חיבור טלוויזית לפלסמה למחשב - מרחק ארוך
שלום
יש לי מחשב, יחסית ישן - שש שנים, עם כרטיס מסך ATI בעל יציאות VGA,DVI,S-VIDEO.
מרחק המחשב ממסך הפלזמה הוא בערך 10 מטרים. כיום הוא מחובר באמצעות S-VIDEO והאיכות לא משהו.
יש לי מס' שאלות:
1. האם מומלץ לקנות כבל DVI ארוך ולידו להעביר כבל שיעביר את הסאונד - האם יכול להיות DELAY?
2. האם קיים ממיר שיחבר בין יציאת DVI של המחשב ויציאת הסאונד וייכנס ככנית HDMI לטלויזיה?
3. האם ישנו "כרטיס מסך" זול שכל ייעודו הוא לספק יציאת HDMI למחשב?
תודה מראש לעונים
טיילור
מרחק המחשב ממסך הפלזמה הוא בערך 10 מטרים. כיום הוא מחובר באמצעות S-VIDEO והאיכות לא משהו.
יש לי מס' שאלות:
1. האם מומלץ לקנות כבל DVI ארוך ולידו להעביר כבל שיעביר את הסאונד - האם יכול להיות DELAY?
2. האם קיים ממיר שיחבר בין יציאת DVI של המחשב ויציאת הסאונד וייכנס ככנית HDMI לטלויזיה?
תודה מראש לעונים
טיילור
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
1) אין בעיה, לא צריך להיות DELAY.taylor כתב:שלום
יש לי מס' שאלות:
תודה מראש לעונים
טיילור...
2) לא בטוח שאתה צריך אותו - אם בכניסת הHDMI שלך כתוב בסוגריים DVI, יש לך אפשרות לחבר כבל DVI-HDMI ולהכניס את האודיו לכניסה המתאימה. לדוגמא: אם הכנסת את הDVI-HDMI לHDMI2 (זה בד"כ מספר 2) אז תכניס את האודיו לכניסה 2.
3) יש, אבל אתה יכול לעשות את מה שהצעתי בסעיף 2. כרטיס מסך כזה למחשב ישן יכול לקחת זמן להשיג, מה שהעצתי תוכל לעשות די מהר.
איזה סוג מסך יש לך ? אם אני לא טועה בפנסוניק לא ניתן לעשות את מה שתיארתי.
הייTANDBERG כתב:1) אין בעיה, לא צריך להיות DELAY.taylor כתב:שלום
יש לי מס' שאלות:
תודה מראש לעונים
טיילור...
2) לא בטוח שאתה צריך אותו - אם בכניסת הHDMI שלך כתוב בסוגריים DVI, יש לך אפשרות לחבר כבל DVI-HDMI ולהכניס את האודיו לכניסה המתאימה. לדוגמא: אם הכנסת את הDVI-HDMI לHDMI2 (זה בד"כ מספר 2) אז תכניס את האודיו לכניסה 2.
3) יש, אבל אתה יכול לעשות את מה שהצעתי בסעיף 2. כרטיס מסך כזה למחשב ישן יכול לקחת זמן להשיג, מה שהעצתי תוכל לעשות די מהר.
איזה סוג מסך יש לך ? אם אני לא טועה בפנסוניק לא ניתן לעשות את מה שתיארתי....
ממש תודה על התשובה המפורטת
המסך שלי הוא פלזמה של LG דגם PJ350R
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

צירפתי לך צילום ממדריך המשתמש של הדגם שלך
אם תשים לב תוכל לראות שיש כניסת Mini PL שיכולה לשרת או את הVGA או את הHDMI (DV)I.
יכול להיות שזה קצת שונה כי במדריך כתוב שמה שיש לך במסך עלול להיות שונה ממה שאתה רואה בשרטוט, אבל החלק של הHDMI צריך להיות אותו הדבר.
יכול להיות שזה קצת שונה כי במדריך כתוב שמה שיש לך במסך עלול להיות שונה ממה שאתה רואה בשרטוט, אבל החלק של הHDMI צריך להיות אותו הדבר.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
למה לא להשתמש בVGA 10 מטר?
זול ופשוט.
כמעט בטוח שהכרטיס המסך הנוכחי לא יכול להציג לך רזולוציית HD וסביר להניח שהצ'יפסט לא יהיה חזק מספיק כדי להריץ HD גם עם כרטיס מסך אחר , כרטיסי מסך חדשים דורשים מחשבים מהירים.
במסך יש לך PL נקבה שזאת הכניסה של השמע ובמחשב יש לך יציאה (צבע ירוק), אז אתה צריך כבל PL ל PL סטריאו, גם כאן המרחק הוא אינו בעיה.
זול ופשוט.
כמעט בטוח שהכרטיס המסך הנוכחי לא יכול להציג לך רזולוציית HD וסביר להניח שהצ'יפסט לא יהיה חזק מספיק כדי להריץ HD גם עם כרטיס מסך אחר , כרטיסי מסך חדשים דורשים מחשבים מהירים.
במסך יש לך PL נקבה שזאת הכניסה של השמע ובמחשב יש לך יציאה (צבע ירוק), אז אתה צריך כבל PL ל PL סטריאו, גם כאן המרחק הוא אינו בעיה.
דווקא הייתי שם DVI-HDMI אם הוא לא צריך סאונד על אותו הכבל.JEXY כתב:למה לא להשתמש בVGA 10 מטר?
זול ופשוט.
במסך יש לך PL נקבה שזאת הכניסה של השמע ובמחשב יש לך יציאה (צבע ירוק), אז אתה צריך כבל PL ל PL סטריאו, גם כאן המרחק הוא אינו בעיה....
מכיוון שפה זה יעבור חלק, באיכות שהוא יצא, ולא יאבד מהמקור, כמו שקורה עם כבל אנלוגי, מניסיון עם שני הכבלים.
אחד VGA-VGA פשוט, ואחד HDMI-HDMI+מתאם.(סה"כ 120ש"ח מKSP), הHDMI עבד מצויין ל10מ'.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

האמת ? אתה צודק לגבי כבל הVGA, אני פשוט התייחסתי למה שהוא שאל ישירות...JEXY כתב:למה לא להשתמש בVGA 10 מטר?
זול ופשוט.
במסך יש לך PL נקבה שזאת הכניסה של השמע ובמחשב יש לך יציאה (צבע ירוק), אז אתה צריך כבל PL ל PL סטריאו, גם כאן המרחק הוא אינו בעיה....
בנוגע למרחק - VGA עובד יפה מאוד ב10 מטרים וגם ביותר, הרבה יותר.