המלצה על מגן ברקים, נחשולי מתח וכדומה
לשקע אחד , דרך מפצלים, מחוברים אצלי פלזמה 42 אינץ' (B450 של סמסונג), מחשב נייח, מסך מחשב, מודם , ראוטר, רמקולים, DVD, ממיר לוויני ואולי עוד משהו ששכחתי.
כרגע הכל "מוגן" על ידי מגן פשוט של יונדאי, מאלה שמוכרים 3 ב 100.
אני רוצה לשים מגן איכותי ובטוח יותר ואשמח להמלצות וסדרי גודל של מחיר למגן איכותי.
לשקע לא מחוברים מכשירי חשמל כבדים, רק מכשירים אלקטרוניים שציינתי.
אני רוצה לשים מגן איכותי ובטוח יותר ואשמח להמלצות וסדרי גודל של מחיר למגן איכותי.
לשקע לא מחוברים מכשירי חשמל כבדים, רק מכשירים אלקטרוניים שציינתי.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
שאלתי חבר שהוא חשמלאי והבנתי שכולם אותו דבר פחות או יותר.
וההספקים באמפר שהם מפרסמים כעומס מקסימום זה בערך לכל הבניין....
צריך לוודא שיש תו תקן על המוצר והוא עם השהיה של 3-5 דקות, במידה ויש הפסקות חשמל.
לי יש כמה סוגים בבית. למיטב זכרוני, ההשהיות עבדו הכי טוב עם מגן של וויסבורד.
עריכה: בדקתי וזה לא היה של וויסבורד, זה דגם של GP אבל באותו סיגנון....
וההספקים באמפר שהם מפרסמים כעומס מקסימום זה בערך לכל הבניין....
צריך לוודא שיש תו תקן על המוצר והוא עם השהיה של 3-5 דקות, במידה ויש הפסקות חשמל.
לי יש כמה סוגים בבית. למיטב זכרוני, ההשהיות עבדו הכי טוב עם מגן של וויסבורד.
עריכה: בדקתי וזה לא היה של וויסבורד, זה דגם של GP אבל באותו סיגנון....
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 29/06/2010 1:34, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לא מסכים איתך. יש מכשירים מאוד רגישים לנפילות מתח כגון מקרנים. כתוצאה ממפל מתח יכולה להישרף נורה שעולה כ 2,000 ש"ח. כבר שמעתי על כמה מקרים כאלו.ZiggyMan כתב:אתה יכול לתלות את 'ברכת הבית' ליד השקע. יעשה את אותה עבודה, ובמחיר זול יותר....
ללא ספק. אבל המכשיר שאת תמונתו הבאת, לא יגן עליך מפני דברים כאלה...טלHD כתב:לא מסכים איתך. יש מכשירים מאוד רגישים לנפילות מתח כגון מקרנים. כתוצאה ממפל מתח יכולה להישרף נורה שעולה כ 2,000 ש"ח. כבר שמעתי על כמה מקרים כאלו.ZiggyMan כתב:אתה יכול לתלות את 'ברכת הבית' ליד השקע. יעשה את אותה עבודה, ובמחיר זול יותר.......
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
זה מה שאני משתמש לפלאזמה שלי
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=32342
אני מקווה שהוא יותר רציני...
בברכה,
שלומי.
בברכה,
שלומי.
- ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 790
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
זה מוצר מצוייו ועוד יותר טוב מכל ה3 ב 100gechts כתב:זה מה שאני משתמש לפלאזמה שלי
בברכה,
שלומי....
- ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

אל פסק של 400-500שח היה מצויין לטלויזיהdmitrys כתב:לשקע אחד , דרך מפצלים, מחוברים אצלי פלזמה 42 אינץ' (B450 של סמסונג), מחשב נייח, מסך מחשב, מודם , ראוטר, רמקולים, DVD, ממיר לוויני ואולי עוד משהו ששכחתי.
לשקע לא מחוברים מכשירי חשמל כבדים, רק מכשירים אלקטרוניים שציינתי....
אני משתמש בכמה אחד חזק למחשב ומסך ועוד כמה לטלויזיה וקונסולות
- ViruzZ
-
- חבר פעיל במיוחד

לי יש כזה, בזמו קניתי ב 440שחgechts כתב:ViruzZ
אל פסק במחיר הזה (400-500 שקל), אין עם VA המספיק לפלאזמה שלי (צורכת 500 וואט נומינאלי),
כך שאין לי אפשרות לרכוש UPS, כמובן ש UPS עדיף מבחינת ההגנה מאשר מייצב מתח....
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=29043
מחזיק מחשב 6 ליבות
ATI 5850
ספק 650W
GT240
כ קול X-FI
ו מסך סמסונג 22
פעם אחד עבד כ10 דקות ועוד היה חשמל אבל אפסקת חשמל נגמרה
- gechts
- חבר ותיק

