אחוריים, קדמיים, סנטר, סאב...זה לא קצת בעייתי?
-
ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
אף פעם לא חשבתי על זה עד עכשיו אבל כאילו....יש לך פול רמקולים בחדר וכשאחד מהם עובד הוא לא מרעיד את השני?
שמתי את הרסיבר על סטריאו ושמתי לב שזה נשמע כאילו הצליל מגיע מאחורה ואז עלתה לי בראש השאלה אם זה הגיוני שהקדמיים, שרק הם עובדים, "מפעילים" את האחוריים כמו ממברנה פאסיבית?
ואם זה כך, האם בסרטים הם לא משפיעים אחד על השני בכלל בצורה מטורפת שהרי כולם עובדים בו"ז.
מה אתם אומרים?
שמתי את הרסיבר על סטריאו ושמתי לב שזה נשמע כאילו הצליל מגיע מאחורה ואז עלתה לי בראש השאלה אם זה הגיוני שהקדמיים, שרק הם עובדים, "מפעילים" את האחוריים כמו ממברנה פאסיבית?
ואם זה כך, האם בסרטים הם לא משפיעים אחד על השני בכלל בצורה מטורפת שהרי כולם עובדים בו"ז.
מה אתם אומרים?
אני חושב (ואני מדבר בתאוריה בלבד) שבשביל להזיז עיגול מחומר מסוים ושיפיק סאונד צריך הרבה ידע וחשמל (מכשיר ושקע) ובשביל לדבר על אימפקט פסיבי/אקטיבי שנגרם עקב עודף מכשור זה סופני מכיוון שמספיק שהרמת קולנוע ביתי, זה מספיק תחכום בשביל החיים האלה. בכל אופן, קח את המערכת שלך לחדר אקוסטי ותקבל תשובה אמיתית לחסרונות של חוסר מקצועיות.
אני מתבטא מוזר אבל חלק יסכימו איתי.
אני מתבטא מוזר אבל חלק יסכימו איתי.
-
ofir-harlev
- חבר ותיק

אולי גם אני הייתי מסכים איתך...אבל לא הבנתי כלוםbigy כתב:אני חושב (ואני מדבר בתאוריה בלבד) שבשביל להזיז עיגול מחומר מסוים ושיפיק סאונד צריך הרבה ידע וחשמל (מכשיר ושקע) ובשביל לדבר על אימפקט פסיבי/אקטיבי שנגרם עקב עודף מכשור זה סופני מכיוון שמספיק שהרמת קולנוע ביתי, זה מספיק תחכום בשביל החיים האלה. בכל אופן, קח את המערכת שלך לחדר אקוסטי ותקבל תשובה אמיתית לחסרונות של חוסר מקצועיות.
אני מתבטא מוזר אבל חלק יסכימו איתי....
כולה שאלתי אם יש מצב שהממברנה של הרמקול שלא עובד מתפקדת כממברנה פאסיבית שמגיבה לרעש של הרמקולים האחרים...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
bigy,
אני גם רוצה מהחומר שלקחת...
ofirharlev,
בהחלט יכול להיות, אולם צריך להיות מדובר בווליומים דיי גבוהים כדי שהם יזוזו וגם אז האם בגלל הווליום בכלל תרגיש בזה?
בחנויות היותר רציניות שאני הייתי, כל פעם שהדגימו לי רמקולים היה בחדר רק זוג אחד...
אני גם רוצה מהחומר שלקחת...
ofirharlev,
בהחלט יכול להיות, אולם צריך להיות מדובר בווליומים דיי גבוהים כדי שהם יזוזו וגם אז האם בגלל הווליום בכלל תרגיש בזה?
בחנויות היותר רציניות שאני הייתי, כל פעם שהדגימו לי רמקולים היה בחדר רק זוג אחד...
אופיר בשביל "להפעיל" את האחורים פסיבית מהקדמיים, זה צריך להיות כל כך חזק שאתה לא תרצה לשמוע..
אם החדר קטן זה משהו אחר שגם אז זה לא משמעותי.
וכשכולם עובדים אני חושב שיש איזשהי התנגדות, ז"א בגלל שעובר ברמקול חשמל\סינגל הוא איך שלא תקרא לזה, אז הוא לא יזוז מרמקולים אחרים..
אבל כן זה קורה וקרה לי גם..
זה קורה במיוחד עם רצפתיים וסאב..
אם החדר קטן זה משהו אחר שגם אז זה לא משמעותי.
וכשכולם עובדים אני חושב שיש איזשהי התנגדות, ז"א בגלל שעובר ברמקול חשמל\סינגל הוא איך שלא תקרא לזה, אז הוא לא יזוז מרמקולים אחרים..
