בעית מים [פוצל]
בשבוע שעבר לאחר כחודש של קירטועים מכונת הקפה שלי (Jura E85) שבקה.
הטכנאים שתיקנו את המכונה הוציאו ממנה משאבת מים, אטמים ועוד חלקים מלאי אבנית.
עד היום השתמשתי במסנן אוורפיור אותו נחלפתי פעם בשישה חודשים ובמסנן הפנימי של המכונה שהוחלף בכל פעם שהמעונה בקשה.
המלצת אנשי יורה היא להשתמש במים מזוקקים.
מישהו ניסה?
ובאותו ענין מה עם מי מזגן (המים המעובים על ידי המזגן)?
הטכנאים שתיקנו את המכונה הוציאו ממנה משאבת מים, אטמים ועוד חלקים מלאי אבנית.
עד היום השתמשתי במסנן אוורפיור אותו נחלפתי פעם בשישה חודשים ובמסנן הפנימי של המכונה שהוחלף בכל פעם שהמעונה בקשה.
המלצת אנשי יורה היא להשתמש במים מזוקקים.
מישהו ניסה?
ובאותו ענין מה עם מי מזגן (המים המעובים על ידי המזגן)?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מים מזוקקים? כמה שאני יודע הם מאכלים מתכות והם לא לשתייה.
מי מזגן מכילים עובשים מסוכנים - ראה מחלת הליגיונרים.
אל תסתבך - תעבוד עם הפילטר של יורה (הוא מכיל שרף ופחם פעיל) אבל בתפריטים תבטל אותו.
ככה המכונה תבקש ממך תקופתית לבצע descale.
זה מסך שנעלם כשאתה מגדיר שיש לך פילטר.
descale עושים עם מסיר אבנית לפי ההוראות של המכונה.
ככה אתה גם מוגן וגם עושה טיפול אבנית.
לא אמורה להצטבר לך אבנית אם אתה מחליף את הפילטר המקורי בזמן - אבל אולי אתה גר באזור עם הרבה אבנית.
אל תסתבך - תעבוד עם הפילטר של יורה (הוא מכיל שרף ופחם פעיל) אבל בתפריטים תבטל אותו.
לא אמורה להצטבר לך אבנית אם אתה מחליף את הפילטר המקורי בזמן - אבל אולי אתה גר באזור עם הרבה אבנית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לא לגמרי ברור לי...דבוטאנט כתב:מים מזוקקים? כמה שאני יודע הם מאכלים מתכות והם לא לשתייה.
לא אמורה להצטבר לך אבנית אם אתה מחליף את הפילטר המקורי בזמן - אבל אולי אתה גר באזור עם הרבה אבנית....
אם אני מבטל את הפילטר בתפריטים המכונה לא תבקש להחליף אותו. איך אדע מתי יש להחליף אותו?
עם איזה חומר מבצעים את ה-Descale?
אני גר בצפון ת"א ונראה לי שכמות האבנית מכובדת
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא תדע - אבל אתה יודע עכשיו מה התדירות פחות או יותר אצלך (זה כל כמות כוסות שהמכונה סופרת) אז אפשר לעשות החלפה תקופתית.
יש עוד אופציה של השארת הפילטר בתכנות ופעם בשנה להוציא אותו זמנית מהתכנות וליזום descale.
עכשיו שאני חושב על זה זה עדיף.
יש ל Jura טבליות להסרת אבנית שאתה ממיס במיכל (ללא הפילטר) אבל לדעתי כף מלח לימון מומסת בליטר מים תעשה את אותה עבודה.
התרמו-בלוקים שלך מנירוסטה אז לא צריכה להיות בעיה לשים מלח לימון.
יש עוד אופציה של השארת הפילטר בתכנות ופעם בשנה להוציא אותו זמנית מהתכנות וליזום descale.
יש ל Jura טבליות להסרת אבנית שאתה ממיס במיכל (ללא הפילטר) אבל לדעתי כף מלח לימון מומסת בליטר מים תעשה את אותה עבודה.
