספת של עוד כמה אלפים לדירה?
אגב, אתה יודע שעדיין הסטנדרט הוא 3 שקעי חשמל בסלון? יש לך רק שלושה מכשירים בסלון?
מטבח, שקע כוח ושקע נוסף, חדרי שינה 2 נק'...
אתה צורך פי 7 יותר ממה שהקבלן נותן לך, אז עכשיו תגיד לי, רגע השחלתי כבלי רשת, אני לא אעשה עוד נק' חשמל כי לכולם יש רסיברים, פלאזמות, קונסולות משחק, ראוטרים, מחשבים בכל חדר וכו'...
אם נתחיל לשנות את הסטנדרטים אנו נגיע למחירים של 4 מיליון לדירה בצ'יק.
אני אומר, זה תחום CUSTOM, הסטנדרט ישאר מצומצם, מי שרוצה, מוסיף כסף ומוסיף לו דברים, מי שלא, לא.
כל זה טוב ויפה, רק שאני משוכנע שתסכים איתי, custom עולה יותר ממה שבא כבסיס. גם אם זו בדיוק אותה עבודה והיא נעשית בדיוק ע"י אותם אנשים, ברגע שהיא custom היא אוטומטית עולה יותר, הרבה יותר.
זוגות מבוגרים קונים בתים חדשים הם ממש מיעוט (לא בדקתי, אבל אני בספק שזו תופעה נפוצה כ"כ).
וזוגות צעירים עם ילדים קטנים גדלים להיות זוגות פחות צעירים עם ילדים שהם בני נוער...
מטי.
זוגות מבוגרים קונים בתים חדשים הם ממש מיעוט (לא בדקתי, אבל אני בספק שזו תופעה נפוצה כ"כ).
וזוגות צעירים עם ילדים קטנים גדלים להיות זוגות פחות צעירים עם ילדים שהם בני נוער...
מטי.
תקנה מצוינת. אם הדירה שקניתי לפני שנתיים היתה מרושתת הייתי חוסך הרבה התלבטויות. מחיר הרישות יגולם במחיר הדירה. כל נקודה אקסטרה עולה מאות שקלים. בגלל זה זה לא רישתתי בקניה ועד עכשיו אין רשת בביתJEXY כתב:תקנה שטוטית שתעלה את ערך הדירות והכל בגלל לחץ של התאחדות הקבלנים שלא בא להם לעשות עבודות אקסטרה אחרי שכבר סגרו תוכניות....
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אצלי הקבלן נתן כסטנדרט נקודה ריקה ( עם חוטי משיכה לארון תקשורת) כזו בכל חדר ליד שקע הטלוויזיה.
אני כמובן משכתי רשת לכל הבית ברגע שנכנסתי לבית.
וזה בבית שנבנה לפני 4 שנים.
דרך אגב הוא לא ממש פירט והתפאר שהוא נתן הכנה לרשת הוא פשוט נתן. (מפתיע .... בהתחשב בשאר ההתנהלות שלו)
אני לא מכיר אפילו שכן אחד נוסף שהעביר בהם רשת אצל כולם ראיתי שהנקודות פשוטות מכוסות במיכסים.
אני כמובן משכתי רשת לכל הבית ברגע שנכנסתי לבית.
וזה בבית שנבנה לפני 4 שנים.
דרך אגב הוא לא ממש פירט והתפאר שהוא נתן הכנה לרשת הוא פשוט נתן. (מפתיע .... בהתחשב בשאר ההתנהלות שלו)
אני לא מכיר אפילו שכן אחד נוסף שהעביר בהם רשת אצל כולם ראיתי שהנקודות פשוטות מכוסות במיכסים.
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
מה שיקרה זה שהרבה עוסקים בתחום הרשתות והכבילה יהיו מחוסרי עבודה עלה"אקסטרות".
אני "הייתי מעריך" קבלן שהיה מכין לי בנוסף כמו הכנה למזגן מרכזי שנהיה דרך אגב חלק
מהתקנות בבית חדש ,שאוסרות התקנת יחדה חיצונית מחוץ לחלון-הכנה לתעלה עבור
מסך בנקודה מרכזית כחלק מהעסקה ,ולא לפוצץ בכסף עבור ההתקנה ,שמאוחר יותר
עלולה למלא את כל הבית באבק של חציבות מיותרות בגלל תמהיל של מחיר שערוייתי.
