AMB Gamma-2 DAC - סקירה והשוואה לGamma-1

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 156
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם

כבר זמן רב שאני מחפש לעצמי שדרוג למקור. בחצי שנה האחרונה היה לי AMB Gamma 1 שקניתי בגלל המחיר ובגלל התסכול שלא מצאתי את הgamma 2 במחיר שפוי.
אז היום הזה הגיע לפני שבועיים וחצי כשמצאתי את ה Gamma בתצורה שרציתי ובמחיר שפוי.
הgamma 2 הוא DAC לבניה כDIY, וזה בעצם כל מה שAMB עושים - מגברים, ממירים וספקי-כוח DIY. יש מעט מאוד אנשים שיוכלו להטיל דופי באיכות הסאונד שכל אלה עוזרים להפיק ובתמורה מצוינת למחיר כמו הרבה מוצרי DIY.
הgamma 2 שלי מכיל את החלקים הבאים:WM8741 AD8656 SRC4192, בעצם בניה יחסית סטנדרטית כמו שMisterX מציע (בונה מקצועי שמומלץ ע"י AMB). כניסה אופטית, קואקסלית וmini-USB. יציאת RCA וPL-3.5 מ"מ.

ולעניין. אחרי שבוע וחצי והסופ"ש האחרון שהוקדש בעיקר למוזיקה הגעתי לכמה מסקנות.
הציוד בבדיקה היה: מגבר ROTEL RX-850 רמקולים Wharfedale 9.1 ואוזניות audio-technica ad-900 (בחיבור ל2 ולרוטל).
אני משתמש בFOOBAR2000 מנגן רק קבצי FLAC ומחבר את ה2 בUSB (שגם מזין את החשמל כרגע, הייתי אמור לקבל איתו סיגמא אבל זה לא הסתדר לצערי).

אני מאזין בעיקר ללד-זפלין, פלויד, מוזיקה קלאסית וג'אז/בלוז ולכן כל אלו יהיו נקודת ההתייחסות שלי במסקנות.

Led-Zeppelin - Since I've Been Loving You
אפשר לומר שזה השיר שאני מכיר בצורה הכי טובה בכל גרסה או הופעה שקיימת.
הגבוהים נשמעים טוב יותר דרך ה2 בצורה שיחסית קל לשמוע. כשהווליום מטפס לעבר שעה 12 ה1 מתחיל לצרום ולעייף את האוזן מעט לעומת ה2 שמשאר מדויק למרבה הפלא גם בכמה שניות שהאזנתי כשהמחוגה במגבר הצביעה על שעה 4. כמו כן הבמה שמתקבלת מעט יותר רחבה וצלולה למרות שאני חייב לציין את ה1 לטובה בתחום זה. ב-מיד מתבטא השינוי הגדול ביותר. ה2 נשמע נפלא ומדויק בכל רגע בשיר לעומת ה1 שמתפזר ונמרך ברגעים המעטים שהשיר הופך למעט מהיר.
סה"כ בהשוואה כוללת הפער לא גדול כמו שאולי אפשר להתרשם וה1 מהנה להאזנה גם אחרי ששמעתי את ה2.

מפני שכרגע אני די עייף מהאזין לכל כך הרבה מוזיקה :) אני אקצר את העניינים במעט ואכנס ישר להשוואה ישירה.
ל1 יש במה גדולה בסך הכל וה2 משפר זאת במעט, לא ברוחב אלא בדיוק ובמיקום הכלים מולי. בנקודה בה ה1 חד בקצוות ה2 מתגלה כנוזלי וכיפי להאזנה.
המיד ב1 משאיר רושם טוב עד שהמחוגה עוברת את 12 אז ההבדלים לעומת ה2 מתבררים כשה2 מצליח להישאר מדויק והדוק כשהוא מסתדר עם החלקים המהירים ברוק ועם הכלים הרבים בקלאסית.
הבאס מעט יותר עמוק ב2 ובדומה למיד נראה שהוא יותר בשליטה.

אני יכול להמשיך כך לגבי כל תחום ולבסוף השורה התחתונה תהיה שה2 טוב מה1 בעיקר בפרטים הקטנים. הבמה מדויקת יותר והאוזן לא מתעייפת כשהמחוגה עוברת את שעה 12. ה1 מוציא לטעמי סאונד מאוד כיפי אבל גם פה ה2 משדרג אותו ונשמע מעודן יותר רמה או שתיים מעל.

סיכום טוב יהיה לטעמי לומר שהGamma 1 הוא פשוט ממיר נפלא למחיר כה קטן אם הוא כל כך דומה לgamma 2 שמשווה לממירים של 500$ ומעלה (מעט אנשים אף השוו אותו לממירים בטווח 1000$). את הgamma 2 לצערי אני לא יודע להשוות שום DAC ראוי אחר כיוון ששתי אלו אם השתים הרציניים שאני באמת מכיר.
יחד עם זאת מפני שאני כל כך מרוצה ורשמים ממנו בהד-פיי כה טובים אני מאמין ומקווה שהgamma 2 יהיה התחנה האחרונה שלי בכל הקשור לממירים

תמונה

תמונה

העמוד מוצר של שתי הממירים:
http://www.amb.org/audio/gamma1/
http://www.amb.org/audio/gamma2/

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

נשמע נהדר. גם שהגאמא 2 מוצר שמעניין אותי וגם העובדה שה1 לא פראייר. מצפה לשמוע אותו ביום מן הימים מול הdac שלי (שנשמע לי יותר טבעי מהאופוס).

