המרת קלטות וידיאו לדיוידי
ברצוני להמיר קלטת VHS ל DVD .
אין לי מכשיר DVD מקליט, אז קניתי את ה EASYCAP DC60 , הוא מגיע עם תוכנת ה ULEAD10 ועם דרייבר שלא מתאים לחלונות7 כך שהורדתי דרייבר מהאינרנט.
לאחר ניסיונות לקינפוגים שונים תוצאות לא משהו ולא הגעתי למצב סביר:
הקבצים שלכדתי נראים בתוכנת המקרוסופט מדייה פלייר עם פסי השזירה בזמן שישנם תנועות של הדמויות הצילומים, בזמן המוניטורינג בלכידה זה נראה סביר.
האם יש דרכים לפתור בעיית השזירה= Interlaced ?
תודה מראש
אין לי מכשיר DVD מקליט, אז קניתי את ה EASYCAP DC60 , הוא מגיע עם תוכנת ה ULEAD10 ועם דרייבר שלא מתאים לחלונות7 כך שהורדתי דרייבר מהאינרנט.
לאחר ניסיונות לקינפוגים שונים תוצאות לא משהו ולא הגעתי למצב סביר:
הקבצים שלכדתי נראים בתוכנת המקרוסופט מדייה פלייר עם פסי השזירה בזמן שישנם תנועות של הדמויות הצילומים, בזמן המוניטורינג בלכידה זה נראה סביר.
האם יש דרכים לפתור בעיית השזירה= Interlaced ?
תודה מראש
נראה לי שהכי טוב
להמיר קלטות וידיאו במכשיר DVD מקליט המשולב בקלטות וידיאו שיעשה את העבודה בלחיצת כפתור כמו:
משולב וידיאו מבית LG RC388 .
מכאלו שהתנסו, מה התגובות? האכויות?
מכאלו שהתנסו, מה התגובות? האכויות?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
Re: נראה לי שהכי טוב
האיכות של ה-DVD המוקלט כמובן לא תעלה על איכות ההקלטה המקורית של הקסטה... אבל אין ספק שזו הדרך הקלה והפשוטה ביותר. מה שנחמד/מבאס בתוצאה זה שאתה צופה ב-DVD אבל מתקשה להשתחרר מהתחושה שזה בעצם VHS... משהו כמו להאזין להקלטה קלאסית ישנה וחורקת משנות ה40 למשל שהועברה כמו שהיא ל-CD.gil5 כתב:להמיר קלטות וידיאו במכשיר DVD מקליט המשולב בקלטות וידיאו שיעשה את העבודה בלחיצת כפתור כמו:
מכאלו שהתנסו, מה התגובות? האכויות?...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
Re: נראה לי שהכי טוב
השתמשתי במכשיר כזה (של LG אני חושב) על מנת להיפטר מכל קלטות הווידאו שחלקן ישנות מאוד. השתמשתי באיכות ההקלטה הגבוהה ביותר. (דיסק אחד מכיל כחצי שעה). השתמשתי ב meGUI על מנת לשפר את האיכות ולכווץ את הסרטים לגודל נסבל.gil5 כתב:להמיר קלטות וידיאו במכשיר DVD מקליט המשולב בקלטות וידיאו שיעשה את העבודה בלחיצת כפתור כמו:
מכאלו שהתנסו, מה התגובות? האכויות?...
התוצאה היתה סבירה בהחלט מבחינתי. במיוחד לאור האיכות הנוראית המקורית של הסרטים.
אבל מה הבעיה להעתיק אותם למחשב ולכווץ לאיזה פורמט שאתה רוצה עם תוכנה כמו meGUI?ZiggyMan כתב:הבעיה העיקרית עם מכשירים משולבים זה הפורמט המתקבל - פורמט DVD. בעוד אנו רגילים לMPEG4 מכווץ בגדלים של 1GB ובאותה איכות. יתכן שיש מכשירים שמסוגלים להוציא קבצים מכווצים, לא נתקלתי....
הו, לא בעיה בכלל. אז בזבזת שעתיים על צריבה לדיסק, בזבזת דיסק, עכשיו יש לך להעביר אותו למחשב ולהמיר אותו לפורמט מכווץ - המרה נוספת=איבוד איכות מהדרעק שכבר צרבת - במשך שעה נוספת, ושוב, לצרוב על דיסק וכו'...eagle75 כתב:אבל מה הבעיה להעתיק אותם למחשב ולכווץ לאיזה פורמט שאתה רוצה עם תוכנה כמו meGUI?ZiggyMan כתב:הבעיה העיקרית עם מכשירים משולבים זה הפורמט המתקבל - פורמט DVD. בעוד אנו רגילים לMPEG4 מכווץ בגדלים של 1GB ובאותה איכות. יתכן שיש מכשירים שמסוגלים להוציא קבצים מכווצים, לא נתקלתי.......
