שאלה בקשר לכמות וואט ולכרטיסי קול

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Yanivxd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם , אני מנסה להיכנס בין היתר גם בתחום הסאונד,

רציתי לשאול -
מה תיתן לי כמות וואט גבוהה יותר במגבריי סטריאו ? עוצמה יותר גבוהה, איכות או מה ?

בנוגע לכרטיסי קול, האם כרטיס קול אמור לשפר את איכות הסאונד שיוצא מן מחשב למגבר ואז לרמקולים ?

תודה רבה, סליחה על הבורות , אבל ככה לומדים (:

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

איכות!!!

Yanivxd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

עוד עזרה בבקשה זה חשוב :oops:

סליחה ושוב תודה מראש (:

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

יותר וואטים זה בעיקרון יותר עוצמה, ואין לזה קשר לאיכות. הבעיה היא שגם יותר וואטים זה לא תמיד יותר וואטים, כי יש הרבה תקני מדידה.
כרטיס קול משובח יותר אכן יטפל בצורה נאמנה יותר בסאונד שמגיע אליו ולכן גם יוציא תוצאה עדיפה ואיכותית יותר למגבר.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

הספק גבוה יותר נותן עוצמה גבוהה יותר ויותר HEADROOM לרמקול.
ובודאי, המקור (במקרה שלך כרטיס הקול) חשוב לתוצאה הסופית, ממש כמו כל רכיב במערכת.

המערכת תישמע כמו החוליה החלשה שלה.
במקרה של מקור זה אפילו חמור יותר כי מה שלא ייצא מהמקור, שום רכיב אח"כ בשרשרת, ולא משנה איכותו, לא יצליח לשחזר או לשפר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

MartinHSabag כתב: במקרה של מקור זה אפילו חמור יותר כי מה שלא ייצא מהמקור, שום רכיב אח"כ בשרשרת, ולא משנה איכותו, לא יצליח לשחזר או לשפר.
...
ישנם כרטיסי קול שיעשו עבודה נפלאה.
זה תלוי איזה כרטיס קול. ברור שלא כרטיס buildin בלוח אם.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

Yanivxd כתב:שלום לכולם , אני מנסה להיכנס בין היתר גם בתחום הסאונד,

רציתי לשאול -
מה תיתן לי כמות וואט גבוהה יותר במגבריי סטריאו ? עוצמה יותר גבוהה, איכות או מה ?

בנוגע לכרטיסי קול, האם כרטיס קול אמור לשפר את איכות הסאונד שיוצא מן מחשב למגבר ואז לרמקולים ?

...
כמות הוואטים במגברי סטריאו לא אומרת כמעט דבר , מחוץ לעובדה שככול שיש לך יותר , זה בתיאוריה , ואני מדגיש בתיאוריה , אמור לעבוד יותר טוב עם רמקולים קשים .
את האיכות של המגבר לא שומעים ע"פ הוואטים , ולא ע"פ שום נתון אחר
אתן לך דוגמה שתמחיש את זה , היה לי פעם מגבר עם 25 וואט שהניע יותר טוב ויותר חזק רמקולים קצת קשים להנעה, ממגבר של 110 וואט . כך שכמות וואטים אינה ערובה לכלום

כרטיס קול ברמה גבוהה יתן לך איכות קול עדיפה , הן במוצא האנלוגי שלו , והן במוצא הדיגיטאלי שלו (במקרה ותרצה פעם לתת לDAC חיצוני לטפל בהמרה ).
מקווה שזה עזר לך יותר מאשר סיבך אותך :lol:

Yanivxd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

truejoker כתב:
Yanivxd כתב:שלום לכולם , אני מנסה להיכנס בין היתר גם בתחום הסאונד,

רציתי לשאול -

...
כמות הוואטים במגברי סטריאו לא אומרת כמעט דבר , מחוץ לעובדה שככול שיש לך יותר , זה בתיאוריה , ואני מדגיש בתיאוריה , אמור לעבוד יותר טוב עם רמקולים קשים .
את האיכות של המגבר לא שומעים ע"פ הוואטים , ולא ע"פ שום נתון אחר
אתן לך דוגמה שתמחיש את זה , היה לי פעם מגבר עם 25 וואט שהניע יותר טוב ויותר חזק רמקולים קצת קשים להנעה, ממגבר של 110 וואט . כך שכמות וואטים אינה ערובה לכלום

כרטיס קול ברמה גבוהה יתן לך איכות קול עדיפה , הן במוצא האנלוגי שלו , והן במוצא הדיגיטאלי שלו (במקרה ותרצה פעם לתת לDAC חיצוני לטפל בהמרה ).
מקווה שזה עזר לך יותר מאשר סיבך אותך :lol:
...
קצת נפלתי בקטע הדיגיטלי חחח , מה זה DAC ? מה מאפשר לי חיבור דיגטלי שלא מאפשר לי חיבור אנלוגי [מבחינת סאונד או כל בחינה אחרת]?

לגבי מה שרשמת למעלה יכול להיות ודבריך נכונים אני לרגע לא מזלזל , אבל מה הופך מגבר להיות טוב יותר מאחר ?

תודה על ההסבר (:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

האמת היא שלגבי מגברים פשוט צריך לשמוע . אין שום אפשרות לקחת נתונים טכניים ועל פיהם לומר איזה מגבר ישמע יותר טוב . בגלל זה קיימים פורומים , ועדיין אתה צריך לסנן היטב את המידע המתקבל . כי זה גם טעם אישי, זה גם יכול להיות נסיון למכור מכשיר כרגע או בעתיד הנראה לעיין :lol: וזה יכול להיות הרבה דברים אחרים :lol:
לגבי דיגיטאלי , יש יציאה אנלוגית של הכרטיס קול , שאותה אתה יכול לחבר ישירות לכול מגבר שהוא ולשמוע , הבעיה היא שמחשבים הם רועשים ואם אתה לא עושה מחשב מיועד למוסיקה , עם כול הטוויקים , זה לא ישמע מספיק טוב .
ואז הפתרון הוא או כרטיס קול מקצועי , שעולה מאות עד אלפי דולר ועדיין תצטרך טיפה טוויקים
או DAC חיצוני .
האות לDAC החיצוני צריך להיות אות דיגיטאלי , זה יכול להיות מהכרטיס קול ע"י SPDIF (ואל תבקש ממני להסביר כי לא אוכל :lol: ), או קואקס , או יציאת USB . כול אלו נקראים הדומיין הדיגיטאלי . מה התועלת ,? שכול העיבוד לאנלוג נמצא מחוץ למחשב , ולפחות השראות (שאין בכרטיסים מקצועיים יקרים ), ועוד דברים מגעילים שקורים לסאונד , לא קורים ב DAC .
מאידך יש את הבעיה איך מוציאים את האות הדיגיטאלי , והאם הDAC שלך יכול לתמוך ברוחב מילה גדול ובתדרי המרה גדולים מכניסת הUSB שלו או מכניסה אחרת
בקיצור תצטרך לעשות ש"ב :lol:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”