שאלה בקשר לכמות וואט ולכרטיסי קול
שלום לכולם , אני מנסה להיכנס בין היתר גם בתחום הסאונד,
רציתי לשאול -
מה תיתן לי כמות וואט גבוהה יותר במגבריי סטריאו ? עוצמה יותר גבוהה, איכות או מה ?
בנוגע לכרטיסי קול, האם כרטיס קול אמור לשפר את איכות הסאונד שיוצא מן מחשב למגבר ואז לרמקולים ?
תודה רבה, סליחה על הבורות , אבל ככה לומדים (:
רציתי לשאול -
מה תיתן לי כמות וואט גבוהה יותר במגבריי סטריאו ? עוצמה יותר גבוהה, איכות או מה ?
בנוגע לכרטיסי קול, האם כרטיס קול אמור לשפר את איכות הסאונד שיוצא מן מחשב למגבר ואז לרמקולים ?
תודה רבה, סליחה על הבורות , אבל ככה לומדים (:
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
יותר וואטים זה בעיקרון יותר עוצמה, ואין לזה קשר לאיכות. הבעיה היא שגם יותר וואטים זה לא תמיד יותר וואטים, כי יש הרבה תקני מדידה.
כרטיס קול משובח יותר אכן יטפל בצורה נאמנה יותר בסאונד שמגיע אליו ולכן גם יוציא תוצאה עדיפה ואיכותית יותר למגבר.
כרטיס קול משובח יותר אכן יטפל בצורה נאמנה יותר בסאונד שמגיע אליו ולכן גם יוציא תוצאה עדיפה ואיכותית יותר למגבר.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הספק גבוה יותר נותן עוצמה גבוהה יותר ויותר HEADROOM לרמקול.
ובודאי, המקור (במקרה שלך כרטיס הקול) חשוב לתוצאה הסופית, ממש כמו כל רכיב במערכת.
המערכת תישמע כמו החוליה החלשה שלה.
במקרה של מקור זה אפילו חמור יותר כי מה שלא ייצא מהמקור, שום רכיב אח"כ בשרשרת, ולא משנה איכותו, לא יצליח לשחזר או לשפר.
ובודאי, המקור (במקרה שלך כרטיס הקול) חשוב לתוצאה הסופית, ממש כמו כל רכיב במערכת.
המערכת תישמע כמו החוליה החלשה שלה.
במקרה של מקור זה אפילו חמור יותר כי מה שלא ייצא מהמקור, שום רכיב אח"כ בשרשרת, ולא משנה איכותו, לא יצליח לשחזר או לשפר.
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
ישנם כרטיסי קול שיעשו עבודה נפלאה.MartinHSabag כתב: במקרה של מקור זה אפילו חמור יותר כי מה שלא ייצא מהמקור, שום רכיב אח"כ בשרשרת, ולא משנה איכותו, לא יצליח לשחזר או לשפר....
זה תלוי איזה כרטיס קול. ברור שלא כרטיס buildin בלוח אם.
כמות הוואטים במגברי סטריאו לא אומרת כמעט דבר , מחוץ לעובדה שככול שיש לך יותר , זה בתיאוריה , ואני מדגיש בתיאוריה , אמור לעבוד יותר טוב עם רמקולים קשים .Yanivxd כתב:שלום לכולם , אני מנסה להיכנס בין היתר גם בתחום הסאונד,
רציתי לשאול -
תודה רבה, סליחה על הבורות , אבל ככה לומדים (:...
את האיכות של המגבר לא שומעים ע"פ הוואטים , ולא ע"פ שום נתון אחר
אתן לך דוגמה שתמחיש את זה , היה לי פעם מגבר עם 25 וואט שהניע יותר טוב ויותר חזק רמקולים קצת קשים להנעה, ממגבר של 110 וואט . כך שכמות וואטים אינה ערובה לכלום
כרטיס קול ברמה גבוהה יתן לך איכות קול עדיפה , הן במוצא האנלוגי שלו , והן במוצא הדיגיטאלי שלו (במקרה ותרצה פעם לתת לDAC חיצוני לטפל בהמרה ).
