אהלן.
יש לי מסך FULL HD של סוני 42 אינץ', ואני משתמש בסטרימר Popcorn Hour A200.
הורדתי כמה סרטים באיכות של 720p וגם של 1080. משום מה ה 720 נראה הרבה יותר טוב וחלק מה 1080.
כל הסרטים של ה 1080 כן מופיעים ברזולוציה נכונה אבל עם הפרעה סטטית כזו על התמונה, כמו מעין הרבה נקודות צפופות, או דוגמא אחרת דמיינו רעש סטטי (מסך שלג) בתור שקופית ששמים על התמונה. קשה להסביר.
זאת תמונה של אחד הסרטים שלקחתי שצילמתי במסך של המחשב (זה לא FULL HD המסך מחשב אבל זה נראה פה אותו דבר כמו במסך של הפול HD שנמצא בסלון, להדגמה):
שמע, שמתי לך קישור לויקיפדיה שבו אתה יכול לקבל את כל התשובות.
לא בא לך להתאמץ, אני מבין.
בכל מקרה אנסה בפעם האחרונה:
כשממירים סרט לפורמט היי-דפינישן (נאמר בלו ריי), עקב רזולוצית הסריקה הגבוהה, כל אותן רעות חולות של הפילם (בהקשר זה Film Grain - מעין רעש שמופיע כתוצאה מרגישות יתר לאור של החלקיקי המתכת על הפילם) עובר למדיה הדיגיטלית.
זה קורה בעיקר באיזורים חשוכים ובסצנות עם מעט אור.
אחת התכונות של רעש דיגיטלי, היא שהרעש נוטה להעלם כאשר מקטינים את גודל הפריים ואת רזולוציית הפריים. לכן, אם לדוגמה, תנסה לקחת תמונה עם הרבה רעש ולהקטין אותה בכל תוכנת עריכה, תגלה כי מרבית הרעש נעלם. ברור אבל, שקיבלת תמונה קטנה יותר, רחוקה יותר מהמקור ופחות איכותית (פחות נתונים). אבל לשיטתך - חלקה יותר.
קידוד של מקור בלוריי לרזולוצית 720P זהו תהליך שמשפיע באותה צורה על התמונה המוצגת. הרעש יורד, הרזולוציה וגודל הפריים קטנים - אבל הרעש נעלם בחלקו. האם התמונה איכותית יותר? על פי כל המדדים האובייקטיבים - הורדת את איכות התמונה. אבל הרעש נעלם והתמונה מוחלקת יותר.
אז - אם מעניינים אותך תמונה רוויית פרטים, ברזולוציה גבוהה והכי קרובה למקור - לך על הבלוריי המלא. אם חשוב לך תמונה עם הכי הרבה פחות רעש (על חשבון חדות ופרטים) - לך על הגרסה הקלה של ה 720P.
הבנתי. תודה.
אז תכל'ס 720p זה סה"כ תמונה "יותר קטנה" (למרות שאני לא רואה הבדל באיכות התמונה בין 720 ו 1080, חוץ מזה שב 1080 יש את הרעש הזה).
וזה לא שאני לא רוצה להתאמץ , כל מה שהסברת לי על ההבדל בין הגרסאות פשוט לא מופיע שם.
אני יודע ש 'HD' זה חד ואיכותי וכו', ולא מובן לי כל כך מה כיף לראות את הסרט עם הרעש הזה ברקע כשאפשר לראות 720 וזה מדהים. למה לי לבזבז יותר בשביל טלוויזיה "FULL HD"...