מהו המכשיר הסלולרי עם יכולות הגלישה ברשת הטובים ביותר שכבר בשוק
אייפון קצת פחות לטעמי, כי אין יכולות פלאש.
איך הנוקיה N900 בהקשר זה, כי אני מעדיף מכשיר שיש לו גם מקלדת (למרות שזה לא הכרח).
איך הנוקיה N900 בהקשר זה, כי אני מעדיף מכשיר שיש לו גם מקלדת (למרות שזה לא הכרח).
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
ה- N900 הוא לא מכשיר סלולרי,
הוא TABLET לכל דבר עם יכולות סלולריות (כך נוקיה משווקת אותו).
המשמעות של זה שתוכנת הגלישה שלו היא microB שהיא FireFox אחרי דיאטה רצחנית.
תומך פלאש, עם AddOns שמותאמים לו (כמו חוסם פלאש וכד').
אם התוכנה הנ"ל לא לטעמך, אתה יכול להתקין (חינם) מהאתר של נוקיה או דרך מנהל ההתקנים FireFox מלא עם כל (לא כל ה- Addons נתמכים),
או כרום של גוגל (מלא) או אופרה.
קח בחשבון שהם מעט יותר איטיים על המכשיר מאשר התוכנה המקורית.
הוא TABLET לכל דבר עם יכולות סלולריות (כך נוקיה משווקת אותו).
המשמעות של זה שתוכנת הגלישה שלו היא microB שהיא FireFox אחרי דיאטה רצחנית.
תומך פלאש, עם AddOns שמותאמים לו (כמו חוסם פלאש וכד').
אם התוכנה הנ"ל לא לטעמך, אתה יכול להתקין (חינם) מהאתר של נוקיה או דרך מנהל ההתקנים FireFox מלא עם כל (לא כל ה- Addons נתמכים),
או כרום של גוגל (מלא) או אופרה.
קח בחשבון שהם מעט יותר איטיים על המכשיר מאשר התוכנה המקורית.
ufffnick ו uris,
נוקיה יכולים לקרוא למכשיר שלהם גם חללית אבל עדיין בסוף הוא סה"כ עוד מכשיר סמרטפון נוסף!
לא טבלט ולא מחשב נייד.
ברור שה EVO עולה עליו כמעט בכל פרמטר (גם במחיר) אבל זה לא העיקר. הנושא המרכזי הוא שהעולם הולך לכיוון האנדרואיד נגד האייפון (אולי גם ה Phone 7) ואני לא רואה את נוקיה נכנסים לשוק הזה כפקטור משמעותי מידי. נוקיה פיספסו את הרכבת לפני הרבה זמן ועכשיו זה לדעתי שירת הברבור שלהם. לענין ה N900, אז אולי הוא אחלה מכשיר אבל:
-מעבד 600Mhz לעומת מעבדי 1Ghz בכל מכשירי HTC המודרנים (כולל ה EVO)
-קהילת הפיתוח של אנדראויד היא הרבה יותר גדולה מזאת של ה Maemo (וזה רק הולך לגדול עוד ועוד)
-למרות שזה נרשם בשרשור השני ה N900 לא תומך בהקלטת וידאו של 720p (כמו ה EVO)
-מסך מגע רססטיבי
-ל N900 יש תמיכה בפלאש 9.4 בעוד ל EVO ולשאר מכשירי אנדראויד שיקבלו את גירסה 2.2 יש תמיכה ב פלאש 10.1
-מצלמת 8 מגה ב EVO לעומת 5 מגה פיקסל ב N900
אין בכלל ספק שהגלישה תהיה הרבה יותר חוויתית ב EVO (וב HD2) מאשר ב N900 וזה בגלל סוג המסך, וגודל המסך (4.3 אינצ' לעומת 3.5 אינצ' זה בכלל לא בר השוואה)
נוקיה יכולים לקרוא למכשיר שלהם גם חללית אבל עדיין בסוף הוא סה"כ עוד מכשיר סמרטפון נוסף!
לא טבלט ולא מחשב נייד.
ברור שה EVO עולה עליו כמעט בכל פרמטר (גם במחיר) אבל זה לא העיקר. הנושא המרכזי הוא שהעולם הולך לכיוון האנדרואיד נגד האייפון (אולי גם ה Phone 7) ואני לא רואה את נוקיה נכנסים לשוק הזה כפקטור משמעותי מידי. נוקיה פיספסו את הרכבת לפני הרבה זמן ועכשיו זה לדעתי שירת הברבור שלהם. לענין ה N900, אז אולי הוא אחלה מכשיר אבל:
-קהילת הפיתוח של אנדראויד היא הרבה יותר גדולה מזאת של ה Maemo (וזה רק הולך לגדול עוד ועוד)
-מסך מגע רססטיבי
-ל N900 יש תמיכה בפלאש 9.4 בעוד ל EVO ולשאר מכשירי אנדראויד שיקבלו את גירסה 2.2 יש תמיכה ב פלאש 10.1
-מצלמת 8 מגה ב EVO לעומת 5 מגה פיקסל ב N900
אין בכלל ספק שהגלישה תהיה הרבה יותר חוויתית ב EVO (וב HD2) מאשר ב N900 וזה בגלל סוג המסך, וגודל המסך (4.3 אינצ' לעומת 3.5 אינצ' זה בכלל לא בר השוואה)
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 17/06/2010 22:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
המממ ...יכול להיות שאתה צודק לא מכיר א הEVOosherov כתב:ufffnick ו uris,
לא טבלט ולא מחשב נייד.
