באסים והרצים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #61 

עדוא כתב:בעניין זה, הסקר האקוסטי של מרטין הוא אדיר לטעמי.
הוא משקף מקרי אמת, בהם האנשים השונים חווים מה זה אקוסטיקה כזו או אחרת (ללא הכרח בתיאוריה מכבידה ולעיתים לא מובנת).
אפשר ללמוד מזה המון (גם בעלי מקצוע) וזה מן DATABASE שתמיד יכול לגדול ולהעשיר את עצמו.
...
תוכל לתת קישור בבקשה?
אשמח לקרוא ולהחכים. אגב, אם אנחנו "בקטע של הבהרות" :wink: : נדמה לי נוצר לך רושם שאני עוסק בתחום. אני פיסיקאי ולא מהנדס אקוסטיקה. כל תהליכים המתרחשים עם גלים מובנים לי, כמו כן, ברור לי (באופן תיאורטי) מה צריך לעשות כדי לטפל בבעיות אשר נידונו כאן. לגבי פתרונות פרקטיים - יש לי ניסיון מסוים של חובב אודיו, אבל תמיד אשמח ללמוד מבעלי מקצוע בתחום (ולא רק מהם) :) .

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 344
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #62 

vitalyi כתב:
עדוא כתב:בעניין זה, הסקר האקוסטי של מרטין הוא אדיר לטעמי.
הוא משקף מקרי אמת, בהם האנשים השונים חווים מה זה אקוסטיקה כזו או אחרת (ללא הכרח בתיאוריה מכבידה ולעיתים לא מובנת).
אפשר ללמוד מזה המון (גם בעלי מקצוע) וזה מן DATABASE שתמיד יכול לגדול ולהעשיר את עצמו.
...
תוכל לתת קישור בבקשה?
.
...
http://www.hometheatre.co.il/modules.ph ... sc&start=0

.. אני פיסיקאי ולא מהנדס אקוסטיקה.
...
זה מה שתיארתי לעצמי :) (זה קשור ל"התלהבות" :wink: שלך מהיעילות הרזוננטית של גל עומד..).

מבחינתי תרגיש חופשי לדבר על הביטולים שהזכרת בתחום ה- HI-MED ...
( COMB FILTERING מהחזרים ראשונים? איך אתה בעצם יודע שזה ביטולים וכדומה? משמיעה או ממדידות?)
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #63 

עדוא כתב:
מבחינתי תרגיש חופשי לדבר על הביטולים שהזכרת בתחום ה- HI-MED ...
( COMB FILTERING מהחזרים ראשונים? איך אתה בעצם יודע שזה ביטולים וכדומה? משמיעה או ממדידות?)
...
יש לי דיסק Water Music של Handel אשר יכול לשמש כ"בוחן" של Hi-Med . בקטע השני מנגן harpsichord על רקע התזמורת – אז בשמיעה דרך הרמקולים הוא כמעט בלתי נשמע! יחד עם זאת, שומעים אותו היטב באוזניות (אפילו פשוטות יחסית). בשש השנים האחרונות החלפתי שלוש מערכות (גם רסיברים וגם רמקולים) , איכות הסאונד השתפרה באופן משמעותי - אבל ה- harpsichord "לא הופיע".
אחרי שקניתי Behringer ועשיתי RC – המצב השתפר. לפי העקומה "עוצמת ההגברה כנגד תדירות" (באיקוולייזר גראפי) ראיתי שהוא מעלה הגברה בתחום Hi-Med. עשיתי סריקה ידנית עם איקוולייזר פרמטרי ( הרזולוציה שלו גבוהה יותר מזו של איקוולייזר גראפי) וגיליתי שהטווח שציינתי הוא בעייתי בסלון שלי (עבור המיקום הנתון של הרמקולים ושל מקום האזנה). תהרוג אותי – לא מבין למה. עבור תדירויות מעל 3500Hz לא גלים עומדים ולא התאבכויות כבר לא רלוונטיים. יש בליעה של החלק הזה של הספקטרום והחזרות של גלים בתדירויות אחרות? גם נשמע לי מוזר...

