Tudors - עוד מישהו ראה עד הסוף?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

אני זוכר שבעבר היה כאן שירשור על טיודורס, אבל מזמן לא דיברו על הסדרה.
לפני כמה ימים שודר פרק הסיום ואתמול סוף סוף התפניתי לראות אותו. אז קודם כל, הסיום היה יותר טוב מהסיום של אבודים :lol:
חוץ מזה, מדובר בדרמה ההיסטורית הכי טובה שראיתי בשנים האחרונות. היא אולי לא מתעלה על העונה הראשונה של רומא, אבל היא שמרה על רמה גבוהה בעקביות, מה שרומא לא הצליחה לעשות בעונה השניה.
בעיקרון אפשר היה לחלק את הפרק לשני חלקים - סוף קשת העלילה של החצי השני של העונה (המאבקים בין הבישוף גארדינר לפרוטסטנטים) וימיו האחרונים של הנרי. שני החלקים היו עשויים היטב, למרות כמה קטעים קצרים שלא כל כך אהבתי בחלק שעוסק בהנרי לקראת מותו. הסיום דווקא היה מוצלח מאוד והנקודה שבה בחרו לעצור (שהיא דווקא לא מותו של הנרי) הייתה נקודה מצויינת בעיני.

למי שנשבר בדרך ולמי שבכלל לא ראה עדיין את הסדרה - אם אתם אוהבים דרמות היסטוריות, היא מומלצת בחום.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

אני התיאשתי בעונה השלישית

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73333
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #3 

Malcontent כתב: אז קודם כל, הסיום היה יותר טוב מהסיום של אבודים :lol:
...
אתה מודע לכך שהסוף היה די "ידוע מראש" בניגוד לאבודים - נכון?! :roll:

:lol:

העונה השלישית הייתה אכן יותר חלשה מהעונוה הראשונה והשנייה (והשנייה יותר חלשה מהראשונה), אבל עדיין מספיק מהנות לטעמי בשביל להמשיך ולצפות. אני כרגע בפרק השלישי של העונה הרביעית ככה שאני ל איכול להגיב על הסיום עדיין.

מה שהציק לי בסידרה היא העובדה שהמלך האמיתי היה שמן כמו חזיר ובסידרה לקחו שחקן נאה ורזה. בנוסף, כל ששת נשותיו במציאות היו מכוערות לחלוטין וכל ששת השחקניות שמשחקות אותן היו נאות עד מדהימות. אז אני יודע שזו טלוויזיה, אבל סידרה שמבוססת על סיפור היסטורי אמיתי לדעתי צריכה להיות קצת יותר קרובה למקור.

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

הובר - הבעיה היא שאף אחד לא רוצה לראות אנשים מכוערים בטלויזיה.
שמת לב למשל שבסדרות על מקומות עבודה כולם נראים טוב? ראית פעם בית חולים בלי רופאים מכוערים (האוס, האנטומיה של גריי, ER, שיקאגו הופ)? ראית פעם סוכנות ממשלתית בלי עובדים מכוערים(פלאש פורוורד, מנטליסט, X-Files)?

אין מה לעשות - לטלויזיה לוקחים אנשים שנראים טוב.
נכון שהסוף היה ידוע מראש, אבל מדובר בדרמטיזציה, והיא נעשתה היטב לדעתי. גם על אבודים אפשר היה להגיד שהסוף היה ידוע מראש - הם כל כך סיבכו את עצמם שהם פשוט עשו סוף שלא פותר כלום מלבד העלילה של העונה השישית. שום שאלה מהותית לא באמת נענתה בתשובה יותר רצינית מ"צירוף מקרים", "כח עליון" או "ככה X החליט" (כשאת שמו של X אני לא חושף למען החצי איש שעדיין לא ראה אבודים אבל מתכנן לראות).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

MAL - כן, אם לא נקח רק סדרות אמריקאיות, בהחלט ראיתי אנשים מכוערים בטלוויזיה (בולט בעיקר בסדרות בריטיות, לדגומא IT CROWD). בסידרה שהבסיס שלה היסטורי בהחלט הייתי מצפה לקצת פחות הגזמה. פה לקחו את זה מקיצוניות אחת לשנייה. אז כן - אני מצפה לדרמטיזציה והגזמה בסדרות (בעיקר בסדרות אמריקאיות) אבל הפעם לדעתי הגזימו. איך אומרים, תמונה אחת שווה אלף מילים? הנה אלפיים:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78898
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #6 

Huber,

הם היו יפים באופן יחסי לאיך שאנשים נראו דאז (סטנדרטי היופי משתנים כידוע).

