מזרים מדיה מה?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #1 

נמאס לנו לשלם 15-20 שח להוט על כל סרט ועל בובספוג , כשגם ככה המבחר לא משהו ואין מה לראות בכלל!!!.
אז חשבתי מזרימדיה . אבל אני קוראת וקוראת וחוץ מזה שהמזרימדיות מזרימים מדיה אני לא מבינה במה הוא יועיל לי :מבולבל:

-יזרים לי מדיה מהתיקיות במחשב שלי או מהאינטרנט לטלוויזיה? ה LCD מחובר בכבל פשוט למחשב - אז בעצם המחשב שלי מזרים לי מדיה לטלוויזיה . (יש לנו גם רשת אלחוטית ומח' נייד)
- יאפשר לי לגלוש בנט דרך המסך הגדול? גם ככה אפשר .
-יאפשר גלישה במחשב בזמן שצורכים מדיה אחרת מהנט בטלוויזיה ? - נחמד אבל לא שווה את הרכישה .
- אירגון המוזיקה בX וניגון במגוון קבצים? - הסט סטריאו והדיסקים עושים עבודה מצויינת .
-יאפשר לנו לראות תכני HD ? איפה מוצאים אותם? מורידים סרטים באתרי שיתוף קבצים? אז שוב, לא צריך X בשביל זה אם אוותר על הHD או אחבר PC-TV בכבל HD (אם אפשרי בכלל..)

חוץ מHD כל שאר האותיות והקיצורים בהם אתם משתמשים הם בערך סינית עבורי , והבעל במצב הרבההה יותר קשה . (למד להפעיל dvd וכרגע לומד בקושי לנווט בכוחות עצמו (Y) בין ערוצי המגבר סטריאו למכשירים המחוברים אליו , בגלל שחזרתי לעבודה (n) )

אז האם בעצם הX או POP ישדרגו לנו את השעות המתות ?
האם כדאי לרכוש X וללמוד לנצל אותו?
במה נשאר לי לנצל אותו?

אולי פיספסתי את היכולות האחרות שלו? מה פיספסתי ? הבטחתי לבעל Xtremer 8O
אולי עדיף לקנות DAC בכסף הזה ..

תודה למי שיענה לי בעיברית .
GO VEGAN

oferco69
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

בעקרון מחשב נייד יכול להחליף סטרימר ואפילו יעלה עליו במספר דברים כגון גלישה ברשת ,צריך רק שיהיה לו את המפרט והתוכנות המתאימות. את יכולה לבדוק בפורום HTPC.

הייתרונות של סטרימר הם:
העלות שלו לעומת נייד בעל יכולות מדיה מתאימות.
מנגן את רוב הפורמטים ולכן אין צורך לחפש תוכנות וקודקים.

עפר

agasi7
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

אם יש לך מחשב חזק דיו כדי לנגון סרטי HD אז כפי שאמרת לחבר כבל לטלויזיה SVIDEO או כל יציאה אחרת שיש לך אגב ניתן לחבר גם HDMI אם יש לך כניסה כזאת במחשב.......
בגדול היתרון שיש לך בסטרימר הוא היכולת לנגן מוסיקה וסרטים באיכות HD של 1080P שגם מחשב יכול לעשות אבל!!
בסטרימר יש לך שלט שאת יכולה לבחור מה לנגן איך מתיי לעשות סטופ לסרט להריץ אחורה קדימה..לראות כותרים בצורה יפה ועוד ממשקים נוחים וקלים לתפעול ......ואני אומר את זה מבלי שיהיה לי סטרימר (אני בדרך לרכוש אחד.)
ובטח אנשים מבינים ממני יוסיפו מידע לגבי סטרימר למה צריך וכו ולמה זה טוב. למיטב הבנתי זה נוחות .

