הפרעות קליטה DTT
שלום,
יש למישהו מושג איך השידור של ה DTT עמיד להפרעות של שידור אנלוגי או דיגיטאלי באותו תדר??
בימים האחרונים אני סובל מהפרעות באפיק 29 (ראשי) ו 26 ומצד שני קלטתי למספר שניות את הטלויזיה הדיגיטאלית ממצרים (אלכסנדריה משהו) באפיק 27.
אני גר ברעננה למי שזה חשוב.
אולי כל הבעיות נובעות ממשדרים שגולשים לאפיקים של ה DTT או ממרחק (מזג אויר) או סתם בגלל איכות דפוקה.
מה דעתכם?
אין לי כבר כח לקום ולסדר את האנטנה כל הזמן.
יש למישהו מושג איך השידור של ה DTT עמיד להפרעות של שידור אנלוגי או דיגיטאלי באותו תדר??
בימים האחרונים אני סובל מהפרעות באפיק 29 (ראשי) ו 26 ומצד שני קלטתי למספר שניות את הטלויזיה הדיגיטאלית ממצרים (אלכסנדריה משהו) באפיק 27.
אולי כל הבעיות נובעות ממשדרים שגולשים לאפיקים של ה DTT או ממרחק (מזג אויר) או סתם בגלל איכות דפוקה.
מה דעתכם?
אין לי כבר כח לקום ולסדר את האנטנה כל הזמן.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בעיקרון זה אמור להיות תדר שונה ומוצפן אך יכול להיות שיש חפיפה של כמה תדרים באויר, או שבגלילות שוב משדרים לחייזרים.
פעם חבר מהרצליה אמר לי שבכיוון ערוצים, אחד הערוצים נעצר, קלט "מתכונן לנחיתה" והמשיך לסרוק... הוא חשב שחייזרים נחתו אך במהרה הסתכל מהחלון וקלט איזה פייפר נחת בשדה.
שמתי לב שהתקלות הן אינדיוידואליות, נקודתיות ולא משהו כלל אזורי או ארצי. נחכה עוד כמה חודשים, אולי הקליטה תשתפר.
פעם חבר מהרצליה אמר לי שבכיוון ערוצים, אחד הערוצים נעצר, קלט "מתכונן לנחיתה" והמשיך לסרוק... הוא חשב שחייזרים נחתו אך במהרה הסתכל מהחלון וקלט איזה פייפר נחת בשדה.
שמתי לב שהתקלות הן אינדיוידואליות, נקודתיות ולא משהו כלל אזורי או ארצי. נחכה עוד כמה חודשים, אולי הקליטה תשתפר.
אני מרגיש כמו איזה אידיוט שצריך לכוון אנטנה כמו לפני 50 שנה, מזיז קצת ימינה וקצת שמאלה ואני לא מבין מה זה בכלל השטויות האלה, מה ההתקדמות הגדולה? אז זה דיגיטלי ולא אנלוגי כל הכבוד, אני עדיין לא יכול לראות שידור אחד חלק לא משנה איפה אני ישים את האנטנה.
גם בחדרה יש בעיות קליטה רבות בשבועיים האחרונים, למרות שעד אז היתה קליטה טובה מאוד בדרך כלל.
אני מעביר פעמים רבות בין 538 ל- 514, ומזיז את האנטנה, אבל גם רמת קליטה של 96 אחוז לא מבטיחה כלום, לאורך זמן.
אני מניח שלאחר התקנת כל המשדרונים וכד' העניין יסתדר.
אני מעביר פעמים רבות בין 538 ל- 514, ומזיז את האנטנה, אבל גם רמת קליטה של 96 אחוז לא מבטיחה כלום, לאורך זמן.
אני מניח שלאחר התקנת כל המשדרונים וכד' העניין יסתדר.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
מה רע בלכוון אנטנה ?ortori כתב:אני מרגיש כמו איזה אידיוט שצריך לכוון אנטנה כמו לפני 50 שנה, מזיז קצת ימינה וקצת שמאלה ואני לא מבין מה זה בכלל השטויות האלה, מה ההתקדמות הגדולה? אז זה דיגיטלי ולא אנלוגי כל הכבוד, אני עדיין לא יכול לראות שידור אחד חלק לא משנה איפה אני ישים את האנטנה....
עדיף במקום זה לשלם כסף לכלבים ?
- dvb-acavish
- חבר ותיק

זה לא שמשדר X משדר מידע אחד, ומשדר Y משדר מידע אחר לגמרי, הם כולם אמורים לשדר בדיוק את אותו הדבר, ואומרים שהממירים אמורים לדעת להתמודד עם זה, ושזה אפילו אמור להיות רק יותר טוב,גרבר כתב:שלום,
מה דעתכם?
אין לי כבר כח לקום ולסדר את האנטנה כל הזמן....
אין טעם לסבך עכשיו עם מתמטיקה מסובכת, אבל אני אשמח אם מישהו יאשר את דבריי, וישלח לפה לינק להסברים מדעיים ברורים שמסבירים איך זה אמור רק לעזור כשיש לנו כמה משדרים שונים על אותו התדר.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

חברי הפורום דיווחו שיהיו קשיי קליטה עד סוף החודש הזה (למשך כשבוע וחצי).sathack כתב:גם בחדרה יש בעיות קליטה רבות בשבועיים האחרונים, למרות שעד אז היתה קליטה טובה מאוד בדרך כלל.
אני מניח שלאחר התקנת כל המשדרונים וכד' העניין יסתדר....