טיפטרוניק מזיק לרכב?
-
MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
שמעתי כמה אזהרות ששימוש בטיפטרוניק מזיק לרכב, וגורם לתקלות, וכדאי להתרחק ממנו. מישהו יכול לספר מניסיון, אם זה נכון או סתם בולשיט?
Silence speaks louder than words
-
MetalliJoe
- חבר מביא חבר

השימוש שלי הוא שוטף. כל הזמן. לא נוהג באוטומט, ולא אוהב קלאץ', אז הטיפטרוניק נראה לי פתרון מושלם.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
אל תטעה בין טיפטרוניק וסלספיד .9או משהו דומה)
טיפטרוניק נותן אפשרות להעביר הילוכים מעלה ומטה.
רוב האנשים שאני מכיר, כלל לא משתמשים בזה, פשוט נוהגים באוטומטי
אני מתשמ בזה בעיקר בעליות וירודיות או לעקיפות שאני רוצה שליטה.
סלספיד שקיים למשל באלפא אלו הילוכים רגילים רק ללא קלאץ', עד כמה שאני זוכר
סלספיד שקיים למשל באלפא אלו הילוכים רגילים רק ללא קלאץ', עד כמה שאני זוכר
העם דורש..... כל מיני דברים
-
MetalliJoe
- חבר מביא חבר

הבנתי שסלספיד זה בעצם גיר רובוטי, כלומר אתה מכניס ל-drive והרובוט הקטן יושב למטה ומעביר במקומך הילוכים
אני מדבר על טיפטרוניק, שזה הילוכים אוטומטיים, אבל שאתה קובע מה יהיה ההילוך. כלומר, ידני רק בלי קלאץ'.
אני מדבר על טיפטרוניק, שזה הילוכים אוטומטיים, אבל שאתה קובע מה יהיה ההילוך. כלומר, ידני רק בלי קלאץ'.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
MetalliJoe לא נראה לי שזה רציני. בסופו של דבר, הרכב עדיין יעלה/יוריד הילוך במצב קיצוני.
ה"סכנה" היא באמת שאפשר להכנס לטורים שלרוב אוטומט לא היה מגיע אליהם.
ה"סכנה" היא באמת שאפשר להכנס לטורים שלרוב אוטומט לא היה מגיע אליהם.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
אין שום סיבה שזה יהיה בעייתי יותר מגיר אוטומטי - זה פשוט OVERRIDE למחשב של הגיר, לא יותר מזה.
-
MetalliJoe
- חבר מביא חבר

סבבה, תודה.
gro111, גם בשבילי
gro111, גם בשבילי
לא הבנתי.sam22 כתב:אל תטעה בין טיפטרוניק וסלספיד .9או משהו דומה)
סלספיד שקיים למשל באלפא אלו הילוכים רגילים רק ללא קלאץ', עד כמה שאני זוכר...
לפי ההסבר שלך אז שניהם דווקא אותו דבר, מבחינתו של הנהג.
הוא מחליף הילוכים בלי לשלוט ישירות במצמד.
משה
אם אתה רוצה אותה תיבה כמו ידני רק בלי קלאץ' אז אתה צריך את הסלספיד, בפולקסווגן החדשות יש תיבה כזאת שבה יש אפשרות לשלוט בהילוך (קוראים לה DSG)MetalliJoe כתב:הבנתי שסלספיד זה בעצם גיר רובוטי, כלומר אתה מכניס ל-drive והרובוט הקטן יושב למטה ומעביר במקומך הילוכים![]()
אני מדבר על טיפטרוניק, שזה הילוכים אוטומטיים, אבל שאתה קובע מה יהיה ההילוך. כלומר, ידני רק בלי קלאץ'....
טיפטרוני זאת תיבה שונה (לא רובוטי אלא אוטומט, ויש הבדל בין התיבות לפי מיטב הבנתי) שבה אתה יכול גם לשלוט באיזה הילוך, אבל זאת לא תיבה ידנית עם רובוט.
דיון מפורום אאודי עם הסבר על ההבדלים: http://www.audiforums.com/forum/showthread.php?t=94268
-
MetalliJoe
- חבר מביא חבר

