המלצה למכונת קפה לסושייה שאני פותח

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
kalabasa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 220
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
אשמח אם תוכלו לעזור לי אני פותח סושייה ברמת ישי שבצפון וברצוני להכניס מכונת קפה וקבלתי המלצה למכונת קפה GRIMAC MIA בהשאלה כולל מטחנה .
אני לא הולך להיות בית קפה אבל כן חשוב לי שתהיה לי מכונה שאני אוכל להציע אספרסו וקפה אחרי הארוחה. אין לי צורך במכונה גדולה מידי אני עדיין לא יודע בדיוק כמה כמות קפה תצא כל חודש (מקווה כמה שיותר)
לכן חשבתי להתחיל אם מכונה בהשאלה .

אשמח לשמוע את דעתכם...

תודה
ליאור.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

אני לא כל כך מבין במכונות קפה, אבל שיהיה הרבה הצלחה עם הסושיה!
(Y)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

קודם כל, שיהיה בהצלחה! כשהמקום יהיה פתוח, אשמח לבוא לנסות (ועל הדרך לבקר את החבר'ה הצפוניים שלנו :))

ההחלטה שלך נשמעת לי נכונה, כל זמן שאתה לא מתחייב לפרק זמן ארוך עם המכונה.
היות ומדובר בסושי, לא הייתי מהמר על כמות גדולה של כוסות קפה ביום. אם כבר, אז הייתי מציע צ'ויה כקינוח, לא קפה.

אני לא כ"כ מכיר את המכונה, והיא לא נפוצה בבתים בארץ. אבל המפרט שלה נראה מצוין והיא כנראה תייצר קפה טוב מאוד. הראש שלה הוא הראש הכי נפוץ במכונות הביתיות מהליגה המקצועית, ותמצא אותו גם במכונות מקצועיות כמו למשל בארומה.

אם מדובר בספק גדול ומוכר, אז גם לא הייתי דואג לגבי אמינות כי תקבל שירות טוב ובכל מקרה המכונה לא שלך.

מקווה שמישהו אחר כאן מכיר את המכונה יותר טוב ממני ויוכל לשפוך עוד אור.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

kalabasa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #4 

את ההצעה קבלתי מקדמה ברמת ישי שמההכרות הקצרה עמם נראים חברים רציניים ואמינים.
הוא הציע לי להתחיל גם עם כמות של 4 קילו לחודש שזה כולל גם את ההשכרה של המכונה,מטחנה,מרכך וכמובן אחריות ושירות.
כל זה בעלות של כ 650 שקלים לחודש וישנה התחייבות לשנה. שאחריה אני יכול לשדרג, להחליף או להפסיק את השירות.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #5 

נשמע לי סביר והגיוני. 4 ק"ג קפה זה כ-15 מנות קפה ביום (מנה = אספרסו קצר / קפוצ'ינו רגיל. לאספרסו כפול או קפוצ'ינו חזק צריך 2 מנות וגם מתמחרים גבוה יותר). חישבתי לפי 30 ימים בחודש כי הנחתי שאתה לא סגור בסופ"ש.

אתה היחיד שיודע להעריך כמה תמכור ביום - כתלות במיקום, כמות מקומות לישיבה, גודל, מבצעים ומכירות של קפה בתוך סושיה.

מנת קפה = 7 גרם תקניים, אבל חשב לפי 8-9 גרם כי תמיד יש בזבוז קפה בדרך.

היות ומכונת E61 כזו עולה לפחות 6000 ש"ח, ומטחנה טובה עולה כ-2000 ש"ח, נראה לי שהמחיר הוא בסדר גמור, בטח אם ההתחייבות היא רק לשנה.

נקודה חשובה: בדוק איזה קפה אתה מקבל. 1 ק"ג קפה יכול לעלות לצרכן 75 ש"ח, וגם 140 ש"ח (אפילו 200 ש"ח לקילו בקפה המאוד איכותי ויקר).

