שאלות טכניות על הסילביה
אחרי שקראתי כמה תגובות פה הבנתי שיכול להיות מועיל (וגםמעניין) להבין מה קורה בתוך הקופבה הכסופה של הסילביה כתוצאה מהפעולות שאנחנו עושים. אם אבין אולי אוכל להשתמש בה בצורה טובה יותר וכמובן לשמור עליה טוב יותר.
אשמח אם מישהו יכול לפרט על מה שמתרחש כאשר:
1. מדליקים את המכונה (אני מניח שמתחיל תהליך של הפעלת\חימום הדוד לפי טרמוסטט, גבול תחתון וגבול עליון. אם כך - למה צריך לחכות 30 דקות לחימום המכונה ולא מספיק לחכות רק עד שהנורה כבית? ומה קורה עם משאירים את המכונה דלוקה זמן רב?)
2. מזרימים מים מהצינורית - כלומר מפעילים מפסק מים ופותחים ברז הוצאת מים מהצינורית ( באילו צינוריות עוברים המים? האם גם נכנסים מים לדוד?)
3. פותחים מפסק אידוי (אני מניח שפשוט משתנים הגבול התחתון והעליון של הטרמוסטט)
4. פותחים ברז הוצאת קיטור מהצינורית
5. מזרימים מים מהראש (האם יש איזשהו הבדל בין הזרמת מים מהראש לבין הזרמתם מהצינורית?)
תודה רבה ושבת שלום,
ארצ'י
אשמח אם מישהו יכול לפרט על מה שמתרחש כאשר:
1. מדליקים את המכונה (אני מניח שמתחיל תהליך של הפעלת\חימום הדוד לפי טרמוסטט, גבול תחתון וגבול עליון. אם כך - למה צריך לחכות 30 דקות לחימום המכונה ולא מספיק לחכות רק עד שהנורה כבית? ומה קורה עם משאירים את המכונה דלוקה זמן רב?)
2. מזרימים מים מהצינורית - כלומר מפעילים מפסק מים ופותחים ברז הוצאת מים מהצינורית ( באילו צינוריות עוברים המים? האם גם נכנסים מים לדוד?)
3. פותחים מפסק אידוי (אני מניח שפשוט משתנים הגבול התחתון והעליון של הטרמוסטט)
4. פותחים ברז הוצאת קיטור מהצינורית
5. מזרימים מים מהראש (האם יש איזשהו הבדל בין הזרמת מים מהראש לבין הזרמתם מהצינורית?)
תודה רבה ושבת שלום,
ארצ'י
1. עקרונית אתה צודק במה שקורה בזמן ההפעלה. העניין הוא שכדאי שהאספרסו יהיה טוב, יש צורך שכל חלקי המכונה יהיו חמים מספיק גם כן, ולכן אומרים חצי שעה חימום. ניתן לזרז את התהליך ע"י הגעה לטמפ' קיטור והזרמת מים דרך הראש. אבל גם עם הטריקים האלו, יש צורך בלפחות 15 דקות. שום דבר מיוחד לא קורה אם המכונה דולקת זמן רב. כמובן שלא הייתי משאיר אותה דולקת 24 שעות ביממה.
2. מים ממיכל המים נכנסים לדוד, ומים חמים מהדוד יוצאים ממנו עד לצינורית. אין יציאה של מים ללא כניסה של מים מהמיכל.
3. נכון. טרמוסטט אחר פשוט שולט על הדלקת וכיבוי גופי החימום של הדוד במצב זה.
4. כלום. פשוט נפתח שסתום שמאפשר לדוד להוציא את הקיטור שכבר קיים בו.
5. כמו 2.
2. מים ממיכל המים נכנסים לדוד, ומים חמים מהדוד יוצאים ממנו עד לצינורית. אין יציאה של מים ללא כניסה של מים מהמיכל.
3. נכון. טרמוסטט אחר פשוט שולט על הדלקת וכיבוי גופי החימום של הדוד במצב זה.
4. כלום. פשוט נפתח שסתום שמאפשר לדוד להוציא את הקיטור שכבר קיים בו.
5. כמו 2.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
שוט כיור יכול לעזור אבל אם מעבירים מים דרך הראש ואחר כך דרך הסטימר אז אתה מחמם את כל הצנרת.