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מעניין אותי מאוד להשוות אותו למוצרים אחרים, אבל לפני כן למצוא לו סיגמא או STEPS שיקבל זרם יותר איכותי.
אני מקווה מאוד לשדך אותו לLCD-2 או סטאקס (404?). אני עוד מתלבט.
אחרי שידרוג נראה מה יש לו להציע.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4 

מחר אני אדע אם אני קונה את ה LCD-2, אם וכאשר הJH13 שלי שוב לא יתאימו טוב בפעם השלישית.
ה404 כנראה ממש לא באותה רמה לפי הדיווחים על הLCD-2.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

זה בטוח. ה404 פשוט נראים לי כניסה טובה לעולם הסטאקס. להתחיל מO2 זו קפיצה גדולה מדי בשבילי כרגע.
בכל מקרה הLCD-2 יחד עםה JH-3A/16 מעניינות אותי יותר כרגע.
בתקווה שהגאמא 2 יהווה מקור ראוי להם.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #6 

תתחדש על השידרוג, אני בטוח שרמת הסאונד עוברת בהרבה את המראה שלו (זה לא נראה בנייה מקצועית כל כך...). ד"א הצלחתי להרוויח שיפור ענק בסאונד עם הy1 שלי ע"י הורדת 2 הקבלים של WIMA שנמצאים שם ליתר ביטחון מפני היסט DC, הלגמרי זניח (פחות מ1mW). תמונה באדיבות FOXY:
תמונה

מומלץ מאוד, הקבלים האלה פשוט חונקים את הסאונד וההבדל הוא מאוד ברור.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

צודק שהגאמא נראה פחות טוב. לי קצת פחות מפריע.
אלו היו פאנלים זמניים שהבונה שם. הוא הציע לי לחכוח שבוע שהפנלים המקוריים יגיעו מAMB אבל מבחינתי זה לא תורם כלום ורק מרים את המחיר בדי הרבה. גוף המארז מקורי ולמען האמת לידי מחצי מטר הוא גם נראה אחלה.
הבונה במקרה שלי עשה 2-3 גאמ(ות?) לפני כן. ביררתי עם הקונים הקודמים והם היו מרוצים. כמעט קניתי ממנו גם M3.

אגב, אלו קבלים שיש גם בגאמא2 אם אתה יודע?
כמה טכניות זה דורש ממני? וכמה זה מסוכן באמת?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

צריכים להיות אותם הקבלים כי המעגל הההמרה זהה עד כמה שהבנתי. תפתח תבדוק.

אם יש לך מלחם מספיק קטן בשביל זה, זה לא בעייה, אני הצלחתי אם כמעט אפס ניסיון בהלחמה (לא שצריך להלחים פה משהו).

אגב, הפאנלים של AMB מוסיפים טאצ' מקצועי די שווה לדעתי. :P

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #9 

Ilyan כתב:הצלחתי להרוויח שיפור ענק בסאונד עם הy1 שלי ע"י הורדת 2 הקבלים של WIMA שנמצאים שם ליתר ביטחון מפני היסט DC, .
...
פעם בחנתי את הסכימה שלו. אם אני זוכר נכון שתי פוליאסטרים מהווים Bypass לשני אלקטרוליטים של 10uF.
אם אתה מוריד אותם אלקטרוליט ביציאה נתן תוצאה טובה יותר מקיצור עם פולי ? או שקיצרת ת' יציאה ?

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

איליה יש לך אולי לינק לקשר להד-פיי?
משהו שמסביר משהו שמסביר במפורט מה לעשות ושל רשמים מאנשים שבוצעו את המוד.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #11 

הקבלים ביציאה נועדו להגן על המגבר מפני מתח DC. אז נכון שהרוב המוחלט של המגברים כוללים חסימת DC, אבל יש מספיק כאלו שלו.
אם כבר הייתי מחליף את הקבלים למשהו קצת יותר "מעניין", וניגש לטפל בצואר הבקבוק האמיתי של הממיר הזה - ספק הכח שלו.

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

אין מה לטפל בDAC הזה - הוא כולו מורכב מצברי בקבוקים :)

http://www.amb.org/audio/gamma1/gamma1_sch_page1.png

זה פיטרון זול של יציאת אודיו.
לא בטוח כמה הוא טוב מנגן CD ממוצע בשוק ברמת כניסה (100-200$).
כרטיסי כול? יש לDAC הזה יתרון - הוא חיצוני. החיסרון - הוא אוסף אילוצים - ספק, גודל, מחיר, רכיבים שניתן למצוא בכל מכולת.
עכב כך לDAC אין post-filter חיצוני, שלא נדבר על I/U, פילטרים נורמליים עם מגברים, מגבר לאוזניות בריא וכו.