ברור שה EVO עולה עליו כמעט בכל פרמטר (גם במחיר) אבל זה לא העיקר. הנושא המרכזי הוא שהעולם הולך לכיוון האנדראויד נגד האייפון (אולי גם ה Phone 7) ואני לא רואה את נוקיה נכנסים לשוק הזה כפקטור משמעותי מידי. נוקיה פיספסו את הרכבת לפני הרבה זמן ועכשיו זה לדעתי שירת הברבור שלהם. לענין ה N900, אז אולי הוא אחלה מכשיר אבל:
-מסך מגע רססטיבי![]()
אין בכלל ספק שהגלישה תהיה הרבה יותר חוויתית ב EVO (וב HD2) מאשר ב N900 וזה בגלל סוג המסך, וגודל המשך (4.3 אינצ' לעומת 3.5 אינצ' זה בכלל לא בר השוואה)...
יש תכונה שאתה יכול לציין דווקא לטובת ה N900 מול ה evo ?
בטח!
ת'אמת זה קצת לא פייר להשוות את הכשיר הכי טוב שיש היום בעולם לכל מכשיר אחר
-ל N900 יש מקלדת ול EVO ולכל מכשירי HTC אין
-לדעתי זמן הסוללה הוא טוב יותר ב N900 (בנקסוס ולדעתי גם ב EVO זמן הסוללה הוא על הפנים)
-למרות של EVO יש מצלמה 8 מגה פיקסל, אני לא בטוח שאיכות התמונה תהיה טובה מזאת של מכשיר נוקיה! (כמעט תמיד איכות הצילום במכשירי הנוקיה היא מעולה ביחס למכשירי סמרטפון אחרים)
-מי שמחפש מכשיר קומפטי יותר אז ה EVO לא יתאים לו (הוא ענק)....זה לא שה N900 הוא מכשיר קטן אבל עדיין קטן יותר
-לכל הישראלים ביננו, מכשיר ה EVO דורש כל מיני התעסקויות טכניות על מנת להוסיף לו תמיכה בעברית (צריך לפתוח אותו להרשאות ROOT דבר שפוגע באחריות)
-לכל הישראלים ביננו, אז עד היום אין יותר מידי תוכנות בעברית שנכתבו למכשירי אנדראויד
-ה OVI MAPS החינמי של נוקיה הוא לדעתי Killer App (למרות שעדיין אין תמיכה בניווט בארץ). עולה כיום על ה Google Maps ועל הניווט שלהם (שמאופשר רק בארה"ב)
ת'אמת זה קצת לא פייר להשוות את הכשיר הכי טוב שיש היום בעולם לכל מכשיר אחר
-ל N900 יש מקלדת ול EVO ולכל מכשירי HTC אין
-לדעתי זמן הסוללה הוא טוב יותר ב N900 (בנקסוס ולדעתי גם ב EVO זמן הסוללה הוא על הפנים)
-למרות של EVO יש מצלמה 8 מגה פיקסל, אני לא בטוח שאיכות התמונה תהיה טובה מזאת של מכשיר נוקיה! (כמעט תמיד איכות הצילום במכשירי הנוקיה היא מעולה ביחס למכשירי סמרטפון אחרים)
-מי שמחפש מכשיר קומפטי יותר אז ה EVO לא יתאים לו (הוא ענק)....זה לא שה N900 הוא מכשיר קטן אבל עדיין קטן יותר
-לכל הישראלים ביננו, מכשיר ה EVO דורש כל מיני התעסקויות טכניות על מנת להוסיף לו תמיכה בעברית (צריך לפתוח אותו להרשאות ROOT דבר שפוגע באחריות)
-לכל הישראלים ביננו, אז עד היום אין יותר מידי תוכנות בעברית שנכתבו למכשירי אנדראויד
-ה OVI MAPS החינמי של נוקיה הוא לדעתי Killer App (למרות שעדיין אין תמיכה בניווט בארץ). עולה כיום על ה Google Maps ועל הניווט שלהם (שמאופשר רק בארה"ב)
ממש לא מסכים איתך. יש הרבה עדויות ברשת לגבי איכות הבנייה שלו, במיוחד המסך, מאוד רגיש ויכול להישבר מכל מכה הכי קטנה.Pavelz כתב: הכי טוב שכן קיים בארץ: נקסוס 1 (??)...
יותר מכך, לדעתי האישית , ממשק הSENSE איתו מגיע הDESIRE הרבה יותר נח ושימושי. שילוב של ממשק זה עם אנדרויד באמת מה שנקרא השילוב המנצח.
איכות הבנייה של DESIRE כמו אצל כל מכשירי HTC, (דוגמת HERO, HD2) היא פשוט מצויינת.
