הגדרת שלט מדיה סנטר על המימר
שלום,
במשך זמן רב ניסתי להגדיר את השליטה במימר דרך המדיה סנטר באמצעות השלט הרחוק של PVR-150. התיאשתי והנחתי לזה. עכשיו זה התחיל ממש לעצבן אותי העברת ערוצים הזו ב10 שלטים שונים.
ואני רוצה להבין מה אני עושה לא נכון ?
1. המערכת מזהה את השלט של המימר עוד בשלבים הראשונים.
2. ניסתי לבחור את המימר מהרשימה המוצעת של THOMSON
3. עברתי לשלב שבו יש הגדרה ידניתו הגדרתיאת השלט לכוארה בהצלחה.
אז למה המימר מסרב להעביר ערוצים?
מצורפת תמונה למיקום של החיישן. (אני שם אותו איפה שהנורה האדומה נדלקת כאשר לוחצים על משהו בשלט) ניסתי למעלה יותר למטה יותר. בדיוק עליה. כלום.
יש דרך לבחון את החיישן באמצעות תוכנה אחרת מיוחדת או משהו כזה?
אגב החיישן עצמו נדלק כאשר אני לוחץ על השלט שלMCE אבל בפועל לא קורה כלום.
אודה לעזרתכם בנושא
במשך זמן רב ניסתי להגדיר את השליטה במימר דרך המדיה סנטר באמצעות השלט הרחוק של PVR-150. התיאשתי והנחתי לזה. עכשיו זה התחיל ממש לעצבן אותי העברת ערוצים הזו ב10 שלטים שונים.
ואני רוצה להבין מה אני עושה לא נכון ?
1. המערכת מזהה את השלט של המימר עוד בשלבים הראשונים.
2. ניסתי לבחור את המימר מהרשימה המוצעת של THOMSON
3. עברתי לשלב שבו יש הגדרה ידניתו הגדרתיאת השלט לכוארה בהצלחה.
אז למה המימר מסרב להעביר ערוצים?
מצורפת תמונה למיקום של החיישן. (אני שם אותו איפה שהנורה האדומה נדלקת כאשר לוחצים על משהו בשלט) ניסתי למעלה יותר למטה יותר. בדיוק עליה. כלום.
יש דרך לבחון את החיישן באמצעות תוכנה אחרת מיוחדת או משהו כזה?
אגב החיישן עצמו נדלק כאשר אני לוחץ על השלט שלMCE אבל בפועל לא קורה כלום.
אודה לעזרתכם בנושא
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מה שצילמת זה לא החיישן אלא ה-IR Blaster שמחליף ערוצים בממיר. זה לא חיישן אלא משדר IR.
מיקום ה-IR Blaster בתמונה נראה תקין.
כשאתה בשלב הזיהוי של השלט המקורי של הוט (לחיצה על "0" ולפעמים גם על "+CH" מיד אחרי זה) אתה צריך לכוון את השלט המקורי של הוט ממש קרוב (סנטימטרים בודדים) למקלט של הערכה, שזה הקופסה הגדולה יותר שמתחברת ב-USB אל המחשב, ולא אל ה-IR Blaster.
מיקום ה-IR Blaster בתמונה נראה תקין.
כשאתה בשלב הזיהוי של השלט המקורי של הוט (לחיצה על "0" ולפעמים גם על "+CH" מיד אחרי זה) אתה צריך לכוון את השלט המקורי של הוט ממש קרוב (סנטימטרים בודדים) למקלט של הערכה, שזה הקופסה הגדולה יותר שמתחברת ב-USB אל המחשב, ולא אל ה-IR Blaster.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
עשיתי שוב פעם את התהליך תוך שאני מוודא שאני מחזיק את השלט ממש קרוב.
התהליך לכוארה עבר בהצלחה.
בשלב של בחירת מספר הספרות אני בוחר בשלוש ספרות.
בשלב "כיצד אתה מחליף ערוצים" אני בוחר ב"הזן מספר ערוץ והמתן".
וכאשר במהלך הניסוי אני מנסה להעביר ערוץ כלום לא קורה. כאמור גם העינית וגם המקלט מהבהבים כאילו קולטים אות אבל נראה שהמימר פשוט לא מגיב.
אני ממש מתחיל להתייאש מהדבר הזה...
התהליך לכוארה עבר בהצלחה.
בשלב של בחירת מספר הספרות אני בוחר בשלוש ספרות.
בשלב "כיצד אתה מחליף ערוצים" אני בוחר ב"הזן מספר ערוץ והמתן".
וכאשר במהלך הניסוי אני מנסה להעביר ערוץ כלום לא קורה. כאמור גם העינית וגם המקלט מהבהבים כאילו קולטים אות אבל נראה שהמימר פשוט לא מגיב.
