מתלבט לגבי רכישת מסך לסלון

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Mike_Shinoda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם,

ההורים שלי רוצים לרכוש מסך טלויזיה לסלון
כרגע יש להם מסך CRT 29"
מרחק הצפיה המקסימלי הוא 5.20 מטר (לצורך העניין חמישה מטר)

תמהיל הצפיה הוא בעיקר SDTV כרגע - יש להם צלחת לווין פרטית עם ממיר CUBE CAFFE 200S למי שמכיר.
(נניח שחוץ מזה לעיתים רחוקות מאד DVD, ונניח שגם לעיטים רחוקות WII)

התקציב הוא בערך בסביבות ה-5000 ש"ח.

אני אישית עובד עם LCD 32 - SAMSUNG A450, ועם אותו ממיר, אבל זה גם כי יש לי מחשבים שמחוברים אליה, וגם XBOX360, ואני מאד מרוצה.

הבנתי שלא מומלץ לחבר מחשב או אקס בוקס לפלזמות בגלל שהתמונה הרבה פעמים סטטית ויכולה להצרב, האם זה עדיין נכון? (אני שואל כי הבנתי שלגודל הזה עדיף 50 אינץ' ובתקציב הזה הבנתי שאפשר להשיג רק פלזמה, אחרת צריך להתפשר בגודל אם קונים LCD, וגם ככה ההורים שלי מוציאים את העיניים כרגע בעיקר בטקטסים, וחבל)

בקיצור, על איזה טלויזיה אתם ממליצים? (אשמח מעבר לדגמים מדוייקים גם לנימוק כלשהו האם עדיף פלזמה או LCD ואיזה גודל מומלץ לשימושים הנ"ל ונניח גם לראיה כלשהי קדימה לעתיד)

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

5 מטר ?? גם אם תרכשו מסך 50" זה לא יהיה מספיק עבור המרחק הזה.
איך הם מסתדרים עם CRT "29???

אתה בטוח שזה המרחק המדויק? מדד עם מטר?

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #3 

אתה צריך למרחק הזה לפחות 55 או 58 8O .

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #4 

למרחק חמישה מטר ולאור התקציב כך פלזמה HDR של מינימום 50" אם התקציב מאפשר אפילו מעל 55 !
יש כמה דגמים בסיסיים אבל די טובים ברמת המחירים של כ 5000 לדוגמא :
פנסוניק X20 50 - מצויינת אבל קצת "מראתית" (או ה X10 או C10 - אם תמצא במחירי "חיסול"..למרות ש ה X20 עדיפה..)
סמסונג 430,450
LG 350 50 (קצת רגישה לצריבות/צבירות.. בעיקר בהתחלה)
יש משהו שפספסתי ? (סביר להניח..)

Mike_Shinoda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אכן כן, הוריי גרים בבית פרטי, והסלון הוא גדול, אגב, אני מכיר המון אנשים שיש להם סלון אפילו יותר גדול, והם עם מסכים קטנים, אז אתכם זה מפליא אבל המון אנשים שלא מבינים קונים למרחקים כאלה 40-47 בלי להבין בכלל.

בכל אופן, המרחק מקיר לקיר הוא 5.40.

נניח שהטלויזיה תיהיה על מעמד ולא על הקיר אז אפשר להוריד לפחות 20 סנטימטר (ככה זה בערך עכשיו, אפילו יותר כי ה- CRT לוקחת הרבה יותר מרחק מהקיר)
עכשיו המרחק הזה הוא מרחק מקסימלי, יש אנשים שצופים מיותר קרוב, אבל אבא שלי תמיד יושב על הספה בקיר הנגדי, ולפעמים גם נשען רחוק, אז זה מגיע גם למרחק של 5 מטר לפחות. (נניח נגדיר 5 כמקסימלי)

איך הם הסתדרו עם CRT 29"? בזמנו זה מה שהיה, ומאז פשוט לא רצו להחליף עד שהיא מתה, היא מתחילה להראות סימנים שהיא הולכת למות מתישהו, אז מתחילים לבדוק לקראת היום. (בשאיפה להחליף לפני שהיא תמות לגמרי)
אז כן, זה מוציא להם (בעיקר לאבא שלי שצופה מרחוק) את העיניים, בעיקר בקריאת טקסטים, עכשיו השאלה היא שוב, האם מומלץ פלזמה או LCD? (בעיקרון אני מעדיף LCD אבל הבנתי שבתקציבים האלה ולשימושים האלה יותר ריאלי פלזמה, האם אני צודק?), ואיזה גודל?
אם אפשר גם להמליץ על דגם זה יהיה נחמד.

שתבינו בהתחלה הוא חשב שהוא צריך משהו כמו מה שיש לי (LCD 32") אחרי זה הוא הבין שהוא צריך יותר, חשב 40-46 נניח..., והסברתי לו שגם זה לא יהיה בדיוק אידיאלי.
בכל אופן, אם תוכלו להמליץ זה יהיה נחמד, ובנוגע לתקציב, אם צריך להוסיף עוד, אז הוא אולי יוסיף, אבל לא צריך להשתולל (אני לא רואה אותו קונה עכשיו טלויזיה ב-10000 ש"ח למשל)

בכל מקרה, תודה מראש על כל התשובות בינתיים ועל כל העזרה בהמשך :)

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #6 

maya1 כתב:למרחק חמישה מטר ולאור התקציב כך פלזמה HDR של מינימום 50" אם התקציב מאפשר אפילו מעל 55 !
יש כמה דגמים בסיסיים אבל די טובים ברמת המחירים של כ 5000 לדוגמא :
פנסוניק X20 50 - מצויינת אבל קצת "מראתית" (או ה X10 או C10 - אם תמצא במחירי "חיסול"..למרות ש ה X20 עדיפה..)
סמסונג 430,450
LG 350 50 (קצת רגישה לצריבות/צבירות.. בעיקר בהתחלה)
יש משהו שפספסתי ? (סביר להניח..)
...

תראה לא סתם אני מצתת את עצמי . בגודל של מעל 50" אין מצב שתקנה מסך סביר לאור התקציב - ישנם מספר מסכי LCD בפחות מ 8K בגדלים שמעל 50 אבל כולם מחברות מדבקה ואיכויות נמוכות...(אל תתקרב לדעתי)
לכן הגודל היחידי (כמעט) שבא בחשבון הוא 50 וללא ספק לצרכים של הוריך פלזמה HDR ואין לך מה להתאמץ לחפש משהו אחר (בד"כ אני לא כל כך נחרץ - אבל זה מקרה די ברור !!!)
בדוק את שוק פלזמות ה 50" HDR (דגמים שהמלצתי - ואולי תמצא עוד משהו ..?.)
בהצלחה !

Mike_Shinoda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה רבה, אני אבדוק :)

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #8 

Mike_Shinoda,

לתקציב שלהם אני ממליץ על המסך הגדול ביותר שניתן להשיג שהוא פלאזמה HDR בגודל 50 אינץ':
LG 50PJ350, פנסוניק 50X10 (אם ניתן להשיג), סמסונג 50B450 או 50C450.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”