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
אתה מודע לזה שהנקסוס מיוצר על ידי HTC?eliil1 כתב: ממש לא מסכים איתך. יש הרבה עדויות ברשת לגבי איכות הבנייה שלו, במיוחד המסך, מאוד רגיש ויכול להישבר מכל מכה הכי קטנה.
...
איכות הבנייה של DESIRE כמו אצל כל מכשירי HTC, (דוגמת HERO, HD2) היא פשוט מצויינת....
כן. אבל זה לא קשור.. עובדה שאיכות הבנייה של הנקסוס לא טובה. פשוט ככה. אתה מוזמן לראות ברשת, יש הרבה עדויות לכך.
דוגמא:
http://www.phonedog.com/2010/04/02/nexu ... ty-issues/
http://crave.cnet.co.uk/mobiles/0,39029 ... m?s_cid=96
באמת לא מתאים לHTC חח
דוגמא:
http://www.phonedog.com/2010/04/02/nexu ... ty-issues/
http://crave.cnet.co.uk/mobiles/0,39029 ... m?s_cid=96
באמת לא מתאים לHTC חח
eliil1,
אל תאמין לכל מה שכתוב ברשת
הנקסוס בנוי בסדר גמור ויותר מזה הנקסוס הוא הרי מכשיר של HTC ולכן האיכות שלו היא זהה ל Desire (האחריות על מכשיר הנקסוס היא של HTC ולא של גוגל). יותר מזה הנקסוס וה Desire הם ממש אחים והם הרבה יותר דומים מאשר שונים. אם הייתי צריך לתאר את ההבדל השתיים הייתי אומר שהם בעצם אותו הרכב רק שה Desire זה רכב עם גיר אוטומט והנקסוס זה רכב עם גיר ידני. ה Desire עם ה Sense UI זה מכשיר להוציא מהקופסה ולעבוד. הנקסוס זה מכשיר שצריך קצת לקרוא את ההוראות כדי להבין איך לנצל באמת את כל היכולות שלו. הנקסוס הרבה יותר גולמי, דבר שמצד אחד מחייב אותך להתעסק איתו וללמוד עליו, אבל מצד שני הוא מאפשר לך להגיע לחוויה שיותר מותאמת לך כמשתמש.
היתרון הכי גדול של הנקסוס על כל שאר מכשירי האנדראויד הקיימים (כיום) הוא:
1. שהוא מכשיר של גוגל ולכן גוגל מקדמים אותו לפני שאר המכשירים (לדוגמה הנקסוס הוא המכשיר הראשון שקיבל את גירסת ה FroYo החדשה בעוד כל השאר מחכים לתורם)
2. קהילת המפתחי האנדרואיד לנקסוס היא הכי גדולה שיש (כמעט כל מפתח internal לאנדרואיד מחזיק ברשותו מכשיר נקסוס) ולכן כמות התוספות שיש לנקסוס היא גדולה משל כל מכשיר אחר. דברים כמו אוסף עצום של ROM-ים לבחור ולהתקין (ה Desire לא מתקרב לזה למרות שזה קשור גם לכך ש HTC עדיין לא שיחררו את הקוד), דברים כמו הוספת תמיכה של 720p בצילום וידאו (דבר שגם ה Desire תומך אבל קהילת הפיתוח פחות מתעסקת איתו), אפילו דברים קטנים כמו סתאם הוספה של אמולטור ל WIN95
הדילמה בין הנקסוס ל Desire היא לא פשוטה בכלל, בטח כאשר בישראל עסקינן, מכיוון שלנקסוס יש ברוב ה ROM-ים תמיכה טובה יותר בשפה העברית מאשר מכשיר ה Desire (מנגנון ה BiDi ב Desire עדיין לא עובד טוב כמו בגירסאות ה ROM ל 2.1 בנקסוס)
אל תאמין לכל מה שכתוב ברשת
הנקסוס בנוי בסדר גמור ויותר מזה הנקסוס הוא הרי מכשיר של HTC ולכן האיכות שלו היא זהה ל Desire (האחריות על מכשיר הנקסוס היא של HTC ולא של גוגל). יותר מזה הנקסוס וה Desire הם ממש אחים והם הרבה יותר דומים מאשר שונים. אם הייתי צריך לתאר את ההבדל השתיים הייתי אומר שהם בעצם אותו הרכב רק שה Desire זה רכב עם גיר אוטומט והנקסוס זה רכב עם גיר ידני. ה Desire עם ה Sense UI זה מכשיר להוציא מהקופסה ולעבוד. הנקסוס זה מכשיר שצריך קצת לקרוא את ההוראות כדי להבין איך לנצל באמת את כל היכולות שלו. הנקסוס הרבה יותר גולמי, דבר שמצד אחד מחייב אותך להתעסק איתו וללמוד עליו, אבל מצד שני הוא מאפשר לך להגיע לחוויה שיותר מותאמת לך כמשתמש.