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #64 

וויטאלי,
שמעת את הקטע בחדרים אחרים ועם מערכות אחרות?
מה קורה (באותו הקטע) כשאתה מתקרב קרוב מאד לרמקול?
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #65 

יאיר תודה על התגובה

בחדרים אחרים לא ניסיתי. העברת המערכת לחדר אחר היא פרויקט רציני מדי (דורשת יותר מדי זמן) ובתכלס לא תיתן כלום (הרי לא אעביר את המערכת לחדר אחר). התקרבות לרמקולים לא משפיע - וזה דווקא מובן: הרי לא מדובר בגל עומד בתדירויות האלה. היה מעניין לנסות בסלון ריק - אבל זה לא מציותי.

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #66 

וויטאלי,
כמו שאתה אומר, זה מוזר שכלי נגינה ספציפי "נעלם", וכמו שאתה אומר, זה יהיה עוד יותר מוזר אם זה בגלל האקוסטיקה בחדר.
בשביל זה שאלתי מה ששאלתי לעיל, כדי לראות אם אפשר למקד בוודאות איפה במיכלול/שרשרת של מערכת הגברה+חדר התופעה הזו מתרחשת.

לקחת את הדיסק לשמוע אצל מישהו אחר עם מערכת+חדר אופטימליים?
אתה אכן משוכנע שהקטע אמור להישמע אחרת בתנאים אופטימליים שכאלה?
כי כדאי להיות בטוחים לגמרי שזה לא עניין אלקטרו-אקוסטי, לא?
מה שהתכוונתי בהתקרבות לרמקול זה שאתה שומע מהמקור, ללא COMB FILTERING או משהו בסגנון הזה.
יכול להיות שאמרת שהרמקולים לא ממוקמים סימטרית בחדר? אז זה דוקא טוב לבדיקה, להפוך ימין לשמאל, או לעשות MONO, ולראות איך זה נשמע.
אם אתה משוכנע שזה אקוסטיקה, אז רק לנסיון, בהזזה של רמקולים אתה אמור לשמוע הבדלים (למשל תקרב רמקול לקיר ותתקרב אולי גם אתה לקיר).
ואם כך, קח לניסוי משהו כמו ספוג אקוסטי או שמיכות/כריות, ושים בנקודות ה- EARLY REFLECTIONS.
אם תרצה, נמצא קצת זמן, ותקפוץ לאולפן של שותפי רם (רמקולים טובים +חדר טוב) ונשמע את הקטע המדובר ונראה איך הוא נשמע בתנאים טובים.
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #67 

יאיר המון תודה,

אני מאד מעריך את רצונך לעזור.

יכול להיות שעשיתי דגש יתר על הדיסק הספציפי הזה –Hi-Med חסר ברוב ההקלטות (חוץ מאלה שיש שם יותר מדי :wink: ). זה לא פגם של ההקלטה המסוימת הזו, פשוק ספקטרום הכלי הנ"ל "נופל" כמעט בשלמותו על Hi-Med - לכן הבעיה מתעצמת.
לפני קניית המערכת האחרונה (מגבר ורמקולים) לקחתי את אותו הדיסק לחנות: הכל היה נשמע כמו שצריך ב-Direct (כלומר, ללא עיבוד הקול כלשהו). גם באוזניות אני שומע את Hi-Med (ללא עיבוד הקול) כאשר הוא לא נשמע דרך הרמקולים.
אין לי אפשרות לא להזיז ולא לסובב רמקולים בסלון – לכן הלכתי בדרך אלקטרו אקוסטית וקיבלתי תוצאה סבירה ביותר. Behringer טיפל בהצלחה רבה ברוב בעיות האקוסטיקה בסלון שלי - מלבד לכמה גלים עומדים בתדירויות נמוכות. מקום ההאזנה נמצא בדיוק בשלושה או ארבעה צמתים, אבל עם זה כבר אין מה לעשות. סה"כ אני די מרוצה מהתוצאה שקיבלתי ולא נראה לי שאוכל לשפר את המצב ע"י פעולות סבירות (בלי לשנות את מיקום הרהיטים וכו').

ועוד הפעם - תודה רבה
ויטלי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”