ממש לא.
השתמשתי בדיסק RW ככה שהשתמשתי באותו הדיסק כל הזמן והוא לא התבזבז.
זמן הכתיבה לדיסק היה כזמן ההרצה של הקלטת (מיותר לצין שמדובר במדיה אנלוגית, נכון?).
נו באמת, ההעברה של החומר למחשב זה עניין של דקות.
לעומת זאת, ובזה אתה צודק, הכיווץ לקח לי זמן. ניסיתי מספר סכימות המרה עד שהגעתי לתוצאה שהייתי מרוצה ממנה. מפה המחשב עבד כיממה בלי התערבות שלי, וזהו.
אני מעדיף שהמכשיר לא יכווץ בצורה אוטומטית, ככה אני יכול להמיר בעצמי לפי ראות עיניי.
השתמשתי בדיסק RW ככה שהשתמשתי באותו הדיסק כל הזמן והוא לא התבזבז.
זמן הכתיבה לדיסק היה כזמן ההרצה של הקלטת (מיותר לצין שמדובר במדיה אנלוגית, נכון?).
נו באמת, ההעברה של החומר למחשב זה עניין של דקות.
לעומת זאת, ובזה אתה צודק, הכיווץ לקח לי זמן. ניסיתי מספר סכימות המרה עד שהגעתי לתוצאה שהייתי מרוצה ממנה. מפה המחשב עבד כיממה בלי התערבות שלי, וזהו.
אני מעדיף שהמכשיר לא יכווץ בצורה אוטומטית, ככה אני יכול להמיר בעצמי לפי ראות עיניי.
ה RW שלי החזיק מעמד בסדר גמור. לא היו לי בעיות בכלל.
לגבי היממה, מדובר בזמן CPU של המחשב, לא שלי.
אבל זה וויכוח מיותר, כל ההבדל הוא שאני מעדיף להמיר ולכווץ בעצמי ואתה מעדיף שהמכשיר יעשה זאת אוטומטית, שתי הגישות סבירות.
בכל מקרה, כפי שכבר אמרת בעצמך באחד הפוסטים הקודמים, לא קיים מכשיר היודע לכווץ לפורמט סביר כך שזה לא רלוונטי בכל מקרה.
אין כמו להפטר מערימת קלטות מכובדת של בר-מצוות, חתונות וסתם אירועים. היו שם קלטות משנות ה-70 שעברו המרה פעמיים. פעם ראשונה מפורמט 9 מ"מ (אני מקווה שאני לא טועה בשם) לוידאו ועכשיו.
לגבי היממה, מדובר בזמן CPU של המחשב, לא שלי.
אבל זה וויכוח מיותר, כל ההבדל הוא שאני מעדיף להמיר ולכווץ בעצמי ואתה מעדיף שהמכשיר יעשה זאת אוטומטית, שתי הגישות סבירות.
בכל מקרה, כפי שכבר אמרת בעצמך באחד הפוסטים הקודמים, לא קיים מכשיר היודע לכווץ לפורמט סביר כך שזה לא רלוונטי בכל מקרה.
אין כמו להפטר מערימת קלטות מכובדת של בר-מצוות, חתונות וסתם אירועים. היו שם קלטות משנות ה-70 שעברו המרה פעמיים. פעם ראשונה מפורמט 9 מ"מ (אני מקווה שאני לא טועה בשם) לוידאו ועכשיו.
תודה חברים על העזרה,
אם מכשיר הDVD המקליט המשולב בקלטת יודע להמיר קלטת שלמה של 3 שעות ל 1-2 DVD בפורמט סטנדטי של DVD כך שכל מכשיר יוכל להציג ולא רק מכשירים שתומכים בפורמטים חדשים יותר, מה הבעיה? האם זה יורגש באיכות?
התכוונתי לעשות זאת עלידי EASYCAP והמכשב, אבל לא הצלחתי להיפתר מהשזירה.
אני צריך לחסל (להמיר) איזה 30 קלטות מהאוסף המשפחתי למדיה יותר יציבה.
האם יש רעיונות איך לעשות זאת טוב פשוט בלי לקנות ציוד מקצועי?
אם מכשיר הDVD המקליט המשולב בקלטת יודע להמיר קלטת שלמה של 3 שעות ל 1-2 DVD בפורמט סטנדטי של DVD כך שכל מכשיר יוכל להציג ולא רק מכשירים שתומכים בפורמטים חדשים יותר, מה הבעיה? האם זה יורגש באיכות?
התכוונתי לעשות זאת עלידי EASYCAP והמכשב, אבל לא הצלחתי להיפתר מהשזירה.
