ניטי גריטי לעניים...
-
beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
במסגרת הניסיונות שלי להגיע לחוויה אודיופילית בעלות נמוכה אליתרתי מכונה לניקוי תקליטים מפטיפון שלא בשימוש, שואב אבק ב-150 שקלים ופיה מצינור מכוסה לבד-קטיפה.
תוך שימוש במים מזוקקים בדרגה גבוהה, הצלחתי לנקות תקליט קלאסי של RCA, בן 50 שנה, שהיה מכוסה טביעות אצבע וכל מיני כתמים לבנים בלתי מזוהים.
שאלה למומחים:
האם תמיסה של 4 חלקים מים מזוקקים ל-1 ISOPROPYL ALCOHOL עשוי לשפר את העבודה?
במה להשתמש כ-SURFACTANT?
האם לניקוי ראשוני בתמיסה הזו מומלץ להוסיף איזה סבון - אמרו לי שלליטר שמים טיפה של FAIRY.
שאלה אחרונה: מי משווק בארץ מבשרות פחם ומברשות לניקוי תקליטים?
תודה מראש. אם מי מחברי הפורום מבקר בבאר שבע, לא תאמינו, אבל יש לי בבית קפה ואפילו מיחם.
בברכה ובתקיעת וובוזלה,
דני
תוך שימוש במים מזוקקים בדרגה גבוהה, הצלחתי לנקות תקליט קלאסי של RCA, בן 50 שנה, שהיה מכוסה טביעות אצבע וכל מיני כתמים לבנים בלתי מזוהים.
שאלה למומחים:
האם תמיסה של 4 חלקים מים מזוקקים ל-1 ISOPROPYL ALCOHOL עשוי לשפר את העבודה?
במה להשתמש כ-SURFACTANT?
האם לניקוי ראשוני בתמיסה הזו מומלץ להוסיף איזה סבון - אמרו לי שלליטר שמים טיפה של FAIRY.
שאלה אחרונה: מי משווק בארץ מבשרות פחם ומברשות לניקוי תקליטים?
תודה מראש. אם מי מחברי הפורום מבקר בבאר שבע, לא תאמינו, אבל יש לי בבית קפה ואפילו מיחם.
בברכה ובתקיעת וובוזלה,
דני
-
beller
- חבר פעיל במיוחד

roypeles
הייתי מצלם לך את האפארט, אבל המצלמה שקיבלתי ממערכת העיתון הושבתה אחרי שסוכנת פרסום לקחה אותה לצלם איזה איטליז. בהזדמנות הראשונה אצלם ואצלם עוד כמה דברים מעניינים בבית (לא, לא את עצמי עושה שרירים כשכל מה שאני לובש זה ראש של גראדו, את הגיל הזה עברתי כבר. כשהייתי בגיל הזה הכי טכנולוגי שעשינו, זה לצלם את התחת במכונת שכפול של חדר המורים, עד שאחד התלמידים המלאים יותר, כיום סמנכ"ל בחברת אלקטרוניקה, שבר את הזכוכית ונפצע "שם").
בכוונה לא כתבתי ישבן. ישבן זה מה שיש לפסל של דוד, לנו בבאר שבע היה היה סתם תחת ובמקרה של יוצאי טוניס, תחת פרימיום.
בברכת אתא טורק
דני
הייתי מצלם לך את האפארט, אבל המצלמה שקיבלתי ממערכת העיתון הושבתה אחרי שסוכנת פרסום לקחה אותה לצלם איזה איטליז. בהזדמנות הראשונה אצלם ואצלם עוד כמה דברים מעניינים בבית (לא, לא את עצמי עושה שרירים כשכל מה שאני לובש זה ראש של גראדו, את הגיל הזה עברתי כבר. כשהייתי בגיל הזה הכי טכנולוגי שעשינו, זה לצלם את התחת במכונת שכפול של חדר המורים, עד שאחד התלמידים המלאים יותר, כיום סמנכ"ל בחברת אלקטרוניקה, שבר את הזכוכית ונפצע "שם").
בכוונה לא כתבתי ישבן. ישבן זה מה שיש לפסל של דוד, לנו בבאר שבע היה היה סתם תחת ובמקרה של יוצאי טוניס, תחת פרימיום.
בברכת אתא טורק
דני
דני בלר
- MASTERMIX
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
מברך על היוזמה....
בהחלט ישפר לך את "הכייף" להאזין לאחר הניקוי.
ברכות ובהיזדמנות כשתיהיה המצלמה.."תרביץ בנו תמונותיך"..
כן ירבו כמוך בפורום
בהחלט ישפר לך את "הכייף" להאזין לאחר הניקוי.
ברכות ובהיזדמנות כשתיהיה המצלמה.."תרביץ בנו תמונותיך"..
כן ירבו כמוך בפורום
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני מתכוון להעלות בקרוב סרטון על ניקוי תקליטים ידני (ללא שום מכשיר חשמלי) באמצעים סופר פשוטים ובעלויות כמעט אפסיות.
התהליך כבר מיושם כשנתיים והניקוי הוא ללא דופי.
אפרסם הודעה לכשהסרטון יהיה זמין.
התהליך כבר מיושם כשנתיים והניקוי הוא ללא דופי.
אפרסם הודעה לכשהסרטון יהיה זמין.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
beller
- חבר פעיל במיוחד

