מדידת עוצמת קליטה DVB-T
טוף, בעיות קליטה.
התמונה נשברת/מהבהבת לפעמים, תלוי בתוכנה.
קניתי את האנטנה האקטיבית Lexus BT220 - יש שיפור קל, אבל לא הייתי אומר שזה להיט היסטרי.
אני במגדל העמק, רואה גם את עפולה וגם את הכרמל מהבית, וכשהאנטנה פונה לכרמל יש שיפור קצת יותר טוב מאשר כשפונה לעפולה, אבל לא משהו - התמונה ממשיכה להשבר, אבל פחות.
אני לא ממש סומך על דיווח עוצמת ואיכות הסיגנל שאני מקבל מהדונגל , למשל בתוכנה DVB Dream או בעזרת ScanChannels BDA .
מה דעתכם על זה:
http://cgi.ebay.com/FREEVIEW-DVB-T-TV-A ... 0620007037
יכול לעזור לבדיקת הקליטה, או שהוא מודד רק עוצמות חלשות/חזקות מדי, או שההפרש בין שתי נוריות (10db) גדול מדי?
גם לא הבנתי איך אני מכוון אותו לתדר מסוים (אולי לא צריך? כיוון התדר הוא דרך הדונגל?)
קניתי את האנטנה האקטיבית Lexus BT220 - יש שיפור קל, אבל לא הייתי אומר שזה להיט היסטרי.
אני במגדל העמק, רואה גם את עפולה וגם את הכרמל מהבית, וכשהאנטנה פונה לכרמל יש שיפור קצת יותר טוב מאשר כשפונה לעפולה, אבל לא משהו - התמונה ממשיכה להשבר, אבל פחות.
אני לא ממש סומך על דיווח עוצמת ואיכות הסיגנל שאני מקבל מהדונגל , למשל בתוכנה DVB Dream או בעזרת ScanChannels BDA .
מה דעתכם על זה:
יכול לעזור לבדיקת הקליטה, או שהוא מודד רק עוצמות חלשות/חזקות מדי, או שההפרש בין שתי נוריות (10db) גדול מדי?
גם לא הבנתי איך אני מכוון אותו לתדר מסוים (אולי לא צריך? כיוון התדר הוא דרך הדונגל?)
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
נשמע לי שחבל על הכסף.חגי7 כתב:טוף, בעיות קליטה.
מה דעתכם על זה:
גם לא הבנתי איך אני מכוון אותו לתדר מסוים (אולי לא צריך? כיוון התדר הוא דרך הדונגל?)...
זה יהיה לך עוד ביזבוז כמו האנטנה שקנית. במיוחד שאתה לא יכול להזין שם תדר ספציפי.
אנטנת ה- LEXUS הזו שקנית היא צעצוע , ולא אנטנה מקצועית.
פשוט אתה צריך אנטנה טובה על הגג, או אנטנה טובה בתוך הבית.
אבל לא את הקישקוש הזה שקוראים לו LEXUS. זה ממש פשע למכור את הדבר הזה.
שים לב שאנטנה על הגג היא לא תמיד מתאימה, משום שיש מקרים שהאנטנות האלה חלודות ושבורות, ויש מקרים שהמשדר באיזור שלך משדר בקוטביות אנכית, והאנטנה בגג היא ב- 99.999% היא בקוטביות אופקית, כך שהיא לא מתאימה.
לדעתי, אם אינך יכול לשים אנטנה על הגג,
קנה לך אנטנה פנימית טובה, והכי טוב זה להתארגן FOLDED DIPOLE (לא צריך אנטנה עם שלבים, מספיק רק את האליפסה, אחרת זה יתפוס לך המון מקום), כי זו האנטנה אחת הטובות לשימוש פנימי, ולשימוש חיצוני.