אני צריך לחסל (להמיר) איזה 30 קלטות מהאוסף המשפחתי למדיה יותר יציבה.
האם יש רעיונות איך לעשות זאת טוב פשוט בלי לקנות ציוד מקצועי?
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
אני גם רכשתי את האיזיכאפ ב10 דולר מדקסטר,
וכל המרה מכל הכיוונים נותנת פיקסליזציה מה שאתה קורא לה
תמונה שזורה-זה מתבטא בפיקסלים מרובעים במסך.
במחשב זה נראה סבבבה אבל על גודל 50 זה מאפן.
ראיתי מודעה של מישהו שעושה את ההמרה תמורת 10 שח ליחדה
שווה בהחלט את בזבוז הזמן על ארכיון של 30 קלטות.
גם בהמרה של דיוידי משולב של lg נתקעתי באיכות הנמוכה ובשזירה.
וכל המרה מכל הכיוונים נותנת פיקסליזציה מה שאתה קורא לה
תמונה שזורה-זה מתבטא בפיקסלים מרובעים במסך.
במחשב זה נראה סבבבה אבל על גודל 50 זה מאפן.
ראיתי מודעה של מישהו שעושה את ההמרה תמורת 10 שח ליחדה
שווה בהחלט את בזבוז הזמן על ארכיון של 30 קלטות.
גם בהמרה של דיוידי משולב של lg נתקעתי באיכות הנמוכה ובשזירה.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
קניתי את ה EAZYCAP ממטריקס ב80 ש"ח,
אצלי זה לא נראה פכיקסליזציה כמו שאתה מתאר, כי כאשר אין תנועות הסרט חלק גם על המחשב וגם על הטלויזיה ולא משנה גודלה, אבל בזמן שישנם תנועות בסרט רואים ממש את הדמויות עם פסים לרוחב, כאילו באותו הרגע חסרה אחת השכבות (הרי התמונה בנויה בשתי שכבות ,שכבה אחת השורות הזוגיות והשניה השורות האיזוגיות, והם משודרות אחת אחרי השניה).
נראה כאילו התוכנה\המתאם לא בנוים לעבד מספיק טוב את המידה בזמן תנועה, וזה לא בעיית מחשב כיוון שיש לי תותח.
יתכן שצריך תוכנת "קאפצר" אחרת מ ULEAD שסופקה בחבילה, אבל אני לא מכיר.
אצלי זה לא נראה פכיקסליזציה כמו שאתה מתאר, כי כאשר אין תנועות הסרט חלק גם על המחשב וגם על הטלויזיה ולא משנה גודלה, אבל בזמן שישנם תנועות בסרט רואים ממש את הדמויות עם פסים לרוחב, כאילו באותו הרגע חסרה אחת השכבות (הרי התמונה בנויה בשתי שכבות ,שכבה אחת השורות הזוגיות והשניה השורות האיזוגיות, והם משודרות אחת אחרי השניה).
נראה כאילו התוכנה\המתאם לא בנוים לעבד מספיק טוב את המידה בזמן תנועה, וזה לא בעיית מחשב כיוון שיש לי תותח.
יתכן שצריך תוכנת "קאפצר" אחרת מ ULEAD שסופקה בחבילה, אבל אני לא מכיר.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
רואים פרצוף של אדם ויש ריצודים של ריבועים המרכיבים את התמונה-כמו פאזאל.זה קורה
רק בלכידה של קלטותvhs.
זה לא קורה בלכידה בeasycap מימצלמה דיגטלית בmpeg4 אוgepeg או שידור טלוויזיה.
רק בלכידה של קלטותvhs.
זה לא קורה בלכידה בeasycap מימצלמה דיגטלית בmpeg4 אוgepeg או שידור טלוויזיה.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
ב easy cap 60 שיש לי עם תוכנת ulead10 כאשר לוכדים מממיר הוט , ממכשיר וידיאו vhs , אין קוביות על הדמויות כמו שציינת "פזאל", רק אם הדמויות זזות יש פסים שחורים עליהם.
דבר אחר, אם לא דוחסים תוכנתית בזמן הלכידה (אלא משאירים "גולמי" כדי לעבד\לערוך, שלא יהיו הפסדים כפולים) כל דקה תופסת בערך 1 גיגה,
אז לקלטת אחת של 180 דקות צריך 180 גיגה פנוי.
דבר אחר, אם לא דוחסים תוכנתית בזמן הלכידה (אלא משאירים "גולמי" כדי לעבד\לערוך, שלא יהיו הפסדים כפולים) כל דקה תופסת בערך 1 גיגה,
אז לקלטת אחת של 180 דקות צריך 180 גיגה פנוי.