chalmh
שלום. לפחות תוכל להתייחס לעניין התמיסה המתאימה? אני מתכוון בסוף השבוע לשבת על בניית המכשיר, מפטיפון שאינו בשימוש וצנרת פלסטיק. אולי מכשירי ה-VPI וניטי באמת טובים, אבל בארץ המחירים שלהם מופרכים לגמרי. כנ"ל לגבי הנוזלים. אני קיבלתי תוצאות מצויינות עם מים מזוקקים בלבד, כשכל הפגע היה רק כתמים לבנים. את הייבוש עשיתי כאמור עם פיה של שואב אבק מכוסה במטלית מיקופייבר עדינה.
ממה שקראתי ונראה לי הגיוני:
4/5 מים מזוקקים מעבדתיים (שעברו זיקוק משולש ודיוניזציה)
1/5 איזופרופיל אלכוהול (בדרגת מעבדה ולא בית מרקחת).
טיפה של Triton X-100, חומר מעבדתי, מתכלה, שמגדיל את שטח הפנים של הנוזל.
את התמיסה למרוח באמצעות מברשת עדינה מאוד.
לבצע שאיבה ראשונית
ואז לשטוף עם מים מזוקקים בלבד
ולייבש סופית.
האם אני בכיוון?
היו שדיברו על הוספת נוזל חלונות, שהוא מבוסס אמוניה - לא נראה לי ויחס גבוה של אלכוהול - גם לא נראה לי. ה-Triton X-100, דווקא נראה לי יעיל בהגדלת שטח הפנים, על מנת לחדור לעומק ה-GROOVE, השאיבה על מנת להוציא את הלכלוך החוצה.
אגב, אני מתייחס לויניל ולא ל-SHELLAC, אלה זה סיפור אחר לגמרי.
כמו כן, אני לא מתלהב להוסיף לתמיסה טיפה של דטרגנט, אלה אם אתה יכול להמליץ על דטרגנט ניטרלי, ברגילים יש בשמים וכל מיני תופסות, כמו צבע, אז נראה שהם יכולים להותיר משקעים.
אשמח לחוו"ד שלך ושל שאר חברי הפורום המלומדים והשפויים יותר ממני, זה בטוח.
דני
שלום. לפחות תוכל להתייחס לעניין התמיסה המתאימה? אני מתכוון בסוף השבוע לשבת על בניית המכשיר, מפטיפון שאינו בשימוש וצנרת פלסטיק. אולי מכשירי ה-VPI וניטי באמת טובים, אבל בארץ המחירים שלהם מופרכים לגמרי. כנ"ל לגבי הנוזלים. אני קיבלתי תוצאות מצויינות עם מים מזוקקים בלבד, כשכל הפגע היה רק כתמים לבנים. את הייבוש עשיתי כאמור עם פיה של שואב אבק מכוסה במטלית מיקופייבר עדינה.
ממה שקראתי ונראה לי הגיוני:
4/5 מים מזוקקים מעבדתיים (שעברו זיקוק משולש ודיוניזציה)
1/5 איזופרופיל אלכוהול (בדרגת מעבדה ולא בית מרקחת).
טיפה של Triton X-100, חומר מעבדתי, מתכלה, שמגדיל את שטח הפנים של הנוזל.
את התמיסה למרוח באמצעות מברשת עדינה מאוד.
לבצע שאיבה ראשונית
ואז לשטוף עם מים מזוקקים בלבד
ולייבש סופית.
האם אני בכיוון?
היו שדיברו על הוספת נוזל חלונות, שהוא מבוסס אמוניה - לא נראה לי ויחס גבוה של אלכוהול - גם לא נראה לי. ה-Triton X-100, דווקא נראה לי יעיל בהגדלת שטח הפנים, על מנת לחדור לעומק ה-GROOVE, השאיבה על מנת להוציא את הלכלוך החוצה.
אגב, אני מתייחס לויניל ולא ל-SHELLAC, אלה זה סיפור אחר לגמרי.
כמו כן, אני לא מתלהב להוסיף לתמיסה טיפה של דטרגנט, אלה אם אתה יכול להמליץ על דטרגנט ניטרלי, ברגילים יש בשמים וכל מיני תופסות, כמו צבע, אז נראה שהם יכולים להותיר משקעים.
אשמח לחוו"ד שלך ושל שאר חברי הפורום המלומדים והשפויים יותר ממני, זה בטוח.
דני
דני בלר
-
beller
- חבר פעיל במיוחד