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 192
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

בהצלחה,

שליחה #6 

סושי, שוקולד וקפה, הם תחביבי האוכל שלי. הנה תמונות של סושי שעשיתי ומוגש על בלוק מלח הימליה, אם תשיג בלוקים כאלה , תהיה היחיד בארץ כנראה. גימיק לא נורמלי שמשדרג משמעותית את הטעם והפרזנטציה של הסושי.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #7 

מני, בפעם הבאה שאני בניו-יורק אני בא אליך, ואני מבטיח לעצמי לצום שבועיים לפני כן! :D

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

:-)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #9 

מני שתהיה לי בריא - נהיה לי כתם רוק על החולצה קצת מתחת לסנטר...

ליאור - המון בהצלחה עם הסושי. אם יהיה מוצלח אני אהיה אורח קבוע. מתי פתיחה ואיפה זה יהיה?
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

kalabasa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #10 

מבחינת הקפה הוא לא אמר לי איזה סוג במדוייק הוא אמר שבגלל שזה אמור לקלוע לרוב האנשים שהם סוג של ממוצע שלא באמת מבדילים באנינות הטעם אז הוא יביא משהו בינוני לא חזק מידי ולא חלש ,הוא עשה לי דוגמא שם של הקפה ויצא ממש טוב וטעים.
אני אוכל לברר בדיוק איזה קפה ולעדכן ... אלא אם כן יש באמת איזה קפה שאתם מכירים וממליצים שאני אבקש ממנו.

ומני אכן רעיון מדליק ומקורי ביותר אהבתי מאוד. השאלה אם המשטחים במלח לא משפיע על הסושי יותר מידי?? ומאיפה אני משיג משטחים כאלה בכלל.....???

kalabasa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #11 

הפתיחה תהיה מתישהו ביולי עדיין לא סגור תאריך. אנחנו בשלהי השיפוצים והארגונים.
המיקום הוא באיזור התעשה ברמת ישי מול ספגטים. לעדכונים מתי הפתיחה ניתן להצטרף אלינו לקבוצה בפייסבוק ואתה יותר ממוזמן להגיע בהתחלה שנהיה בהרצה ולתת לנו את הדגשים על מנת שנוכל לדעת איפה אנחנו עומדים לפני הפתיחה הרשמית.. ואחר כך תהפוך לאורח קבוע אצלנו :)

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

kalabasa כתב:הפתיחה תהיה מתישהו ביולי עדיין לא סגור תאריך. אנחנו בשלהי השיפוצים והארגונים.
המיקום הוא באיזור התעשה ברמת ישי מול ספגטים. לעדכונים מתי הפתיחה ניתן להצטרף אלינו לקבוצה בפייסבוק ואתה יותר ממוזמן להגיע בהתחלה שנהיה בהרצה ולתת לנו את הדגשים על מנת שנוכל לדעת איפה אנחנו עומדים לפני הפתיחה הרשמית.. ואחר כך תהפוך לאורח קבוע אצלנו :)
...
ההשפעה תלויה בזמן שהדג במגע עם המשטח, אבל המשטח לא מוסיף סתם מליחות, אלא גם טעם. לדעתי משדרג.
את הבלוק אפשר להקפיא או לקרר וחלק מהבלוקים עמידים בחימום והלהטה עד 800 מעלות צלסיוס, כך שאפשר לצלות עליהם.
http://www.atthemeadow.com/shop/index.p ... cPath=1_27

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #13 

אני לא יודע מכה אתה רוצה שהקפה יהיה משמעותי אצלך אבל ישנה צורת הכנה שונה לגמרי של קפה ומאוד יפה, הייתי ממליץ לבדוק אותה, היא תיצור לך בידול משאר המקומות, כמו כן תהיה באפשרותך להגיש מגוון סוגי קפה.

תבדוק איך זה יכול להראות

בהצלחה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

kalabasa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #14 

אין ספק שזה מגניב ביותר...
הששאלה אם זה באמת פרקטי?? טעים??

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #15 

עזוב, אל תשקיע יותר מדי בקפה בשלב הראשון.
מדובר בסושייה. אני, למשל, לא מאמין שאזמין אצלך קפה בסוף הארוחה. מתאים לי צ'ויה, לא קפה :)

העיקר שיהיה קפה טוב וטעים, שלא יאכזב את האורחים וישמור על הרמה הגבוהה של המקום.

