מטחנה ידנית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Oferot פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
כבר כמה זמן שאני קורא בפורום אך מעולם לא כתבתי :)
אני משתמש מסור מאוד של הבריקה ולאחרונה החלטתי שהגיע הזמן למטחנה..
התחלתי לעשות בירורים והגעתי למסקנה שמבחינת השקעה-תמורה הכי משתלם לי לקנות מטחנה ידנית
אני מודע לעבודה הכרוכה אך בהתחשב בעובדה שאני שותה מקסימום 2 כוסות ביום אז זה לא נראה לי כלכך קריטי
אבל פה התחילה הבעיה..יש כלכך הרבה סוגים שגם אתם כתבתם אליהם שלא הבנתי כבר מה הכי משתלם לי לקנות
קראתי המון דברים טובים בנוגע ל Turkish mill של זסנהואס אבל כשחפרתי בזה קצת יותר אז קראתי הרבה ביקורות שאמרו שהוא לא מוצלח במיוחד בכל מה שנוגע לטחינה בינונית שיותר מתאימה למקינטות..
השאלה שלי היא אם זה באמת נכון? זה כלכך קריטי?
יש מיליון דגמים ומיליון חברות...יש אולי איזו מטחנה ספציפית שיצא לכם להתעסק איתה ועם הבריקה ואתם יכולים אולי לשתף אותי? המלצות?

תודה מראש לכולם
עופר

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

קודם כל, ברוך הבא לחלק האקטיבי של האתר :)

אני לא יודע להמליץ על מטחנה ידנית ספציפית, עוד מעט יגיעו אלו שהתנסו בה בעצמם ויחוו דעה.
אני רק רוצה לחלוק על עצם הרעיון של שימוש במטחנה ידנית באופן יומיומי, ועוד פעמיים ביום. ובטח בשביל מקינטה.

לדעתי אין שום סיבה בעולם לסבול את זה, למעט אם אתה באמת נהנה מהטחינה הידנית, כחלק מתהליך הכנת הקפה (אני לא ציני).

אם אתה מחפש עלות/תועלת, לדעתי מטחנת תבלינים חשמלית תתן עלות/תועלת הרבה יותר טובה, כי באותה עלות של מטחנה ידנית אתה מקבל מכשיר שטוחן בצורה יעילה הרבה יותר, ולא יהיה הבדל באיכות הקפה (יש לך בריקה?).

אם אתה מחפש לעלות עוד ממש טיפה בעלות, ולקבל תועלת אפילו יותר גדולה, הייתי הולך על המטחנה הזו:
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=JIOPCG105

לא ניסיתי אותה בעצמי, אבל לפי הנקרא (גם ע"י חברי הפורום כאן וגם בתפוז) אנשים מדווחים שהיא עושה את העבודה מצויין. היא הרבה יותר נוחה ומדוייקת ממטחנת תבלינים, ותתן לך את הרמה הכי גבוהה של אספרסו שאפשר לקבל ממקינטה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #3 

ברוך הבא Oferot.

מטחנה ידנית טוחנת קפה הרבה יותר טוב ממטחנת להבים אך כפי שמוטי ציין מתלווה אליה התעסקות מעט מטרידה וקצת מעייפת כי לוקח כדקה - דקה וחצי לטחון 15 גרם קפה וזה קצת מעייף ומלכלך ... אבל היא לא צריכה תחזוקה, לא צריכה חשמל ומאוד ניידת.

חיסרון נוסף הוא כיוון הטחינה הלא רציף, הקפיצות דיי גדולות מדרגת טחינה אחת לשניה.

לא יודע אם יצא לך לראות סקירה קצרה שלי על מטחנה ידנית שעלתה בקושי 100 שקל:

http://www.htcafe.co.il/vt107897

יש טובות ואיכותיות ממנה כמו הקיוסרה (שעולה בסביבות 70$ כמדומני) אבל העיקרון בהן דומה והטחינה מעייפת באותה מידה :wink:

אם יש לך בריקה אז ההמלצה שמוטי נתן לך על מטחנת הדיסקיות של ORBIT ב 139 שקל היא קניה מצויינת. לטעמי עדיף לך על פני הידנית.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

כבעלים של קיוסרה אני יכול להגיד שלמקינטה פעם ביום בעבודה זה בסדר אבל לא יותר.
הן לא מתאימות לאספרסו פשוט כי הקפיצות בין רמות הטחינה גדולות מדי. אם כבר אתה מוצא טחינה יחסית סבירה אז תגלה שהקפה שיוצא מהן פחות טעים ממטחנה רגילה.
בקיצור חבל לבזבז כסף על צזנהאוז אלא אם כן הערך האספני מעניין אותך.
לבריקה\מקינטה האורביט תהיה מעל ומעבר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Oferot פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

תודה לכולם

בואו נאמר שאני לא מאויים מקצת עבודה בטחינה..עדיין סטודנט שמחפש קצת לבזבז את הזמן על איזה תחביב

בואו נאמר שאני מוכן להשקיע את ה70 אירו במטחנה..אז המטחנות נידניות היקרות לא יתנו לי יותר מהאורביט למשל?

גם חשוב לי להיות קצת נייד כי אני נמצא תקופה יחסית ארוכה במשך השנה שאני בישראל ובשאר הזמן באירופה...