בכל מקרה, מה שאמרו כאן זה בדיוק נכון - הסדרה אמורה לייצג את מה שקרה, ולא להשתמש ב-CLONES של האנשים האמיתיים..

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

קודם כל, הציור של הנרי במרכז צויר בשנותיו האחרונות, ממש לא בתקופת הנישואין שלו לאן בולין. בפרקים האחרונים בסדרה הנרי נראה הרבה פחות טוב ממה שהוא נראה בתחילת הסדרה. גם ההשמנה שלו (במציאות) התרחשה רק באחרית ימיו, הוא לא היה שמן כמו חזיר כשהיה צעיר. אז נכון שהוא לא היה שמן במיוחד בסדרה, אבל הוא בהחלט לא צעיר ואתלטי כמו שהוא היה בתחילתה.

בקשר לנשותיו, אני לא חושב שהציור הזה מעיד על כך שהן היו מכוערות במיוחד. אני אשמח אם תראה לי ציור מאותה תקופה שבו רואים מישהו שעונה להגדרה המודרנית של כּוּסית.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

Malcontent כתב:קודם כל, הציור של הנרי במרכז צויר בשנותיו האחרונות, ממש לא בתקופת הנישואין שלו לאן בולין.

בפרקים האחרונים בסדרה הנרי נראה הרבה פחות טוב ממה שהוא נראה בתחילת הסדרה. גם ההשמנה שלו (במציאות) התרחשה רק באחרית ימיו, הוא לא היה שמן כמו חזיר כשהיה צעיר. אז נכון שהוא לא היה שמן במיוחד בסדרה, אבל הוא בהחלט לא צעיר ואתלטי כמו שהוא היה בתחילתה.

הסתכלתי כרגע בפרק מהעונה הראשונה ובפרק מהעונה הרביעת (יצוג של המלך כאיש צעיר וכאיש מבוגר) והוא נראה כמעט זהה לחלוטין. העונה הרביעית מייצגת את הנרי בשנותיו האחרונות - השחקן בסידרה בעונה הזו עדיין צעיר ורזה (זה ששמו לו 2 פסי כסף באצדעות זה לטעמי לעג לרש). היה כ"כ קשה לאפר אותו בצורה שתזקין אותו בהתאם לגילו של המלך המיוצג בתקופה? היה כ"כ קשה ליישם לו שכבות שומן כמו שעושים באינספור סדרות וסרטים?

בקשר לנשותיו, אני לא חושב שהציור הזה מעיד על כך שהן היו מכוערות במיוחד. אני אשמח אם תראה לי ציור מאותה תקופה שבו רואים מישהו שעונה להגדרה המודרנית של כּוּסית.

יש הבדל בין "כוסית" לציור של אישה שבתמונה בבירור רואים שהיא פשוטת מראה ואפילו מעט כעורה. רב נשותיו בתמונות צרות שפתיים, בעלות אפים מוזרים ופשוטות מראה. בנוסף לכך אם נקח בחשבון שבתקופה ההיא ציירים ציירו את מושא הציור בכוונה תחילה בצורה מחמיאה (כמו שתואר גם בהיסטוריה בתמונות של אן מקליווס שצוירו ונשלחו למלך לבחינה) נבין שהבחורות בתמונה סביר להניח שנראות אפילו פחות טוב ממה שאנו רואים בפועל.
...
רצית כוסית מההיסטוריה? תרשה לי לספק את תאוותך :lol:

http://www.coinlink.com/News/world-coin ... millennia/

קשה למצוא כאלו כי לרב האצולה לא נבחרה ע"י מראה כמו שבוחרים כיום "סלבריטאים" :wink:

ד"א - בסדרות אחרות שנעשו על המלך ונשותיו (למשל בסידרה שבלינק למטה - סידרה בריטית, אני מניח שלא מפתיע) נבחרו שחקנים/שחקניות הרבה פחות "חתיכים" ויתרה מזו - נבחר שחקן שונה על מנת לייצג את המלך בשנותיו האחרונות. ככה עושים טלוויזיה לטעמי:

http://www.imdb.com/title/tt0382737/

תראה איך נראתה אן בולין האמיתית (שוב - כנראה שזו אפילו תמונה יותר מחמיאה מהמציאות) ואיך נראתה השחקנית שנבחרה לשחק אותה ויש מספיק דוגמאות נוספות (למען האמת זה כך כמעט עם כל נשותיו - מציאות מול סידרה) - פשוט פתחת גוגל תמונות והשווה:

