הישורת האחרונה בקניית LCD 32 - סמסונג מול סוני

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
oviloga פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחר המון התלבטויות וקראת פוסטים בפורום הגעתי למסקנה הזאת
אבל מה דעתכם:
הצרכים שלי יהיו- מרחק עד 2.5 מטר - מספיק לי בהחלט 32 אינצ'
צפייה בהוט בממיר רגיל - 80 אחוז - לכן הבנתי שאני לא צריך FHD
20 אחוז - צפייה בסרטים מהמחשב,

הדגמים שהחלטתי:
סמסונג B450 / סמסונג B530 - אולי בכל זאת כדאי FHD לצרכים שלי? בתוספת של 500+ שקל
סוני EX302 / BX300
כמו כן יש לפיליפס LCD 32 בטווח של עד 2500 שקל?
הבנתי שהדגמים הללו מול טושיבה למשל AV703 אין מה להשוות , האם זה נכון?

בשום מפרט לא רשום נתונים כמו מהירות תגובה וניגודיות כמו כן לא רשום סוג הפנאל.

סמסונג זולה יותר אבל עם פחות חיבורים- אין SCART
סוני יותר חיבורים כולל SCART שבסמסונג אין, כמו כן הבנתי שהצפייה בשידורים רגילים פחות טובים ושירות של ניופאן כנראה גרועה.

אודה לכמה שיותר וכמה שמהר תגובות,
אני כנראה היום קונה...

oviloga פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

מישהו?

erezo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

סוני מהדגם שרשמת אני קניתי והשידורים הרגילים על הפנים-->מריחות צבע ופיקסלים ברמה מטורפת.
תמונה לא חדה בכלל.
גם ה HD לא חף מבעיות, בתכנים מהסוג הזה התופעת טשטוש/מריחת פיקסלים וצבע מופחתת אך עדיין קיימת.
ככל הנראה זמן התגובה של המסך גבוה מדי ומעבד התמונה לא חזק מספיק כמו בפיליפס ששם רואים לדעתי
תמונה יותר טובה, לא קניתי אותה רק בגלל שאלקטרה הם נותני השירות.

אני מחובר לממיר HD של הוט בחיבור HDMI וניסיתי גם חיבור SCART שלצערי אין הבדל באיכויות
נערך לאחרונה על ידי erezo ב 22/06/2010 12:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

oviloga פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה, ראיתי את התגובות שלך בפוסטים ישנים, ניסת להחליף דגם?אולי זאת בעיה במה שקיבלת...

וממישהו שיש לו את ה 32B450, בשידור רגיל בהוט, איך רואים?

אין לסמסונג LCD ב 37 אינצ' שהיא HDR?
אני רואה באתר שלהם רק FHD

erezo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

זה לא בעיה במה שקיבלתי כי החליפו לי מסך לאחד אחר אחרי שהייתה תקלה של אתחול פתאומי בטיונר DTT.
נאמר לי שככה זה צריך להיות במסך 50HZ נגמרו לי הכוחות להתעסק עם זה ולכן לא רבתי שנית על החלפה
לדגם אחר.

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #6 

32 ל 2.5 מטר גם בשידור SD זה קצת קטן תשקול 37-40 לפחות (נכון שקצת קשה למצוא 37 ומעלה טובה במחיר שהנ"ל)...
אם כבר קונים כדאי להשקיע עוד כמה מאות שקלים (אם זה אפשרי) ולקנות משהו שבאמת תוכל להנות ממנו...

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #7 

המלצתי היא . מסך סמסונג דגם B-550 גודל 32 אינצ' . מסך מדהים . (Y) ואיכותי ביותר לכל סוגי התכנים .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

oviloga פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

קראתי הרבה פה ובאמת יש ביקורות גם בעולם ממש טובות על דגמים B530 ו B550,

בטוח שבמסך FHD 32 B550/530 יראו תכנים בצורה טובה בשידור רגיל בהוט? ב RCA - אין SCART בסמסונג
האם גם שווה להוסיף 600+ שקל לקבל FHD?
הצרכים שלי:
מרחק עד 2.5 מטר (עד ראיתי בטלויזיה CRT 21 אינצ') וחייתי איתה
צפייה בהוט בממיר רגיל - 80 אחוז

ונושא חדש:
האם שווה לחכות לסדרה של סמסונג C שיתחילו למכור בקרוב (ביררתי בכמה חנויות ועדיין לא מוכרים את סדרה C)? ובטוח תהייה הרבה יותר יקרה, אבל מצד שני אולי בסדרה B ירדו המחירים....

