REGA P3 או THORENS 145 MK2
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לדעתי הטורנס (וגם הראש שעליו עדיף). אגב, הריגה זה P3 או Planar 3 ? הראשון זה דגם עכשווי, השני ותיק יותר ויותר הגיוני לדעתי שמדובר עליו. אציין שאת ה-P3 אני לא מכיר, אבל עדיין אני לא מאמין שהוא טוב מה-145.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אני הייתי מעדיף את הטורנס בכל מקרה, אלא אם כן מצבו הטכני גרוע בהרבה מזה של הריגה/רגה. מהפלנר 3 מעולם לא התלהבתי, אם כי ידוע לי שיש כאלה שכן. לגבי פלטה אקרילית, אני לא מכיר את השידרוג (?) הזה מאחר שאני האזנתי לפלנר 3 עם פלטת הזכוכית המקורית שלו. יתכן שגם האקרילית מקורית, אולי זה שידרוג מאוחר יותר של החברה, לא יודע. בכל אופן אני לא מחזיק גם מפלטות אקריליות (וודאי לא מזכוכית) מאחר שלפי דעתי ונסיוני החומר העדיף לבניית פלטות הוא אלומיניום.
מצטרף ליאיר( YARIF ) לגבי ההמלצה על הרגה . הוא בהחלט עדיף על טורנס באותם מחירים . הזרוע של הREGA נחשבת אחת הזרועות הטובות ביותר , היא פיארה די הרבה פטיפונים ברמת היי אנד , כך שהפטיפון הזה עם הזרוע שלו , הרבה יותר עדיף מכול טורנס שמתקרב לתקציבים האלו .
ולגבי הראשים , גם הV15 הוא לא ממש ראש ברמה גבוהה מאוד , אם תרצה לשדרג ותרצה ראש ברמה גבוהה , תוכל לשים אותו על הREGA . הטורנס מרמה מסויימת יגביל אותך מאוד
ולגבי הראשים , גם הV15 הוא לא ממש ראש ברמה גבוהה מאוד , אם תרצה לשדרג ותרצה ראש ברמה גבוהה , תוכל לשים אותו על הREGA . הטורנס מרמה מסויימת יגביל אותך מאוד
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
חשוב לדעת מהי המסה האפקטיבית (או אינרציה מכנית) של כל אחת מהזרועות כולל הראש לפני שמחליטים (אם באמת החשיבות הראשונה במעלה היא איכות הזרוע והראש). מישהו יכול לספק את הנתון הזה?
לא בהכרח שזרוע "מורכבת ובומבסטית" טובה יותרמזרוע פשוטה וקלה (מנסיון דרך "הרגליים").
בגדול זרוע קלה (אינרציה נמוכה) עדיפה בשל העובדה הפשוטה שאמפליטודת הרזוננס של הזרוע קטנה יותר ויש לכך מספר השלכות משמעותיות.
1) שיפור משמעותי באיכות הבסים
2) אפשר להתקין על זרוע כזאת ראשים ומחטים בעלי CANTILRVER דק ולקבל פירוט סאונד משופר משמעותית.
3) שחיקה קטנה יחסית של תקליטים עקומים.
בהצלחה.
לא בהכרח שזרוע "מורכבת ובומבסטית" טובה יותרמזרוע פשוטה וקלה (מנסיון דרך "הרגליים").
בגדול זרוע קלה (אינרציה נמוכה) עדיפה בשל העובדה הפשוטה שאמפליטודת הרזוננס של הזרוע קטנה יותר ויש לכך מספר השלכות משמעותיות.
1) שיפור משמעותי באיכות הבסים
2) אפשר להתקין על זרוע כזאת ראשים ומחטים בעלי CANTILRVER דק ולקבל פירוט סאונד משופר משמעותית.
3) שחיקה קטנה יחסית של תקליטים עקומים.
בהצלחה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אני עבדתי תקופה ארוכה עם ה- Planar 3 עם ראש MC של אודיו טכניקה (OC-9) והתוצאה הייתה פשוט ללקק את השפתיים.
המאסה האפקטיבית של ה-RB-300 היא לא גבוהה - 11 וחצי גרם, אבל מצד שני היא מצטיינת במבנה קשיח, כמעט Bullet Proof, עם דגש על מיסבים חזקים ביותר, וזה בעצם הקנה לה מעמד כמעט מיתולוגי.
המאסה האפקטיבית של ה-RB-300 היא לא גבוהה - 11 וחצי גרם, אבל מצד שני היא מצטיינת במבנה קשיח, כמעט Bullet Proof, עם דגש על מיסבים חזקים ביותר, וזה בעצם הקנה לה מעמד כמעט מיתולוגי.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
כן, בהנחה שתקין לגמרי. כדאי לבדוק מה ההיסטוריה שלו ואיזה ידיים טיפלו בו. טיפול לא נכון יכול להזיק לו.
אל תשכח להשאיר תקציב לראש חדש במקרה הצורך, פונו סטייג' איכותי וכן שולחן טוב שהפטיפון יעמוד עליו.
אל תשכח להשאיר תקציב לראש חדש במקרה הצורך, פונו סטייג' איכותי וכן שולחן טוב שהפטיפון יעמוד עליו.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

תתחדש, ואל תדאג - לא הפסדת. בלאו הכי המחיר של הרגה היה מופרז. אני שמח בשבילך שמצאת 166 ובמחיר הרבה יותר סביר.feldmanp כתב:טוב חברים, מצטער לאכזב אבל בסוף התקציב הכריע ובחצי מחיר מה REGA קניתי THORENS 166 MK2.
למען האמת הטורנס גם מאוד שמור וזה הכריע בסופו של דבר...מבטיח לעלות תמונות בקרוב, תודה לכל העוזרים...
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
מה רע בטורנס? אם הוא שמור טוב אז הוא פטיפון קלאסי, אני בטוח שתהנה מאוד ממנו, כיוונים מאוד חשובים, כמו גם חיבורים ושידוך לפרה (PRE לא COW) איכותי ומגבר טוב (לא מגברי המנורות הסיניים שאני קונה באיביי ממר אפצ'י מין משנחאי, מזל שבמקרה של תקלה אני יכול לתקשר איתו ביידיש).
סלאמת
דני
סלאמת
דני
דני בלר
beller כתב:מה רע בטורנס? אם הוא שמור טוב אז הוא פטיפון קלאסי, אני בטוח שתהנה מאוד ממנו, כיוונים מאוד חשובים, כמו גם חיבורים ושידוך לפרה (PRE לא COW) איכותי ומגבר טוב (לא מגברי המנורות הסיניים שאני קונה באיביי ממר אפצ'י מין משנחאי, מזל שבמקרה של תקלה אני יכול לתקשר איתו ביידיש).![]()
סלאמת
דני...