המקרן שלי משנה רמת תאורה מפעם לפעם

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

שלום,

ברשותי מקרן פאנא 900 בן 3 שנים בערך. יש לו כבר 1200 שעות צפיה. לפי היצרן, המנורה אמורה להחזיק 2000 שעות בהארה גבוהה ו 3000 שעות בהארה נמוכה (ככה אני מוגדר). במהלך צפייה בסרטים\טלויזיה, אני שם לב מידי פעם התאורה של המקרן עוברת מבהירה לכהה ולפעמים בכיוון ההפוך. לא זכור לי שראיתי את התופעה בעבר. האם יכול להיות שמנורה הולכת למסור את נפשה לבורא? אולי המקרן? בעיה ידועה? ככה המקרן אמור להתנהג ופשוט לא שמתי לב לזה עד עכשיו?

תודה מראש

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

האם זה במעבר סצינות מחשוך לבהיר או להפך? תנסה לכבות את הIRIS לראות אם זה מפסיק להתרחש.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #3 

kingikra כתב:שלום,

ברשותי מקרן פאנא 900 בן 3 שנים בערך. יש לו כבר 1200 שעות צפיה. לפי היצרן, המנורה אמורה להחזיק 2000 שעות בהארה גבוהה ו 3000 שעות בהארה נמוכה (ככה אני מוגדר). במהלך צפייה בסרטים\טלויזיה, אני שם לב מידי פעם התאורה של המקרן עוברת מבהירה לכהה ולפעמים בכיוון ההפוך. לא זכור לי שראיתי את התופעה בעבר. האם יכול להיות שמנורה הולכת למסור את נפשה לבורא? אולי המקרן? בעיה ידועה? ככה המקרן אמור להתנהג ופשוט לא שמתי לב לזה עד עכשיו?

תודה מראש
...
נשמע לי כמו נורה שגמרה את חייה. 1200 שעות זה יפה. 2000 שעות עבודה שהיצרן מצהיר זה כמו יצרן רכב שמצהיר על 7.8 שניות מ 0 ל 100.
בדקו בירידה עם נהג ששוקל כמו נערה אנורקסית בת 16. אם תנסה בכביש רגיל עם נהג רגיל ואדם נוסף שיושב לידו, תגיע ל 100 אחרי 13 שניות . אולי..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

הנורה אחרי שעוברת את 60 אחוז מהזמן שהיא אמורה "לחיות" מורידה את רמת התאורה כמעט בחצי.
לא בכל הנורות זה בחצי אך עדיין זה אכן קיים, בלאי טבעי ואין מה לעשות. ממליץ כבר מראש להזמין מנורה חדשה ויחד עם זאת פירוק וניקוי פילטרים יעשה פלאים למקרן, ואולי ניקוי פנימי אבל זה כבר במעבדה, לא נראה לי שכדאי שתתעסק עם אופטיקה לבד.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

Itay_Pollak:

בהחלט שווה בדיקה. אני הולך לראות סרט עכשיו. אני אנסה ואדווח פה מה היו התוצאות.

Lior_M:

בהחלט חששתי מזה. אם זה נכון, ניתן לה לשפוך מנוע ונעבור הלאה.

JEXY

פירוק וניקוי לא בא בחשבון עם ידיים שמאליות כמו שלי. לגבי החלפת נורה או שליחה למעבדה, היה ברור לי מהיום שקניתי את המקרן, שברגע שהוא או המנורה ימותו, אני אעבור לצעצוע הבא. כמה כבר שווה המקרן שלי? חדש אפשר בטח למצוא ב 6000 אז שלי לא שווה יותר מ 3000. נורה בארץ (אני לא קונה בחו"ל) עולה 2500. גם מעבדה לא נגמרת בפחות מ 500 ש"ח. כמו שכתבתי לליאור, נמשיך איתו עד שימות ואז נלך על הפאנא 4000 או האפסון.

תודה לכולם.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #6 

א. מישהו בלוחות (עם שם יפה) מציע מקרן זהה (מבחינת הדגם) ב-2300 ש"ח.
אתה בטוח לגבי עלות מעבדה?
ב. מה תוצאות הבדיקה?
ג. צריך לשקול גם לחכות למקרני ה3D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #7 

אם לא ראית את התופעה בעבר יותר סביר שזו בעיה בנורה.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

Itay_Pollak כתב:א. מישהו בלוחות (עם שם יפה) מציע מקרן זהה (מבחינת הדגם) ב-2300 ש"ח.
אתה בטוח לגבי עלות מעבדה?
ב. מה תוצאות הבדיקה?
ג. צריך לשקול גם לחכות למקרני ה3D
...
אז לקנות נורה ב 2500? לא נראה לי. לא בטוח בכלל לגבי מעבדה. פשוט נראה שתיקון של מוצרים אלקטרוניים זה עסק יקר.
ביטלתי את האייריס. התופעה לא נעלמה לגמרי. ראיתי במהלך הסרט כמה פעמים שהאור של המקרן השתנה בתמונה מסוימת.
לגבי מקרני 3D, אני לא משופע במזומנים ותמיד משתדל לקנות מוצרים כשיוצאים להם מחליפים (הם מאבדים המון מערכם בשלב זה). אם אני אחכה למקרני 3D זה כדי לקנות את המקרנים שאמרתי בעוד יותר זול.

תודה

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3436
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #9 

לפני מספר ימים שמתי לב שיש לי את אותה הבעיה, המקרן פנסוניק AE2000 עם 800 שעות בלבד.
כשרכשתי את המקרן בארה"ב רכשתי בנוסף אחריות ב MACK ל 4 שנים על המקרן ו 3 שנים על הנורה שזה כולל עד 2 החלפות, לאחר שיחה שהייתה לי עם MACK הם נתנו לי מס' אישור על מנת להחליף את הנורה.
אני מתלבט אם לשלוח את המקרן ליורוקום או ליניר מערכות, הייתי מעוניין לשמוע חוות דעת.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

3 שנים על נורה? שווה!

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”