אין סוף שיקולים לבחירת הדבר הנכון!!!

erezo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

שמע בטלוויזיות של היום זה לא מה שהיה פעם, נורא קשה להגיע להחלטה שתהיה שלם איתה ב 100% כי אין סוף לדגמים ולאפשרויות שקיימות
ושיוסיפו בעתיד, כבר עכשיו למשל יש טלוויזיות שמתחברות לאינטרנט ואתה יכול להתחבר איתן לרשתות אלחוטיות שונות, מי היה מאמין שמסכי טלוויזיה יהפכו להיות מחשבים של ממש?

לכן אני מבין היטב את ההתלבטויות הרבות אך אין מה לעשות, תחליט מה שנכון לך לאותו רגע, חידושים והמצאות נוספים כל הזמן יהיו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #10 

maya1 כתב:32 ל 2.5 מטר גם בשידור SD זה קצת קטן תשקול 37-40 לפחות (נכון שקצת קשה למצוא 37 ומעלה טובה במחיר שהנ"ל)...
אם כבר קונים כדאי להשקיע עוד כמה מאות שקלים (אם זה אפשרי) ולקנות משהו שבאמת תוכל להנות ממנו...
...

בשידורי SD באיכות ישראלית, למרחק הזה, כל דבר שהוא מעל 32 אינץ יציג תמונה א-י-ו-מ-ה. שלא תעיז לקנות משהו יותר גדול.
לדעתי יש כאן בפורום אינפלציה של אינצ'ים בכל הקשור להמלצות לגדלי מסך, וזו דוגמה מצויינת.

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

העתקתי את מה שכתבתי לפני דקה בפוסט אחר :
אצלי בסלון המרחק דומה לשלך(3.2 בפוסט המקורי) ואנחנו צופים בפלזמה 42 (בעיקר שידורי SD )וכיום אני די מאוכזב מעצמי על שהייתי כזה שמרן ןקמצן ולא קניתי 50 (או לפחות 46)...גם מ 2מטר ופחות כיף לצפות בה...
כמובן שישי גם קשר לאיכות התמונה שהמסך יודע להפיק מ הSD העלוב (ברוב הפלזמות החדשות האיכות מעולה..)
נערך לאחרונה על ידי maya1 ב 22/06/2010 18:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #12 

המלצתי היא B450 סמסונג. ממיר רגיל הוט התמונה טובה. את הסוני החדשות לא ראיתי אז שווה לבדוק (Y)

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #13 

oviloga
גם אני מצטרף להמלצה של הסמסונג B450.
לפי צרכיך היא בול בשבילך, ולדעתי עדיף HDR במידה ורוב התוכן הנצפה הוא SD, אדרבה ואדרבה בגודל 32.
ניתן להשיג אותה בפחות מ2500 ש"ח, לכן לפי דעתי זה ה- BEST VALUE FOR MONEY

ניר11,
יש דברים בגו, אם כי המקרים בהם אנשים חושבים לאחר קניה "למה לא קניתי טלויזיה קטנה יותר" הוא אפסי ביחס לכמות האנשים שאומרים "איזה באסה שלא קניתי טלויזיה גדולה יותר". ולכן חברי הפורום נוטים "לדחוף" לכיוון גדול יותר.
יתרה מזאת, ככל שהזמן עובר, יש יותר תוכן בHD, וברזלוציה כזאת, 32אינץ למרחק צפיה 2וחצי מטר, זה קטן לכל הדעות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

