עזרה בתערובת [פוצל]
יש לי אתיפיה וקולמביה שקניתי בשוק מחנה יהודה ואינודנזיה(רובוסטה) שקניתי באווה.
יש לי כמה שאלות:
1. מישהו יכול להגיד לי איזה אתיופיה וקולמביה אלה מהיכרות שלו עם הזנים בשוק מחנה יהודה?
2. אשמח להמלצה על תערובת מומלצת מהזנים הנ'ל, אם אחד מהנ'ל טוב כחד זני זה גם טוב.
3. איך אפשר לדעת שקפה ירוק טוב? איך אמורים להיראות הפולים?
תודה.
יש לי כמה שאלות:
1. מישהו יכול להגיד לי איזה אתיופיה וקולמביה אלה מהיכרות שלו עם הזנים בשוק מחנה יהודה?
2. אשמח להמלצה על תערובת מומלצת מהזנים הנ'ל, אם אחד מהנ'ל טוב כחד זני זה גם טוב.
3. איך אפשר לדעת שקפה ירוק טוב? איך אמורים להיראות הפולים?
תודה.
בתור התחלה, אל תצפה לגדולות מהקפה שיש לך ביד ואם התוצאות לא יהיו משהו זה כנראה לא יהיה קשור ליכולות הקליה הביתית שלך.
מצד אחד, יש לך ביד קולומביה והאמת שעוד לא נתקלתי בקולומביאני טוב שהגיע מחנות תבלינים, זהו הקפה הזול ביותר שאפשר למצוא והשילוב של איכות נמוכה מלכתחילה ותנאי אכסון לא נאותים עושים את שלהם. אבל מי יודע, אולי תופתע, רוב הקולומביאנים סבירים מראש ואולי אכסנו את הקפה בצורה סבירה.
מצד שני, יש לך ירגשף אתיופי ככל הנראה. זהו קפה ייחודי, קצת הזוי ומוזר, הייתי מכנה אותו 'למתקדמים'. מעניין מאוד בקליה בהירה (ומדוייקת, קצת פספוס וקיבלת טעמי לוואי). בקליה כהה קצת מאבד את הפואנטה, ובעיקר משמש לתערובות מעניינות.
כדי לקבל קפה סביר ואולי מוצלח, אתה יכול למשל לערבב 80 קולומביה 20 רובוסטה ולקלות כהה, לקלות בנפרד את הירגשף פחות כהה, ולערבב בין הקליות. מומלץ כמובן לטעום לפני כן בנפרד כי לדעת אם הקליה הצליחה וללמוד משהו על הדרך.
בהצלחה
מצד אחד, יש לך ביד קולומביה והאמת שעוד לא נתקלתי בקולומביאני טוב שהגיע מחנות תבלינים, זהו הקפה הזול ביותר שאפשר למצוא והשילוב של איכות נמוכה מלכתחילה ותנאי אכסון לא נאותים עושים את שלהם. אבל מי יודע, אולי תופתע, רוב הקולומביאנים סבירים מראש ואולי אכסנו את הקפה בצורה סבירה.
מצד שני, יש לך ירגשף אתיופי ככל הנראה. זהו קפה ייחודי, קצת הזוי ומוזר, הייתי מכנה אותו 'למתקדמים'. מעניין מאוד בקליה בהירה (ומדוייקת, קצת פספוס וקיבלת טעמי לוואי). בקליה כהה קצת מאבד את הפואנטה, ובעיקר משמש לתערובות מעניינות.
כדי לקבל קפה סביר ואולי מוצלח, אתה יכול למשל לערבב 80 קולומביה 20 רובוסטה ולקלות כהה, לקלות בנפרד את הירגשף פחות כהה, ולערבב בין הקליות. מומלץ כמובן לטעום לפני כן בנפרד כי לדעת אם הקליה הצליחה וללמוד משהו על הדרך.
בהצלחה
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אם הפולים של האתיופי ממש קטנים, זה כנראה יירגשף. הבנתי שהפולים שמגיעים לארץ הם מאוד קטנים (או שכך הקפה, מראש?)
שים לב שפולים קטנים = קפה זול. זה סוג הקפה שקונים בד"כ בשווקים.