התרמו-בלוקים שלך מנירוסטה אז לא צריכה להיות בעיה לשים מלח לימון.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מים מזוקקים?
לא רק שזה לא בריא (אולי פחות נורא בכמויות קטנות) ואסור לשתיה, אלא שמים מזוקקים הם גם יקרים מאוד לשימוש שוטף.
אפילו בת"א אני לא מאמין שהקושי של המים הוא כ"כ נוראי.
יכול להיות שמשהו לא בסדר בהתקנה של המרככים?
לא רק שזה לא בריא (אולי פחות נורא בכמויות קטנות) ואסור לשתיה, אלא שמים מזוקקים הם גם יקרים מאוד לשימוש שוטף.
אפילו בת"א אני לא מאמין שהקושי של המים הוא כ"כ נוראי.
יכול להיות שמשהו לא בסדר בהתקנה של המרככים?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
נשמע טוב.דבוטאנט כתב:...
התרמו-בלוקים שלך מנירוסטה אז לא צריכה להיות בעיה לשים מלח לימון....
מבחינה בריאותית אין שום בעיה עם מים מזוקקים. אמנם בכמות גדולה אם הם נצרכים באופן נקי הם יכולים לגרום למפל מליחות בגוף רבל במכונת קפה כאשר הם משמשים להקצפת חלב או למיצוי הקפה אין כל חשש.moti_r כתב:מים מזוקקים?![]()
לא רק שזה לא בריא (אולי פחות נורא בכמויות קטנות) ואסור לשתיה, אלא שמים מזוקקים הם גם יקרים מאוד לשימוש שוטף....
לגבי המחיר אני מסכים לחלוטין ולכן מחפש פתרון כלכלי וישים.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אסור בתכלית האיסור להביא מים מזוקקים עם מתכת בטמפרטורת הרתיחה
מים מזוקקים הם קורוזיביים ביותר כיוון שאין בהם כל מלח שמאזן חומציות או בסיסיות (אפקט בופר) ככאלה הם מאבדים נייטראליות ברגע שמופר האיזון חומצה בסיס. המתכת נתקפת והופכת את המים לרעילים. צר לי על הסוכן בארץ שמטעה כך את לקוחותיו. מים רכים וחלילה לא מזוקקים, לא נטולי יונים, ואפילו לא אוסמוזה הפוכה בלי שיקוע אבנית להגנה קודם.
אדי
אדי
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
דבוטאנט כתב:מים מזוקקים? כמה שאני יודע הם מאכלים מתכות והם לא לשתייה.
מי מזגן מכילים עובשים מסוכנים - ראה מחלת הליגיונרים....
קצת תיקונים (מצטער...):
1. מים מזוקקים אינם בריאים לשתיה מכיוון שהם מים מזוקקים - אינם מכילים מינרלים ולכן יגרמו למפל אוסמוטי בגוף (יכנסו בכמות גדולה יותר לתאים או יובילו ליציאת מלחים לצורך איזון הפרשי הריכוזים).
התכונה שלהם לאכל מתכת אינה קשורה במקרה זה למסוכנותם כמים לשתייה - אין שום בעיה למשל להוסיף להם מלחים במטרה להפכם למים מתאימים לשתיה (אבל זה סתם טיפשי
2. מים ממזגן הם מים מזוקקים ואפילו נקיים במיוחד, בדומה למי גשם (רק שמי גשם אוספים אבק מהאויר ומי מזגנים לא).
הסכנה היחידה בהם היא במידה ולא מותקן מסנן כראוי במזגן ואז הם יכולים לתפוס דברים מהסביבה.
בתור מיקרוביולוג (מסיים השנה תואר שני
לגבי ליגיונלה - זה אכן חיידק המועבר בד"כ ע"י תשתית מזגנים באולמות ומבנים סגורים, אבל אין קשר למים.