ולמרות זאת, לא יחזיקViruzZ כתב:לי יש כזה, בזמו קניתי ב 440שחgechts כתב:ViruzZ
אל פסק במחיר הזה (400-500 שקל), אין עם VA המספיק לפלאזמה שלי (צורכת 500 וואט נומינאלי),
כך שאין לי אפשרות לרכוש UPS, כמובן ש UPS עדיף מבחינת ההגנה מאשר מייצב מתח....
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=29043
מחזיק מחשב 6 ליבות
ATI 5850
ספק 650W
GT240
כ קול X-FI
ו מסך סמסונג 22
פעם אחד עבד כ10 דקות ועוד היה חשמל אבל אפסקת חשמל נגמרה...
מסך פלאזמה פיוניר קורו 5090... 1000VA לא מספיק לדחוף 550 וואט נומינאלי, (יש מצבים של פיקים בצריכה)
חוץ מזה שאני לא כל כך סומך על UPS, גם לו יש את השגעונות שלו...
gpt הכי טוב, אין ספק
.מכשיר סיני עם וריסטור וקבל בשנקל.
כבר נתקלתי בלא מעט אנשים שהכניסו לשקע והופה.... לא עובד. הכניסו עוד אחד... לא עובד. רק בשלישי עשה את עבודתו.
לפותח השרשור - UPS של 2000VA (הסכום תואם להספק
) יחזיק לך כל דבר בבית, כולל מסך.
כבר נתקלתי בלא מעט אנשים שהכניסו לשקע והופה.... לא עובד. הכניסו עוד אחד... לא עובד. רק בשלישי עשה את עבודתו.
לפותח השרשור - UPS של 2000VA (הסכום תואם להספק
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- gechts
- חבר ותיק

Shtirlitz כתב:gpt הכי טוב, אין ספק.מכשיר סיני עם וריסטור וקבל בשנקל.
לפותח השרשור - UPS של 2000VA (הסכום תואם להספק) יחזיק לך כל דבר בבית, כולל מסך.
...
ה מגן של GPT, שווה לתXX..
אבל לא משנה, יש מגינים נורמאליים יותר ומחירם בהתאם, הבעיה ב UPS של 2000VA
מעבר למחיר היא העובדה שכל שנתיים בממוצע צריך להחליף מצבר, וב UPS כזה זה יקר!
איך כבודו גילה שזה "הכי טוב"? פגע לך ברק בבית? היו קפיצות מתח והנ"ל הגנו? תו תקן אינו מלמד על איכות המוצר, אלא מקסימום יכול ללמד על כך שהפלסטיק שלו אינו מתלקח בקלותmisha3792 כתב:GPT זה הכי טוב.. יש לזה תו תקן ואני משתמש עם מלא כאלה בכל הבית.. אם אני לא טועה המחיר נעה בין 50-70שקל ליחידה...
אגב, תן לי לגלות לך משהו; אין טעם לחבר מלא כאלה בכל הבית, כי המכשירים האלו מחוברים במקביל לרשת. מספיק אחד בבית (או אחד לכל פאזה, אם ממש תרצה לחפור) כדי לעשות את מה שזה עושה, בהנחה שזה עושה משהו.
- gechts
- חבר ותיק

ZiggyMan זה לא מדויק,
זה לא נכון שמספיק לחבר אחד בכל הבית.
מדובר בשקע הגנה להגנה מקומית על הצרכן שמחובר לשקע הספציפי.
נכון קיימם גם מגינים דירתיים המתלבשים בטור! על הפאזה הקיימת (אין דבר כזה להתחבר במקביל), וע"י כך, המגן הדירתי מגן באמת על כל הקו, זה אגב מומלץ מאוד, יקר יותר וחובה לבצע התקנה ע"י חשמלאי מורשה.
כמו כן, גם לדעתי המגינים של GPT לא שווים יותר מידי..., אבל, אוליי עדיף על כלום.
נכון קיימם גם מגינים דירתיים המתלבשים בטור! על הפאזה הקיימת (אין דבר כזה להתחבר במקביל), וע"י כך, המגן הדירתי מגן באמת על כל הקו, זה אגב מומלץ מאוד, יקר יותר וחובה לבצע התקנה ע"י חשמלאי מורשה.
כמו כן, גם לדעתי המגינים של GPT לא שווים יותר מידי..., אבל, אוליי עדיף על כלום.
מה שאמרתי מדוייק מאוד. ואם לא בדקת משהו לעומק, אל תהייה בטוח כל כך בעצמך.gechts כתב:ZiggyMan זה לא מדויק,
....
הגנת וריסטורים מחוברת במקביל לצרכנים ולא בטור. לכן במקרה של קפיצת מתח שתשרוף אותם, הם יקפיצו את הפיוז המקומי ו(ב 90% מהמקרים)הראשי. לכן בעיקרון אחד כזה מחובר בבית יספיק ל"הגנה" שזה נותן, והמהדרים יכולים להוסיף אחד לפאזה.
- gechts
- חבר ותיק

