בעיות בשלטים נלמדים ביחד עם YES MAX HD
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78881
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
לכל מי שיש שלט לומד (כגון PRONTO) צפויות בעיות עם הכניסה של גירסאת E45 החדשה של YES MAX HD (ספציפית של YES MAX TOTAL).
הגרסא החדשה מתמודדת עם בעיה שחלק מכם מכירים - בעיית ה-MUTE הרנדומלי שהממיר סובל ממנו. מתברר שכמנגנון הגנה, המכשיר מזהה סיגנלי IR לא חוקיים וכשהוא רואה כאלה הוא סוגר את כניסת ה-IR עד לזמן מה לאחר מכן בכדי למנוע זיהוי שגוי של סיגנלים.
ממה שאני מבין הבעיה היא ספציפית למי שצריך להשתמש בקודי XMP בשלט. למי שזה לא קריטי לו, הפיתרון הפשוט ביותר הוא פשוט להעביר את הממיר למצב NEC שבעצם משתמש בקודים זהים של ה-YES MAX הישן והטוב (יש גם קוד מיוחד שמעביר את השלט השחור למצב NEC, כך שאל חשש)..
הבעיה מתעוררת כשיש סיבה כלשהי להשתמש דווקא ב-XMP. אצלי למשל בסלון הסיבה פשוטה - יש MAX ישן עבור תכני SD ו-MAX חדש עבור HD. שימוש באותו קוד פשוט היה גורם לשיבוש מטורף ולגרימת אין ספור בעיות התאמה בין הממירים.
אז היום חקרתי את הנושא. לפחות ב-PRONTO שלי (מודל 9600) הפיתרון היה ללמוד IR RAW (שזה נסיון של המכשיר לקלוט את ה-IR ללא נסיונות לפענח את הדרך שבה הקודים פועלים) בשילוב עם הגבלה של הסיגנל ל-0.1 שניות בלבד.
במצב זה, הצלחתי להגיע למצב שבו השלט הרבה יותר RESPONSIVE ממה שהוא היה טרם השדרוג (בעיקר בהקלדת ערוצים ארוכים או מספרים חוזרים כגון 22, או 511).
בהצלחה לכל מי שנתקל בבעיה.
הגרסא החדשה מתמודדת עם בעיה שחלק מכם מכירים - בעיית ה-MUTE הרנדומלי שהממיר סובל ממנו. מתברר שכמנגנון הגנה, המכשיר מזהה סיגנלי IR לא חוקיים וכשהוא רואה כאלה הוא סוגר את כניסת ה-IR עד לזמן מה לאחר מכן בכדי למנוע זיהוי שגוי של סיגנלים.
ממה שאני מבין הבעיה היא ספציפית למי שצריך להשתמש בקודי XMP בשלט. למי שזה לא קריטי לו, הפיתרון הפשוט ביותר הוא פשוט להעביר את הממיר למצב NEC שבעצם משתמש בקודים זהים של ה-YES MAX הישן והטוב (יש גם קוד מיוחד שמעביר את השלט השחור למצב NEC, כך שאל חשש)..
הבעיה מתעוררת כשיש סיבה כלשהי להשתמש דווקא ב-XMP. אצלי למשל בסלון הסיבה פשוטה - יש MAX ישן עבור תכני SD ו-MAX חדש עבור HD. שימוש באותו קוד פשוט היה גורם לשיבוש מטורף ולגרימת אין ספור בעיות התאמה בין הממירים.
אז היום חקרתי את הנושא. לפחות ב-PRONTO שלי (מודל 9600) הפיתרון היה ללמוד IR RAW (שזה נסיון של המכשיר לקלוט את ה-IR ללא נסיונות לפענח את הדרך שבה הקודים פועלים) בשילוב עם הגבלה של הסיגנל ל-0.1 שניות בלבד.
במצב זה, הצלחתי להגיע למצב שבו השלט הרבה יותר RESPONSIVE ממה שהוא היה טרם השדרוג (בעיקר בהקלדת ערוצים ארוכים או מספרים חוזרים כגון 22, או 511).
בהצלחה לכל מי שנתקל בבעיה.
- דור-Future
- עוסק בתחום

- תגובות: 123
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78881
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יש לי קודים שעובדים 100%. אשתף אותם בהמשך.
לגבי nec, המעבר נעשה דרך ממשק ״הגדרות שלט״ בממיר.
לגבי nec, המעבר נעשה דרך ממשק ״הגדרות שלט״ בממיר.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
את הקודים יש לי בפורמט של PRONTO 2.0 , אם יהיה לי זמן לשרוף אני יעביר אותם לפורמט של PRONTO 1.0oferlaor כתב:יש לי קודים שעובדים 100%. אשתף אותם בהמשך.
לגבי nec, המעבר נעשה דרך ממשק ״הגדרות שלט״ בממיר....
חשבתי מדבריך שיש דרך להעביר את השלט השחור החדש עצמו לקוד NEC.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
תאלץ ככול הנראה להחליף את הממיר ל יצרן YES דגם MAXHDguy_k כתב:אשמח לתשובה לגבי ההגדאות ב 1100, הוא לא מקבל את הסט של המועדפים שלי (501 הוא שולח 555)
תודה...