האמת שקניתי לפני כמה שבועות יירגשף ועדיין לא טעמתי אותו, אבל כפיר דיווח שהוא לא משהו.
אתה אוהב קפה מר?
אינדונזיה רובוסטה זה בערך כמו מר-בריבוע. אינדונזיה מראש הוא קפה יחסית כבד, והרובוסטה... אללה יסתור
הייתי לוקח את ההלצה של hosq, ומשנה את כמות הרובוסטה ל-40%. כן!
ואז מגיע לקליה FC+, ככה שיתקבל קפה ממש כבד וסמיך.
רעיון מצוין, לקלות את היירגשף בנפרד. אבל לפני שאתה מוסיף אותו לתערובת, טעם אותו כחד-זני.
שים לב שפולים קטנים = קפה זול. זה סוג הקפה שקונים בד"כ בשווקים.
האמת שקניתי לפני כמה שבועות יירגשף ועדיין לא טעמתי אותו, אבל כפיר דיווח שהוא לא משהו.
אתה אוהב קפה מר?
אינדונזיה רובוסטה זה בערך כמו מר-בריבוע. אינדונזיה מראש הוא קפה יחסית כבד, והרובוסטה... אללה יסתור
הייתי לוקח את ההלצה של hosq, ומשנה את כמות הרובוסטה ל-40%. כן!
ואז מגיע לקליה FC+, ככה שיתקבל קפה ממש כבד וסמיך.
רעיון מצוין, לקלות את היירגשף בנפרד. אבל לפני שאתה מוסיף אותו לתערובת, טעם אותו כחד-זני.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
זנים שאני אוהב:
בורונדי (מהשווקים בצפון, חכה שיוסי יאתר לנו שק
)
סנטו דומינגו (אמיגו)
ימן מוקה (אמיגו)
גואטמלה אנטיגואה (אמיגו,אוא)
קניה AA (אוא)
PNG סיגרי (אמיגו,אוא)
קוסטה ריקה (רוני,אמיגו)
קולומביה סופרימו (מהשווקים בצפון, אמיגו,אוא)
רובוסטה טובה: מונסון מאלאבר (אמיגו,אוא)
בורונדי (מהשווקים בצפון, חכה שיוסי יאתר לנו שק
סנטו דומינגו (אמיגו)
ימן מוקה (אמיגו)
גואטמלה אנטיגואה (אמיגו,אוא)
קניה AA (אוא)
PNG סיגרי (אמיגו,אוא)
קוסטה ריקה (רוני,אמיגו)
קולומביה סופרימו (מהשווקים בצפון, אמיגו,אוא)
רובוסטה טובה: מונסון מאלאבר (אמיגו,אוא)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לדעתי אם כבר רובוסטה, אז *רק* מונסון מלאבר. דווקא בגלל שהוא כבד ומשוגע.
אחרת - לך כבר עם עראביקה טובה וסגור ענין.
זנים שאני אוהב:
- קודם כל ובמקום הראשון: בורונדי!
- תימן (איתן ארגן שק לפני כמה חודשים ועדיין נשארה לי כמות קטנה, קפה מעולה, מקום 2 אחרי הבורונדי, לטעמי)
- גוואטמלה (מרוני בקפה רות, מצוין)
- סומטרה מנדהלינג (גם כן מרותי)
- ברזיל - אני משתמש בו דווקא כעוקץ עליון, פירותי. אני כ"כ שונא חמוץ בקפה, שהברזיל חמוץ לי מספיק
זהו, עם החמישיה הזו אתה מסדר לעצמך תערובות מעולות.
לגבי הסנטו-דומינגו: לטעמי זה הקפה הכי טעים בחד-זני. ממש מאוזן, מרגיש כמו תערובת. מזכיר קצת את ה-JBM ובמחיר הרבה יותר שפוי ממנו.
(עכשיו בדקתי במפה, ובאמת הרפובליקה הדומיניקנית נמצאת קרוב מאוד לג'מייקה. כנראה שהדמיון בטעם הקפה הוא לא מקרי! קטע...)
אחרת - לך כבר עם עראביקה טובה וסגור ענין.
זנים שאני אוהב:
- קודם כל ובמקום הראשון: בורונדי!