chalmh
תחלוק עם בני התמותה את הסוד של התמיסה הסודית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מה יש בה?
מה המרכיב הסודי?
אני מבין שיש לך RPM9 אבל עדיין אתה יכול לחלוק סודות עם אנשים שיש להם RPM1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תחלוק עם בני התמותה את הסוד של התמיסה הסודית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מה יש בה?
מה המרכיב הסודי?
אני מבין שיש לך RPM9 אבל עדיין אתה יכול לחלוק סודות עם אנשים שיש להם RPM1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
דני בלר
- chalmh
- חבר מביא חבר

דני,
קרא כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 893#564893
אפשר גם ללא האלכוהול מכיוון שהדטרגנטים המודרניים ממיסים היטב שומנים. האלכוהול אולי עוזר בייבוש מהיר של המים אבל אין לזה שום משמעות אם התקליטים עוברים ניגוב כמו שתארתי בשיטתי.
את מברשת הקוסמטיקה החלפתי במברשת שיער עדין מאוד לצביעה (של טמבור עם קצה השיער גזור באלכסון).
קרא כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 893#564893
אפשר גם ללא האלכוהול מכיוון שהדטרגנטים המודרניים ממיסים היטב שומנים. האלכוהול אולי עוזר בייבוש מהיר של המים אבל אין לזה שום משמעות אם התקליטים עוברים ניגוב כמו שתארתי בשיטתי.
את מברשת הקוסמטיקה החלפתי במברשת שיער עדין מאוד לצביעה (של טמבור עם קצה השיער גזור באלכסון).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

אני משתמש גם ב-FAIRY וגם ב-PALMOLIVE. הצבע לא משנה.
גם לנוזל ההברקה אין לי העדפה מסויימת וכרגע זה הנוזל של SOMAT ובעבר זה היה של סנו.
אני בפירוש לא עושה פרסומת למוצר זה או אחר.
מה שכן חשוב, עם כל הכבוד לכל יצרני מגבוני הטישיו, הראויים ביותר לייבוש התקליטים הם מגבוני הקלינקס (אם אפשר למצוא תוצרת אנגליה או גרמניה זה עדיף, אבל קלינקס של קימברלי-חוגלה גם טובים).
אני מתכונן לעשות סרטון בנושא.
גם לנוזל ההברקה אין לי העדפה מסויימת וכרגע זה הנוזל של SOMAT ובעבר זה היה של סנו.
אני בפירוש לא עושה פרסומת למוצר זה או אחר.
מה שכן חשוב, עם כל הכבוד לכל יצרני מגבוני הטישיו, הראויים ביותר לייבוש התקליטים הם מגבוני הקלינקס (אם אפשר למצוא תוצרת אנגליה או גרמניה זה עדיף, אבל קלינקס של קימברלי-חוגלה גם טובים).
אני מתכונן לעשות סרטון בנושא.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
beller
- חבר פעיל במיוחד

