הכנה למסך עבור מקרן - זקוק ליעוץ
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
להלן תמונה של סלון דומה לסלון שלי (התמונה היא של דירה לדוגמא שעל פיה אני מבסס את הסלון שלי. הוא יראה מאוד דומה לזה)
[img2=550x366]http://img526.imageshack.us/img526/5752/livingroomn.jpg[/img2]
המצב כרגע הוא שהנגר מייצר לי את קיר העץ שעליו תלויה הפלזמה בתמונה.
עכשיו, אני רוצה לבנות בקיר הזה מסך פנימי שיורד מהבליטה העליונה בעץ עד לבליטה התחתונה. כלומר, המנגנון שלו חבוי בתוך הבליטה מהעץ, ודרך חריץ המסך יורד למטה ואולי נתפס באיזה וו בבליטה התחתונה לייצוב או משהו כזה.
עכשיו השאלות שלי
1. מישהו רואה בעיה פוטנציאלית בתוכנית הזאת שלי?
2. איזה גודל מסך כדאי לי לתכנן? כלומר יש לי קצת משחק לגבי הגובה של הבליטות מהרצפה, אבל הרוחב של קיר העץ הוא נוקשה והוא 2.40 מטר.
3. איזה עומק אני צריך לבקש את הבליטות כדי שגוף המנגנון של המסך יכנס בפנים?
תודה,
אלון
[img2=550x366]http://img526.imageshack.us/img526/5752/livingroomn.jpg[/img2]
המצב כרגע הוא שהנגר מייצר לי את קיר העץ שעליו תלויה הפלזמה בתמונה.
עכשיו, אני רוצה לבנות בקיר הזה מסך פנימי שיורד מהבליטה העליונה בעץ עד לבליטה התחתונה. כלומר, המנגנון שלו חבוי בתוך הבליטה מהעץ, ודרך חריץ המסך יורד למטה ואולי נתפס באיזה וו בבליטה התחתונה לייצוב או משהו כזה.
עכשיו השאלות שלי
1. מישהו רואה בעיה פוטנציאלית בתוכנית הזאת שלי?
2. איזה גודל מסך כדאי לי לתכנן? כלומר יש לי קצת משחק לגבי הגובה של הבליטות מהרצפה, אבל הרוחב של קיר העץ הוא נוקשה והוא 2.40 מטר.
3. איזה עומק אני צריך לבקש את הבליטות כדי שגוף המנגנון של המסך יכנס בפנים?
תודה,
אלון
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
ממרחק כזה תוכל לפתוח מ90 עד 120 אינץ', תלוי במקרן והעדשה.
חשוב שתכין תשתיות לפני התקנתת המקרן כדי לא לכער את העיצוב היפה עם תעלות פלסטיק למניהם.
חשוב שתתיעץ עם בעל מקצוע לגבי אופן ההתקנה של מכלול המסך בכדי שרק המסך יציץ החוצה.
את המידות לחריץ ואת תשתית החשמל למסך (אם זה חשמלי) תכין בהתאם למסך שאותו אתה מתכוון להרכיב.
ברוב המסכים החשמלי מגיע מצד שמאל אך יש גם יוצאי דופן. תשקול גם חיבור בקר אוטומטי שנשלט על ידי המקרן.
מצ"ב שני דוגמאות של הסתרת מכלול המסך והורדת המסך מהחריץ:
חשוב שתכין תשתיות לפני התקנתת המקרן כדי לא לכער את העיצוב היפה עם תעלות פלסטיק למניהם.
חשוב שתתיעץ עם בעל מקצוע לגבי אופן ההתקנה של מכלול המסך בכדי שרק המסך יציץ החוצה.
את המידות לחריץ ואת תשתית החשמל למסך (אם זה חשמלי) תכין בהתאם למסך שאותו אתה מתכוון להרכיב.
ברוב המסכים החשמלי מגיע מצד שמאל אך יש גם יוצאי דופן. תשקול גם חיבור בקר אוטומטי שנשלט על ידי המקרן.