אחרת הסטימר יקרר חזרה.
רבע שע ה+ ושוט כיור ואתה מסודר.
אחרת הסטימר יקרר חזרה.
רבע שע ה+ ושוט כיור ואתה מסודר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כשהייתי בביקור ב-quickmill המנכ"ל סיפר לי שהוא מפעיל את המכונה שלו (vetrano) כל בוקר ל-10 דק' ואז מזרים מים במשך 2 דקות (!)
הוא טוען שזה מביא את המכונה למצב עבודה בלי שום בעיה
אין בעיה של מים באיטליה, הא...?
הוא טוען שזה מביא את המכונה למצב עבודה בלי שום בעיה
אין בעיה של מים באיטליה, הא...?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
עד עכשיו לא הבנתי למה מסבירים שצריך להוציא מים מהסטינר אחרי ההדלקה
היתה טענה שזו פעולה הכרחית אחרת הדוד יכול להפגע, אבל הרי בל מיקרה הדוד מלא מים ומתחמם !?
היתה טענה שזו פעולה הכרחית אחרת הדוד יכול להפגע, אבל הרי בל מיקרה הדוד מלא מים ומתחמם !?
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

בהפעלה ראשונית כשהדוד ריק לחלוטין ממליצים להזרים מים מהדוד ומהסטימר כדי לנקז אויר מהמערכת.
(אני הייתי עושה את זה אחרי כל הקצפה)
(אני הייתי עושה את זה אחרי כל הקצפה)
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
זה ברור, מה שנקרא prime.
אבל ראיתי המלצות לעשות את זה כל פעם אחרי הדלקה, וזה כבר נראה לי מאד מוזר.
למה לעשות אחרי הקצפה?
אבל ראיתי המלצות לעשות את זה כל פעם אחרי הדלקה, וזה כבר נראה לי מאד מוזר.
למה לעשות אחרי הקצפה?
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

בזמן חליטה הדוד מתמלא עד סופו ואז יוצאים מים לראש.
בזמן הקצפה אתה מאדה מים בדוד ואין כניסת מים לדוד - אם תשאיר את המכונה כל הזמן בהקצפה לאט לאט יתאדו כל המים בדוד עד שהוא יישרף או שמפסק החירום יציל אותך.
זאת אומרת שבסוף הקצפה הדוד לא מלא מים ויש בו אויר - כדי לנקז אותו עושים PRIME.
בזמן הקצפה אתה מאדה מים בדוד ואין כניסת מים לדוד - אם תשאיר את המכונה כל הזמן בהקצפה לאט לאט יתאדו כל המים בדוד עד שהוא יישרף או שמפסק החירום יציל אותך.
זאת אומרת שבסוף הקצפה הדוד לא מלא מים ויש בו אויר - כדי לנקז אותו עושים PRIME.
העסק הוא כזה:
לפני הדוד יש משאבה. כשאתה מפעיל את המשאבה המים זורמים לתוך הדוד, וברגע שהוא מתמלא הם יזרמו מאיפה שאפשר. אם הסטימר פתוח, הם פשוט יזרמו דרך הצינור הקצפה. אם הוא סגור, אז הם יזרמו דרך הראש. אגב הסיבה שהם לא זורמים דרך הראש מלכתחילה היא שיש שסתום הנפתח רק בלחץ בכניסה לראש. השסתום הוא פקק פשוט שיושב על קפיץ וסוגר את מעבר המים מהדוד לראש. ברגע שמופעל עליו מעט לחץ הוא נפתח והמים זורמים.
בעקרון אם לא הקצפת ואם אין נזילות מהראש או צינור ההקצפה הדוד אמור להיות מלא במים עד סופו לפני הפעלת המשאבה.
נזילות מהראש קורות בד"כ כי מצטברת אבנית על השסתום שבכניסה לראש והאטימה לא מושלמת. עדיין זה לא יגרום לכך שהראש יתרוקן ממים כיון שהראש מקבל מים מהחלק העליון של הדוד בעזרת צינורית. הראש נראה בדיוק כמו פילטר של מקינטה, החלק עם הצינורית בתחתית, רק הפוך.