היתרון הכי גדול של הנקסוס על כל שאר מכשירי האנדראויד הקיימים (כיום) הוא:
1. שהוא מכשיר של גוגל ולכן גוגל מקדמים אותו לפני שאר המכשירים (לדוגמה הנקסוס הוא המכשיר הראשון שקיבל את גירסת ה FroYo החדשה בעוד כל השאר מחכים לתורם)
2. קהילת המפתחי האנדרואיד לנקסוס היא הכי גדולה שיש (כמעט כל מפתח internal לאנדרואיד מחזיק ברשותו מכשיר נקסוס) ולכן כמות התוספות שיש לנקסוס היא גדולה משל כל מכשיר אחר. דברים כמו אוסף עצום של ROM-ים לבחור ולהתקין (ה Desire לא מתקרב לזה למרות שזה קשור גם לכך ש HTC עדיין לא שיחררו את הקוד), דברים כמו הוספת תמיכה של 720p בצילום וידאו (דבר שגם ה Desire תומך אבל קהילת הפיתוח פחות מתעסקת איתו), אפילו דברים קטנים כמו סתאם הוספה של אמולטור ל WIN95
הדילמה בין הנקסוס ל Desire היא לא פשוטה בכלל, בטח כאשר בישראל עסקינן, מכיוון שלנקסוס יש ברוב ה ROM-ים תמיכה טובה יותר בשפה העברית מאשר מכשיר ה Desire (מנגנון ה BiDi ב Desire עדיין לא עובד טוב כמו בגירסאות ה ROM ל 2.1 בנקסוס)
הם אכן דומים ואפילו זהים אפשר להגיד במקור. אבל עדיין.. כשאתה - הקונה ,מתלבט בין שני הדגמים , ואתה רואה מצד אחד את הנקסוס עם כל הכתבות על איכות הבנייה שלו לדוגמא, ומצד שני הדיזייר שאין עליו שום תלונות בעניין, זה גורם לך להיות יותר בכיוון הדיזייר.
אכן אתה צודק שגוגל בהתחלה "מטפלת" במכשיר הנקסוס שלהם, ואז כבר מגיע העדכון מצד חברות אחרות. אני לא יודע אם כבר אפשר למצוא בXDA דרך להתקין את הFROYO על הדיזייר, אבל אני יודע שHTC עובדים על זה(עדכון רשמי) , הם מנסים להתאים את זה לממשק וכו'.. בגלל זה לוקח להם יותר זמן. בסופו של דבר, גם לדיזייר יגיע העדכון, לא חושב שדבר כזה אמור להוות שיקול בכלל כשאתה בוחר בין השניים.
ולגבי התוכנות , יש תוכנות שיעבדו על נקסוס ולא יעבדו על הדיזייר ? הרי זאת אותה מערכת הפעלה...
כנראה עוד לא נתקלתי בתוכנות כאלה =\
חשוב לציין שאני לא בא נגד הנקסוס , דווקא מכשיר מאוד נחמד, אחד הטובים שיש בשוק כיום.
לדעתי פשוט הדיזייר עדיף, מהסיבות שכבר ציינתי. אולם יכול להיות שאנשים מסויימים דווקא יעדיפו את הנקסוס.
אבל להגיד שהנקסוס המכשיר הכי טוב,כמו שהבחור למעלה כתב ...
תסכים איתי?
מכשיר מרשים הולך להיות ה I9000 של סמסונג. חבל רק שהוא כולו פלסטיק וחומרים זולים, לפי הביקורת באנגדג'ט המסך בנוי מחומר מסויים שעושה את המסך מאוד שקוף ... אולם כשהמסך הוא S-AMOLED, לא נראה לי שהרבה יתייחסו לזה חח
מצטער, אני לא יכול שלא להתייחס לאיכות הבנייה
אכן אתה צודק שגוגל בהתחלה "מטפלת" במכשיר הנקסוס שלהם, ואז כבר מגיע העדכון מצד חברות אחרות. אני לא יודע אם כבר אפשר למצוא בXDA דרך להתקין את הFROYO על הדיזייר, אבל אני יודע שHTC עובדים על זה(עדכון רשמי) , הם מנסים להתאים את זה לממשק וכו'.. בגלל זה לוקח להם יותר זמן. בסופו של דבר, גם לדיזייר יגיע העדכון, לא חושב שדבר כזה אמור להוות שיקול בכלל כשאתה בוחר בין השניים.
ולגבי התוכנות , יש תוכנות שיעבדו על נקסוס ולא יעבדו על הדיזייר ? הרי זאת אותה מערכת הפעלה...
כנראה עוד לא נתקלתי בתוכנות כאלה =\
חשוב לציין שאני לא בא נגד הנקסוס , דווקא מכשיר מאוד נחמד, אחד הטובים שיש בשוק כיום.
לדעתי פשוט הדיזייר עדיף, מהסיבות שכבר ציינתי. אולם יכול להיות שאנשים מסויימים דווקא יעדיפו את הנקסוס.
אבל להגיד שהנקסוס המכשיר הכי טוב,כמו שהבחור למעלה כתב ...
תסכים איתי?
