שלום לכולם
אני חדש בתחום ובאתר וברצוני לרכוש מקרן לקולנוע בייתי (לטובת צפיה בסרטים בעיקר אך מדי פעם לצפייה במשחקי כדור רגל)
מתלבט בין שני דגמים של אפסון :
דגם 3500, FHD קונטרס 1:36000 ועוצמת הארה של 1800
דגם ה- 2900, FHD קונטרס 1:16000 ועוצמת הארה של 1600
שמעתי מחבר שבשביל קולנוע בייתי גבול עוצמת הארה צריך להיות לא יותר מ- 1500 .
האםהדבר כזה קריטי ויפגע בחווית הצפייה בסרטים במידה ואבחר בדגם הכיר יותר (3500) או שמא הדבר זניח?
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה
ניר
עזרה בבחירת מקרן אפסון
בוקר טוב
הי ניר
לדעתי אין זה נכון שמקרן קולנוע ביתי צריך להיות 1500 לומנס ומטה.
ראשית, ראה את הסקירה שהיתה כאן באתר אודות מקרני קולנוע ביתי ובניהם האפסון TW5500 שזכה בתואר מקרן השנה, והוא יותר מ 1500 לומנס.
אתה צריך לבחון את החדר בו אתה הולך להקרין, במידה והצפייה לא תהיה בחדר חשוך לחךוטין כדאי לקחת מקרן עם עצמת הארה גבוהה יותר. במידה והצפייה תהיה בחדר חשוך לחלוטין אז אפשר להסתפק בעצמת הארה נמוכה יותר.
חשוב לציין שעצמת ההארה אינה בהכרח קובעת את איכות המקרן, ויש נתונים כמו קונטרסט, מעבדי תמונה, ופיצירים נוספים שקובעים את איכות התמונה.
לפי דעתי וממה שעיני ראו, דגם 3500 איכותי יותר ובעל שחורים עמוקים יותר מדגם 2900
אני משוכנע שעצם היותו 1800 לומנס לא תפגע בחווית הצפייה שלך.
חשוב לציין שגם מקרן בעל עצמת הארה של 1800 לומנס במצבי תמונה מסויימים (מצב קולנוע למשל) לא עובד במלוא העצמה ומנצל כ 70 אחוז מעצמת המנורה.
הדבר הכי טוב הוא לראות את המקרן בעיניים ולוודא שאתה מתחבר לתמונה המוקרנת.
בהצלחה
לדעתי אין זה נכון שמקרן קולנוע ביתי צריך להיות 1500 לומנס ומטה.
ראשית, ראה את הסקירה שהיתה כאן באתר אודות מקרני קולנוע ביתי ובניהם האפסון TW5500 שזכה בתואר מקרן השנה, והוא יותר מ 1500 לומנס.
אתה צריך לבחון את החדר בו אתה הולך להקרין, במידה והצפייה לא תהיה בחדר חשוך לחךוטין כדאי לקחת מקרן עם עצמת הארה גבוהה יותר. במידה והצפייה תהיה בחדר חשוך לחלוטין אז אפשר להסתפק בעצמת הארה נמוכה יותר.
חשוב לציין שעצמת ההארה אינה בהכרח קובעת את איכות המקרן, ויש נתונים כמו קונטרסט, מעבדי תמונה, ופיצירים נוספים שקובעים את איכות התמונה.
לפי דעתי וממה שעיני ראו, דגם 3500 איכותי יותר ובעל שחורים עמוקים יותר מדגם 2900
אני משוכנע שעצם היותו 1800 לומנס לא תפגע בחווית הצפייה שלך.
חשוב לציין שגם מקרן בעל עצמת הארה של 1800 לומנס במצבי תמונה מסויימים (מצב קולנוע למשל) לא עובד במלוא העצמה ומנצל כ 70 אחוז מעצמת המנורה.
הדבר הכי טוב הוא לראות את המקרן בעיניים ולוודא שאתה מתחבר לתמונה המוקרנת.
בהצלחה
הי ניר,
אני רכשתי לא מזמן את האפסון eh-tw 450 מקרן שמותאם לקולנוע ביתי-ויש לי רק דברים טובים להגיד!!!
רואים פשוט מדהים ממליץ מאוד, העוצמת הארה שלו היא 2500 לומנס וזה דווקא יתרון כי את ה יכול להקרין גם במצב של אור יום ולא חייב להחשיך את הבית
לפני שהתחיל המונדיאל הייתה כתבה בעיתון על "שיגעון המונדיאל" שאנשים משדרגים את הפלזמות שלהם והיה שם כל מיני המלצות לטלויזיות ובנושא המקרנים הם המליצו על 2 דגמים שאחד מהם היה ה-450....
בהצלחה
אני רכשתי לא מזמן את האפסון eh-tw 450 מקרן שמותאם לקולנוע ביתי-ויש לי רק דברים טובים להגיד!!!
רואים פשוט מדהים ממליץ מאוד, העוצמת הארה שלו היא 2500 לומנס וזה דווקא יתרון כי את ה יכול להקרין גם במצב של אור יום ולא חייב להחשיך את הבית
לפני שהתחיל המונדיאל הייתה כתבה בעיתון על "שיגעון המונדיאל" שאנשים משדרגים את הפלזמות שלהם והיה שם כל מיני המלצות לטלויזיות ובנושא המקרנים הם המליצו על 2 דגמים שאחד מהם היה ה-450....
בהצלחה