מקווה שזה עזר לך יותר מאשר סיבך אותך
קצת נפלתי בקטע הדיגיטלי חחח , מה זה DAC ? מה מאפשר לי חיבור דיגטלי שלא מאפשר לי חיבור אנלוגי [מבחינת סאונד או כל בחינה אחרת]?truejoker כתב:כמות הוואטים במגברי סטריאו לא אומרת כמעט דבר , מחוץ לעובדה שככול שיש לך יותר , זה בתיאוריה , ואני מדגיש בתיאוריה , אמור לעבוד יותר טוב עם רמקולים קשים .Yanivxd כתב:שלום לכולם , אני מנסה להיכנס בין היתר גם בתחום הסאונד,
רציתי לשאול -
תודה רבה, סליחה על הבורות , אבל ככה לומדים (:...
את האיכות של המגבר לא שומעים ע"פ הוואטים , ולא ע"פ שום נתון אחר
אתן לך דוגמה שתמחיש את זה , היה לי פעם מגבר עם 25 וואט שהניע יותר טוב ויותר חזק רמקולים קצת קשים להנעה, ממגבר של 110 וואט . כך שכמות וואטים אינה ערובה לכלום
כרטיס קול ברמה גבוהה יתן לך איכות קול עדיפה , הן במוצא האנלוגי שלו , והן במוצא הדיגיטאלי שלו (במקרה ותרצה פעם לתת לDAC חיצוני לטפל בהמרה ).
מקווה שזה עזר לך יותר מאשר סיבך אותך...
לגבי מה שרשמת למעלה יכול להיות ודבריך נכונים אני לרגע לא מזלזל , אבל מה הופך מגבר להיות טוב יותר מאחר ?
תודה על ההסבר (:
האמת היא שלגבי מגברים פשוט צריך לשמוע . אין שום אפשרות לקחת נתונים טכניים ועל פיהם לומר איזה מגבר ישמע יותר טוב . בגלל זה קיימים פורומים , ועדיין אתה צריך לסנן היטב את המידע המתקבל . כי זה גם טעם אישי, זה גם יכול להיות נסיון למכור מכשיר כרגע או בעתיד הנראה לעיין
וזה יכול להיות הרבה דברים אחרים
לגבי דיגיטאלי , יש יציאה אנלוגית של הכרטיס קול , שאותה אתה יכול לחבר ישירות לכול מגבר שהוא ולשמוע , הבעיה היא שמחשבים הם רועשים ואם אתה לא עושה מחשב מיועד למוסיקה , עם כול הטוויקים , זה לא ישמע מספיק טוב .
ואז הפתרון הוא או כרטיס קול מקצועי , שעולה מאות עד אלפי דולר ועדיין תצטרך טיפה טוויקים
או DAC חיצוני .
האות לDAC החיצוני צריך להיות אות דיגיטאלי , זה יכול להיות מהכרטיס קול ע"י SPDIF (ואל תבקש ממני להסביר כי לא אוכל
), או קואקס , או יציאת USB . כול אלו נקראים הדומיין הדיגיטאלי . מה התועלת ,? שכול העיבוד לאנלוג נמצא מחוץ למחשב , ולפחות השראות (שאין בכרטיסים מקצועיים יקרים ), ועוד דברים מגעילים שקורים לסאונד , לא קורים ב DAC .
מאידך יש את הבעיה איך מוציאים את האות הדיגיטאלי , והאם הDAC שלך יכול לתמוך ברוחב מילה גדול ובתדרי המרה גדולים מכניסת הUSB שלו או מכניסה אחרת
בקיצור תצטרך לעשות ש"ב
לגבי דיגיטאלי , יש יציאה אנלוגית של הכרטיס קול , שאותה אתה יכול לחבר ישירות לכול מגבר שהוא ולשמוע , הבעיה היא שמחשבים הם רועשים ואם אתה לא עושה מחשב מיועד למוסיקה , עם כול הטוויקים , זה לא ישמע מספיק טוב .
ואז הפתרון הוא או כרטיס קול מקצועי , שעולה מאות עד אלפי דולר ועדיין תצטרך טיפה טוויקים
או DAC חיצוני .
האות לDAC החיצוני צריך להיות אות דיגיטאלי , זה יכול להיות מהכרטיס קול ע"י SPDIF (ואל תבקש ממני להסביר כי לא אוכל
מאידך יש את הבעיה איך מוציאים את האות הדיגיטאלי , והאם הDAC שלך יכול לתמוך ברוחב מילה גדול ובתדרי המרה גדולים מכניסת הUSB שלו או מכניסה אחרת
בקיצור תצטרך לעשות ש"ב