חובבנות לשמה
מה יהיה עם השידורים בארץ .
אודיו מקדים את התמונה בחמש שניות. וזה אחד הערוצים הוותיקים.
HD "אמיתי" בספורט 5 .
שידורים חתוכים כמעט בכל הערוצים . 4:3 כמו בשנות התשעים. על להתקדם לא חושבים פה .
ערוצי רשות השידור מטושטשים ב-DTT . ואין בהם לוח שידורים . וגם איפה שיש אף טלוויזיה לא מפענחת .
ערוצי "פרימיום" כמו ספורט 1 ואגו משדרים 4:3 מגעיל .
לפחות ערוץ 1 סוף סוף עבר ל-HD מדהים. אה רגע, זה רק למי שמתחייב 3 שנים למינימום 200 ש"ח בחודש .
הבאסה עם ערוץ 1 ב-HD זה שיהיה קשה מאוד לחזור לערוצים הרגילים אחרי המונדיאל . אחרי שקיבלנו הוכחה שכל הזמן אנחנו מקבלים איכות ירודה .
אודיו מקדים את התמונה בחמש שניות. וזה אחד הערוצים הוותיקים.
HD "אמיתי" בספורט 5 .
שידורים חתוכים כמעט בכל הערוצים . 4:3 כמו בשנות התשעים. על להתקדם לא חושבים פה .
ערוצי רשות השידור מטושטשים ב-DTT . ואין בהם לוח שידורים . וגם איפה שיש אף טלוויזיה לא מפענחת .
ערוצי "פרימיום" כמו ספורט 1 ואגו משדרים 4:3 מגעיל .
לפחות ערוץ 1 סוף סוף עבר ל-HD מדהים. אה רגע, זה רק למי שמתחייב 3 שנים למינימום 200 ש"ח בחודש .
הבאסה עם ערוץ 1 ב-HD זה שיהיה קשה מאוד לחזור לערוצים הרגילים אחרי המונדיאל . אחרי שקיבלנו הוכחה שכל הזמן אנחנו מקבלים איכות ירודה .
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
כן, זה מה שיפה במדינה שלנו..
אנחנו עם שכל כך אוהב להתלונן על כך דבר שלא מוצא חן בעינינו אבל אף פעם לא עושים כלום בקשר לזה.
בגלל זה המדינה שלנו נראית כמו שהיא נראית.
הפגנות? מה זה!?? - "אההה אלו שרואים בחדשות שמתלוננים ברחובות עם שלטים. דווקא נחמד, אבל איפה אני יש לי זמן לזה.."
מרד צרכנים? מי?! - "כן אחלה רעיון, אבל עזבו אתכם עכשיו באמא שלכם, יש משחק. נראה, אולי חודש הבא.."
אנחנו עם שכל כך אוהב להתלונן על כך דבר שלא מוצא חן בעינינו אבל אף פעם לא עושים כלום בקשר לזה.
בגלל זה המדינה שלנו נראית כמו שהיא נראית.
הפגנות? מה זה!?? - "אההה אלו שרואים בחדשות שמתלוננים ברחובות עם שלטים. דווקא נחמד, אבל איפה אני יש לי זמן לזה.."
מרד צרכנים? מי?! - "כן אחלה רעיון, אבל עזבו אתכם עכשיו באמא שלכם, יש משחק. נראה, אולי חודש הבא.."
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

UserName,
הלוואי וערוץ 2 (ושאר הערוצים שמשדרים ב SD) היה משדר ב 16:9 .
התכוונת להגיד שהם משדרים ב 4:3 לא ?
הלוואי וערוץ 2 (ושאר הערוצים שמשדרים ב SD) היה משדר ב 16:9 .
התכוונת להגיד שהם משדרים ב 4:3 לא ?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אכפתיות ?
על איזה רוחב פס? בDTT אין את רוחב הפס הזה עדיין, מה שאומר שזה יהפוך לערוץ פרימיום.
יש משהו אחד שמעניין אותי מאוד - ברגע שהוט תפסיק את הכבלים האנלוגיים, כמה רוחב פס יתפנה להם? אני בטוח שהם יעדיפו לעשות דברים אחרים חוץ משיפור האיכות של הערוצים ויעדיפו לתת את זה לאינטרנט\VOD\START OVER ולעוד ערוצים (או כל דבר אחר שגם יחזיר כסף), אבל לפחות זו תהיה התקדמות.
יש למישהו סטטיסטיקה כמה טלויזיות מסך רחב נמכרו בארץ כבר ולכמה בתי אב יש? אני לא אתפלא אם לרוב האנשים עדיין אין אחת בבית, אבל ברגע שלרוב יהיה אפשר יהיה להתחיל להזיז עניינים.
יש משהו אחד שמעניין אותי מאוד - ברגע שהוט תפסיק את הכבלים האנלוגיים, כמה רוחב פס יתפנה להם? אני בטוח שהם יעדיפו לעשות דברים אחרים חוץ משיפור האיכות של הערוצים ויעדיפו לתת את זה לאינטרנט\VOD\START OVER ולעוד ערוצים (או כל דבר אחר שגם יחזיר כסף), אבל לפחות זו תהיה התקדמות.
יש למישהו סטטיסטיקה כמה טלויזיות מסך רחב נמכרו בארץ כבר ולכמה בתי אב יש? אני לא אתפלא אם לרוב האנשים עדיין אין אחת בבית, אבל ברגע שלרוב יהיה אפשר יהיה להתחיל להזיז עניינים.
אם לרוב האנשים יש טלויזיות 4:3, אתה סתם מבזבז רוחב פס. להתחיל להוסיף עוד שטח לתמונה יעלה משמעותית את רוחב הפס (אחרי כל הערוצים) ואם הרוב לא יראה את זה, לא עדיף לחסוך את הכסף או להשתמש ברוחב הפס למשהו אחר?
באותה מידה אפשר להגיד שישדרו רק HD, כולם יהיו עם ממירים שידעו להוריד את זה לSD ולחתוך ל4:3 ואז כולם יהיו מרוצים. זה אידאלי לנו ויקר ולא כדאי לאנשים שמנסים לעשות רווח מכל הסיפור הזה.
באותה מידה אפשר להגיד שישדרו רק HD, כולם יהיו עם ממירים שידעו להוריד את זה לSD ולחתוך ל4:3 ואז כולם יהיו מרוצים. זה אידאלי לנו ויקר ולא כדאי לאנשים שמנסים לעשות רווח מכל הסיפור הזה.
אני לא מדבר על סרטים. אלא על מהדורות חדשות וכל מיני תכניות. בן אין חיתוך, רואים 4:3.asaf23 כתב:אין שום צורך בשכפול. פשוט לשדר 16-9
ומי שיש לו 4-3 יראה תמונה חתוכה כמו עכשיו....
כרגע בגלל המגבלות הטכניות ובגלל שאין למרבית התושבים בישראל מסך רחב, עדיף להישאר ב4:3.
16:9 מכיל 25% יותר פיקסלים מ4:3. כמובן שעם כיווץ זה לא באמת יתפוס כזו כמות (במיוחד כשכנראה המידע יהיה יחסית סטטי בצדדים) אבל אם מכפילים בכל הערוצים, זה יכול לתפוס הרבה רוחב פס נוסף. כל עוד זו לא נקודת מכירה רצינית בניגוד לדברים אחרים שיכולים להשתמש ברוחב הפס (כמו VOD וSTARTOVER) כנראה שרוחב הפס לא יתורגם לעוד פיקסלים בצדדים.