למה סרטים באים ב1080 וסדרות ב720?
סרטים גם ניתן למצוא ב 720P, ולמרות שב 1080 הם תופסים לפחות פי 2 נפח, לרוב לא ניתן להרגיש בהבדל (וגם אם כן, צריך בשביל זה שילוב נכון של גדול מסך ומרחק צפיה). יוצאי דופן הם סרטים שמופצים כבלו-ריי מלא ולא כריפ, אבל אז הנפח בהתאם (25-50 ג'יגה לסרט, שזה המון נכון למגבלות רוחב הפס והאחסון בהווה).
הסרטים שאתה רואה ב 1080P מקורם בתקליטורי בלו-ריי.
הסדרות שמופצות ברשת ב 720P מקורן בהקלטה מהטלוויזיה (HDTV),בהורדה מאיי-טיונז (WEB-DL) או בתקליטור בלו-ריי.
1. בטלוויזיה בארה"ב משדרים 1080i, מסיבות של מגבלות רוחב פס. 1080i זה לא יותר איכותי, ולכן קבוצות ההפצה מקדדות ל 720P וחוסכות נפח. סדרות מסויימות בהפצות מסויימות ניתן למצוא ברשת גם ב 1080i אבל זה ממש לא שווה את הנפח שזה תופס.
2. בהורדות מאיי-טיונז המקור הוא 720P (ולרוב איכותו טובה משל ההקלטות מהטלוויזיה).
3. יש כמובן גם סדרות שלאחר שידורן מופצות בבלו-ריי, וזה משהו שהולך וצובר תאוצה, אבל נכון לכרגע ברוב המוחלט של המקרים קבוצות ההפצה משחררות אותן ב 720P, אני מניח שמעצם העובדה שריפ של בלו-ריי ב 1080 לסדרה בת 24 פרקים, שכל פרק נמשך 45 דקות, זה משהו שיתפוס נפח שרק כמה משוגעים יורידו. בכל מקרה, הפצות ה 720 שמקורן בבלו-ריי הן האיכותיות ביותר מבין השלוש.
הסרטים שאתה רואה ב 1080P מקורם בתקליטורי בלו-ריי.
הסדרות שמופצות ברשת ב 720P מקורן בהקלטה מהטלוויזיה (HDTV),בהורדה מאיי-טיונז (WEB-DL) או בתקליטור בלו-ריי.
1. בטלוויזיה בארה"ב משדרים 1080i, מסיבות של מגבלות רוחב פס. 1080i זה לא יותר איכותי, ולכן קבוצות ההפצה מקדדות ל 720P וחוסכות נפח. סדרות מסויימות בהפצות מסויימות ניתן למצוא ברשת גם ב 1080i אבל זה ממש לא שווה את הנפח שזה תופס.
2. בהורדות מאיי-טיונז המקור הוא 720P (ולרוב איכותו טובה משל ההקלטות מהטלוויזיה).
3. יש כמובן גם סדרות שלאחר שידורן מופצות בבלו-ריי, וזה משהו שהולך וצובר תאוצה, אבל נכון לכרגע ברוב המוחלט של המקרים קבוצות ההפצה משחררות אותן ב 720P, אני מניח שמעצם העובדה שריפ של בלו-ריי ב 1080 לסדרה בת 24 פרקים, שכל פרק נמשך 45 דקות, זה משהו שיתפוס נפח שרק כמה משוגעים יורידו. בכל מקרה, הפצות ה 720 שמקורן בבלו-ריי הן האיכותיות ביותר מבין השלוש.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אין כזה דבר שידור טלביזיה ב 1080P.DeaglinG כתב:ויש סיבה שהן משודרות ככה? הרי בטח באותו ערוץ אפשר גם לשדר 1080p והן גם בטח מצולמות במצלמות כאלה... אז למה לא?...
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
nati-va, בכל מקרה ההפצה ב 720P לא תהיה יותר איכותית מהמקור ב 1080i, וחלק מההפצות הן באיכות שמביישת את צמד האותיות HD, למשל כמעט כל פרקי העונה האחרונה של 30 רוק. לעומת זאת, יש גם הפצות HDTV מאוד איכותיות, שלא נופלות מה WEB-DL (זה בלט לי במיוחד בסדרה parks and recreation, שבלי כל קשר לאיכות היא קומדיה גאונית).
כן, אני יודע התכוונתי שבהשוואה מאותו מקור 720P יהיה לרוב יותר איכותי מ1080I (כמובן תלוי עוד בהרבה גורמים- כיווץ וכו')..
בLOST העונה האחרונה היו הפצות ממש גרועות- איכות שהשידור של הוט היתה הרבה יותר טובה..אני מניח בגלל כיווץ יתר..
מצד שני יש הוצאות פנימיות של קבוצות מאוד איכותיות של 3-4 GB לפרק (40 דקות)..