אם אתה לא יכול לחבר את האנטנות הטובות לדונגל (כי בדונגל יש חיבור פיצפון), אז תקנה מ- EBAY מתאם כדי שתוכל לחבר את האנטנה לחיבור הפיצפון והמוזר שיש בדונגלים.
שוב... או שתקנה אנטנת FOLDED DIPOLE (תתאים לך גם לשימוש פנים דירתי),
שנראית ככה :

או שתקנה אנטנה שנראית ככה : (מצורפת תמונה)

אבל אי אפשר להבטיח לך שעם האנטנות הנ"ל אתה תקלוט,
אולי יש בעיה קשה מאוד באיזור שאתה גר.
אין לי אפשרות לחבר אנטנה לגג.
ה-folded dipole הזאת נראית ענקית, והאמת היא שגם השניה נראית די גדולה (לפחות ממה שאני זוכר שראיתי בחנות).
כשקניתי את ה-lexus bt220 ידעתי שזה צעצוע, אבל מכיוון שהקליטה אצלי לרוב טובה חשבתי שהגברה של כמה DB ביחס לאנטנה הקטנה של הדונגל תעשה את העבודה. אני מקווה שיקבלו אותה בחזרה בחנות, אופיס דיפו, כנראה לא יעשו בעיות.
הדונגל מדווח על איכות 100 וסיגנל בעוצמה 100% רוב הזמן (לפי dvb dream), אבל זה נראה לי מופרך. (זה גם עם הלקסוס וגם עם האנטנה הפצפונת שלו, יש לו חיבור רגיל, אגב, אז כל אנטנה תוכל להתחבר אליו)
התמונה זורמת רוב הזמן ונשברת לשניה-שתיים מדי פעם. לפעמים יש פרקי זמן די ארוכים (דקות) שבהם התמונה נשברת וחוזרת, וגם אז מדווח על 100/100%.
והאמת היא שבעיות הקליטה התחילו רק בימים האחרונים, אז יכול להיות שזה בכלל לא בגללי אלא בגלל המשדרים או משהו אחר פה בסביבה.
אני באמת אקפוץ לאיזה הום סנטר ואקנה את האנטנה העגולה, נראה אם יעזור.
(איזה כיף זה שיש חנויות שמאפשרות להחזיר מוצרים ולא שואלות שאלות! מרגיש כמעט כמו אמריקה)
ה-folded dipole הזאת נראית ענקית, והאמת היא שגם השניה נראית די גדולה (לפחות ממה שאני זוכר שראיתי בחנות).
כשקניתי את ה-lexus bt220 ידעתי שזה צעצוע, אבל מכיוון שהקליטה אצלי לרוב טובה חשבתי שהגברה של כמה DB ביחס לאנטנה הקטנה של הדונגל תעשה את העבודה. אני מקווה שיקבלו אותה בחזרה בחנות, אופיס דיפו, כנראה לא יעשו בעיות.
הדונגל מדווח על איכות 100 וסיגנל בעוצמה 100% רוב הזמן (לפי dvb dream), אבל זה נראה לי מופרך. (זה גם עם הלקסוס וגם עם האנטנה הפצפונת שלו, יש לו חיבור רגיל, אגב, אז כל אנטנה תוכל להתחבר אליו)
התמונה זורמת רוב הזמן ונשברת לשניה-שתיים מדי פעם. לפעמים יש פרקי זמן די ארוכים (דקות) שבהם התמונה נשברת וחוזרת, וגם אז מדווח על 100/100%.
והאמת היא שבעיות הקליטה התחילו רק בימים האחרונים, אז יכול להיות שזה בכלל לא בגללי אלא בגלל המשדרים או משהו אחר פה בסביבה.
אני באמת אקפוץ לאיזה הום סנטר ואקנה את האנטנה העגולה, נראה אם יעזור.
(איזה כיף זה שיש חנויות שמאפשרות להחזיר מוצרים ולא שואלות שאלות! מרגיש כמעט כמו אמריקה)