מכשיר מרשים הולך להיות ה I9000 של סמסונג. חבל רק שהוא כולו פלסטיק וחומרים זולים, לפי הביקורת באנגדג'ט המסך בנוי מחומר מסויים שעושה את המסך מאוד שקוף ... אולם כשהמסך הוא S-AMOLED, לא נראה לי שהרבה יתייחסו לזה חח
מצטער, אני לא יכול שלא להתייחס לאיכות הבנייה
- ufffnick
- גורו

osherov
במקרה הזה השיווק חופף את המציאות, וזה בזכות מערכת ההפעלה.
לינוקס בכל רמ"ח איבריו, מערכת .פתוחה ומכשיר פתוח.
אין צורך לפרוץ, לתמרן, לעקם, לעבור על החוק כמו אצל האחרים.
לא משנה איך ישווקו את האנדרואיד, השורה התחתונה היא שאמנם מבוסס לינוקס,
אך הוא לא פתוח. לראייה אין אפשרות הרשאה ROOT מבלי לעבור על הסכם הרכישה.
pd
אם תמצא לי סמרטפון שאפשר להתקין עליו gimp ,openoffice, wireshark, pdf reader+creator,
אפשר לבצע צילום HDR במצלמה הקיימת,
או התקנה של כל תוכנה שניתן להתקין על מערכת הפעלה מקבילה לזו שעל ה-PC,
אדע שהשיווק מטעה או לפחות מנצל את התחום האפור שבין הסמארטפון לטבלט/PC.
כרגע יש לי את האפשרות להתקין כל תוכנה שניתן להתקין על דביאן (במקרה שלי כל מה שיש על ה- ubuntu כולל תוכנת טורנטים...),
לא מכיר סמארטפון אחר שזה מתאפשר בו.
אין כאן שום ויכוח של מה "טוב" או "לא טוב", אני טוען שהסלולרי הכי קרוב למחשב כיום זה ה- N900,
ובגלל שמערכת ההפעלה היא לינוקס (על טהרת הערכים של לינוקס. בניגוד לאנדרואיד.) זה היתרון המשמעותי שלו
וגם החיסרון הכי גדול שלו בעיני מי שמחפש סמרטפון.
וזו הסיבה שאני מבדיל אותו מהאחרים.
pd
אם תמצא לי סמרטפון שאפשר להתקין עליו gimp ,openoffice, wireshark, pdf reader+creator,
כרגע יש לי את האפשרות להתקין כל תוכנה שניתן להתקין על דביאן (במקרה שלי כל מה שיש על ה- ubuntu כולל תוכנת טורנטים...),
אין כאן שום ויכוח של מה "טוב" או "לא טוב", אני טוען שהסלולרי הכי קרוב למחשב כיום זה ה- N900,
ובגלל שמערכת ההפעלה היא לינוקס (על טהרת הערכים של לינוקס. בניגוד לאנדרואיד.) זה היתרון המשמעותי שלו
וזו הסיבה שאני מבדיל אותו מהאחרים.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
ufffnick
כתבת שאתה מריץ עליו dualboot , אזו מערכת נוספת אתה מריץ עליו ?
אגב openoffice על ה n900 זה פשוט + ענק , אני גם אוהב את הישום של מילון מבוסס גוגל (כל השפות לכל השפות) ....
כתבת שאתה מריץ עליו dualboot , אזו מערכת נוספת אתה מריץ עליו ?
אגב openoffice על ה n900 זה פשוט + ענק , אני גם אוהב את הישום של מילון מבוסס גוגל (כל השפות לכל השפות) ....
- ufffnick
- גורו

כרגע עוד לא ניסיתי, התכנון הוא לנסות את ה- MeeGo.
עד כה שיחקתי בעיקר ב- OverClocking, לא ממליץ למי שמובל ע"י פחדים
(עובד מצויין אגב)
כמובן שיש לי את התרגומון של גוגל מכל שפה לכל שפה, לא יודנ איך שמטתי אותו...
ניסית את ה:
Autodisconnect שיפר לי ב 25% את זמן הסוללה ע"י כיבוי תקשורת שלא בשימוש.
Maep ו- freemap שתיהן מאוד מוצלחות לניווט.
blessN900 לצילום HDR שמשפר את הצילום התאורה נמוכה או קונטרסטית מאוד.
wifieye לאיתור רשתות הערוץ ואיכות קליטה
flashlight לשימוש בנורות הלד של הפלאש כפנס (מאוד חזק!)
search tool מנוע חיפוש בתוך מערכת הקבצים של המכשיר
wizard mounter כשביל mount לכוננים או ספריות המשותפות ברשת הביתית במכשיר עצמו. מתאים ל NFS ו- SMB של חלונות.
כמובן FM radio וכל מיני Wdgets שמשמשים כפתור שמקצר סדרת פעולות... כמו הפעלת כיבוי משדר FM או BT וכד'
עד כה שיחקתי בעיקר ב- OverClocking, לא ממליץ למי שמובל ע"י פחדים
כמובן שיש לי את התרגומון של גוגל מכל שפה לכל שפה, לא יודנ איך שמטתי אותו...
ניסית את ה:
Autodisconnect שיפר לי ב 25% את זמן הסוללה ע"י כיבוי תקשורת שלא בשימוש.
