הערוץ הראשון HD ממשיך איתנו גם לאחר המונדיאל?
אולי וזה ספק גדול תפקידו להחזיק ערוץ HD נניח לרכוש תכנים מוכנים.
אבל לצלם משחקי ליגה נראה לי יקר בעשרות מונים.
ערוץ 1 צריך לדאוג לרוב האוכלוסיה ורוב האוכלוסיה לא מחזיקה ממירי HD ולכן הכסף לא צריך ללכת לכיוון הזה שהוא יקר.
הכסף כן צריך ללכת על תכנים מתאימים וכן להיות רלוונטי בעולם של היום אבל אין זה מתפקידו של ערוץ 1 להשתמש בכספי הציבור כדי לספק מיעוט בו.
מי שכן צריך לקחת את זה לשלב הבא הם הערוצים המסחריים שהם אלה שצריכים לצעוד מקדימה.
אבל לצלם משחקי ליגה נראה לי יקר בעשרות מונים.
ערוץ 1 צריך לדאוג לרוב האוכלוסיה ורוב האוכלוסיה לא מחזיקה ממירי HD ולכן הכסף לא צריך ללכת לכיוון הזה שהוא יקר.
הכסף כן צריך ללכת על תכנים מתאימים וכן להיות רלוונטי בעולם של היום אבל אין זה מתפקידו של ערוץ 1 להשתמש בכספי הציבור כדי לספק מיעוט בו.
מי שכן צריך לקחת את זה לשלב הבא הם הערוצים המסחריים שהם אלה שצריכים לצעוד מקדימה.
לדעתי הכל תלוי מתי יורידו את המשדרים האנלוגיים ויתקינו מיקבץ נוסף DTT HD
הרשות השנייה הקימה את המיקבץ הראשון בחצי מהתקציב, להערכתי לא יקשה עליהם להשיג את החצי השני שמימלא הוקצב להם ויעלו 3 ערוצי HD ו2 ערוצים רגילים. לדעתי 2 ו 10 בפניקה נוראה וידרשו גם ערוץ HD וערוצים רגילים יהיו 9 ו 23 ו 24 (עוד 2 במיקבץ הקיים ו אחד במקבץ ה HD.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
האם כאשר יורידו את המשדרים האנלוגיים נמשיך לשלם אגרה?
כי אין מה לעשות עם מקלט אנלוגי ללא שידורים אנלוגיים.
האם ימצאו הנפצה אחרת שיוכלו לגבות עליה כסף או שפשוט יפסיקו לגבות כסף (לא נראה לי שיתחילו לגבות אגרה על מקלטים דיגיטליים)
כי אין מה לעשות עם מקלט אנלוגי ללא שידורים אנלוגיים.
האם ימצאו הנפצה אחרת שיוכלו לגבות עליה כסף או שפשוט יפסיקו לגבות כסף (לא נראה לי שיתחילו לגבות אגרה על מקלטים דיגיטליים)
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אני עונה לעצמי :
כן נמשיך לשלם כי זה לא קשור לאנלוגי או דיגיטלי.
מתוך אתר רשות השידור :
"אגרת הטלוויזיה שנגבית על ידי רשות השידור אחת לשנה מאפשרת לה להמשיך בפועלה ולספק שידורי רדיו וטלוויזיה ציבוריים, איכותיים ומגוונים.
תשלום האגרה מוטל על כל תושב המחזיק במקלט טלוויזיה, ללא כל קשר לבעלותו על המקלט או למידת השימוש בו."
כן נמשיך לשלם כי זה לא קשור לאנלוגי או דיגיטלי.
מתוך אתר רשות השידור :
"אגרת הטלוויזיה שנגבית על ידי רשות השידור אחת לשנה מאפשרת לה להמשיך בפועלה ולספק שידורי רדיו וטלוויזיה ציבוריים, איכותיים ומגוונים.
תשלום האגרה מוטל על כל תושב המחזיק במקלט טלוויזיה, ללא כל קשר לבעלותו על המקלט או למידת השימוש בו."
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
Re: לדעתי הכל תלוי מתי יורידו את המשדרים האנלוגיים ויתקינו מיקבץ נוסף DTT HD
למה שיחליפו את הערוץ הרוסי הפתוח (9) ויורידו את 24 מוזיקה? וגם את חינוכית 23 אתה רוצה להוריד? XD (למרות שממילא אף אחד לא רואה את זה)zvir1 כתב:הרשות השנייה הקימה את המיקבץ הראשון בחצי מהתקציב, להערכתי לא יקשה עליהם להשיג את החצי השני שמימלא הוקצב להם ויעלו 3 ערוצי HD ו2 ערוצים רגילים. לדעתי 2 ו 10 בפניקה נוראה וידרשו גם ערוץ HD וערוצים רגילים יהיו 9 ו 23 ו 24 (עוד 2 במיקבץ הקיים ו אחד במקבץ ה HD....