רגע, התבלבלתי. טיפטרוניק זאת תיבה שאפשר להוציא את המוט מ-drive, ולשלוט בהילוך באמצעות פלוס ומינוס, כשהחיבור בין המנוע לגלגלים מתבצע ע"י תיבת הילוכים אוטומטית. אז מה זה רובוטית? עד כמה שאני יודע, זה מימוש של תיבה ידנית (עם קלאץ' והכל, לא דרך ממסר הידראולי), אבל הנהיגה עצמה היא באוטומט (כלומר ב-drive), לא? בקיצור, מה אני רואה בחוץ, drive/low/park או 1/2/3/4/5?
אני נוהגתי במכוניות עם שתי התיבות, גם טיפטרוני (במאזדה 3 ) וגם רובוטי (פולו 2010)
בשניהם רואים אותו דבר, והעברת ההילוכים זהה, יש לך מצב DRIVE וכתוב DX כאשר X זה ההילוך הנוכחי אפשר לסוע עליו והאוטו מנהל הכל לבד ואפשר להזיז את הסטיק למצב שליטה, ואז אתה שולט מתי עוברים הילוך (למעלה ולמטה).
אישית הנהיגה בפולו עולה פי כמה וכמה על המאזדה, אבל אני לא יודע עד כמה זה בגלל הגיר הרובוטי.
בשניהם רואים אותו דבר, והעברת ההילוכים זהה, יש לך מצב DRIVE וכתוב DX כאשר X זה ההילוך הנוכחי אפשר לסוע עליו והאוטו מנהל הכל לבד ואפשר להזיז את הסטיק למצב שליטה, ואז אתה שולט מתי עוברים הילוך (למעלה ולמטה).
אישית הנהיגה בפולו עולה פי כמה וכמה על המאזדה, אבל אני לא יודע עד כמה זה בגלל הגיר הרובוטי.
-
MetalliJoe
- חבר מביא חבר