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

kalabasa כתב:אין ספק שזה מגניב ביותר...
הששאלה אם זה באמת פרקטי?? טעים??
...
פרקטי זה בטח לא. הפלטה הגדולה בתמונה שוקלת כמעט 10 קילו. הקטנות בערך שני קילו. לא שוטפים אותם אלא מנגבים שאריות עם מטלית רטובה, שום בקטריה לא יכולה לגדול על המלח ושטיפה מורידה שכבה.
אני יודע שבכמה מסעדות הי אנד משתמשים בבלוקים כאלה למנות מיוחדות ואנשים משלמים בהתאם.
אם כבר, אתה צריך פלטה או שתיים רק בשביל הגימיק ובשביל היחודיות. בהחלט יש אפקט וואו בהגשה על בלוק שכזה. אבל בטח לא הגשה באופן בלעדי.
תקרא קצת חומר ברשת על בלוק מלח הימליה וכך תוכל ללמוד אם זה מתאים למסעדה שלך או לא.
זה גם לא דבר שאתה צריך בפתיחה הרשמית, תמיד תוכל להזמין אותם בהמשך.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #17 

לדעתי העניין הוא לא הקפה אלא ליצור תמונה מושלמת של מקום. בדרך כלל קפה משלים את הארוחה או מלווה אותה, אספרסו לדעתי לא הייתי רוצה לקבל בסושיה ורק משום שהטעם החזק יקהה לי את טעמי האוכל העדינים, אספרסו לדעתי משלים לאחר ארוחה כבדה, מה שלא מתחבר לי עם סושי.
כמובן שהמון קשור בשעות הפעילות של המקום.
בגלל שאני "עוסק בתחום" אני לא רוצה להתעמק כיוון שיקפצו ויגידו שיש לי אינטרס.
אם אתה רוצה הכוונה גם למה שראית בסירטון, ואני חושב שזה פרקטי, ויכול להיות מדהים לנסות,עלות יחסית נמוכה ולאנשים הטובים,אני לא מוכר מוצרים אלה.
אני מוכן לעזור בכיף.
ושוב, בכל אשר תבחר, בהצלחה.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

kalabasa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #18 

NEGRO כתב:לדעתי העניין הוא לא הקפה אלא ליצור תמונה מושלמת של מקום. בדרך כלל קפה משלים את הארוחה או מלווה אותה, אספרסו לדעתי לא הייתי רוצה לקבל בסושיה ורק משום שהטעם החזק יקהה לי את טעמי האוכל העדינים, אספרסו לדעתי משלים לאחר ארוחה כבדה, מה שלא מתחבר לי עם סושי.
כמובן שהמון קשור בשעות הפעילות של המקום.
בגלל שאני "עוסק בתחום" אני לא רוצה להתעמק כיוון שיקפצו ויגידו שיש לי אינטרס.
אם אתה רוצה הכוונה גם למה שראית בסירטון, ואני חושב שזה פרקטי, ויכול להיות מדהים לנסות,עלות יחסית נמוכה ולאנשים הטובים,אני לא מוכר מוצרים אלה.
אני מוכן לעזור בכיף.
ושוב, בכל אשר תבחר, בהצלחה.
...

אני תמיד פתוח לשמוע רעיונות...
זה נשמע מגניב האמת השאלה באמת עד כמה זה פרקטי ולא יותר מסובך מלהכין קפה?
והשאלה היא עלויות ביחס למכונה? אם אתה יודע??ומאיפה קונים את זה??

אבל באמת נראה מדליק ומאוד גימיקי...

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #19 

זה נראה כמו מכשיר ואקום להכנת קפה על הגז, יש כזה של בודום והוא עולה סביב 400 שקלים ...

מה מיוחד בזה ? אמנם זה נחמד לצפות בתהליך ההכנה אבל אי אפשר להשוות מיצוי של מכשיר ואקום למכונת אספרסו רצינית.

מני, אהבתי את הנגירי עם הסלמון השמן ... יאם יאם :ריר:

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #20 

מני אתה חייב להפסיק עם הקטעים האלה זו פשוט התעללות
לדעתי הקטע עם הפילטר הנל מדליק ביותר, פונה בדיוק לאותו קהל יעד של חובבי סושי, וייחודי. ואני מעריך שעלותו נמוכה משמעותית מעלות אספרסו. אם כי בארץ זה לא בטוח.
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”