הפרעות קליטה DTT

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
גרבר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
יש למישהו מושג איך השידור של ה DTT עמיד להפרעות של שידור אנלוגי או דיגיטאלי באותו תדר??

בימים האחרונים אני סובל מהפרעות באפיק 29 (ראשי) ו 26 ומצד שני קלטתי למספר שניות את הטלויזיה הדיגיטאלית ממצרים (אלכסנדריה משהו) באפיק 27.
אני גר ברעננה למי שזה חשוב.

אולי כל הבעיות נובעות ממשדרים שגולשים לאפיקים של ה DTT או ממרחק (מזג אויר) או סתם בגלל איכות דפוקה.
מה דעתכם?

אין לי כבר כח לקום ולסדר את האנטנה כל הזמן.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בעיקרון זה אמור להיות תדר שונה ומוצפן אך יכול להיות שיש חפיפה של כמה תדרים באויר, או שבגלילות שוב משדרים לחייזרים.
פעם חבר מהרצליה אמר לי שבכיוון ערוצים, אחד הערוצים נעצר, קלט "מתכונן לנחיתה" והמשיך לסרוק... הוא חשב שחייזרים נחתו אך במהרה הסתכל מהחלון וקלט איזה פייפר נחת בשדה.

שמתי לב שהתקלות הן אינדיוידואליות, נקודתיות ולא משהו כלל אזורי או ארצי. נחכה עוד כמה חודשים, אולי הקליטה תשתפר.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

ortori
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

אני מרגיש כמו איזה אידיוט שצריך לכוון אנטנה כמו לפני 50 שנה, מזיז קצת ימינה וקצת שמאלה ואני לא מבין מה זה בכלל השטויות האלה, מה ההתקדמות הגדולה? אז זה דיגיטלי ולא אנלוגי כל הכבוד, אני עדיין לא יכול לראות שידור אחד חלק לא משנה איפה אני ישים את האנטנה.

mokagi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

זה הכל תלוי באזור שבו אתה נמצא. יש אזורים בארץ בהם קולטים טוב מהרגע שהתחילו לשדר לפני שנה

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #5 

גם בחדרה יש בעיות קליטה רבות בשבועיים האחרונים, למרות שעד אז היתה קליטה טובה מאוד בדרך כלל.
אני מעביר פעמים רבות בין 538 ל- 514, ומזיז את האנטנה, אבל גם רמת קליטה של 96 אחוז לא מבטיחה כלום, לאורך זמן.
אני מניח שלאחר התקנת כל המשדרונים וכד' העניין יסתדר.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #6 

ortori כתב:אני מרגיש כמו איזה אידיוט שצריך לכוון אנטנה כמו לפני 50 שנה, מזיז קצת ימינה וקצת שמאלה ואני לא מבין מה זה בכלל השטויות האלה, מה ההתקדמות הגדולה? אז זה דיגיטלי ולא אנלוגי כל הכבוד, אני עדיין לא יכול לראות שידור אחד חלק לא משנה איפה אני ישים את האנטנה.
...
מה רע בלכוון אנטנה ?
עדיף במקום זה לשלם כסף לכלבים ?

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

גרבר כתב:שלום,
יש למישהו מושג איך השידור של ה DTT עמיד להפרעות של שידור אנלוגי או דיגיטאלי באותו תדר??

בימים האחרונים אני סובל מהפרעות באפיק 29 (ראשי) ו 26 ומצד שני קלטתי למספר שניות את הטלויזיה הדיגיטאלית ממצרים (אלכסנדריה משהו) באפיק 27.
אני גר ברעננה למי שזה חשוב.

אולי כל הבעיות נובעות ממשדרים שגולשים לאפיקים של ה DTT או ממרחק (מזג אויר) או סתם בגלל איכות דפוקה.
מה דעתכם?

אין לי כבר כח לקום ולסדר את האנטנה כל הזמן.
...
זה לא שמשדר X משדר מידע אחד, ומשדר Y משדר מידע אחר לגמרי, הם כולם אמורים לשדר בדיוק את אותו הדבר, ואומרים שהממירים אמורים לדעת להתמודד עם זה, ושזה אפילו אמור להיות רק יותר טוב,
אין טעם לסבך עכשיו עם מתמטיקה מסובכת, אבל אני אשמח אם מישהו יאשר את דבריי, וישלח לפה לינק להסברים מדעיים ברורים שמסבירים איך זה אמור רק לעזור כשיש לנו כמה משדרים שונים על אותו התדר.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

sathack כתב:גם בחדרה יש בעיות קליטה רבות בשבועיים האחרונים, למרות שעד אז היתה קליטה טובה מאוד בדרך כלל.
אני מעביר פעמים רבות בין 538 ל- 514, ומזיז את האנטנה, אבל גם רמת קליטה של 96 אחוז לא מבטיחה כלום, לאורך זמן.
אני מניח שלאחר התקנת כל המשדרונים וכד' העניין יסתדר.
...
חברי הפורום דיווחו שיהיו קשיי קליטה עד סוף החודש הזה (למשך כשבוע וחצי).

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”