כבר זמן רב שאני מחפש לעצמי שדרוג למקור. בחצי שנה האחרונה היה לי AMB Gamma 1 שקניתי בגלל המחיר ובגלל התסכול שלא מצאתי את הgamma 2 במחיר שפוי.
אז היום הזה הגיע לפני שבועיים וחצי כשמצאתי את ה Gamma בתצורה שרציתי ובמחיר שפוי.
הgamma 2 הוא DAC לבניה כDIY, וזה בעצם כל מה שAMB עושים - מגברים, ממירים וספקי-כוח DIY. יש מעט מאוד אנשים שיוכלו להטיל דופי באיכות הסאונד שכל אלה עוזרים להפיק ובתמורה מצוינת למחיר כמו הרבה מוצרי DIY.
הgamma 2 שלי מכיל את החלקים הבאים:WM8741 AD8656 SRC4192, בעצם בניה יחסית סטנדרטית כמו שMisterX מציע (בונה מקצועי שמומלץ ע"י AMB). כניסה אופטית, קואקסלית וmini-USB. יציאת RCA וPL-3.5 מ"מ.
ולעניין. אחרי שבוע וחצי והסופ"ש האחרון שהוקדש בעיקר למוזיקה הגעתי לכמה מסקנות.
הציוד בבדיקה היה: מגבר ROTEL RX-850 רמקולים Wharfedale 9.1 ואוזניות audio-technica ad-900 (בחיבור ל2 ולרוטל).
אני משתמש בFOOBAR2000 מנגן רק קבצי FLAC ומחבר את ה2 בUSB (שגם מזין את החשמל כרגע, הייתי אמור לקבל איתו סיגמא אבל זה לא הסתדר לצערי).
אני מאזין בעיקר ללד-זפלין, פלויד, מוזיקה קלאסית וג'אז/בלוז ולכן כל אלו יהיו נקודת ההתייחסות שלי במסקנות.
Led-Zeppelin - Since I've Been Loving You
אפשר לומר שזה השיר שאני מכיר בצורה הכי טובה בכל גרסה או הופעה שקיימת.
הגבוהים נשמעים טוב יותר דרך ה2 בצורה שיחסית קל לשמוע. כשהווליום מטפס לעבר שעה 12 ה1 מתחיל לצרום ולעייף את האוזן מעט לעומת ה2 שמשאר מדויק למרבה הפלא גם בכמה שניות שהאזנתי כשהמחוגה במגבר הצביעה על שעה 4. כמו כן הבמה שמתקבלת מעט יותר רחבה וצלולה למרות שאני חייב לציין את ה1 לטובה בתחום זה. ב-מיד מתבטא השינוי הגדול ביותר. ה2 נשמע נפלא ומדויק בכל רגע בשיר לעומת ה1 שמתפזר ונמרך ברגעים המעטים שהשיר הופך למעט מהיר.
סה"כ בהשוואה כוללת הפער לא גדול כמו שאולי אפשר להתרשם וה1 מהנה להאזנה גם אחרי ששמעתי את ה2.
מפני שכרגע אני די עייף מהאזין לכל כך הרבה מוזיקה
ל1 יש במה גדולה בסך הכל וה2 משפר זאת במעט, לא ברוחב אלא בדיוק ובמיקום הכלים מולי. בנקודה בה ה1 חד בקצוות ה2 מתגלה כנוזלי וכיפי להאזנה.
המיד ב1 משאיר רושם טוב עד שהמחוגה עוברת את 12 אז ההבדלים לעומת ה2 מתבררים כשה2 מצליח להישאר מדויק והדוק כשהוא מסתדר עם החלקים המהירים ברוק ועם הכלים הרבים בקלאסית.
הבאס מעט יותר עמוק ב2 ובדומה למיד נראה שהוא יותר בשליטה.
אני יכול להמשיך כך לגבי כל תחום ולבסוף השורה התחתונה תהיה שה2 טוב מה1 בעיקר בפרטים הקטנים. הבמה מדויקת יותר והאוזן לא מתעייפת כשהמחוגה עוברת את שעה 12. ה1 מוציא לטעמי סאונד מאוד כיפי אבל גם פה ה2 משדרג אותו ונשמע מעודן יותר רמה או שתיים מעל.
סיכום טוב יהיה לטעמי לומר שהGamma 1 הוא פשוט ממיר נפלא למחיר כה קטן אם הוא כל כך דומה לgamma 2 שמשווה לממירים של 500$ ומעלה (מעט אנשים אף השוו אותו לממירים בטווח 1000$). את הgamma 2 לצערי אני לא יודע להשוות שום DAC ראוי אחר כיוון ששתי אלו אם השתים הרציניים שאני באמת מכיר.
יחד עם זאת מפני שאני כל כך מרוצה ורשמים ממנו בהד-פיי כה טובים אני מאמין ומקווה שהgamma 2 יהיה התחנה האחרונה שלי בכל הקשור לממירים

העמוד מוצר של שתי הממירים:
http://www.amb.org/audio/gamma1/
http://www.amb.org/audio/gamma2/