כרטיס מסך: 512M DDR5 או 1G DDR3?
שלום
אני מתכוון לקנות כרטיס מסך GT240 במקום ה-9500 שיש לי כרגע במחשב.
מאחר והכרטיס הזה מגיע עם זכרון של 1G DDR3 או 512M DDR5 בלבד. אני מבקש עזרה מנומקת להחלטה. המחיר כמעט זהה. הייעוד המרכזי הוא למדיה סנטר (צפיה בסרטים). במחשב יש לי זכרון RAM DDR3 של 2G.
תודה
אני מתכוון לקנות כרטיס מסך GT240 במקום ה-9500 שיש לי כרגע במחשב.
מאחר והכרטיס הזה מגיע עם זכרון של 1G DDR3 או 512M DDR5 בלבד. אני מבקש עזרה מנומקת להחלטה. המחיר כמעט זהה. הייעוד המרכזי הוא למדיה סנטר (צפיה בסרטים). במחשב יש לי זכרון RAM DDR3 של 2G.
תודה
תסתכל בלינק הזה - שאלה דומה.
בגדול נראה שה-GDDR5 עדיף.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/274 ... -ddr3-ddr5
בגדול נראה שה-GDDR5 עדיף.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/274 ... -ddr3-ddr5
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
הזכרון רלוונטי רק למשחקי מחשב, ולכן קנה את הזול יותר. למעשה, בשביל תכני HD תקבל אותם ביצועים גם עם GT210.
קח בחשבון שסדרת ה-GT2xx לא תומכת בפורמטי האודיו החדשים DTS-HD ו-True-HD, אלא רק ב-DD/DTS/PCM/LPCM.
קח בחשבון שסדרת ה-GT2xx לא תומכת בפורמטי האודיו החדשים DTS-HD ו-True-HD, אלא רק ב-DD/DTS/PCM/LPCM.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
1. זה נכון, אבל זה טיפה קשה להגדרה, וכרטיס שמעביר הכל זול מאוד כיום, כ-200 ש"ח.
2. עד כמה שידוע לי, כרטיסי המסך של אנוידיה ו-ATI יודעים להוציא סאונד רק באחת היציאות שלהם. אבל ייתכן שאני טועה, לא בדקתי את זה.
2. עד כמה שידוע לי, כרטיסי המסך של אנוידיה ו-ATI יודעים להוציא סאונד רק באחת היציאות שלהם. אבל ייתכן שאני טועה, לא בדקתי את זה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
זיכרון בכרטיס המסך חשוב בעיקר למי שרוצה להפעיל רזולוציות גבוהות.
כלומר אם אתה מתכוון להפעיל מסך על 1080P, ואפילו עוד מסך במקביל, אני מאוד ממליץ לקנות 1GB.
עם 512 מגה יתכן מצב שכרטיס המסך לא יוכל להכיל את המידע ותיווצר לך תופעת TEARING (פסים כאלה בזמן צפייה)
לכן ממליץ בחום על 1GB.
אל תתייחס לגימיק הזיכרון, זה חשוב בעיקר אם יש לך מערכת מהירה מבוססת CORE I7 למשל.
כלומר אם אתה מתכוון להפעיל מסך על 1080P, ואפילו עוד מסך במקביל, אני מאוד ממליץ לקנות 1GB.
עם 512 מגה יתכן מצב שכרטיס המסך לא יוכל להכיל את המידע ותיווצר לך תופעת TEARING (פסים כאלה בזמן צפייה)
לכן ממליץ בחום על 1GB.
אל תתייחס לגימיק הזיכרון, זה חשוב בעיקר אם יש לך מערכת מהירה מבוססת CORE I7 למשל.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
היתרון של סוג הזיכרון בא לידי ביטוי במשחקים, אם כבר הייתי הולך על אופציה זולה מבית ATI מסדרה HD5XXX שנותנת ביציאת HDMI שלה את הפורמטים החדשים. אפשר למצוא HD5450 בסביבות 200 ש"ח.
אני לא מבין מה ההגיון בלקנות 240GT אם כבר יש לך 9500GT
ה-240GT הוא נמצא בין ה- 9600GT ל- 9500GT ככה שהבדל ביצועים יהיה זניח ביותר..
כמו שאמרו למעלה, אם כבר אתה קונה כרטיס חדש לHTPC, קנה 5450/ 5550 וכו ( כל כרטיס מסדרת 5XXX של ATI) הם מתחמים פחות צורכים פחות חשמל ותומכים בפורמטים החדשים...
ה-240GT הוא נמצא בין ה- 9600GT ל- 9500GT ככה שהבדל ביצועים יהיה זניח ביותר..
כמו שאמרו למעלה, אם כבר אתה קונה כרטיס חדש לHTPC, קנה 5450/ 5550 וכו ( כל כרטיס מסדרת 5XXX של ATI) הם מתחמים פחות צורכים פחות חשמל ותומכים בפורמטים החדשים...
קבלתי לבדיקה קצרה כרטיס HD5670 והיה נדמה (אולי) כי איכות התמונה של ה-GT9500 הישן שלי יותר טובה. מה שיותר חמור - כאשר אני מחבר מסך טלויזיה "46 ברזולוציה של 1080pהתמונה אינה ממלאת את כל המסך. היחס נשמר אך המסך מנוצל כאילו היה "42 (בערך). תופעה כזו לא היתה בכרטיס הקודם ולא מצאתי דרך לתקן את זה. משהוא לא עשיתי נכון או שזה ה-output הנורמאלי של הכרטיס הזה?
לדאבוני נאלצתי כבר להחזיר את הכרטיס כי כאמור קבלתי אותו לבדיקה קצרה בלבד. אבל אם אני שוקל לקנות אחד במקום ה- GT240 שחשבתי עליו אני צריך לדעת.
לדאבוני נאלצתי כבר להחזיר את הכרטיס כי כאמור קבלתי אותו לבדיקה קצרה בלבד. אבל אם אני שוקל לקנות אחד במקום ה- GT240 שחשבתי עליו אני צריך לדעת.
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
אין שום סיבה שהתמונה לא תתפרס על כל המסך.
בדרייברים של ATI יש אפשרויות של OVERSCAN ו UNDERSCAN. צריך לקבע את ההגדרות האלה לגודל הרצוי, לצורך העניין אצלי, המסך מכוון על NATIVE RATE ולכן ההגדרות הן על 0%.
אם למסך אין אפשרות כזו, ששמה את יחס הפיקסלים לתמונה 1:1, אז יש צורך בשינוי ההגדרות האלה.
בכל מקרה ידה של ATI על העליונה פה. שום סיבה לקנות נבידיה
בדרייברים של ATI יש אפשרויות של OVERSCAN ו UNDERSCAN. צריך לקבע את ההגדרות האלה לגודל הרצוי, לצורך העניין אצלי, המסך מכוון על NATIVE RATE ולכן ההגדרות הן על 0%.
אם למסך אין אפשרות כזו, ששמה את יחס הפיקסלים לתמונה 1:1, אז יש צורך בשינוי ההגדרות האלה.
בכל מקרה ידה של ATI על העליונה פה. שום סיבה לקנות נבידיה
נערך לאחרונה על ידי staticx ב 30/06/2010 19:37, נערך פעם 1 בסך הכל.