gro111 כתב:oviloga
ניר11,
יש דברים בגו, אם כי המקרים בהם אנשים חושבים לאחר קניה "למה לא קניתי טלויזיה קטנה יותר" הוא אפסי ביחס לכמות האנשים שאומרים "איזה באסה שלא קניתי טלויזיה גדולה יותר". ולכן חברי הפורום נוטים "לדחוף" לכיוון גדול יותר.
יתרה מזאת, ככל שהזמן עובר, יש יותר תוכן בHD, וברזלוציה כזאת, 32אינץ למרחק צפיה 2וחצי מטר, זה קטן לכל הדעות.
...
אומר לך את האמת, אני רואה הרבה אנשים עם טלוויזיות גדולות מדי בבית. אתה יושב אצלם בסלון ומתבאס, כי הם רואים SD 99 אחוז מהזמן (מישהו שאומר שהוא רואה 10% DVD לא באמת מבין שהמשמעות היא שהוא אמור לראות כמעט שני DVD בשבוע, שזה משהו שלא קורה בבתים של אנשים "רגילים"), כי רואים תמונה מגורענת אצלם, כי הפלזמה או הLCD מנסים נואשות להשלים את הפיקסלים החסרים.
ואם תשאל את האנשים האלה איך רואים אצלם? התשובה תהיה "פיצוץ!".

קוראים לזה דיסוננס קוגניטבי, או בעברית, אנשים לא רוצים שיגידו להם שהם פראיירים.
אני רואה 46 אינץ ממרחק של 6 מטר, ב SD זה מעולה, אם אני מתקרב ל 3 מטר רואים זוועה. ה 46 באמת הופך להיות קטן מדי ל HD למרחק הזה, אבל ברוב התים בארץ רואים כמעט רק SD.

oviloga פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

טוב, לבסוף סגרתי על ה B450, מקווה שזאת באמת הבחירה הנכונה.
אני אעדכן לאחר שיחברו לי אותה.

תודה על התשובות

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

oviloga כתב:טוב, לבסוף סגרתי על ה B450, מקווה שזאת באמת הבחירה הנכונה.
אני אעדכן לאחר שיחברו לי אותה.

תודה על התשובות
...
תתחדש (Y)
אין דבר כזה "הבחירה הנכונה" ובטח שלא במקרה של קניית מכשיר כמו טלויזיה...
האם נכון להוציא 2500 שח על המסך הזה ? האם שווה להוציא 10K על מסך X ? הכל יחסי ואחרי חצי שנה ממילא כל מה שנקנה יהיה מיושן... :wink:
אל תיסר את עצמך יותר בעניין - הזמנת - תהנה !

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #17 

nir11 כתב:
ניר11,
...
אומר לך את האמת, אני רואה הרבה אנשים עם טלוויזיות גדולות מדי בבית. אתה יושב אצלם בסלון ומתבאס, כי הם רואים SD 99 אחוז מהזמן (מישהו שאומר שהוא רואה 10% DVD לא באמת מבין שהמשמעות היא שהוא אמור לראות כמעט שני DVD בשבוע, שזה משהו שלא קורה בבתים של אנשים "רגילים"), כי רואים תמונה מגורענת אצלם, כי הפלזמה או הLCD מנסים נואשות להשלים את הפיקסלים החסרים.

אני רואה 46 אינץ ממרחק של 6 מטר, ב SD זה מעולה, אם אני מתקרב ל 3 מטר רואים זוועה. ה 46 באמת הופך להיות קטן מדי ל HD למרחק הזה, אבל ברוב התים בארץ רואים כמעט רק SD.
...
ניר,

אני צופה במסך באותו הגודל של המסך שלך ממרחק הקטן מ-3 מטרים ואין לי כל תלונה לגבי הצגת תכני SD (מלבד מספר מצומצם של ערוצים שגם מרחק 6 מטרים אולי יטיב עימם) - תבדוק טוב טוב את שלך - כנראה שכיול בסיסי טוב ישנה את כל התמונה.
אם הייתי יכול פננסית לרכוש אחד בגודל 60 אינץ' במקום הקיים לפני כשנתיים (עלה לי בסביבות ה-16K) הייתי עושה זאת. לפני כשנתיים תכני SD אכן שלטו בסלון אך נכון להיום תכני HD מהווים כ-70% מסך זמן הצפיה כך שמה שאתה אומר תופס לזמן קצר ביותר שכן זמן השהייה של המסך בסלון מתפרס למספר לא מועט של שנים.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5346
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #18 

oviloga,
אם אני לא טועה, הסמסונג עם ציפוי מבריק. תוודא שאין לך בעיות השתקפות.
תבדוק אם יש יבואן מקבילי שמביא את הסמסונג עם כניסות scart (שוק אירופאי). כמובן שאין לך את השירות של היבואן הרשמי אבל מי יודע איך השירות יהיה::
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 0100606_02

הייתי מעלה את התקציב ורוכש מסך 100Hz. תראה שיפור גם על "32.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

nils3373 כתב:
nir11 כתב:
ניר11,
...