מצ"ב שני דוגמאות של הסתרת מכלול המסך והורדת המסך מהחריץ:
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

העניין הוא שאני לא בטוח שאני קונה את המקרן מיידית כרגע. אני רוצה פשוט להכין את התשתית של המסך עבור המקרן גם אם אני אחכה בינתיים ואצבור כסף, או שאחכה למקרנים התלת מימדיים או משהו כזה. קיר העץ נמצא כרגע ממש אצל הנגר בייצור ואני רוצה פשוט לוודא שאני לא אפספס מבחינת גדלים.
בגלל זה השאלה, איזה גובה של מסך (מרחק בין בליטה עליונה לתחתונה) לבקש מהנגר בהינתן שהרוחב קבוע והוא 2.40 מטר ומרחק ההקרנה המקסימלי יכול להיות 4 מטר, כדי להשאיר לי את האופציות פתוחות הכי טוב מבחינת מקרנים עתידיים. כמובן שאני מעוניין בגודל המקסימלי שאני יכול להשיג.
בגלל זה השאלה, איזה גובה של מסך (מרחק בין בליטה עליונה לתחתונה) לבקש מהנגר בהינתן שהרוחב קבוע והוא 2.40 מטר ומרחק ההקרנה המקסימלי יכול להיות 4 מטר, כדי להשאיר לי את האופציות פתוחות הכי טוב מבחינת מקרנים עתידיים. כמובן שאני מעוניין בגודל המקסימלי שאני יכול להשיג.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
נדמה לי שכבר פתחת שרשור בדיוק בנושא הזה עם תמונה דומה עם הקיר מעץ...נכון?
בכל מקרה, מה זה "מקרנים עתידיים"? מי יודע כמה יהיה מסוגל מקרן "עתידי" לפתוח זום?
כמו ש JEXY אמר לך, כרגע המקסימום זה 120". למרחק הקרנה מקסימאלי של 4 מטר זה ענק !!!!
למה צריך יותר מזה?
בכל מקרה, מה זה "מקרנים עתידיים"? מי יודע כמה יהיה מסוגל מקרן "עתידי" לפתוח זום?
כמו ש JEXY אמר לך, כרגע המקסימום זה 120". למרחק הקרנה מקסימאלי של 4 מטר זה ענק !!!!
למה צריך יותר מזה?
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

פתחתי שרשור בפורום של ה LCD/Plasma בקשר לאם כדאי לי ללכת בכיוון של מסך רגיל או מקרן. השרשור הזה הוא ממוקד במקרן ומבקש יעוץ לגבי הכנה לתשתיות.טלHD כתב:נדמה לי שכבר פתחת שרשור בדיוק בנושא הזה עם תמונה דומה עם הקיר מעץ...נכון?
למה צריך יותר מזה?...
אין לי בעיה עם הגודל של 120 אינץ'. אני רק ביקשתי בסופו של דבר מספר. כמה גובה לומר לנגר לעשות את האזור של המסך.
יש כאן הרבה פרמטרים שאני לא בטוח לגביהם. למשל, האם חשוב לי לדאוג שהמסך יהיה ביחס של 16:9 או 16:10, האם תהיה לי בעיה אם המסך גדול לי מדי יחסית ליכולות של המקרן העתידי שיהיה לי. דברים כאלה. אני נמצא במצב שבו אני צריך לקחת החלטה היום על סמך מידע חסר בעתיד (איזה מקרן יהיה לי), ולכן ביקשתי עזרה לקבל את ההחלטה הטובה ביותר שתיקח בחשבון פקטורים שאולי אני לא מודע אליהם.
תודה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
הצעה שלי, לעשות פתחי שירות בקרניז ולא לחתוך או לחתוך למסך שמפתח שלו הוא 120 אינץ'.
ככה או ככה פתח שירות אתה חייב בכדי להכניס את המסך בפנים ולקבע אותו.
