תכנון בדירה - פיזור כל נושא המדיה בצורה חכמה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
mikai פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

בקרוב אני עוברת דירה (בנויה כבר) ורציתי לתכנן בה תשתית שתאפשר בכל חדר (סלון ראשי+2 חדרי שינה) שיהיה מסך טלווזיה, ואפשרות צפיה בכל המדיה שיש ברשת - גם הסרטים שנמצאים בדיסק במחשב, אבל גם גלישה באינטרנט (אני לא רוצה מחשב בחדרי השינה, אלא רק אפשרות גלישה טובה, עם מקלדת אלחוטית). כיום אני רואה סרטים רק בסלון עם סטרימר (כרגע לא מחובר למחשב עצמו, כי הוא רחוק והאלחוטי ב HD לא משהו, אז הוא רק מחובר לדיסק חיצוני עליו כל הסרטים). אני לא מחפשת שליטה בחשמל או תריסים, כך שאני לא יודעת אם זה ממש בית חכם, רק מעניין אותי הנושא שיהיה מחשב אחד בבית,ויהיה אפשר להשתמש בו מכל החדרים (שניים סכ"ה..)
מהי התשתית והמכשירים אותם אצטרך? האם יש צורך במסך טלווזיה עם תכונות מסוימות, או יתאים כל LCD? אני מניחה שממיר YES כן אצטרך בכל חדר, מה צריך בנוסף אליו (המינימלי)? (אני רוצה גלישה חופשית רגילה, לא רק לאתרים כאלה כמו YOUTUBE שיש בסטרימר)? האם צריך ראוטר מיוחד?
כאמור המטרה - ללא מסכי מחשב, רק טלווזיות, וללא מחשבים נוספים (אם אפשר). יש דבר כזה? יש הערכה משוערת לתקציב? ואם אתם ממליצים ללכת למישהו - האם זה באמת למומחים ב"בית חכם" או לכאלה שמתמחים במדיה? תודה! :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

קודם כל תתחדשי!
דבר ראשון, לפני שאת קונה ציוד מולטימדיה כלשהו, כדאי לך מאוד להעביר רשת קווית בבית ולא להסתמך על רשת אלחוטית, שהיא מאוד לא אמינה כשמדובר בהזרמת תכני HD.
אני מבין שהדירה כבר בנויה, כלומר כבר אחרי טיוח וצבע. מה שמומלץ במקרה כזה זה פשוט להעביר כבלי רשת בצינורות בקירות שכבר יש בהם את חוטי הטלפון, ואז להחליף כל שקע טלפון בשקע דומה שיש בו שקע טלפון + שקע רשת, כמו זה למשל:
תמונה
העלויות זניחות. כ-20 שקל לכל שקע, וכשקל למטר על כבלי הרשת.
נערך לאחרונה על ידי pixies ב 26/06/2010 8:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

mikai פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

זה אני בטוח אעשה

שליחה #3 

גם בגלל שאני לא מתה על כל האלחוטי הזה, גם פחות טוב וגם אולי קצת קרינה, מי יודע..וגם אחד החדרים הוא ממ"ד, והוא עם אלחוטי בכלל לא מתקשר..זה בית קטן, לא תהיה בעיה. בכל מקרה אני אדאג שבכל חדר יהיה חיבור רשת, השאלה שלי היא יותר מבחינת תשתיות של ציוד נדרשות מלבד מסכי טלווזיה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

מומלץ NAS /שרת - שיאחסן את כל המידע (אם את רוצה "לחסוך- אפשר גם מחשב ישן עם כונן או שניים גדולים)
ולכל חדר מזרימדיה / HTPC - תלוי ביכולות שאת רוצה להפעיל.