Maep ו- freemap שתיהן מאוד מוצלחות לניווט.
blessN900 לצילום HDR שמשפר את הצילום התאורה נמוכה או קונטרסטית מאוד.
wifieye לאיתור רשתות הערוץ ואיכות קליטה
flashlight לשימוש בנורות הלד של הפלאש כפנס (מאוד חזק!)
search tool מנוע חיפוש בתוך מערכת הקבצים של המכשיר
wizard mounter כשביל mount לכוננים או ספריות המשותפות ברשת הביתית במכשיר עצמו. מתאים ל NFS ו- SMB של חלונות.
כמובן FM radio וכל מיני Wdgets שמשמשים כפתור שמקצר סדרת פעולות... כמו הפעלת כיבוי משדר FM או BT וכד'
אני מבין את האהבה שלך למכשיר אבל לא צריך להגזים...הפכת אותו למפלצת שיודעת להקליט 720p שמריץ לינוקס OS בלי צורך בשיכבה שמעל......אבל זה כל כך רחוק מהמציאות וממש לא מספר את הסיפור הנכון:ufffnick כתב:osherov
pd
וזו הסיבה שאני מבדיל אותו מהאחרים....
-תסביר לי מה זה צילום HDR ומה מיוחד בזה?! (תזכיר לי איזה מצלמה קידמית יש במכשיר לעומת ה 1.3MP ב EVO)
-זה שאפשר להתקין עליו Easy Debian ולהריץ עליו תוכנות ללינוקוס זה גימיק נחמד אבל ממש לא הופך את זה לשימושי.....להריץ דרך זה Open Office או creator pdf.....ואז מה אתה עושה עם זה? משחק עם כל התפריטים בצג של 3.5 אינצ'?! אתה בכלל בכלל התקנת Debian על המכשיר שלך? אתה בכלל משתמש בזה ביום יום?
-אני רואה שבכל הודעה אתה מנסה להדגיש שה N900 בנוי על טהרת הערכים של לינוקס שלא כמו באנדרואיד... מאיפה הבאת זה?! מה לא טהור באנדרואיד? הוא לא בנוי על הלינוקס קרנל? האם הקוד שם הוא לא קוד פתוח המאפשר לכולם לגשת לשנות ולייצר גירסה משלהם (וכל כך הרבה כבר עשו ועושים את זה)?! איפה בדיוק נעלמו הערכים באנדרואיד?
-אתה בכלל רוצה להשוות קהילות פיתוח של האנדרואיד לזאת של ה N900? אתה רוצה לדבר על לאיזה כיוון העולם הולך
-עוד קצת תיקונים לדברים שלך: האנדרואיד לא מונע ממך לפתוח אותו להרשאות ROOT (פקודה אחת שעושה את זה בלי צורך לפרוץ שום דבר). ביטול האחריות לחלק מהמכשירים אשר מבצעים פעולה זאת בהם, נעשים ע"י יצרן המכשיר (לדוגמה HTC) שלא מוכנים לתת אחריות למערכות לא בדוקות שאתה יכול להתקין על המכשיר שלך ולהרוס אותו ואחרי שהרסת אתה בא אליהם ומבקש החלפה! האנדרואיד לא מונע ממך כלום...בדיוק ההיפך
-אגב, כמה תוכנות יש בכלל למכשיר ב OVI Store של נוקיה, איך אפשר בכלל להשוות את זה לכמות שיש לאנדרואיד, לאייפון, ל WinMo ולסימביאן ?
-אגב, איך ה multi touch של מכשיר ה N900
לסיכום: לדעתי כאשר אתה בא להמליץ על מכשיר כלשהו תציג אותו כמו שהוא ואל תנסה להעשיר אותו באין ספור תכונות שחלקן שבאמת לא חשובות למשתמש ורק מבלבלים אותו להבין מה הוא מקבל. תציג גם את הבעיות שלו ואל תגיד רק שזה הדבר הכי קרוב למחשב טבלט, כי זה ממש לא ככה (אגב, התכונה הכי חשובה בטבלט זה מסך המגע ובזה ה N900 ממש לא מצטיין ביחס לסמרטפונים אחרים שלא לדבר על חוסר התמיכה שלו במולטיטאצ').
לעניין בו השרשור עוסק, האם אתה באמת חושב שאפשר להשוות את ה N900 למכשיר EVO?!
- ufffnick
- גורו

אל תעוות את דבריי... לא אמרתי כלום לגבי הקלטת וידאו שניכר שמציקה לך מאוד.
ציולם HDR = High Dynamic Range, שילוב שכבות צילום בצולם ב- bracketing לשם הנמכת האור החזק בתמונה והגברת התאורה באזורים המוצללים. אני בטוח שתמצא את זה בגוגל.
לגבי המצלמה - 5 מגה פיקסל שבהשוואה ישירה ומאוד לא מקצועים (צילום בחוף הים) התמונות משמעותית יותר יפות, צבעים יותר עשירים, התאורה יותר בהירה מבלי לשרוף את התמונה.
גבי האופיס - מאוד שימושי לקבצים שמתקבלים במייל למענה מיידי. לא תמיד מתחשק לי לקחת את המחשב הנייד לכל מקום ולצרכי עבודה זה יותר ממספיק. ה- pdf נותן מענה מצויין בשביל רשומות ששירבטתי בכתב יד.