לפני הדוד יש משאבה. כשאתה מפעיל את המשאבה המים זורמים לתוך הדוד, וברגע שהוא מתמלא הם יזרמו מאיפה שאפשר. אם הסטימר פתוח, הם פשוט יזרמו דרך הצינור הקצפה. אם הוא סגור, אז הם יזרמו דרך הראש. אגב הסיבה שהם לא זורמים דרך הראש מלכתחילה היא שיש שסתום הנפתח רק בלחץ בכניסה לראש. השסתום הוא פקק פשוט שיושב על קפיץ וסוגר את מעבר המים מהדוד לראש. ברגע שמופעל עליו מעט לחץ הוא נפתח והמים זורמים.
בעקרון אם לא הקצפת ואם אין נזילות מהראש או צינור ההקצפה הדוד אמור להיות מלא במים עד סופו לפני הפעלת המשאבה.
נזילות מהראש קורות בד"כ כי מצטברת אבנית על השסתום שבכניסה לראש והאטימה לא מושלמת. עדיין זה לא יגרום לכך שהראש יתרוקן ממים כיון שהראש מקבל מים מהחלק העליון של הדוד בעזרת צינורית. הראש נראה בדיוק כמו פילטר של מקינטה, החלק עם הצינורית בתחתית, רק הפוך.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

HOSQ אתה מתאר מכונה שהיא לא סילביה אלא גאג'יה או אסקסו.
בסילביה אין פקקי לחץ ופתרונות של גן ילדים אלא שסתום תלת כיווני.
פתח אחד אל הדוד, פתח אחד אל מגירת הריקון ופתח אחד אל הראש.
כיווני זרימה: מהדוד אל הראש בחליטה ובכל מצב אחר מהראש אל מגירת הריקון. אין פקקי לחץ וכל מני כאלה.
השסתום התלת כיווני מבוקר מתח (סולונואיד) בזמן חליטה.
באסקסו וגאג'יה כשיש שסתום תלת כיווני הוא מורכב במקום הלא נכון: בין המשאבה לדוד ולא בין הדוד לראש וזה הכל בגלל המבנה של הפקק הזה שאתה מתאר.
לא סתם סילביה היא ליגה אחת מעל כל שאר הסינגל בוילר - היא בנויה כמו שצריך ועם OPV!
בסילביה אין פקקי לחץ ופתרונות של גן ילדים אלא שסתום תלת כיווני.
פתח אחד אל הדוד, פתח אחד אל מגירת הריקון ופתח אחד אל הראש.
כיווני זרימה: מהדוד אל הראש בחליטה ובכל מצב אחר מהראש אל מגירת הריקון. אין פקקי לחץ וכל מני כאלה.
השסתום התלת כיווני מבוקר מתח (סולונואיד) בזמן חליטה.
באסקסו וגאג'יה כשיש שסתום תלת כיווני הוא מורכב במקום הלא נכון: בין המשאבה לדוד ולא בין הדוד לראש וזה הכל בגלל המבנה של הפקק הזה שאתה מתאר.
לא סתם סילביה היא ליגה אחת מעל כל שאר הסינגל בוילר - היא בנויה כמו שצריך ועם OPV!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה נראה כמעט ככה (מה שלא מדויק פה זה שהזנת מים לדוד היא דרך OPV ולא בנפרד):
http://www.1stincoffee.com/rancilio-guide.htm
או ככה במציאות:
http://www.htcafe.co.il/images/articles ... 06_768.jpg
יש את הדוד, מלמעלה יש יציאה של קיטור\מים חמים, צד שמאל למעלה מהצד הזנת מים מהמשאבה (אדומה) דרך OPV.
מלמטה מהדוד דרך שסתום תלת ראשי לראש חליטה.
http://www.1stincoffee.com/rancilio-guide.htm
או ככה במציאות:
http://www.htcafe.co.il/images/articles ... 06_768.jpg
יש את הדוד, מלמעלה יש יציאה של קיטור\מים חמים, צד שמאל למעלה מהצד הזנת מים מהמשאבה (אדומה) דרך OPV.
מלמטה מהדוד דרך שסתום תלת ראשי לראש חליטה.