כן ידידי,
אבל השקע הגנה מחובר עם קבל או רכיב קיבולי כלשהו רק לשקע ההגנה שבמוצא של המכשיר כלומר במקביל למכשיר שמחובר לשקע עצמו בלבד!!!!
הוא יגן רק על המכשיר שמחובר אליו לשקע, אתה לא באמת חושב שאם יש מכשיר הגנה בסלון שמחובר למסך בסלון הוא יגן גם על המסך בחדר שינה.. נכון???
כי אחרת אם אתה כן חושב ככה אני אפילו לא אנסה לשכנע אותך כי אין טעם, אני לא יודע מה ההשכלה שלך אבל אם זה כך אין לך אפילו ידע בסיסי בחשמל!
ההתקן הזה מחובר לצרכן ספציפי (מקסימום מרכיבים מפצל על השקע הגנה כדי להגן על כמה צרכנים שנמצאים אחד ליד השני).
יש לו הגנה בעזרת רכיב קיבולי שמסוגל לספוג אנרגיה חשמלית (על הנייר מדובר בכמה אלפי ג'וואלים).. וזהו, אני לא יודע מאיפה התיאוריה שלך אבל היא לא נכונה, ואם אתה כל כך בטוח בעצמך, אני אשמח לקבל הסבר ממקור כתוב.
כי אני לא אוהב שאנשים מדברים שטויות ועדיין בטוחים בעצמם!
ורק לשם פשטות העניין, אין אפשרות שמגן מקומי כזה GPT, יגן על משהו אחר כי בנוסף הקווים בבית נפרדים (הסלון וחדרשינה יושבים על פקקים נפרדים - למרות שמיותר לציין זאת)
אבל השקע הגנה מחובר עם קבל או רכיב קיבולי כלשהו רק לשקע ההגנה שבמוצא של המכשיר כלומר במקביל למכשיר שמחובר לשקע עצמו בלבד!!!!
הוא יגן רק על המכשיר שמחובר אליו לשקע, אתה לא באמת חושב שאם יש מכשיר הגנה בסלון שמחובר למסך בסלון הוא יגן גם על המסך בחדר שינה.. נכון???
כי אחרת אם אתה כן חושב ככה אני אפילו לא אנסה לשכנע אותך כי אין טעם, אני לא יודע מה ההשכלה שלך אבל אם זה כך אין לך אפילו ידע בסיסי בחשמל!
ההתקן הזה מחובר לצרכן ספציפי (מקסימום מרכיבים מפצל על השקע הגנה כדי להגן על כמה צרכנים שנמצאים אחד ליד השני).
יש לו הגנה בעזרת רכיב קיבולי שמסוגל לספוג אנרגיה חשמלית (על הנייר מדובר בכמה אלפי ג'וואלים).. וזהו, אני לא יודע מאיפה התיאוריה שלך אבל היא לא נכונה, ואם אתה כל כך בטוח בעצמך, אני אשמח לקבל הסבר ממקור כתוב.
כי אני לא אוהב שאנשים מדברים שטויות ועדיין בטוחים בעצמם!
ורק לשם פשטות העניין, אין אפשרות שמגן מקומי כזה GPT, יגן על משהו אחר כי בנוסף הקווים בבית נפרדים (הסלון וחדרשינה יושבים על פקקים נפרדים - למרות שמיותר לציין זאת)
זהו שלא. אתה מוזמן פעם בחייך לפתוח אחד כזה ולגלות שהכניסה מחוברת למוצא באופן ישיר לחלוטיןgechts כתב:כן ידידי,
אבל השקע הגנה מחובר עם קבל או רכיב קיבולי כלשהו רק לשקע ההגנה שבמוצא של המכשיר כלומר במקביל למכשיר שמחובר לשקע עצמו בלבד!!!!...
(במכשירים בלי השהייה כמובן)
לנוחותך, אני מצרף לינק למשהו קטן ונחמד שעשיתי פעם, רק כדי שתוכל להתרשם ממה שיש בתוך ה"מגן"
http://hwzone.co.il/community/index.php ... msg3652571
וזה משפט חזק... ללא ספק:
gechts כתב:כי אני לא אוהב שאנשים מדברים שטויות ועדיין בטוחים בעצמם!...