סיום התחייבות בחברת שירות - שאלה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73316
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

שליחה #1 

שלום אנשים

הסתיימה לי ההתחייבות לבזק/ADSL והחברה הקפיצו לי את התעריף משמעותית בלי להודיע לי (שלחו חשבוניות - מבחינתם זה מספיק). האם זה חוקי? האם מותר בסוף התחייבות לספק שירות להמשיך את החוזה ולהעלות מחיר ללא אישור מפורש ממני?

אנא - רק מי שבטוח בתשובה שלו ורצוי עם אסמכתה אם אפשר על מנת שאוכל להתמודד איתם.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #2 

לאחרונה חידשתי הסכם התחייבות עם בזק והם שלחו לי מכתב סיכום (שתאם את מה שנאמר בטלפון) ובו כתוב במפורש שבתום ההסכם התעריף יהיה X ,לא זוכר את המספר אבל הוא היה כמובן גבוה מהדיל הנוכחי.

אני מנחש שגם אתה קיבלת דבר כזה.
משה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

אני מניח שכאשר התחייבתי אמרו לי שבתום תקופת ההתחייבות המחיר יהיה X ולא Y, השאלה היא האם הם לא אמורים בתום תקופת ההתחייבות להודיע על סיומה? האם מותר להם להניח שאני רוצה להמשיך איתם בכל מקרה ובכל מחיר? האם הם לא אמורים להתקשר בתום תקופת ההתחייבות לשאול אותי אם אני רוצה בכלל להמשיך עימם?

לא נראה לי הגיוני שמותר להם להמשיך חוזה שירות ללא כל בדיקה מולי, לא?

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4 

החוזה שאתה חותם הוא ללא הגבלת זמן, רק המבצע שאתה נכנס בו הוא מוגבל ובזמן המבצע אתה מחוייב להשאר.
זה הטריק הכי ישן בספר, ברוב החברות כתוב שבתום המבצע המחיר קופץ לX.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

זה חוקי חוזה ללא מגבלת זמן?! 8O

הרי כל ספק אומר לך "מחיר X עבור התחייבות לשנה/שלוש" וכו - אז איך זה שהחוזה הוא כמו שאתה מציין, ללא מגבלת זמן? לא נשמע לי הגיוני.

אנשים - בבקשה, אם אתם רק חושבים/מנחשים, נא לא להגיב :|

עריכה:

טוב, חיפשתי את המידע ברשת וכל מי שהגיב טעה והטעה - הם חייבים להודיע מראש!!!

חבל שאתם מגיבים כשאתם לא בטוחים במה שאתם אומרים - זה יוצר יותר נזק מאשר עוזר :|

http://law.sobols.com/nituk.htm

חובת הודעה על סיום תקופת ההתחייבות
ספק השירות מחויב להודיע לצרכן על מועד סיום תקופת ההתחייבות, בין 30 ל-60 ימים מראש.
כמו כן, על ספק השירות לציין את מועד סיום תקופת ההתחייבות גם "בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום, הנשלחת לצרכן בתקופה שתחילתה שלושה חודשים לפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות"

איסור חידוש אוטומטי של העסקה
לספק אסור לחדש את העסקה באופן אוטומטי והחוק קובע במפורש כי "לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד"
בעניין זה נקבע כי לספק השירות מותר לפנות לצרכן לפני תום תקופת ההתחייבות ולהציע לו להאריך את ההתקשרות
אך אם פנה ספק השירות לאחר תום תקופת ההתחייבות, אז במהלך 30 הימים הראשונים לתקופת ההארכה, לספק אסור להעלות את מחיר העסקה או לשנות את תנאיה לרעת הצרכן, ולצרכן שמורה הזכות להודיע על ביטול הסכמתו להארכת ההתקשרות.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 13/06/2010 15:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #6 

חוזה השירות אינו מוגבל בזמן. הוא מגדיר מחיר X לתקופה Y ומחיר Z לאחר תום תקופה Y.
לא מזמן עברה תקנה המחייבת את ספק השירות להודיע למנוי על סיום תקופת ההתחייבות ושינוי בתעריף.
You are never fully dressed without a smile

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #7 

לי הם באמת הודיעו מראש
משה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

יצרתי איתם כרגע קשר, הם כנראה הבינו שהפעם שיטת המצליח לא עבדה והם יזכו אותי על ההפרש בתשלום על כל החודשים בהם שילמתי יותר. הקלטתי את השיחה ליתר בטיחות. מעצבן שהם עדיין מרשים לעצמם את התרגילים המלוכלכים הללו :|
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 13/06/2010 16:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #9 

זה חדש לי, אני בד"כ דואג להתקשר אליהם, הפעם האחרונה שבאמת שעשו על ההורים את הקטע הזה היה לפני כמה שנים טובות, טוב לדעת ששינו את החוק.

וסליחה שהטעתי.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”