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #13 

GAMMA 1 עם ספק כוח טוב וקבלים סבירים נשמע אחרת לחלטין מן מצב הסטוק.
הרבה הרבה יותר מוזיקאלי ממצב הסטוק, מומלץ להשקיע בקבלים איכותיים לסאונד.
בתחום הקבלים האלקטרוליטים שווה לנסות את קבלים מסידרת Elna Silmic II.

חיסרונו של GAMMA2 במצב הרגיל, הוא הOPAMP שנמצא יחד עם לא מעט רכיבים במוצא הסיגנל.
שלרוב תרומה לסאונד לא ממש תושג מהם...

מה שכן בבורד של GAMMA2 יש מקומות בPCB מהם ניתן לקחת את הסינגל ממוצא הDAC ואז לחבר אל מעגל RC שכנראה יהווה שיפור לעומת המקור.

עדיף לשים את כל הDAC הזה במארז חדש, בו יחובר שבב ההמרה אל ספק כח נורמאלי ולא מסוגי הSTEPS האלו..

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #14 

s3t כתב:אין מה לטפל בDAC הזה - הוא כולו מורכב מצברי בקבוקים :)

http://www.amb.org/audio/gamma1/gamma1_sch_page1.png

זה פיטרון זול של יציאת אודיו.
כרטיסי כול? יש לDAC הזה יתרון - הוא חיצוני. החיסרון - הוא אוסף אילוצים - ספק, גודל, מחיר, רכיבים שניתן למצוא בכל מכולת.
עכב כך לDAC אין post-filter חיצוני, שלא נדבר על I/U, פילטרים נורמליים עם מגברים, מגבר לאוזניות בריא וכו.
...
לא צריך I/V, הוא מובנה בצ'יפ

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #15 

I\U מובנה - ובחירת רכיב עם I\U מובנה - גם אילוץ. DACים עם I\U חיצוני בד"כ יותר טובים מאלו עם I\U פנימי (בסדרות גבוהות של ציפים).

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

s3t כתב:זה פיטרון זול של יציאת אודיו.
...
אתה שמעת את המכשיר לפני שאתה קוטל?

היה לי CDP MARANTZ cd6000OSE בזמנו, אפשר לומר שהוא קצת יותר איכותי בנגן CD ברמת כניסה. הDAC הזה עדיף עליו בכמה רמות. כמו כן, הוא מניע אוזניות ישירות מהיציאה בצורה יוצאת מהכלל, היה לי מגבר אוזניות שולחני עם DAC מובנה ואני חושב שהתוצאה פה לא פחות טובה, עם אוזניות נצילות.
FOXY כתב:GAMMA 1 עם ספק כוח טוב וקבלים סבירים נשמע אחרת לחלטין מן מצב הסטוק.
עדיף לשים את כל הDAC הזה במארז חדש, בו יחובר שבב ההמרה אל ספק כח נורמאלי ולא מסוגי הSTEPS האלו..
...
כמו שציינתי בעבר, בשילוב עם ספק Sigma11 הוא אכן נשמע יותר טוב אבל לא משמעותית, השיפור אחרי העפת הקבלים בהשוואה הוא הרבה יותר ברור מבחינתי. לעומתו, עם הממיר USB שלי מרוויח מאוד עם החיבור לספק החיצוני, מה שגורם לי לחשוב שאולי הכבל בין הספק לy1 הוא בעייתי (אילתרתי מחוט של מטען לפלאפון).

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #17 

Ilyan, לא יודע עד כמה אספקת המתח של הסיגמא 11 נקייה מרעשים..

אם כבר לחבר את הסיגמא 11 אל הממיר, חבר אותו ישירות לאחר המייצבי מתח שב GAMMA1.
השיפור בסאונד אמור להיות הרבה יותר ברור.

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #18 

Ilyan, אתה צודק ב100%, שכחתי שלא כל נגני CD מבוססים על רכיבים TOP-END :)

אני לוקח את כל המילים שלי חזרה.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #19 

לא בהכרח, זה שיקול ארכיטקטורה של יצרן. למשל AKM, Cirrus Logic, Wolfson עובדים עם I/V מובנה, TI היו עובדים עם חיצוני, היום אני כבל לא בטוח. פיליפס הישנים היו I/V חיצוני והם אכן טובים אבל זה היה די מזמן...

s3t
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #20 

כמה DACים טובים שדורשים I\U :)

PCM:
58, 63, 1700, 1702, 1704, 1794, 1798...
AD1955, AD1865
TDA1541

כולם - ברמה יחסית גבוהה, אולי למאת 1794\1798, אך גם הם בריאים לחלותין.

ברמה של חוסר מתחרים :)

טוב, יש את ESS Sabre - בעל גם I וגם U.

כאן ניתן לראות איזה CD משתמש באיזה DAC:
http://vasiltech.nm.ru/files/cd-players ... nsport.htm

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”