תה בעצמך ציינת מה ההבדל - בנוקיה לא תאבד את אחריות המכשיר בגלל שימוש ב- root.
חסרונות כבר ספרתי בשירשור אחר, לא מצאתי לנכון לדקלם את עצמי שוב ושוב.
ולהלן החסרונות:
מסך מגע רזיסטיבי - (לועמי לא חיסרון כי גם עם המסך המגע המהולל של אייפון, אייפד וסלייט לא חשתי בנוח)
מכשיר כבד פיזית ועבה ביחס אחרים (גם כאן לא חיסרון לטעמי כי לא מרגיש בהבדל בינו לבין אייפון כשהוא בכיס, כנראה שזה בגלל שאני איש מגודל)
מערכת הפעלה מאוד לא ידידותית למתתמש הממוצע. יתרונותיה הם במקום שלא רלוונטי למשתמש הממוצע (ואני בהחלט לא משתמש ממוצע)
מסך קטן מהמתחרים בדור החדש
היותו דור יוצא
החיבור של המטען קצת מעצבן אבל אפשר לחיות איתו
ביום הראשון שלו אצלי היה צורך ב- reflash לגירסא אחרונה בגלל שגרסאת המפעל מחורבנת
עברית דורשת התקנה מיוחדת
בכלל ישראל וחצי מהמזרח התיכון לא קיימים בלוקאליזציה שלו
יש יגידו שהמעבד חלש והוא בהחלט חלש ביחס לדור החדש (אצלי פתרתי זאת עם OC)
כדי לזכות ברוב הפיצ'רים החדשים צריך לדעת להגדיר מקורות למנהל ההתקנים
הסטרימינג של HD לא מאפשר מספיק באפרינג מה שגורם לגימגום
מעל ל-8 חלונות במקביל הוא כבר לא עובד חלק
לא ניתן להשיג בקלות בכל פינת רחוב
מכשיר נישתי ביחס לאייפון ואנדרואיד
אני בטוח שיש עוד, ואני חוזר על דבריי משירשור אחר - זה לא מכשיר למשתמש הממוצע שמחפש אייפון עם מצלמה טובה יותר ומולטיטסקינג. זה מכשיר שנועד למי שעושה בטלפון שלו חלק מהמשימות של המחשב הנייד ולא רק גלישה.
והוא עושה את זה לא רע בכלל.
ציולם HDR = High Dynamic Range, שילוב שכבות צילום בצולם ב- bracketing לשם הנמכת האור החזק בתמונה והגברת התאורה באזורים המוצללים. אני בטוח שתמצא את זה בגוגל.
לגבי המצלמה - 5 מגה פיקסל שבהשוואה ישירה ומאוד לא מקצועים (צילום בחוף הים) התמונות משמעותית יותר יפות, צבעים יותר עשירים, התאורה יותר בהירה מבלי לשרוף את התמונה.
גבי האופיס - מאוד שימושי לקבצים שמתקבלים במייל למענה מיידי. לא תמיד מתחשק לי לקחת את המחשב הנייד לכל מקום ולצרכי עבודה זה יותר ממספיק. ה- pdf נותן מענה מצויין בשביל רשומות ששירבטתי בכתב יד.
תה בעצמך ציינת מה ההבדל - בנוקיה לא תאבד את אחריות המכשיר בגלל שימוש ב- root.
חסרונות כבר ספרתי בשירשור אחר, לא מצאתי לנכון לדקלם את עצמי שוב ושוב.
ולהלן החסרונות:
מסך מגע רזיסטיבי - (לועמי לא חיסרון כי גם עם המסך המגע המהולל של אייפון, אייפד וסלייט לא חשתי בנוח)
מכשיר כבד פיזית ועבה ביחס אחרים (גם כאן לא חיסרון לטעמי כי לא מרגיש בהבדל בינו לבין אייפון כשהוא בכיס, כנראה שזה בגלל שאני איש מגודל)
מערכת הפעלה מאוד לא ידידותית למתתמש הממוצע. יתרונותיה הם במקום שלא רלוונטי למשתמש הממוצע (ואני בהחלט לא משתמש ממוצע)
מסך קטן מהמתחרים בדור החדש
היותו דור יוצא
החיבור של המטען קצת מעצבן אבל אפשר לחיות איתו
ביום הראשון שלו אצלי היה צורך ב- reflash לגירסא אחרונה בגלל שגרסאת המפעל מחורבנת
עברית דורשת התקנה מיוחדת
בכלל ישראל וחצי מהמזרח התיכון לא קיימים בלוקאליזציה שלו
יש יגידו שהמעבד חלש והוא בהחלט חלש ביחס לדור החדש (אצלי פתרתי זאת עם OC)
כדי לזכות ברוב הפיצ'רים החדשים צריך לדעת להגדיר מקורות למנהל ההתקנים
הסטרימינג של HD לא מאפשר מספיק באפרינג מה שגורם לגימגום
מעל ל-8 חלונות במקביל הוא כבר לא עובד חלק
לא ניתן להשיג בקלות בכל פינת רחוב
מכשיר נישתי ביחס לאייפון ואנדרואיד
אני בטוח שיש עוד, ואני חוזר על דבריי משירשור אחר - זה לא מכשיר למשתמש הממוצע שמחפש אייפון עם מצלמה טובה יותר ומולטיטסקינג. זה מכשיר שנועד למי שעושה בטלפון שלו חלק מהמשימות של המחשב הנייד ולא רק גלישה.