אני ממש מתחיל להתייאש מהדבר הזה...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תמשיך לנסות למקם את ה-IR Blaster במקומות שונים על גבי הממיר עד שתקבל תגובה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בהנחה שאכן המדיה סנטר זיהה לך נכון בשלב של "0"/+CH, אכן אפשר תוך כדי צפייה ב-Live TV. פשוט תעביר ערוצים ותשנה מיקומים של ה-IR Blaster עד שזה עובד.
טוב אחרי שניסתי בערך כל נקודה אפשרית שום דבר לא הצליח.
אולי אני לא מבין משהו. למה נועד הIR Blaster ? הרי אם הוא זיהה את דגם המימר שלי הרי הוא אמור להעביר אות ישרות למימר.
מה בדיוק עושה העינית הזו.
עוד משהו כשאני מעביר ערוץ אני מכוון למיקום של העינית ולא לכיוון המקלט (שאגב האם יש צורך להחזיק את שניהם אותו המיקום? כי המקלט נמצא ליד המימר. למרות שהוא מהבהב כשאני מנסה להעביר ערוץ וככה גם העינית.
חוץ מזה העינית בצדה האחת מכוסה במשהו לבן כזה שניתן להסיר (אני מניח שזו מדבקה). ופרט אחרון אני מסדר העינית ככה שצדה האדום מכוון כלפי חוץ והלבן כלפי המימר.
הכל תקין?
אולי אני לא מבין משהו. למה נועד הIR Blaster ? הרי אם הוא זיהה את דגם המימר שלי הרי הוא אמור להעביר אות ישרות למימר.
מה בדיוק עושה העינית הזו.
עוד משהו כשאני מעביר ערוץ אני מכוון למיקום של העינית ולא לכיוון המקלט (שאגב האם יש צורך להחזיק את שניהם אותו המיקום? כי המקלט נמצא ליד המימר. למרות שהוא מהבהב כשאני מנסה להעביר ערוץ וככה גם העינית.
חוץ מזה העינית בצדה האחת מכוסה במשהו לבן כזה שניתן להסיר (אני מניח שזו מדבקה). ופרט אחרון אני מסדר העינית ככה שצדה האדום מכוון כלפי חוץ והלבן כלפי המימר.
הכל תקין?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ה-IR Blaster למעשה משדר את אותם קודים שהשלט המקורי של הוט משדר באינפרה אדום אל הממיר כדי להעביר ערוצים.
אין לי מושג למה זה לא עובד אצלך. זה נשמע שאתה מחבר את הכל באופן תקין.
אין לי מושג למה זה לא עובד אצלך. זה נשמע שאתה מחבר את הכל באופן תקין.
טוב. זה כמעט הצליח לשניה.
העניין הוא שאני לא מבין כיצד האות עובר דרך אינפרא אדום עם יש משהו שחוסם אותו. כמו הנייר הזה המוזר. ניסתי להסיר אותו ולשחק טיפה עם זה. באיזה שלב זה הצליח אבל מייד אחר כך הפסיק.
יש פתרון אחר? כלומר אולי משהו תקול בערכה אצלי. יש משהו שאפשר לרכוש אחר?
העניין הוא שאני לא מבין כיצד האות עובר דרך אינפרא אדום עם יש משהו שחוסם אותו. כמו הנייר הזה המוזר. ניסתי להסיר אותו ולשחק טיפה עם זה. באיזה שלב זה הצליח אבל מייד אחר כך הפסיק.
יש פתרון אחר? כלומר אולי משהו תקול בערכה אצלי. יש משהו שאפשר לרכוש אחר?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נשמע שאתה כמעט שם. היו כמה שדיווחו שסלוטייפ על גבי הממיר ועליו ה-IR Blaster גרם לזה לעבוד.
אולי שווה לך לנסות את זה.
אולי שווה לך לנסות את זה.
כן ! כן ! כן ! זה עובד כמו מלך !!!
הנה הדוגמא
http://img819.imageshack.us/img819/5466/017u.jpg
(סורי על הגודל אחרי שהמצלמה הנורמלית חזרה לבית)
אני די מתפלא על עצמי שהצלחתי לחשב את הזווית שהאות צריך לעבור (ממש מהנדס).
כמה שאלות:
1. איך מכבים ומדליקים את המימר?
2. מה קורה עם שאר הפונקציות כמו למשל רדיו? או שירותים אינטראקטיבים?
מדריך התוכנית אני מבין לא עובד בWIN7? וגם לא הפתרון של שימוש MegaEPG. כי הבנתי שיש תוכנית צד ג' שיודעת לעשות איזו קומבינה. מחיפוש בפורום עליתי על שרשור מאוד ארוך שהתסכם בזה שאני צריך לרכוש Big Screen EPG האם זהו הפתרון היחיד?
וערוצים שלא קימים הוא גם לא מצליח להגיע אליהם?
הנה הדוגמא
http://img819.imageshack.us/img819/5466/017u.jpg
(סורי על הגודל אחרי שהמצלמה הנורמלית חזרה לבית)
אני די מתפלא על עצמי שהצלחתי לחשב את הזווית שהאות צריך לעבור (ממש מהנדס).