די ברור שהם יעשו כמו ערוץ אחד ויקצו ערוץ בעל מספר נוסף (110, 122 \ 210, 222 \ 310, 322 וכו').
- Chris_Barnes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
תתפלאו עד כמה חשוב לערוץ 1 להישאר רלוונטי. קראתי בזמנו כתבה שפורסמה בנושא בעיתון "7 ימים" אם אינני טועה, שבו אמרו קברניטי הערוץ שהם יודעים שהאמון הציבורי בערוץ הראשון ממש נפגע ושהם הולכים להשתמש במונדיאל ככלי מינוף לתדמית של הערוץ. הם לא חסכו באמצעים כפי שאנחנו היום רואים והשתמשו בתקציבי הענק שלהם על מנת לעשות את האירוע הזה כמה שיותר גדול. חלק גדול מהכסף הושקע בציוד ובהכנת אולפן HD, דבר שגרר תגובות של בין בזבזנות לטיפשות בקרב מתחריהם. אני לא חושב שהם שיערו שההצלחה שלהם תהיה עד כדי כך מסחררת. לאחר מעקב אחרי שרשורים שונים באתר נוכחתי לדעת שגם אנשים פה הרגישו פרדוקס בהתבטאויות שלהם על כך שהערוץ עקף את 5HD בסיבוב, ערוץ בתשלום להזכירכם. ההשקעה ניכרת לא רק בהפקה, אלא גם בכך שהיה אחד הערוצים הראשונים בעולם להיפטר באופן ניכר מהרעש של הוובוזולות (הפחתה של 80%) תוך שמירה על סאונד סביר של המגרש ושמירה על האווירה.
הערוץ נמצא על הסוס וידע לנגוע בדיוק בנקודה הרגישה של הצופים שלו- אירועים מיוחדים. להזכיר לכם שרק את היורו האחרון היינו צריכים לרכוש מצ'רלטון ואף אחד אפילו לא הזכיר את צמד האותיות HD? (נכון, הטכנולוגיה ומוכנות הצרכנים מבחינת המסכים הייתה בחיתוליה בארץ, אבל אם ערוץ 1 לא היה קונה את הזכויות, צ'רלטון הייתה רקונה אותן וגם בימינו לא היה מה לדבר על HD).
אחרי המחמאות ואמירה התודה, הנקודה שלי היא שנצבר ידע וניסיון בערוץ בהפקה מסוג זה ואני כן רואה את האינטרס שלהם להמשיך ולשדר בטכנולוגיה הזו את התכנים הנכונים. אם כבר הם מפיקים שידור של משחק מדי שבוע, שווה להם לעשות את האקסטרה ולשדר אותו כבר ב-HD. רכישה של תכנים מחו"ל בטח לא תעשה באופן מאסיבי, אבל יש מקום להשקיע ולשדר מספר תכנים בשבוע באיכות זו.
הערוץ נמצא על הסוס וידע לנגוע בדיוק בנקודה הרגישה של הצופים שלו- אירועים מיוחדים. להזכיר לכם שרק את היורו האחרון היינו צריכים לרכוש מצ'רלטון ואף אחד אפילו לא הזכיר את צמד האותיות HD? (נכון, הטכנולוגיה ומוכנות הצרכנים מבחינת המסכים הייתה בחיתוליה בארץ, אבל אם ערוץ 1 לא היה קונה את הזכויות, צ'רלטון הייתה רקונה אותן וגם בימינו לא היה מה לדבר על HD).
אחרי המחמאות ואמירה התודה, הנקודה שלי היא שנצבר ידע וניסיון בערוץ בהפקה מסוג זה ואני כן רואה את האינטרס שלהם להמשיך ולשדר בטכנולוגיה הזו את התכנים הנכונים. אם כבר הם מפיקים שידור של משחק מדי שבוע, שווה להם לעשות את האקסטרה ולשדר אותו כבר ב-HD. רכישה של תכנים מחו"ל בטח לא תעשה באופן מאסיבי, אבל יש מקום להשקיע ולשדר מספר תכנים בשבוע באיכות זו.
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
פה = ישראל??pop_up כתב:הרבה זמן לא ביקרתי
האם פיספסתי משהו גדול?
ערוץ 1 משדר HD? איפה?
ב DVBT???...
אם יש לי הוט HD או יס HD,
תפתח ערוץ 511.
תודה על ההבהרה,
חשבתי שהגיע חזון אחרית הימים (HD חופשי)...
לא, אין לי YES או HOT כבר כמה שנים.
חשבתי שהגיע חזון אחרית הימים (HD חופשי)...
לא, אין לי YES או HOT כבר כמה שנים.
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס