חיבור טלוויזית לפלסמה למחשב - מרחק ארוך

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
taylor פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
יש לי מחשב, יחסית ישן - שש שנים, עם כרטיס מסך ATI בעל יציאות VGA,DVI,S-VIDEO.
מרחק המחשב ממסך הפלזמה הוא בערך 10 מטרים. כיום הוא מחובר באמצעות S-VIDEO והאיכות לא משהו.
יש לי מס' שאלות:
1. האם מומלץ לקנות כבל DVI ארוך ולידו להעביר כבל שיעביר את הסאונד - האם יכול להיות DELAY?
2. האם קיים ממיר שיחבר בין יציאת DVI של המחשב ויציאת הסאונד וייכנס ככנית HDMI לטלויזיה?
3. האם ישנו "כרטיס מסך" זול שכל ייעודו הוא לספק יציאת HDMI למחשב?
תודה מראש לעונים
טיילור

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

taylor כתב:שלום
מרחק המחשב ממסך הפלזמה הוא בערך 10 מטרים. כיום הוא מחובר באמצעות S-VIDEO והאיכות לא משהו.
יש לי מס' שאלות:
1. האם מומלץ לקנות כבל DVI ארוך ולידו להעביר כבל שיעביר את הסאונד - האם יכול להיות DELAY?
2. האם קיים ממיר שיחבר בין יציאת DVI של המחשב ויציאת הסאונד וייכנס ככנית HDMI לטלויזיה?
תודה מראש לעונים
טיילור
...
1) אין בעיה, לא צריך להיות DELAY.
2) לא בטוח שאתה צריך אותו - אם בכניסת הHDMI שלך כתוב בסוגריים DVI, יש לך אפשרות לחבר כבל DVI-HDMI ולהכניס את האודיו לכניסה המתאימה. לדוגמא: אם הכנסת את הDVI-HDMI לHDMI2 (זה בד"כ מספר 2) אז תכניס את האודיו לכניסה 2.
3) יש, אבל אתה יכול לעשות את מה שהצעתי בסעיף 2. כרטיס מסך כזה למחשב ישן יכול לקחת זמן להשיג, מה שהעצתי תוכל לעשות די מהר.
איזה סוג מסך יש לך ? אם אני לא טועה בפנסוניק לא ניתן לעשות את מה שתיארתי.

taylor פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

TANDBERG כתב:
taylor כתב:שלום
יש לי מס' שאלות:
תודה מראש לעונים
טיילור
...
1) אין בעיה, לא צריך להיות DELAY.
2) לא בטוח שאתה צריך אותו - אם בכניסת הHDMI שלך כתוב בסוגריים DVI, יש לך אפשרות לחבר כבל DVI-HDMI ולהכניס את האודיו לכניסה המתאימה. לדוגמא: אם הכנסת את הDVI-HDMI לHDMI2 (זה בד"כ מספר 2) אז תכניס את האודיו לכניסה 2.
3) יש, אבל אתה יכול לעשות את מה שהצעתי בסעיף 2. כרטיס מסך כזה למחשב ישן יכול לקחת זמן להשיג, מה שהעצתי תוכל לעשות די מהר.
איזה סוג מסך יש לך ? אם אני לא טועה בפנסוניק לא ניתן לעשות את מה שתיארתי.
...
היי
ממש תודה על התשובה המפורטת
המסך שלי הוא פלזמה של LG דגם PJ350R

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

צירפתי לך צילום ממדריך המשתמש של הדגם שלך

שליחה #4 

אם תשים לב תוכל לראות שיש כניסת Mini PL שיכולה לשרת או את הVGA או את הHDMI (DV)I.
יכול להיות שזה קצת שונה כי במדריך כתוב שמה שיש לך במסך עלול להיות שונה ממה שאתה רואה בשרטוט, אבל החלק של הHDMI צריך להיות אותו הדבר.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

למה לא להשתמש בVGA 10 מטר?
זול ופשוט.
כמעט בטוח שהכרטיס המסך הנוכחי לא יכול להציג לך רזולוציית HD וסביר להניח שהצ'יפסט לא יהיה חזק מספיק כדי להריץ HD גם עם כרטיס מסך אחר , כרטיסי מסך חדשים דורשים מחשבים מהירים.

במסך יש לך PL נקבה שזאת הכניסה של השמע ובמחשב יש לך יציאה (צבע ירוק), אז אתה צריך כבל PL ל PL סטריאו, גם כאן המרחק הוא אינו בעיה.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #6 

JEXY כתב:למה לא להשתמש בVGA 10 מטר?
זול ופשוט.
כמעט בטוח שהכרטיס המסך הנוכחי לא יכול להציג לך רזולוציית HD וסביר להניח שהצ'יפסט לא יהיה חזק מספיק כדי להריץ HD גם עם כרטיס מסך אחר , כרטיסי מסך חדשים דורשים מחשבים מהירים.

במסך יש לך PL נקבה שזאת הכניסה של השמע ובמחשב יש לך יציאה (צבע ירוק), אז אתה צריך כבל PL ל PL סטריאו, גם כאן המרחק הוא אינו בעיה.
...
דווקא הייתי שם DVI-HDMI אם הוא לא צריך סאונד על אותו הכבל.
מכיוון שפה זה יעבור חלק, באיכות שהוא יצא, ולא יאבד מהמקור, כמו שקורה עם כבל אנלוגי, מניסיון עם שני הכבלים.
אחד VGA-VGA פשוט, ואחד HDMI-HDMI+מתאם.(סה"כ 120ש"ח מKSP), הHDMI עבד מצויין ל10מ'.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

JEXY כתב:למה לא להשתמש בVGA 10 מטר?
זול ופשוט.

...
האמת ? אתה צודק לגבי כבל הVGA, אני פשוט התייחסתי למה שהוא שאל ישירות...
בנוגע למרחק - VGA עובד יפה מאוד ב10 מטרים וגם ביותר, הרבה יותר.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”