עזרה בבחירת ראוטר. האם GIGABIT הכרחי?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
EB1000 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום

אני שוקל לשדרג את הראוטר המסכן שיש לי. אני כרגע עובד בחיבור חוטי 100MBIT היות והחיבור האלחוטי מקרטע בניגון סרטי BLURAY מסויימים. עכשיו, הסרט הכי עמוס שמצאתי הוא בעל קצב העברת מידע של 32MBITS שזה אמור לעבוד בלי בעיה גם עם WIFI של 54, רק שבראוטר שיש לי זה לא ממש עובד (אדימקס עם אנטנה אחת). השאלה שלי היא האם קיימים סרטי בלוראי שיזדקקו ליותר מחיבור חוטי של 100 מגה? נניח שיום אחד אני אשדרג סטרימר שתומך בסרט HD תלת מימד עם תמונה של 4K.. האם אז חיבור LAN 100 יספיק, או שאצטרך חיבור אלחוטי של 300 או בכלל יהיה צורך בחיבור חוטי של גיגהביט 1000 ?

תודה
The more I see People the more like Pigs

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #2 

אתה לא צריך את זה, וכשתרצה להזרים סרט 3D ו 4K - לא משנה מה תקנה היום - זה יהיה *** בעתיד. חבל על הכסף.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #3 

לדעתי תקנה סוויץ' של ג'יגה לרשת הפנימית.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

קודם כל, כמה הבהרות ומספרים:
1. הBitrate המקסימלי של תקן BD הוא 54Mbps, בתכל'ס רוב הסרטים לא עוברים את ה30-34Mbps.
2. המהירות של תקני התקשורת השונים היא תיאורטית בלבד, בפועל גם במצב אופטימלי תקבל מהירות נמוכה בהרבה.
3. במצב אופטימלי עם תקן 802.11g תוכל להגיע ל+/- 22Mbps, מה שאומר שבכל מקרה לא תוכל להזרים דרכו סרטי BD.
4. במצב אופטימלי עם תקן 802.11n תוכל להגיע ל+/- 88Mbps, במקרה כזה אין בעיה להזרים דרכו גם את הסרטים הכבדים ביותר. קיים ציוד חדש שאיתו אפשר להגיע ל+/- 132Mbps אבל הוא יקר מאד ועדיין לא הגיע לארץ. וסתם לידע כללי, התקן עצמו מאפשר עד 176Mbps אבל עדיין לא קיים ציוד מתאים.

לאחר שזה נאמר, מה המטרה שלך?
מבחינת מהירות עבור הזרמת סרטים חיבור קווי של 100Mbps הוא מעל ומעבר, אין שום חובה לעבור ל1Gbps אבל כמובן שזה לא מזיק.
אם אתה רוצה להפטר מהכבלים אז אתה חייב רשת 802.11n וגם איתה ברוב המקרים יהיה לך קשה מאד להגיע למצב שבו תקבל מהירות שמספיקה לניגון סרטי BD. זה אפשרי אבל מצריך מאמץ וקצת השקעה כספית.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #5 

Nunatak כתב: במצב אופטימלי עם תקן 802.11n תוכל להגיע ל+/- 88Mbps
...
לאיזו מהירות אפשר לצפות בפועל? אני מתקשה להגיע אפילו לחצי מהמהירות הזו עם ציוד בתקן N (ראוטר TP-Link‏ 3 אנטנות+ כרטיס רשת אדימקס עם 3 אנטנות חיצוניות).

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

תלוי במרחק ומה שיש ביניהם.
הרבה פעמים מה שעוזר מאד לקליטה זה לחבר את האנטנות של הכרטיס רשת באמצעות כבלים כדי למקם אותם בצורה טובה יותר ועל מנת שלא יחסמו ע"י המארז של המחשב.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #7 

זה בדיוק המצב אצלי. מדובר בכרטיס PCI שאליו מחוברות בכבלים 3 אנטנות חיצוניות שמיקמתי בחדר כדי לכבל קליטה מקסימלית, באמצעות ניסוי וטעייה. עדיין, המהירות רחוקה מאוד מ-88Mbps (‏11 מ"ב לשניה) ובמקרה הטוב מגיעה לחצי מזה.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 27/06/2010 16:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #8 

אני נתקלתי במספר לא מבוטל של ריפים של בלוריי שהגיעו לביטרייט של 90 קילו ביט. סוויטצ' של 100 מגהביט עלול להחנק בקבצים כאלו.

בעולם של מדיה דיגיטלית, ביחוד אם אתה צריך לפעמים להעתיק קובץ של כמה גיגות, מומלץ מאוד ללכת על סוויטצ' של גיגה.

לטעמי, המימוש הנכון ביותר הוא לשרשר לראוטר הסטנדרטי שמקבלים מבזק סוויטצ' גיגה ולחבר אליו את כל המחשבים, כך שכל התעבורה בין המחשבים הפנימיים לא מגיעה לראוטר.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

boren כתב:זה בדיוק המצב אצלי. מדובר בכרטיס PCI שאליו מחוברות בכבלים 3 אנטנות חיצוניות שמיקמתי בחדר כדי לכבל קליטה מקסימלית, באמצעות ניסוי וטעייה. עדיין, המהירות רחוקה מאוד מ-88Mbps (‏11 מ"ב לשניה) ובמקרה הטוב מגיעה לחצי מזה.
...
חצי מזה זה יפה מאד, זה עדיין פי 2 מהמצב האופטימלי בתקן G.
מספיק שיש 2 קירות בדרך כדי להנחית את המהירות בצורה משמעותית, גם תנסה להזיז טלפונים אלחוטיים שיש בקרבת מקום.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #10 

erezsolan כתב: בעולם של מדיה דיגיטלית, ביחוד אם אתה צריך לפעמים להעתיק קובץ של כמה גיגות, מומלץ מאוד ללכת על סוויטצ' של גיגה.
...
יש רק בעיה קטנה - צריך סטרימר שממש ממש תומך בNIC של 1 גיגה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”