והוא עושה את זה לא רע בכלל.
עכשיו אתה נשמע הרבה יותר מאוזן
אגב שתי שאלות:
-PDF ו Word כל מכשיר סלולרי יודע להציג בצורה לא רעה בכלל אז לא הבנתי מה הייחוד אצלכם בזה? (תתקין quickoffice בכל אחד מהמכשירים ותקבל גם יכולות עריכה למי שבאמת משתמש בזה)
-למה שתרצה להסטרים HD דרך שיתופיות ממכשיר סלולארי עם המגבלות שלו?! (אם כבר דיברת על כך, אז ל EVO יש גם יציאת HDMI שמאפשר לך לשדר HD החוצה)
-עדיין כל "משימות המחשב" שאתה מדבר עליהן יכולות להעשות היום כמעט בכל מכשיר סמרטפון קיים, באם הוא מבוסס אנדרואיד, מבוסס WinMo ואפילו מבוסס סימביאן ומבוסס אייפון. אין משהו ייחודי ל N900 באזור הזה
-אני לא מכיר את הארכיטקטורה של ה maemo אבל אני מכיר את זאת של האנדרואיד (כתבתי על זה כאן: http://iandroid.co.il/dr-iandroid/guides/forall/andtech ) ואני מניח שהמרחק לא כזה גדול (גם מהאייפון OS החדש). השורה התחתונה היא שמכשיר סמרטפון הוא לא מחשב וזה בגלל מחסור במשאבים (מעבד, דיסק קשיח, זיכרון, מסך גדול וכו) לכן חייבים לבצע התאמות למערכות ההפעלה של המכשירים האלה כדי שיעבדו באופן חוייתי טוב למשתמש. זאת הסיבה שאנדרואיד נבנה כשיכבה מעל לינוקס קרנל (כנראה בדומה ל maemo, זאת הסיבה שלכל הסמרטפונים יש מגבלות בעבודה בריבוי משימות, זאת הסיבה שלאייפון OS הישן אין תמיכה בריבוי משימות לתוכנות צד ג', זאת הסיבה שלאייפון OS החדש יש אומנם תמיכה בריבוי משימות אבל היא עקומה מאוד ועוד ועוד ועוד...שום מכשיר סמרטפון לא יהיה תחליף ראוי לטבלט או למחשב נישא, גם אם הוא יריץ עליו Win7 או לינוקס מלא
אגב שתי שאלות:
-PDF ו Word כל מכשיר סלולרי יודע להציג בצורה לא רעה בכלל אז לא הבנתי מה הייחוד אצלכם בזה? (תתקין quickoffice בכל אחד מהמכשירים ותקבל גם יכולות עריכה למי שבאמת משתמש בזה)
-למה שתרצה להסטרים HD דרך שיתופיות ממכשיר סלולארי עם המגבלות שלו?! (אם כבר דיברת על כך, אז ל EVO יש גם יציאת HDMI שמאפשר לך לשדר HD החוצה)
-עדיין כל "משימות המחשב" שאתה מדבר עליהן יכולות להעשות היום כמעט בכל מכשיר סמרטפון קיים, באם הוא מבוסס אנדרואיד, מבוסס WinMo ואפילו מבוסס סימביאן ומבוסס אייפון. אין משהו ייחודי ל N900 באזור הזה
-אני לא מכיר את הארכיטקטורה של ה maemo אבל אני מכיר את זאת של האנדרואיד (כתבתי על זה כאן: http://iandroid.co.il/dr-iandroid/guides/forall/andtech ) ואני מניח שהמרחק לא כזה גדול (גם מהאייפון OS החדש). השורה התחתונה היא שמכשיר סמרטפון הוא לא מחשב וזה בגלל מחסור במשאבים (מעבד, דיסק קשיח, זיכרון, מסך גדול וכו) לכן חייבים לבצע התאמות למערכות ההפעלה של המכשירים האלה כדי שיעבדו באופן חוייתי טוב למשתמש. זאת הסיבה שאנדרואיד נבנה כשיכבה מעל לינוקס קרנל (כנראה בדומה ל maemo, זאת הסיבה שלכל הסמרטפונים יש מגבלות בעבודה בריבוי משימות, זאת הסיבה שלאייפון OS הישן אין תמיכה בריבוי משימות לתוכנות צד ג', זאת הסיבה שלאייפון OS החדש יש אומנם תמיכה בריבוי משימות אבל היא עקומה מאוד ועוד ועוד ועוד...שום מכשיר סמרטפון לא יהיה תחליף ראוי לטבלט או למחשב נישא, גם אם הוא יריץ עליו Win7 או לינוקס מלא