חנן,
ניסיתי. אם על פלטה מסתובבת. שמתי אלכוהול, כחמישית התמיסה. שמתי בנוזל השטיפה הראשונה טיפה של סומאט. שטיפה סופית עשיתי עם מים מזוקקים.
אני חייב לך אחת. התוצאות מצויינות, הניקוי עשה את שלו. ובעלויות אפסיות, אם כי פינקתי את עצמי וקניתי מים מזוקקים מעולים ואלכוהול בדרגה גבוהה. עשיתי לעצמי סט של צנצנות מסודרות לניקוי.
התקליטים שלי נקיים, אולם קורא שאני מקבל או קונה תקליטים שאינם במצב טוב - טביעות אצבע וכל מיני לכלוך בלתי מזוהה (מה שאומרים בסינית שמוציקעריי), כי ככל הנראה בארגנטינה אוכלים אסאדו, נוגעים בצו'ריסו ואז מחליפים צד לתקליט.
התמיסה הסירה כל מיני כתמי שומן, שככל הנראה מקורם בשומן בקר נמוך, או בשר אחר, או כבש קוריאני, שזה היינו אך.
עכשיו התקליטים כבר לא עושים "חרו חרו".
ניסיתי. אם על פלטה מסתובבת. שמתי אלכוהול, כחמישית התמיסה. שמתי בנוזל השטיפה הראשונה טיפה של סומאט. שטיפה סופית עשיתי עם מים מזוקקים.
אני חייב לך אחת. התוצאות מצויינות, הניקוי עשה את שלו. ובעלויות אפסיות, אם כי פינקתי את עצמי וקניתי מים מזוקקים מעולים ואלכוהול בדרגה גבוהה. עשיתי לעצמי סט של צנצנות מסודרות לניקוי.
התקליטים שלי נקיים, אולם קורא שאני מקבל או קונה תקליטים שאינם במצב טוב - טביעות אצבע וכל מיני לכלוך בלתי מזוהה (מה שאומרים בסינית שמוציקעריי), כי ככל הנראה בארגנטינה אוכלים אסאדו, נוגעים בצו'ריסו ואז מחליפים צד לתקליט.
התמיסה הסירה כל מיני כתמי שומן, שככל הנראה מקורם בשומן בקר נמוך, או בשר אחר, או כבש קוריאני, שזה היינו אך.
עכשיו התקליטים כבר לא עושים "חרו חרו".
דני בלר
יש עוד פתרון זול:
http://www.needledoctor.com/Spin-Clean- ... 8Ta38Lc3j0
יש 10% הנחה נוספים בשבוע הקרוב...מישהו מכיר/ניסה את זה?
http://www.needledoctor.com/Spin-Clean- ... 8Ta38Lc3j0
יש 10% הנחה נוספים בשבוע הקרוב...מישהו מכיר/ניסה את זה?
- chalmh
- חבר מביא חבר

המטליות לניגוב ישבן של תינוק הן בדרך כלל לחות ומכילות כנראה סוג של שמנוניות (כדי לא לייבש את עור התינוק) שאני לא בטוח שזה טוב לתקליטים. לי אין ניסיון עם המטליות הללו.
ספוג בדרך כלל לא מסוגל לחדור לתוך חריצי התקליט שהם מיקרוניים מה שמברשת עדינה (שיער עדין) עושה ביעילות רבה (מתוך ניסיון).
נוזל ההברקה מונע הצטברות כתמי אבנית של המים (כתמים הם למעשה אבנית בפועל) בתוך החריצים.
ספוג בדרך כלל לא מסוגל לחדור לתוך חריצי התקליט שהם מיקרוניים מה שמברשת עדינה (שיער עדין) עושה ביעילות רבה (מתוך ניסיון).
נוזל ההברקה מונע הצטברות כתמי אבנית של המים (כתמים הם למעשה אבנית בפועל) בתוך החריצים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!