יש ניסיון עם הבריקה ביחד עם הידניות היקרות?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #6 

כל עוד אתה נשאר עם הבריקה, אין שום יתרון איכות של המטחנות הידניות המדוברות. אתה תשלם יותר, תטרח יותר ולא תקבל תוצר איכותי יותר.
מילא, אם היה פרקטי ללכת עם המטחנה הידנית הלאה לזמן בו תשדרג את הבריקה למכונה טובה (ואם אתה קורא וכותב כאן - זה יגיע :D ), היה היגיון בלהשקיע כסף ומאמץ במטחנה ידנית. במקרה הזה, אין שום סיבה לשלם שקל יותר מהORBIT הנ"ל.

Oferot פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

סבבה הבנתי אתכם

אני מן הסתם מתכוון מתישהו בחיי לעבור למכונה..אבל עד שזה יקרה יעברו לפחות 3 שנים..

אז אני מניח שבמצב כזה עדיף לי אכן לקנות מטחנה פשוטה אורביט סטייל...יש משהו מיוחד באורביט הזאת או שכל מטחנת להבים הכי פשוטה תעשה את העבודה? יש משהו ספציפי שאני צריך לשים לב אליו?
מילה של אקסטרימיסט.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #8 

היתרון בORBIT הוא שזו לא מטחנת להבים אלא דיסקיות. אמנם מאוד זולות, אבל מאפשרות לך בכל זאת כיוון עובי טחינה מה שלא מתאפשר במטחנת להבים, שם העובי נקבע לפי זמן הטחינה שלך.

איתןאוהבקפה
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #9 

טוב אני חייב לכתוב...

אני משוגע על המטחנה הידנית שלי וכנראה שאני לא היחיד כי קשה מאוד (!) למצוא אותה במלאי.

מדובר על המטחנה של האריו:

http://blog.jeremey.com/jeremeys_weblog ... inder.html

http://www.youtube.com/user/SeattleCoff ... p66WshTX2Y

נכון, לפעמים זה לא הכי סימפטי להתעסק בטחינה אבל אחרי שמתרגלים זה כבר ממש לא עניין... המטחנה הזו פשוט פנטסטית בכל מובן. אני משתמש בה לטחינה דקה שהיא אחידה להפליא. הטחינה הגסה יותר פחות אחידה בגלל המבנה של המטחנה אבל גם בטחינה הזו לדעתי, היא מספקת את הסחורה ובגדול - גם כשתעבור למכונה תהיה לך מטחנה נפלאה ששווה את הדקה וחצי של הטחינה.

הקפיצות במטחנה הזו ממש לא גדולות והיא וורסטלית במיוחד. אני ממליץ מכל הלב.

אז נכון שצריך קצת לחפש באינטרנט ואולי לכתוב מיילים לאתרים עצמם אבל בסוף תמצא ותהיה מבסוט מבסוט.

מסטודנט - לסטודנט.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #10 

להאריו יש מבנה כמו של קיוסרה - אם אני לא טועה אלו אותם סכינים קוניות רק בצבע אחר.
שיחקתי עם ההאריו של itsik_vip וקיבלתי את אותה התרשמות מהקיוסרה שלי ומזאת של כפיר.

איתןאוהבקפה
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

הקיוסרה שלך היא קופי של המיני-מיל של האריו. הדגם שלי הוא גדול יותר ומעט יותר מסיבי. יכול להיות שמדובר באותו מפרט אך קשה לי להאמין שזה בדיוק אותו הדבר, שוב - יכול להיות שכן.

בשורה התחתונה, זו מטחנה נפלאה שנוסתה גם על מכונה של לה-פאבוריטה בסניף של אילנס (אל תספרו לאחראים...) והתוצאה הייתה מפתיעה ומעולה.

eliavbe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 397
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #12 

בחיפוש HARIO העלה קישור חביב ביותר
<נערך - קישור שבור שגרם לעימוד בעייתי. אורי>

אני מקווה שהוא עולה

eliavbe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 397
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #13 

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #14 

היה כבר:
http://www.htcafe.co.il/vt109170.%D7%A1 ... 7%98%D7%AA
קצת מוזר להגיד על קיוסרה שהיא העתק של האריו כשהיא עולה פי 2 ממנה...

איתןאוהבקפה
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

דבוטאנט כתב:היה כבר:
http://www.htcafe.co.il/vt109170.%D7%A1 ... 7%98%D7%AA
קצת מוזר להגיד על קיוסרה שהיא העתק של האריו כשהיא עולה פי 2 ממנה...
...
אולי זה מוזר אבל נראה לי שכולם יסכימו שכסף במונחים גולמיים כבר מזמן לא מייצג איכות באופן ישיר.

מה שמעניין בסרטון (המעולה!) הוא דרך הכנת הקפה - מישהו מכיר את הבדים האלה שהאריו מייצרים? במה הם טובים? האם זה שונה מפילטר? (מלבד האפשרות של חוסר השליטה על זמן החליטה)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #16 

זה נראה כמו פילטר מכותנה (לאילו שלא אוהבים נייר) רב פעמי. הוא מסנן פחות טוב מנייר ויהיו יותר משקעים של קפה.

מה הקשר לשליטה על זמן החליטה בפילטר ? זמן החליטה יושפע מעובי החרירים בפילטר בעיקר ...

לגבי הערתך על האיכות, גם אם לעיתים רואים תמחור לא הגיוני למותג עדיין לרוב המוצר היקר יותר יהיה גם איכותי יותר.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”