...
ניר,

אני צופה במסך באותו הגודל של המסך שלך ממרחק הקטן מ-3 מטרים ואין לי כל תלונה לגבי הצגת תכני SD (מלבד מספר מצומצם של ערוצים שגם מרחק 6 מטרים אולי יטיב עימם) - תבדוק טוב טוב את שלך - כנראה שכיול בסיסי טוב ישנה את כל התמונה.
אם הייתי יכול פננסית לרכוש אחד בגודל 60 אינץ' במקום הקיים לפני כשנתיים (עלה לי בסביבות ה-16K) הייתי עושה זאת. לפני כשנתיים תכני SD אכן שלטו בסלון אך נכון להיום תכני HD מהווים כ-70% מסך זמן הצפיה כך שמה שאתה אומר תופס לזמן קצר ביותר שכן זמן השהייה של המסך בסלון מתפרס למספר לא מועט של שנים.
...
המסך שלי מכוייל למשעי. אני אישית עוד לא ראיתי מסך בגודל דומה שמציג תמונת SD סבירה במרחק 3 מטר או פחות, ואני מסתובב הרבה. מהמרחק הזה רואים, כמו שציינתי, את המגרעות של האינטרפולציה.
70% מהזמן HD? אני מאמין שזה המצב אצלך, אבל אני משוכנע שזה רחוק מלהיות המצב ברוב הבתים בישראל.
לי יש MAXHD, וגם C200, ובכל זאת בני הבית צופים להערכתי כ 99 אחוז מהזמן ב SD. מה לעשות שערוצי ה HD מצומצמים, מה לעשות שילדים צורכים רק תכנים מערוצי הילדים השונים שמשודרים ב SD, מה לעשות שהאישה רואה 100 אחוז מהזמן ערוץ 2 או ערוץ 10.
על כל אדם שרואה 70 אחוז מהמזמן HD, אני מניח שיש אלפים רבים (מאוד), שיש להם מסך דק ולא רואים HD. בכלל.

אני חוזר ואומר את דעתי - אנפלציית האינצ'ים הזאת, שמונעת אצל רבים מצרכים גבריים מאוד ראשוניים, היא בעיני מטופשת לגמרי. אני אומר את זה כי אני פשוט רואה יותר מדי אנשים שרואים *** של תמונה על מסך גדול מדי, ממרחק קצר מדי.
יש להוסיף על זה את התופעה הידועה של מתיחה , שהרי מר ישראלי קנה מסך 42 אינץ - מה הוא פראייר שלא ישתמש בכולו?
המתיחה הורסת כל איכות תמונה שעוד הייתה שם, ומה שיפה זה שכל מי שמותח תמונה משכנע אותי שלא מרגישים בזה בכלל, או שפשוט מתרגלים לזה.

oviloga פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

אז זהו קיבלתי וחיברו את הטלויזיה, הציונים שלי:
שידורי הוט רגילים 7/10- ברוב הערוצים רואים טוב, יגיע טכנאי הוט להחליף תממיר
סרטים רגילים מהמחשב - 9/10- רואים מצויין
סרטי HD מהמחשב - 11/10 רואים מדהים

סה"כ מרוצה מהתמורה למחיר ששילמתי.

32 אינצ' מספיק בהחלט ל 2.5 מטר,
לדעתי יש עוד פרמטרים לגודל חוץ מהמרחק וזה המבנה עצמו של הסלון והריהוט שבו

יש מדריך לכיוון הגדרות הטלויזה כגון צבעים בהירות ניגודיות וכו והגדרות נוספות לאיכות מירבית?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”