אני "הייתי מעריך" קבלן שהיה מכין לי בנוסף כמו הכנה למזגן מרכזי שנהיה דרך אגב חלק
מהתקנות בבית חדש ,שאוסרות התקנת יחדה חיצונית מחוץ לחלון-הכנה לתעלה עבור
מסך בנקודה מרכזית כחלק מהעסקה ,ולא לפוצץ בכסף עבור ההתקנה ,שמאוחר יותר
עלולה למלא את כל הבית באבק של חציבות מיותרות בגלל תמהיל של מחיר שערוייתי.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
אנשים -כאחד שלפעמים מתעסק בתשתיות די דומות -אומנם בתחום הגינון ולא בבניה
לעשות דברים כאלו במהלך ההקמה הרבה יותר זול ופשוט -מלעשות אותם במועד מאוחר יותר
תיקחו לדוגמה בניין בהקמה
יש לכם פועלים\ומנופים \ומשאיות שמובילות ציוד \
אין לכם שכנים נודניקים -שיעכבו אותכם
יש לכם מכולה לפסולת בנין
וכמובן לא צריך לחצוב בקיר עם מגעים בזמן הנכון
וככה כל התשתיות האלו של מים\חשמל\וכו וכו הרבה יותר פשוטים להקים
במילים אחרות -יותר זול ועם זה יהיה סטנדרטי בכל בית קבלנים לא יקחו על זה הרבה תוספת
לעשות דברים כאלו בנפרד גם מעצבן שכנים וגם הרבה יותר יקר
עם רוצים להוזיל מחיר זה יוצא מכוער כי עושים את הפלסטיקים הלבנים האלו
ועם רוצים לשמור על מראה הבית -להתחיל לחצוב עולה הרבה
לעשות דברים כאלו במהלך ההקמה הרבה יותר זול ופשוט -מלעשות אותם במועד מאוחר יותר
תיקחו לדוגמה בניין בהקמה
יש לכם פועלים\ומנופים \ומשאיות שמובילות ציוד \
אין לכם שכנים נודניקים -שיעכבו אותכם
יש לכם מכולה לפסולת בנין
וכמובן לא צריך לחצוב בקיר עם מגעים בזמן הנכון
וככה כל התשתיות האלו של מים\חשמל\וכו וכו הרבה יותר פשוטים להקים
במילים אחרות -יותר זול ועם זה יהיה סטנדרטי בכל בית קבלנים לא יקחו על זה הרבה תוספת
לעשות דברים כאלו בנפרד גם מעצבן שכנים וגם הרבה יותר יקר
עם רוצים להוזיל מחיר זה יוצא מכוער כי עושים את הפלסטיקים הלבנים האלו
ועם רוצים לשמור על מראה הבית -להתחיל לחצוב עולה הרבה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מקפיץ שרשור ישן
האמת אני דיי משוכנע שיש תוצאות בשטח ממה שרצו לעשות לבין מה שנעשה בפועל.
התחלתי כמה פרויקטים שבהם שמתי לב שישנה תשתית ייעודית לתקשורת בבית. חלק מהקבלנים משקיעים ושמים את הצנרת בקופסת גוויס 3 בודדת, חלקם מניחים את הצינור יחד עם צינור של הטלפון גם לשקע גוויס וחלקם מכניסים את הצינור לקופסת 55 רגילה.
אז מה זה אומר בעצם? שהתקנות מתחילות לעבוד או שזה משהו פרטני שאולי אני לא שמתי לב בשלבי התכנון הראשונים בין הלקוח לקבלן????
התחלתי כמה פרויקטים שבהם שמתי לב שישנה תשתית ייעודית לתקשורת בבית. חלק מהקבלנים משקיעים ושמים את הצנרת בקופסת גוויס 3 בודדת, חלקם מניחים את הצינור יחד עם צינור של הטלפון גם לשקע גוויס וחלקם מכניסים את הצינור לקופסת 55 רגילה.
אז מה זה אומר בעצם? שהתקנות מתחילות לעבוד או שזה משהו פרטני שאולי אני לא שמתי לב בשלבי התכנון הראשונים בין הלקוח לקבלן????