בLOST העונה האחרונה היו הפצות ממש גרועות- איכות שהשידור של הוט היתה הרבה יותר טובה..אני מניח בגלל כיווץ יתר..
מצד שני יש הוצאות פנימיות של קבוצות מאוד איכותיות של 3-4 GB לפרק (40 דקות)..
toxin, ברוב המקרים זה נכון, אבל יש מקרים שלמרות שה WEB-DL בביט-רייט יותר גבוה, אין שום הבדל. נסה להוריד גרסאות מקבילות של P&R או מודרן פמילי ותיווכח.
אני כבר נתקלתי בכמה הפצות WEB-DL שאומנם היו חדות, אבל מאוד מאוד מגורענות (האוס למשל). כדאי תמיד להוריד פרק אחד ולבדוק אותו. למשל נתקלתי לאחרונה בבנות גילמור, ולמרות שהקובץ תופס נפח משמעותי, זה בסה"כ UPSACALE שלא עולה בהרבה על גרסת ה DVD (למעט העובדה שהוא במסך רחב). גם בארץ היה מי שהפיץ את עספור ב HD בנפחים אסטרונומים, למרות שזה בסך הכל אפסקייל.
בכל מקרה, אין על ריפים של בלו-ריי.
nati-va - לא יצא לי לראות שידורי HD של הכבלים והלווין, אבל ממה שקראתי פה בפורומים הבנתי שהם משדרים סביב ה 9 מגה-ביט, שזה פי 3 מקידוד ממוצע של HDTV, אז הגיוני שהשידור שלהם יהיה הרבה יותר איכותי.
אני כבר נתקלתי בכמה הפצות WEB-DL שאומנם היו חדות, אבל מאוד מאוד מגורענות (האוס למשל). כדאי תמיד להוריד פרק אחד ולבדוק אותו. למשל נתקלתי לאחרונה בבנות גילמור, ולמרות שהקובץ תופס נפח משמעותי, זה בסה"כ UPSACALE שלא עולה בהרבה על גרסת ה DVD (למעט העובדה שהוא במסך רחב). גם בארץ היה מי שהפיץ את עספור ב HD בנפחים אסטרונומים, למרות שזה בסך הכל אפסקייל.
בכל מקרה, אין על ריפים של בלו-ריי.
nati-va - לא יצא לי לראות שידורי HD של הכבלים והלווין, אבל ממה שקראתי פה בפורומים הבנתי שהם משדרים סביב ה 9 מגה-ביט, שזה פי 3 מקידוד ממוצע של HDTV, אז הגיוני שהשידור שלהם יהיה הרבה יותר איכותי.
צודק, זה גם יתרון גדול, למרות שבחלק מהמקרים זה לגמרי נסבל - בסדרות של הכבלים למשל יש רק את הלוגו, וברוב המקרים הוא גם שקוף ולא מפריע. בכבלים פרימיום אין אפילו הפסקות לפרסומות, אבל בסדרות של הרשתות יש גם הפסקות לפרסומות וגם באנרים מעצבנים.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
דירקטיוי מפרסמת באתר שלה שהיא משדרת ב1080PLior_M כתב:אין כזה דבר שידור טלביזיה ב 1080P.DeaglinG כתב:ויש סיבה שהן משודרות ככה? הרי בטח באותו ערוץ אפשר גם לשדר 1080p והן גם בטח מצולמות במצלמות כאלה... אז למה לא?...
ליאור...
http://support.directv.com/app/answers/ ... ctNnVrejJr
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
נושא 1080P הוא חדש בשידורי לויין ואכן יש התחלה של שידורים כאלה, אבל בערוצים יעודיים וכרגע זה לא נפוץ.
לגבי סרטים - מה שמגיע מבלוריי לרוב יגיע כ-1080P.
בארה"ב אפשר לקלוט ערוצים ב-1080i וב-720P. למי שעושה את החשבון, אין כמעט הבדל ברוחב הסרט בין השניים וההעדפה יותר קשורה לגוף השידורים הרלוונטי. יש ערוצים ורשתות שבחרו ב-720P (דוגמא טובה לזה היא ABC שבאופן גורף עובדת ב-720P) ויש כאלה שהם ב-1080i.
זה כל הסיפור.
לגבי סרטים - מה שמגיע מבלוריי לרוב יגיע כ-1080P.
בארה"ב אפשר לקלוט ערוצים ב-1080i וב-720P. למי שעושה את החשבון, אין כמעט הבדל ברוחב הסרט בין השניים וההעדפה יותר קשורה לגוף השידורים הרלוונטי. יש ערוצים ורשתות שבחרו ב-720P (דוגמא טובה לזה היא ABC שבאופן גורף עובדת ב-720P) ויש כאלה שהם ב-1080i.
זה כל הסיפור.