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #5 

הדגשת כמה פעמים שאת רוצה גלישה נורמלית. לדעתי זה אפשרי לאורך זמן אך ורק על מחשב. הסיבות לכך הן רבות, וכוללות את העובדה שאתרים רבים אינם תקניים, או שהם משתמשים בתוספים שונים ומשונים שלא רצים על כל פלטפורמה. אמנם מצב זה השתפר לאחרונה (הודות לטכנולוגיות כגון AJAX ‎‏ או flash‏)‏ אבל מי שגולש בכל אביזר אחר יודע שזה לא "זה".
מה שמוביל למסקנה שאין מנוס ממחשב בכל חדר. זה לא חייב להיות מפלצת, אבל אם את רוצה לראות בו סרטים (וטלויזיה) אז בנוסף למפרט מינימלי, צריך לשים לב לכרטיס אן צ'יפ גרפי מתאים- וגם אילו אינם יקרים. מובן, שבחדרים, גם לא נדרש מארז מיוחד.
מכאן, הדרך מתפצלת על פי הפתרון לשאלת הטלויזיה. ממיר בכל חדר? מסך נוסף? אותו מסך? אז איך ממתגים מסך בין שני מקורות? ואם רוצים לצפות בתוכנית מוקלטת מהטלויזיה- מה אז? שוב מוגבלים למקום אחד?
עברתי לפני כשנה את שרשרת ההחלטות הללו בדיוק, בתוספת מחשבה על נושא המוסיקה, והתשובה לשאלה "מי ינהל את כל העסק הזה"?
נעזרתי רבות במידע שקיים פה באתר. המערכת שיצרתי היא מקור לגאוה לא פחות מהמטבח החדש :-)

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

שלום,

הכוון שלך הוא נכון (מה שנקרא טופולגיית ענן).
אני אלך בכוון של מחשבים משום שביקשת גלישה נורמלית ברשת.
הרעיון הוא למקם מחשב מרכזי בחדר העבודה שבו ימוקמו כל התכנים (או על NAS - עדיף אך קצת מייקר)
בכל חדר ימוקם thin client - פשוט מחשב זעיר ישנם דוגמאות לכאלו באתר (חפשי ION באתר) בגודל של סטרימר.
כולם יחוברו ברשת הקווית.
תצטרכי להתקין תוכנת מדיה על כל אחד מהמחשבים (client - הבנתי שאת לא רוצה צפייה בטלויזיה והקלטות אז אין צורך ב server)
מדיה פורטל
sagetv
mythtv - שרצה על לינוקס.
Xbmc

ותקבלי בדיוק מה שרצית, ממשק אחיד בכל המחשבים עם גישה נוחה מכל מקום בבית לכל התכנים.
על כל אחת מהתוכנות שציינתי יש הסברים מפורטים להתקנה באתר.
שיהיה בהצלחה (Y)

mikai פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

קצת יותר מסובך ממה שחשבתי..

שליחה #7 

אני כן רוצה לצפות בטלווזיה (לכן כנראה אין ברירה ואצטרך ממיר כבלים בכל חדר) אבל אני באמת רוצה יכולות מחשב גם (אם כי בסיסיות ביותר, גלישה ואימייל), הדגש באמת הוא על מינימום מכשירים, וכמובן מסך אחד בחדר..
אני לא חושבת שאוכל לעשות את כל זה לבד, אני אקרא על כל מה שכתבת פה, אבל בטוח אצטרך להתייעץ עם גורם מקצועי, לפחות בשלב ההכנות, לאיזה סוג של חנויות צריך לפנות עם זה?

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #8 

האמת שאת לא חייבת ממיר בכל חדר... אבל בואי נעזוב את זה כי זה כבר יותר מסובך... :wink:
ההתקנות ממש פשוטות אבל...
בכל מקרה אם את מזדמנת לאזור הצפון, חיפה את מוזמנת להדגמה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #9 

כמה אנשים תהיו בבית?
אם מעט, יכול להית פתרון בסגנון MYTHTV - או משהו אחר מבוסס WINDOWS במסגרתו את מחברת ממיר או שניים לשרת (כמובן דרך כרטיסי לכידה) וכל שאר המחשבים שיפוזרו בבית יידעו למשוך ממנו את התמונה ולהעביר ערוצים, להקליט וכד'. כמובן שבכל חדר יהיה מחשב אז אפשר בדרך זו או אחרת לגלוש.
הנה סקירה של MYTH
http://www.hometheater.co.il/article01311
אזהרה - לינוקס לא פשוט לאחזקה

mikai פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

מדובר בדירת 3 חדרים

שליחה #10 

הדירה לא גדולה, יש סלון, בו צופים רוב הזמן, יש חדר לילדה וחדר לי, סכ"ה מה שאני מחפשת זה שחוץ מהסלון כל אחת תוכל גם מהחדר שלה לגלוש באינטרנט (כמו שציינתי - גלישה מלאה, לא סגורה) ולצפות בכל התכנים - כולל כבלים, ותכנים מהמחשב. אפשרויות הקלטה - nice to have אך לא הכרחי (תלוי-תקציב) כאמור המטרה הכללית - מינמום ציוד :)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”