כמה שאלות:
1. איך מכבים ומדליקים את המימר?
2. מה קורה עם שאר הפונקציות כמו למשל רדיו? או שירותים אינטראקטיבים?
מדריך התוכנית אני מבין לא עובד בWIN7? וגם לא הפתרון של שימוש MegaEPG. כי הבנתי שיש תוכנית צד ג' שיודעת לעשות איזו קומבינה. מחיפוש בפורום עליתי על שרשור מאוד ארוך שהתסכם בזה שאני צריך לרכוש Big Screen EPG האם זהו הפתרון היחיד?
וערוצים שלא קימים הוא גם לא מצליח להגיע אליהם?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יפה, שמח שעובד לך! ותודה על התמונה, זה מידע חשוב!
1. אתה לא מכבה את הממיר. פשוט תשאיר אותו דלוק כל הזמן.
2. לא תוכננו לעבוד עם מדיה סנטר. ההמלצה שלי היא לחבר במקביל את הממיר גם ישירות לטלוויזיה לזאפינג מהיר ועבודה עם ערוצים כאלה. אגב, מומלץ להקפיד תמיד לצאת מהערוצים האלה לערוץ רגיל, אחרת הקלטות מתוזמנות לא יעבדו לך (כי הממיר יהיה תקוע על ערוץ כזה ולא יעבור לערוץ רגיל בהקשת מספרים בלבד).
המדריך המובנה (ללא MegaEPG) עובד ב-7 עבור מנויי הוט אבל עם כמה ערוצים חסרים. הייתה עכשיו תקופה שהשרתים של מיקרוסופט היו למטה אבל עכשיו הם חזרו להיות תקינים.
ניתן תמיד להגדיר הקלטות ידניות עבור ערוצים שלא מופיעים ב-EPG, מתוך תפריט ה-Recorded TV.
2. לא תוכננו לעבוד עם מדיה סנטר. ההמלצה שלי היא לחבר במקביל את הממיר גם ישירות לטלוויזיה לזאפינג מהיר ועבודה עם ערוצים כאלה. אגב, מומלץ להקפיד תמיד לצאת מהערוצים האלה לערוץ רגיל, אחרת הקלטות מתוזמנות לא יעבדו לך (כי הממיר יהיה תקוע על ערוץ כזה ולא יעבור לערוץ רגיל בהקשת מספרים בלבד).
המדריך המובנה (ללא MegaEPG) עובד ב-7 עבור מנויי הוט אבל עם כמה ערוצים חסרים. הייתה עכשיו תקופה שהשרתים של מיקרוסופט היו למטה אבל עכשיו הם חזרו להיות תקינים.
ניתן תמיד להגדיר הקלטות ידניות עבור ערוצים שלא מופיעים ב-EPG, מתוך תפריט ה-Recorded TV.
אווקי תודה רבה.pixies כתב:יפה, שמח שעובד לך! ותודה על התמונה, זה מידע חשוב!![]()
ניתן תמיד להגדיר הקלטות ידניות עבור ערוצים שלא מופיעים ב-EPG, מתוך תפריט ה-Recorded TV....
השאלה שלי האם יש דרך להשלים את המדריך באמצעות MegaEPG. כי כרגע למרות שלכאורה התוכנה הורידה ערוצים חסרים (כמו ביפ וערוץ הוט3) הוא לא מוסיף לי אותם.
אני כן רואה את השינוי שחל בערוצים הקיימים ויש מידע מעודכן.
האם ניתן איכשהו להכריח את המדיה סנטר להוריד המדריך בשפה האנגלית מהוט?
שאלה אחרונה, העברת הערוצים להקלטה לא מתבצעת אוטומטית? למשל הקלטה בערוץ 4 מתחילה ב8 בבוקר ומסתיימת בשעה 9 בבוקר. ותוכנית אחרת בערוץ 10 מתחילה נניח ב9.10 ומסתיימת שלושים דקות מאוחר יותר. המעבר בין ערוץ 4 לערוץ 10 יתבצע לבד?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מה שצריך לעשות זה להריץ את MegaEPG שיכין קובץ XML (סקריפט מומלץ - hot_he), ואז להריץ את התוכנה BigScreenEPG שממירה את קובץ ה-XML לפורמט הבינארי שה-7MC משתמש בו ואז מעבירה אותו ל-7MC.
לא ניסיתי בעצמי (אני משתמש ב-GBPVR שמקבל ישירות את קובץ ה-XML) אבל הבנתי שזה אמור לעבוד.
לשאלתך האחרונה - העברת הערוצים מתבצעת אוטומטית.
לא ניסיתי בעצמי (אני משתמש ב-GBPVR שמקבל ישירות את קובץ ה-XML) אבל הבנתי שזה אמור לעבוד.
לשאלתך האחרונה - העברת הערוצים מתבצעת אוטומטית.