ואני בדיוק כמוך תוהה למה לשלם להוט ולכן אוסיף ואשאל את המלומדים פה בפורום לגבי פתרון כולל שיתן לי מענה לדבר הבא:
כידוע היום ישנם אתרים שונים שתמורת סכום סמלי של כמה $ נותנים לך כמות אדירה של אתרים שאת יכולה לצפות בהם מהרשת כולל בחלק מהם ערוצי 1-2-10 ועוד.....
אני מחפש סטרימר או אולי מחשב HTPC שיעשה את העבודה הבאה:
ידע לקחת את הסרטים ובעזרת שלט לראות את כל תכני ה HD
ובנוסף ידע לקחת את הערוצים לצפיה ישירה ולהעביר אותם בעזרת שלט......
האם יש פתרון כזה שיודע לעשות הכל? אשמח להמלצות

ולך אני ממליץ מה שאני עשיתי כרגע זה מנוי לרפיד שר rapidshare.com שילמתי לשנה משהו כמו 250 שקלים.....
כל יום מוריד עד 5-10 גיגה ומוריד מפורומים תכנים סדרות וסרטים של HD ...
ממליץ על הפורום הבא שיש בו הכל ....ולא חייב אגב מנוי לרפיד שר אלא להוריד קובץ קובץ ולחכות וצריך הרבה סבלנות....
www.warez-bb.org ממליץ בחום..הרשמה חינם ועוד אתר ישראלי לתכני HD
www.serethd.com
בהצלחה.......

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #4 

אפשט לך את זה מאוד.

אם יש לך מחשב ונוח לך דרך המחשב לעשות את הכל בסלון, אז את לא צריכה מזרימדיה.

הבעיה מתחילה כשאת רוצה לשבת מול המסך וללחוץ PLAY (או גרוע מזה, לתת לילד ללחוץ PLAY). לא יודע לגביך, אבל אני לא שש שהילדים שלי יגעו במחשב שיש לי עליו תוכן.

בנוסף, אני רוצה לראות את הסרט בלי להתעסק באיזה תוכנה מנגנת קובץ מסויים, ואם יש לי את הדרייברים האחרונים, ואת העדכון האחרון ממיקרוסופט (אחרי סופ"ש מהנה במיוחד שנקטע בדיוק השבוע בעדכון קטלני במיוחד מטעם מיקרוסופט). אני לא רוצה גמגומים ורוצה לשלוט עם שלט ללא מקלדת או עכבר. לכן, מזרימדיה מתאים לי.

מן הסתם מחשב יכול לעשות הרבה יותר ולכן יש לנו קהילה שלמה של HTPC - מחשב שמיועד לשבת בסלון. מחשב כזה צריך תוכנות מתאימות, צריך להיות שקט מספיק וצריך להיות חזק דיו בשביל לתמוך בכל התכנים.

כאמור, אם יש לך לפטופ שכבר עושה את העבודה, ונוח לך איתו, אז חבל על הכסף. במקרה שלי, למרות שיש לי הרבה מחשבים בבית זה פשוט לא מה שאני רוצה לראות כשאני מתיישב בסלון בסוף היום ורוצה לראות סרט...

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #5 

שאלות בהחלט במקום.
כמו שאמרו לפניי,
מחשב נייד שמראה לך את התכנים שאת רוצה ומחובר לטלוייזה יכול לספק.
אז למה מזרים מדיה ?
לא צריך להתעסק עם קידודים , תוכנות , מערכות הפעלה חיבורים וכו'.
פשוט Play בשלט וזהו כמו כל נגן dvd פשוט.
htpc נותן יותר גמישות ותוכנות שניתן להתקין אבל מצריך ידע וזמן להקמה ראשונית וקצת גם לעבודה שוטפת..."תחזוקה" פתרון בעיות וכו'

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46355
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #6 

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #7 

לפי התאורים שלך על בעלך, מחשב זו לא אופציה עבורו.
עדיף לך ללכת על סטרימר. תכנים ב HD ניתן למצוא רק במקומות שהם עם אותיות אנגליות, מה לעשות. זה אומר טורנט או רפידשייר או יוזנט. הצלחתי לכתוב את זה בעברית!?
סטרימר הוא מכשיר יחסית פשוט להפעלה, שווה לך להתנסות בX ובפופקורן בעצמך כדי להחליט איזה מהם נוח יותר עבורך לתפעול, אף אחד לא יכול להחליט במקומך. מכיוון שיש לי את שני המכשירים, ואני גם די יודע איך להשיג תכנים, אוכל לענות לך על שאלות נוספות, אם יש דברים שאת רוצה למקד.

זיו, הכתבה שקישרת אליה היא בת שנתיים, ומרפרוף נראה שאינה עדכנית.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

nir11,
המאמר די והותר מעודכן על מנת להבין את ההבדלים בין הגישות השונות.

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #9 

eff בואי לקורס כנראה שלא יתקיים בצפון נתראה במרכז
:cry:
אכן כן זיו (Y)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

ziv_r כתב:nir11,
המאמר די והותר מעודכן על מנת להבין את ההבדלים בין הגישות השונות.
...