אבל כן זה קורה וקרה לי גם..
זה קורה במיוחד עם רצפתיים וסאב..
הרעיון "יפה" אבל ממש לא מציאותי ....בשביל לקבל את התדרים אשר יוצאים מהמרקולים
הממברנות זזות במהירויות גבוהות מאד משדות מגנטים שפועלים עליהם ...
"הסאונד" שאתה שומע "מאחורה" נגרם מהחזרות של גלים בעת האזנה מהמרקולים הקדמיים ...
זה הכל .
הממברנות זזות במהירויות גבוהות מאד משדות מגנטים שפועלים עליהם ...
"הסאונד" שאתה שומע "מאחורה" נגרם מהחזרות של גלים בעת האזנה מהמרקולים הקדמיים ...
זה הכל .
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
זה נכון אבל כולם שכחו את ה- Dumping
בהחלט הגלים של הרמקולים ינסו להרעיד כל מה שנע בחדר, למשל קיר אחורי דק במזנון זול, ואז זה מאוד מפריע.
הרמקולים לעומת זאת מחוברים למגבר בעל התנגדות מוצא, נמוכה ובמגברים/רסיברים טרנזיסטוריים מאוד נמוכה.
מספיק שתדע שאי לכך המגבר מרסן תנודה ברמקול שלא הוא בלע אותה.
אפשר להסתכל על זאת בצורה מספרית
רמקול שמחובר לכניסה של מגבר מתנהג כמו מיקרופון דינמי. אם תצעק לתוק הקונוס של הרמקול תקבל מתח של מיליוולטים.
הרעש שיוצרים שאר הרמקולים שמרוחקים למדי מהרמקול יוצר מתח פוטנציאלי שלי מיקרו וולטים, אבל בגלל שכאן הרמקול מחובר ליציאת המגבר, גם מתח זה מרוסן חזק.
לעומת הוולטים השלימים - 2 וולט, 4 ווולט, ועד יותר מעשר בעצמה רצחנית,
המתח המושרה מגלי הקול המתרוצצים בחדר (כולל גלי הקול של הרמקול עצמו המוחזרים מהקירות) הם בסדרי גודל של חלקיקי מיליונית ואפילו מיליארדית.
תנוח דעתך - אין שום בעיה.
הרמקולים לעומת זאת מחוברים למגבר בעל התנגדות מוצא, נמוכה ובמגברים/רסיברים טרנזיסטוריים מאוד נמוכה.
מספיק שתדע שאי לכך המגבר מרסן תנודה ברמקול שלא הוא בלע אותה.
אפשר להסתכל על זאת בצורה מספרית
רמקול שמחובר לכניסה של מגבר מתנהג כמו מיקרופון דינמי. אם תצעק לתוק הקונוס של הרמקול תקבל מתח של מיליוולטים.
הרעש שיוצרים שאר הרמקולים שמרוחקים למדי מהרמקול יוצר מתח פוטנציאלי שלי מיקרו וולטים, אבל בגלל שכאן הרמקול מחובר ליציאת המגבר, גם מתח זה מרוסן חזק.
לעומת הוולטים השלימים - 2 וולט, 4 ווולט, ועד יותר מעשר בעצמה רצחנית,
המתח המושרה מגלי הקול המתרוצצים בחדר (כולל גלי הקול של הרמקול עצמו המוחזרים מהקירות) הם בסדרי גודל של חלקיקי מיליונית ואפילו מיליארדית.
תנוח דעתך - אין שום בעיה.
Re: זה נכון אבל כולם שכחו את ה- Dumping
תודה על ההסבר.yosihary כתב:בהחלט הגלים .......אפשר להסתכל על זאת בצורה מספרית..........
דרך אגב, זה רעיון שבתאוריה לא רע בכלל למטרות בליעה אקוסטית בתדר נמוך
כל מה שנכנס לויברציה "לוקח" אנרגיה מהחדר.
הבעיה היא באמת ענייני ריסון, שללא ריסון אותה האנרגיה לא "תוחזר" לחדר ותהווה הפרעה.
חוץ מזה לכוון אל התדר שרוצים לבלוע זה לא בהכרח פשוט.
עכשיו שאני חושב על זה, מעניין מה היה קורה אם היו מכניסים לחדר ריק לגמרי עם מערכת בריאה איזה 20 רמקולים עם וופרים גדולים יחסית ועושים מדידות עם ובלי.
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
-
ofir-harlev
- חבר ותיק

89 db למה?Pakostnik כתב:ofirharlev
מה הנצילות של האחוריים שלך?...
בואנה, שיחקתי אותה! סוף סוף שאלה חופרת, כגון כל הנושאים שאני פותח, שמוציאה דיון מסוים
תודה על התשובות.