אם עדיין לא קנית אל תעשה הכנס ל... אתה לא יודע כמה זה יעלה לך בעתיד.
מנסיוני מכינים תשתיות, נגרות, נישות, ארונות אך ורק לדברים קיימים + אופציה ולא אופציה בלבד.
לגבי גובה הקרניז קשה להגיד כי אני לא יודע בדיוק מה אתה רוצה לבנות כי בתמונה זה נראה כאילה אין הכנס למסך הקרנה.
קרניז יכול להיות 5 ס"מ ויכול להיות 20, תלוי באופי ההתקנה של המסך.
ככה או ככה פתח שירות אתה חייב בכדי להכניס את המסך בפנים ולקבע אותו.
אם עדיין לא קנית אל תעשה הכנס ל... אתה לא יודע כמה זה יעלה לך בעתיד.
מנסיוני מכינים תשתיות, נגרות, נישות, ארונות אך ורק לדברים קיימים + אופציה ולא אופציה בלבד.
לגבי גובה הקרניז קשה להגיד כי אני לא יודע בדיוק מה אתה רוצה לבנות כי בתמונה זה נראה כאילה אין הכנס למסך הקרנה.
קרניז יכול להיות 5 ס"מ ויכול להיות 20, תלוי באופי ההתקנה של המסך.
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

אני חושב שמסך אולי אני כן יכול לקנות כבר ולהתקין. המקרן זה החלק היקר שאני חושב לדחות.
בחישוב קצר, 120 אינץ' ידרוש גובה של 1.88 מטר גובה מסך. העניין הוא שזה לא יתן לי Aspect ratio של 16:9.
חשוב שאני אשמור על aspect ratio של המסך?
בחישוב קצר, 120 אינץ' ידרוש גובה של 1.88 מטר גובה מסך. העניין הוא שזה לא יתן לי Aspect ratio של 16:9.
חשוב שאני אשמור על aspect ratio של המסך?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אפשר לבקש DROP לפי הצורך
כלומר - חלק מהבד פשוט שחור
כך שעדיין תקבל 16:9.
כלומר - חלק מהבד פשוט שחור
כך שעדיין תקבל 16:9.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
1.88 מטר גובה עליון של המסך? איך עשית את החישוב?
למה ש120 אינץ' לא יהיה 16:9, יש מסכים בעלי אספקט של 16:9 בגודל 120 אינץ'. בדרך כלל ישנו עוד חצי מטר של שחור שנותן לך הורדת המסך לגובה נמוך יותר. אפשר לעצור את המנוע איפה שאתה רוצה.
ראיתי מקרים שרואים תמונה בממיר על 1080 עם מקרן 1080 אבל בחישוב של גודל תמונה מוצגת בפועל היה יחס של 16:10. בדיקה בנגן בלוריי היה 16:9 בדיוק. אז קשה להגיד מה יותר משתלם.
למה ש120 אינץ' לא יהיה 16:9, יש מסכים בעלי אספקט של 16:9 בגודל 120 אינץ'. בדרך כלל ישנו עוד חצי מטר של שחור שנותן לך הורדת המסך לגובה נמוך יותר. אפשר לעצור את המנוע איפה שאתה רוצה.
ראיתי מקרים שרואים תמונה בממיר על 1080 עם מקרן 1080 אבל בחישוב של גודל תמונה מוצגת בפועל היה יחס של 16:10. בדיקה בנגן בלוריי היה 16:9 בדיוק. אז קשה להגיד מה יותר משתלם.
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

החישוב של ה 1.88 גובה היה בהינתן רוחב קבוע של 2.40 מטר עם פיתגורס פשוט, כדי שרוחב המסך יהיה בדיוק רוחב קיר העץ.
אם אני לוקח 16:9 עם הרוחב הקבוע הזה אני מקבל מסך 107 אינץ' או משהו כזה שזה לא רע.
אם אני לוקח 16:9 עם הרוחב הקבוע הזה אני מקבל מסך 107 אינץ' או משהו כזה שזה לא רע.