שלום,
אני משתמש ביס מקס hd וסובל מהמכשיר הזה קשות.
לפני כשבועיים התחלתי לקבל את תקלת: הגנת העתקה נכשלה (0) כאשר בנקביל התמונה נעלמה לשניה וחזרה (כאשר בסאונד נשמר). לאט לאט התקלה החמירה והעלמות התמונה חזרה תכופות יותר ואף לפרקי זמן ארוכים יותר. כרגיל אנשי השירות ה "נחמדים" של יס אמרו שהם שולחים עדכון, שצריך לעשות ריסט לממיר - נאדא. זה עוזר לכמה שעות וחוזר.
אתמול החלטתי להחליף את הכבל של יס לכבל hdmi איכותי יותר איתו אני עובד עם האקסטרימר. בינתיים לא קיבלתי את ההודעה ואין קטיעות - אבל צרה חדשה נחתה - כאשר הממיר מכוון על 720p או על 1080p התמונה זזה עשרה סנטימטר ימינה, כך שכל הצד השמאלי של המסך - לא מנוצל (פשוט יש 10 סנטימטרים שחורים). כאשר אני מכוון את הממיר ל - 576p הכל מסתדר. החלטתי שוב להחליף את הכבל לכבל המקורי של יס וגיליתי ששם אם מכוונים את הממיר ל 720p שוב יש את התקלה והתמונה זזה ימינה.
אני עומד להשתגע -יס לא יודעים מה לעשות, אין עם מי לדבר ואני מתוסכל ברמות. יש למישהו רעיון? השערה? מה קורה פה לעזאזל???
תודה!!!!
yes max hd - מי יכול לעזור???
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
קודם כל, ההחלטה להחליף את הכבל נכונה. הכבל שניתן ע"י yes הוא בעייתי ורצוי להחליפו בכבל אחר. אם ההודעה לא חוזרת, אז זה כבר טוב.
לגבי הקווים השחורים - כאשר צופים בערוץ SD כשהרזולוציה שהממיר מוציא גבוהה, אז ה- overscan מתגלה בצורת פסים שחורים כי למעשה תכני ה- SD משודרים לרוב ברזולוציה שהיא פחותה מ- 720x576 ומכיוון שברזולוציה גבוהה הממיר לא מבצע underscan, הפסים השחורים בצדדים מתגלים עבור תכנים שמשודרים ברזולוציה נמוכה.
בשידורי HD (המשודרים ב- 1920x1080) לא אמורים להיות פסים שחורים בשום רזולוציה.
אם זה מפריע לך מאוד תנסה לבחור ברזולוציה Auto.
לגבי הקווים השחורים - כאשר צופים בערוץ SD כשהרזולוציה שהממיר מוציא גבוהה, אז ה- overscan מתגלה בצורת פסים שחורים כי למעשה תכני ה- SD משודרים לרוב ברזולוציה שהיא פחותה מ- 720x576 ומכיוון שברזולוציה גבוהה הממיר לא מבצע underscan, הפסים השחורים בצדדים מתגלים עבור תכנים שמשודרים ברזולוציה נמוכה.
אם זה מפריע לך מאוד תנסה לבחור ברזולוציה Auto.
צודה על התשובה המהירה.smallville4r כתב:קודם כל, ההחלטה להחליף את הכבל נכונה. הכבל שניתן ע"י yes הוא בעייתי ורצוי להחליפו בכבל אחר. אם ההודעה לא חוזרת, אז זה כבר טוב.
אם זה מפריע לך מאוד תנסה לבחור ברזולוציה Auto....
גם במצב auto יש לי את העשרה סנטימטרים בצד שמאל של המסך. הפס השחור הזה מופיע בכל הערוצים - גם בערוי ה - hd וגם בערוצים הרגילים.
מה שמוזר הוא שבכבל שיס נתנו היתה הבעיה של הפס השחור ב - 720p ואילו ב - 1080p ראו בסדר (חוץ מהתקלה שפרטתי מקודם). עכשיו אפשר לראות רק ב - 576p שהתמונה מופיעה על כל המסך.
אני חייב לציין שלמרות זאת האיכות של התמונה נפלאה וניתן לראות שהתמונה לא חלקה על שורת התפריטים והתכניות...
יש רעיון נוסף???