הבנתי 
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
היו כאן כמה תגובות שעירבבו בשר וחלב...
כעוסק בתחום הרכב שנים רבות, הרשו לי לתת כמה הבהרות....
1. אין דבר כזה גיר טיפטרוניק.... טיפטרוניק הוא כינוי לתכונה המאפשרת לנהג לשלוט במחשב העברת ההילוכים של הגיר האוטו' באמצעות ידית ההילוכים (פלוס/מינוס). כמו שעופר אמר, הנהג פשוט מקבל את הפיקוד (חלקית) במקום מחשב הגיר. מדוע חלקית? מכוון שמחשב הגיר לא יתן לך להזיק לגיר. לדוגמא, לא תוכל להוריד להילוך ראשון ב90 קמ"ש... או לא תוכל להעלות להילוך רביעי ב 20 קמ"ש).
2. גיר רובוטי הוא גיר ידני עם מצמד (קלאצ') אוטומטי. בגיר כזה קיים מנוע הפעלה (רובוט) אשר אחראי לפתוח ולסגור את דיסקת המצמד בכל פעם שהוא מקבל פקודה ממחשב הגיר שההילוך צריך להתחלף.
בגיר רובוטי בדר"כ יש אפשרות לתפעול הגיר באופן ידני בדיוק באותו סיגנון כמו בסעיף 1, אך זה לא "טיפטרוניק".
הכינוי של הגיר הזה הוא MMT בטויוטה או סלאספיד באלפא אבל קיים גם בשמות אחרים אצל יצרנים נוספים.
3. גיר רובוטי ( גיר ידני עם מצמד אוטו') שנחשב למתקדם יותר, הוא בעל מצמד כפול. החלפות ההילוכים בגיר כזה יותר מהירות ופחות מורגשות בגלל שההילוך הבא כבר משולב ב"סטנד ביי" ע"י המצמד השני וממתין להחלפה המיועדת.
הגיר הזה נקרא DSG בקבוצת פולקסוואגן/אאודי/סקודה/סיאט אבל קיים גם בשמות אחרים אצל יצרני רכב אחרים.
מקווה שעשיתי לכם קצת סדר בבאלגן
כעוסק בתחום הרכב שנים רבות, הרשו לי לתת כמה הבהרות....
1. אין דבר כזה גיר טיפטרוניק.... טיפטרוניק הוא כינוי לתכונה המאפשרת לנהג לשלוט במחשב העברת ההילוכים של הגיר האוטו' באמצעות ידית ההילוכים (פלוס/מינוס). כמו שעופר אמר, הנהג פשוט מקבל את הפיקוד (חלקית) במקום מחשב הגיר. מדוע חלקית? מכוון שמחשב הגיר לא יתן לך להזיק לגיר. לדוגמא, לא תוכל להוריד להילוך ראשון ב90 קמ"ש... או לא תוכל להעלות להילוך רביעי ב 20 קמ"ש).
2. גיר רובוטי הוא גיר ידני עם מצמד (קלאצ') אוטומטי. בגיר כזה קיים מנוע הפעלה (רובוט) אשר אחראי לפתוח ולסגור את דיסקת המצמד בכל פעם שהוא מקבל פקודה ממחשב הגיר שההילוך צריך להתחלף.
בגיר רובוטי בדר"כ יש אפשרות לתפעול הגיר באופן ידני בדיוק באותו סיגנון כמו בסעיף 1, אך זה לא "טיפטרוניק".
הכינוי של הגיר הזה הוא MMT בטויוטה או סלאספיד באלפא אבל קיים גם בשמות אחרים אצל יצרנים נוספים.
3. גיר רובוטי ( גיר ידני עם מצמד אוטו') שנחשב למתקדם יותר, הוא בעל מצמד כפול. החלפות ההילוכים בגיר כזה יותר מהירות ופחות מורגשות בגלל שההילוך הבא כבר משולב ב"סטנד ביי" ע"י המצמד השני וממתין להחלפה המיועדת.
הגיר הזה נקרא DSG בקבוצת פולקסוואגן/אאודי/סקודה/סיאט אבל קיים גם בשמות אחרים אצל יצרני רכב אחרים.
מקווה שעשיתי לכם קצת סדר בבאלגן
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 20/06/2010 23:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
טלHD,
תודה
רק תוכל להרחיב על הסלספיד?
אני מבין שזה ממש כמו גיר רגיל (כמו ידית הילוכים ידניים) אבל אין קלאץ
האם נכון?
ואם כן, האם ישנה אפשרות להזיק לגיר? שלא כמו בטיפטרוניק שבסופו של דבר האוטו לוקח פיקוד במצב קיצוני
תודה
האם נכון?
ואם כן, האם ישנה אפשרות להזיק לגיר? שלא כמו בטיפטרוניק שבסופו של דבר האוטו לוקח פיקוד במצב קיצוני
העם דורש..... כל מיני דברים
הסלספיד היא תיבה רובטית בעל מצמד אחד.sam22 כתב:טלHD,
תודה
האם נכון?
ואם כן, האם ישנה אפשרות להזיק לגיר? שלא כמו בטיפטרוניק שבסופו של דבר האוטו לוקח פיקוד במצב קיצוני...
היא תיבה ידנית, רק שאין קלאץ'(יש קלאץ' אבל אתה לא שולט עליו), והמחשב מחליט מתי להעביר הילוכים.
אתה כן יכול לשים על "D" וליסוע.
הסלספיד וכל שאר התיבות בעלות מצמד אחד, בעת העברת ההילוכים דופקות קצת, ומרגישים את העברת ההילוכים(ישנן שיטות איך למתן את זה, עד שלא תרגיש, כמו הורדת רגל מהגז בעת מעבר הילוך). בכל תיבה זה שונה, יש את הרובטית של קורולה, שבכל העברת הילוך אתה מרגיש אותו טוב מאוד, ואת הסלספיד שהוא יותר איכותי, אבל העברת ההילוכים עדיין מורגשת.
לאומת זאת הDSG וכל התיבות הרובטיות כפולות המצמדים, העברת ההילוכים חלקה מאוד, ולא מורגשת.
יש לציין שהביצועים של הDSG טובים יותר מגיר ידני, וזה מוכח, חפשו ביו-טיוב.
בנוגע האם אפשר להזיק, לא בדקתי, אבל אני מאמין שזה לא אפשרי, כי בסופו של דבר יש מחשב ששולט על העסק.
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
לא מדוייק,mrunderhill כתב:MetalliJoe לא נראה לי שזה רציני. בסופו של דבר, הרכב עדיין יעלה/יוריד הילוך במצב קיצוני.
ה"סכנה" היא באמת שאפשר להכנס לטורים שלרוב אוטומט לא היה מגיע אליהם....
הגיר במגאן במצב טיפטרוניק יגיע לטורים יותר גבוהים ממצב אוטומט אבל בטורים גבוהים במיוחד יעלה הילוך לבד ולא יגיע למנתק,
לעומתו במזדה 3 הישנה המנוע יגיע למנתק עם הנהג לא יעלה הילוך במצב טיפטרוניק
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
הגיר טיפטרוניק של המגאן / פיג'ו 307 / סיטרואן C4, הוא פשוט קטסטרופה,firebird כתב:לא מדוייק,mrunderhill כתב:MetalliJoe לא נראה לי שזה רציני. בסופו של דבר, הרכב עדיין יעלה/יוריד הילוך במצב קיצוני.
ה"סכנה" היא באמת שאפשר להכנס לטורים שלרוב אוטומט לא היה מגיע אליהם....
הגיר במגאן במצב טיפטרוניק יגיע לטורים יותר גבוהים ממצב אוטומט אבל בטורים גבוהים במיוחד יעלה הילוך לבד ולא יגיע למנתק,
לעומתו במזדה 3 הישנה המנוע יגיע למנתק עם הנהג לא יעלה הילוך במצב טיפטרוניק...
במזדה 3 הוא לא רע ואיפלו דיי מהנה לנהיגה.