שיפור מורגש בקליית תערובות לאחרונה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
hosq פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #1 

תמיד מדהים אותי מחדש כמה חשוב הנסיון בתחום נישתי כמו קפה. למעלה שנה הכלי המופלא העונה לשם חביתוש נמצא אצלי, ונראה שאני עוד רחוק ממיצוי יכולותיו. כל פעם מגלים עוד משהו, עוד דרך, עוד רעיון לשיפור.
- טיפ שלקחתי מ NEGRO הוביל אותי לשינוי פרופיל, בתחילה להבה נמוכה כ 3 דק ואחכ העלאה משמעותית כדי לקבל פיצוץ ראשון עוצמתי באזור ה 9 דק' . הורדה הדרגתית תוך כדי הפיצוץ ללהבה בינונית ועצירה לפי הצורך
- טיפ שלקחתי מאבגי, זרקתי לתוך החביתוש וו מתכת מסיבי (אפשר גם סתם בורג גדול או שניים). כך אני קולה כמות גדולה (שתי כוסות חד פעמיות של קפה) ודי אחיד. כמובן צריך לשקשק טוב טוב לאורך כל הקליה אחרת יצא לא טוב.
- הפרדה בקליה, לדעתי הוביל לשיפור גדול. קליה בנפרד בשני שלבים, של כמחצית מהתערובת רק זן בסיס ובד"כ בהיר יחסית - קוסטהריקה, אינדיאן פלנטיישן, בורונדי, ברזיל, קולומביה, כולם טובים לכך. ומחצית שניה תערובת של שניים שלושה זנים שאמורים להתאים בפרופיל הקליה וקליה לכיוון היותר כהה. למשל סידמו + סומטרה + PNG , או ימן + PNG, או גווטמלה + ירגשף לא כהה (במקרה זה אפשר עם קולומביאני או אינדיאני פלנטיישני בקליה כהה יחסית כזן הבסיס). לכל סבב קליה כהה ניתן לשלב רובוסטה להוספת עניין וסמיכות.

אגב מאז שהתחלתי לקלות בלהבה גבוהה יחסית, לא רק שהטעם השתפר, גם הקליה הפכה ליותר סימפטית ותוך כרבע שעה מסיימים סבב כולל קירור.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

ההפרדה בקליה באמת מתחילה להשמע יותר ויותר הגיונית, במיוחד אחרי הגרף האחרון של NEGRO.

מה דעתך על הרעיון הבא:
- אתה מתחיל את הקליה עם הזנים שאמורים להקלות יותר זמן --> יותר כהה (ומן הסתם מאבדים פחות לחות בפרק זמן נתון)
- אחרי 2-3 דק', אתה מכניס לתוך החביתוש את הזנים שאמורים להקלות בהיר יותר

יעבוד? אם כן, אז ניצחנו את המערכת.

בג'ין זה יהיה יותר קשה לביצוע.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

עכשיו שאבגי נותן גם משפך נחושת אז אפשר להטעין את החביתוש גם כשהוא חם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #4 

אז בוא ננסה.
אני באמת רוצה לראות את החביתוש בפעולה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

אני אתן לך אותו לניסיון - אם ייצא לי אז אפילו היום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #6 

תודה, אבל אין לי איך להשתמש בו... אין מצב שאני קולה איתו במטבח. יזמינו לי מכבי אש.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #7 

שלום לכולם, מוטי, הוספת פולים "קלים לקלייה" לאחר 2-3 דקות זה רעיון מעניין, אם יעבוד אני לא יודע כיוון שקשה להתעסק עם החביתוש כשהוא רותח, כמו הפולים יישארו זמן מסויים ללא תזוזה ובמגע עם חלקי המתכת שיכולים לחרוך קלות את הפולים.
לנסות תמיד מבורך.
ולHOSQ
תנסה להבה בינונית מההתחלה כך שפיצוץ 1 יגיע בסביבות ה6-7 דקות, ממש בתחילת פיצוץ תוריד את הלהבה ללהבה נמוכה.
ככל שהקלייה תתקצר,טעמי הזן ייחשפו אך לשמור על מרחק של 3-5 דקות בין פיצוץ 1 ל 2 בחביתוש,לדעתי ייתן לך תוצאה אופטימאלית של רמת סוכר גבוהה,ועדיין טעמי זן עדינים.
אני שמח שאתם נהנים .
יום מצוין
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

בלי שום ניסיון בקלייה (אז ייתכן שאני טועה :P) אבל קצת מחשבה פיזיקלית - אם אתה מוסיף פולים מבחוץ אתה חוסך את זמן החימום וכנראה הם ייקלו מהר מהרגיל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #9 

NEGRO, יש הגיון במה שאתה אומר. ובכל אופן - שווה לנסות ולראות מה יקרה.
האמת שבשלב הראשון אני חושב שאני פשוט אנסה לקלות את הזנים בנפרד ולערבב, ולראות האם אני מרגיש הבדל מהותי בטעם.
יכול להיות שההבדל יהיה איזוטרי מספיק כדי שלא ארצה להטריח את עצמי עם כל העניין.

אורי - אתה צודק, אכן זמן החימום נחסך. זה אומר שכנראה הפולים "השניים" צריכים פשוט להכנס קצת מאוחר יותר, כדי שיגיעו לדרגת הקליה ביחד עם הפולים שנכנסו ראשונים. הכל ענין של ניסוי וטעייה.

hosq פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #10 

זה נשמע ניסוי מעניין אבל מכניס רמת סיבוך נוספת לתהליך לא פשוט. החביתוש הוא לא שגר ושכח, פה ושם צריך לתקן את הלהבה לפי ההתקדמות. שלא לדבר על זה שלפיצוצים לא יהיה משמעות וטעות משמעותה לזרוק הכל לפח. הרעיון של NEGRO נשמע הגיוני יותר, פשוט כי זה מקצר את זמן הקליה ולא יעיק לקלות שני סבבים.
אגב אני לא בטוח ששלב החימום נחסך אם מכניסים את הפולים באמצע, כי כל עוד הפולים לא במצב אקסותרמי ( = פולטים חום) הם לא יחממו. וזה קורה רק בפיצוץ ראשון.
what's next?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #11 

דבר נוסף שתמיד כדאי לעשות היא לקלות ולשתות חד זני, להבין את הזן ולקלות אותו באופן כזה שהוא יהיה לטעמכם האישי.
אני תמיד מדגיש שאני לא חובב אספרסו אך אני תמיד משתדל ועושה לא יותר משני זנים לכל קפה שאני מכין.
לטעמי שני זנים זה די והותר כיוון שאני משתמש בזן מאזן כמו הסרדו ונותן את הטון בעזרת זן קיצוני כמו סידמו, כך ניתן לרכך טעמים אגרסיביים אך עדיין לשמור על תערובת בעלת כיוון ואופי.
לילה מצוין
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

hosq פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #12 

משום מה, התערובות היותר מוצלחות שהיו לי, כללו 5 זנים, ואחת היתה פשוט שאריות מכלמיני שקליתי. מוזר אבל עובדה.
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”