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

נתחיל בזה שבפרקים האחרונים של העונה הוא כן נראה יותר זקן. גם להגיד שהוא לא נראה שונה בין העונה הראשונה לאחרונה נראה לי מוזר - כבר במעבר מהעונה הראשונה לשניה הרגשתי ששינו משמעותית את המראה שלו, ולא רק בגלל הזקן שהוסיפו לו. הוא בהחלט נראה מבוגר יותר כבר אז.

אתה שופט את נשותיו של הנרי בצורה עם עיוות כפול: לפי ציורים, ולפי הסטנדרטים שלך. בכל תקופה יש סטנדרטים אחרים ליופי. למשל, אתה מתאר את שפתותיהן הצרות של הנשים כתכונה מכוערת - יכול להיות ששפתיים צרות נחשבו ליפות באותה תקופה, ולכן כולן צויירו עם שפתיים צרות, אפילו אם לא היו להן כאלה (כי כמו שאמרת, הציירים ניסו לגרום למושא הציור להיראות יפה יותר ממה שהיא במציאות)?

ודבר אחרון, כמו שאמרתי כבר בהתחלה - זו טלויזיה. אני שמח שבסדרה שכללה כל כך הרבה עירום בחרו בשחקניות יפות, בדיוק כמו שברומא בחרו שחקנים ושחקניות יפים ויפות, אפילו שאני בספק אם כל האנשים שהקיפו את יוליוס קיסר באמת נראו כל כך טוב (סתם בתור דוגמא לעוד סדרה היסטורית שבה כל האנשים יפים).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

טוב, לפחות הסכמנו על דבר אחד - שנינו פה בשביל העירום :lol:

אני אישית חושב שהטלוויזיה כיום מוקצנת מידיי מהבחינה הזו. שחקנים נבחרים קודם כל לפי המראה ורק לאחר מכן לפי יכולות המשחק שלהם. את כל ההצהרה הזו אני משליך על תעשיית הקולנוע/טלוויזיה האמריקאית ובעיקר בעשורים האחרונים (שיוצא לי לראות סרטי עבר שמשוחררים כיום ב HD אני שם לב להבדל - היו הרבה יותר שחקנים אז שנבחרו לתפקידים ראשיים/מישניים ללא צורך ביופי יוצא דופן). נכון שזה זולג לארצות אחרות, אבל פחות. למשל בסדרות אנגליות יש הרבה דוגמאות לשחקנים סבירים במראה או אפילו כעורים שנבחרים לתפקידים ראשיים בגלל כישרון המשחק שלהם ולאו דווקא בגלל המראה. יש לא מעט סדרות אנגליות שיצא לי לראות בשנים האחרונות בהן ההבדל הנ"ל נראה בבירור. טוב, לא טוב, שכל אחד יחליט בעצמו, לי קצת עצוב שמראהו של האדם הופך להיות בתרבות המערבית לאחת התכונות המרכזיות באדם (ובאותו נושא ניתן להכניס גם את הנעורים וההתייחסות לזיקנה). אבל הי - זה נושא לדיון שלם שיכול להתפרש על עשרות עמודים, אני חושב שכדאי שנסיים את זה פה :wink:

ד"א - לגבי ההבדלים בין עונה 1 ל 4, לא טענתי שאין, הם ישנם אבל פשוט מגוכחים (זקן וקצת לבן בשיער). הנה ההבדל:

http://smackamack.files.wordpress.com/2 ... dors13.jpg

http://images.eonline.com/eol_images/En ... 031909.jpg

בעיניי ההבדל פשוט מגוחך לעומת ההבדל שצריך להיות מיוצג לפי הדמות במציאות. או שהמאפרים קיבלו הוראה לא להזקין/להשמין אותו יותר מידיי או שהם פשוט לא יודעים לעשות את העבודה שלהם. ההבדל שרואים בתמונות נובע יותר מההזדקנות הטיבעית של השחקן מאשר מעבודת האיפור.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”