- תימן (איתן ארגן שק לפני כמה חודשים ועדיין נשארה לי כמות קטנה, קפה מעולה, מקום 2 אחרי הבורונדי, לטעמי)
- גוואטמלה (מרוני בקפה רות, מצוין)
- סומטרה מנדהלינג (גם כן מרותי)
- ברזיל - אני משתמש בו דווקא כעוקץ עליון, פירותי. אני כ"כ שונא חמוץ בקפה, שהברזיל חמוץ לי מספיק
זהו, עם החמישיה הזו אתה מסדר לעצמך תערובות מעולות.
לגבי הסנטו-דומינגו: לטעמי זה הקפה הכי טעים בחד-זני. ממש מאוזן, מרגיש כמו תערובת. מזכיר קצת את ה-JBM ובמחיר הרבה יותר שפוי ממנו.
(עכשיו בדקתי במפה, ובאמת הרפובליקה הדומיניקנית נמצאת קרוב מאוד לג'מייקה. כנראה שהדמיון בטעם הקפה הוא לא מקרי! קטע...)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מוטי, זה לא רק הקרבה בין המדינות. הסנטו דומינגו מקורו בשיחי JBM שיובאו היישר מג'מייקה.
לטעמי, הוא יותר מוצלח מJBM כאספרסו חד זני (יש לו את הגוף ואיזשהו ייחוד שקצת חסר לJBM כאספרסו לטעמי).
הJBM מצטיין כפילטר, לא טעמתי קפה פילטר טוב יותר.
לטעמי, הוא יותר מוצלח מJBM כאספרסו חד זני (יש לו את הגוף ואיזשהו ייחוד שקצת חסר לJBM כאספרסו לטעמי).
הJBM מצטיין כפילטר, לא טעמתי קפה פילטר טוב יותר.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
קפה רות: הסדנא 4 קרית אריה פ"ת (תריץ חיפוש בפורום, אפשרי גם בגוגל או בדפי זהב).
המחירים שם זולים יחסית: כ 40 שקל לקילו מכל סוג שהוא מוכר, המקום נראה כמו מחסן/מוסך, אל תיבהל...
אמיגו: איכות קצת יותר טובה מקפה רות, מחירים יקרים יותר ונעים סביב 45-65 לקילו (תלוי בזן), נמצאים בחיפה,ת"א, רעננה וראשון לציון. אני ממליץ בחום להזמין מהחנות בחיפה ולאסוף מאחד הסניפים ככה תקבל סחורה טריה יותר וגם מבצע כגון 4+1 מתנה או 7+3 שמוזיל לך את הקניה ב 10% לפחות.
אוא: איכות מעולה ! הקפה הכי איכותי בארצינו, מחירים יקרים מאוד (לרוב יותר מאמיגו) אבל יש שם דברים מיוחדים שלא ניתן למצוא במקומות אחרים. נמצאים רק בחיפה וניתן להזמין ישירות ולקבל משלוח דרך הדואר. אין מבצעים ואין הנחות (מקסימום תוכל לנסות ולקבל איזה 5%).
המחירים שם זולים יחסית: כ 40 שקל לקילו מכל סוג שהוא מוכר, המקום נראה כמו מחסן/מוסך, אל תיבהל...
אמיגו: איכות קצת יותר טובה מקפה רות, מחירים יקרים יותר ונעים סביב 45-65 לקילו (תלוי בזן), נמצאים בחיפה,ת"א, רעננה וראשון לציון. אני ממליץ בחום להזמין מהחנות בחיפה ולאסוף מאחד הסניפים ככה תקבל סחורה טריה יותר וגם מבצע כגון 4+1 מתנה או 7+3 שמוזיל לך את הקניה ב 10% לפחות.
אוא: איכות מעולה ! הקפה הכי איכותי בארצינו, מחירים יקרים מאוד (לרוב יותר מאמיגו) אבל יש שם דברים מיוחדים שלא ניתן למצוא במקומות אחרים. נמצאים רק בחיפה וניתן להזמין ישירות ולקבל משלוח דרך הדואר. אין מבצעים ואין הנחות (מקסימום תוכל לנסות ולקבל איזה 5%).