1) VLC מנגן MKV ובלורי (לפחות M2TS ערום) בלי שום בעיה, זה מהותי מאוד למי שרוצה תכני HD, ולא מעודכן.
2)יכול להיות שזה לא ברור, אני מנסה תמיד לתת ביקורת *בונה*. משום מה איתך זה תמיד גולש לויכוחים מיותרים, וזה חבל שזה ככה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #11 

nir11,
1. יש הבדל בין ניגון Blu-ray לבין ניגון קובץ m2ts. המאמר מדוייק בקטע הזה.
2. תנסה לא לדבר לגופו של אדם. אתה חושב שהמאמר לא מעודכן? תרשום במה בדיוק הוא לא, אל תשלול אותו בפני כל עם סיבה מעורפלת.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

Eff
ברוך בואך לעולם שלנו, חלקנו מזמן מנותקים מ HOT ומ YES בבית וטוב לנו עד הגג!
אפשר היום לעבור לעולם תקשורת חדש בלי הבזבוז של 250 ש"ח וצפונה בלי השידורים החוזרים של ערוצי הסרטים והסדרות... בלי הזפזופ האין סופי לחפש משהו לראות. עם מזרימדיה או HTPC העיקר שאת ובעלך תתחילו לראות באמת מה שאתם רוצים. אני כמובן משוחד ואמליץ לך על מזרימדיה מהטעמים שהעלה עופר לעיל.
וגם הגישה שלי היא לבצע את עבודת ההכנה על המחשב ואת הצפייה במזרימדיה.
לגבי השליטה יש פתרון גם לכך עם שלט חכם לדוגמא:
http://www.logitech.com/en-us/remotes/u ... l_remotes/
המאפשר הכנת כפתור שמפעיל את כל המכשירים בסדר הנכון לדוגמא: צפייה ב TV צפייה ב PC שמיעת רדיו וכו".
אני גם ממליץ לך להרשם לקורס המזרימדיה של האתר ולהתרשם בעצמך מהמבחר ומהדוגמאות שזיו נותן.
בהצלחה!

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #13 

הבנתי.. אז אין קאץ' המזרימדיה - מזרים מדיה (נוח) . תודה לעונים, ותודה ziv , קראתי את זה מזמן והמאמר ברור לחלוטין - אבל בגלל כל האותיות המוזרות חשבתי שיש משהו מעבר שפיספסתי ... אפילו החלטתי Xtremer 8)
אתם אומרים שנוח לא להתעסק עם קידודים וכד' אבל הפורום עמוס בבלאגאן ובעיות מילים מוזרות ..וקושחות..מה זה בכלל קושחה...תוכנה?
משומה ניראה לי פשוט יותר להזרים מהמחשב, מה שנשאר לי בעצם זה ללמוד להוריד סרטים - (תודה agasi) כי בפעם האחרונה שהורדתי shrek - זה היה shrek - (ופיונה!!!) אבל למבוגרים ...מה שדיי הבהיל אותנו . אם כך , ניראה לי שזה מיותר עבורנו...אחשוב על זה , אולי כדאי שאתנסה בזה .
0z23 כתב:eff בואי לקורס )
...
-חשבתי להגיע לקורס מזרימדיה ולא עשיתי זאת משתי סיבות
1- אני הבחורה היחידה 8O
2- חוששת להגיע לקורס ולא להבין את השפה שלכם 8O
תודה בכל אופן.
GO VEGAN

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

קושחה (באנגלית FIRMWARE, תרגום מטופש לדעתי), היא פשוט התוכנה שרצה על המזרימדיה. זה בדיוק כמו מערכת ההפעלה שרצה על המחשב שלך - חלונות 7 וכו'. מעת לעת יצרני מזרימי המדיה השונים משחררים גרסאות קושחה חדשו תשכוללות תיקוני באגים, וגם פיצ'רים ( מאפיינים חדשים, פונקציות חדשות, תמיכה בפורמאטים חדשים ויוצא בזה) חדשים.
לעיתים עדכוני התוכנה האלה מכילים שינויים די מהותיים, ומומלץ לעדכן את המכשיר, אם כי רבים מחכים מספר ימים כדי לראות שהגרסא החדשה יציבה. תהליך עדכון התוכנה באקסטרימר אינו מסובך, כשתגיעי אליו אני בטוח שתוכלי לקבל כאן עזרה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”