בדרום אפריקה אזלו אטמי האוזניים בגלל הבובוזלות
-
Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
http://www.dnaindia.com/sport/report_wi ... gs_1395127
אגב, במאמר אחר צויין כי הרעש שיוצא מהחצוצרות האלה יכול להגיע ל 130 דציבל!... מסכנים הצופים באצטדיונים.
אגב, במאמר אחר צויין כי הרעש שיוצא מהחצוצרות האלה יכול להגיע ל 130 דציבל!... מסכנים הצופים באצטדיונים.
נערך לאחרונה על ידי Itsik_G ב 12/06/2010 10:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
איך לא מחרימים את זה?!
אי אפשר לראות משחק , זה נשמע כאילו נחיל דבורים גר לי באוזן...
אי אפשר לראות משחק , זה נשמע כאילו נחיל דבורים גר לי באוזן...
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
בובוזלה-מתוך ויקפדיה
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7% ... D7%98_2009
ה[בובוזלה] ("ב" רפה) (נקראת לעיתים לפטאטא) או שופר האיצטדיונים, הוא למעשה חצוצרת פלסטיק, באורך מטר לערך, המשמש את אוהדי הכדורגל בדרום אפריקה.
מקור השם 'בובוזלה' אינו ברור. ההערכה הרווחת היא כי השם מגיע משבט הזולו ומשמיעה קול הדומה ל-'בו בו'. הערכה אחרת טוענת כי המקור הוא משופר ה'קודו' שנועד לדווח לילידי הכפרים על אסיפה מתוכננת.
בשנות ה-90 של המאה הקודמת הפכה הבובוזלה לנפוצה מאוד בקרב אוהדי הכדורגל, והייתה עשויה מפח. בשנת 2001 החלה חברה דרום אפריקאית לייצר את הבובוזלה בייצור המוני תוך שימוש בפלסטיק וכך גרמה לאלפי אוהדים לשאת עימם את הבובוזלה שלהם לכל מקום.
השימוש בבובוזלה דורש יכולות נשיפה נכבדות, ולעיתים נשמע כנהמת פילים. השימוש בבובוזלה במשחקי הכדורגל היתה ועודנה שנויה במחלוקת. בתחילת שנת 2009 דנה הוועדה המארגנת של משחקי גביע העולם בכדורגל 2010, פיפ"א, האם לאפשר את השימוש בבובוזלה ע"י האוהדים. הלחץ הבלתי מתפשר של נציגי המארחים הדרום אפריקאים, גרם לכל שפיפ"א אישרה בכל זאת את השימוש במשחקי גביע העולם בכדורגל וזאת למורת רוחם של שחקני ומאמני הנבחרות השונות
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7% ... D7%98_2009
ה[בובוזלה] ("ב" רפה) (נקראת לעיתים לפטאטא) או שופר האיצטדיונים, הוא למעשה חצוצרת פלסטיק, באורך מטר לערך, המשמש את אוהדי הכדורגל בדרום אפריקה.
מקור השם 'בובוזלה' אינו ברור. ההערכה הרווחת היא כי השם מגיע משבט הזולו ומשמיעה קול הדומה ל-'בו בו'. הערכה אחרת טוענת כי המקור הוא משופר ה'קודו' שנועד לדווח לילידי הכפרים על אסיפה מתוכננת.
בשנות ה-90 של המאה הקודמת הפכה הבובוזלה לנפוצה מאוד בקרב אוהדי הכדורגל, והייתה עשויה מפח. בשנת 2001 החלה חברה דרום אפריקאית לייצר את הבובוזלה בייצור המוני תוך שימוש בפלסטיק וכך גרמה לאלפי אוהדים לשאת עימם את הבובוזלה שלהם לכל מקום.
השימוש בבובוזלה דורש יכולות נשיפה נכבדות, ולעיתים נשמע כנהמת פילים. השימוש בבובוזלה במשחקי הכדורגל היתה ועודנה שנויה במחלוקת. בתחילת שנת 2009 דנה הוועדה המארגנת של משחקי גביע העולם בכדורגל 2010, פיפ"א, האם לאפשר את השימוש בבובוזלה ע"י האוהדים. הלחץ הבלתי מתפשר של נציגי המארחים הדרום אפריקאים, גרם לכל שפיפ"א אישרה בכל זאת את השימוש במשחקי גביע העולם בכדורגל וזאת למורת רוחם של שחקני ומאמני הנבחרות השונות
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
רע מאוד. זה מפריע גם לצופים ובטוח לשחקנים.
טוב שהם לא באים עם תופי טם-טם, פילים או מערכות הגברת קול...
לא מקנא בצופי המשחקים במגרש.
טוב שהם לא באים עם תופי טם-טם, פילים או מערכות הגברת קול...
לא מקנא בצופי המשחקים במגרש.
פגיעה במארחים אה, הם פשוט רצו להיות פוליטקלי קורקט ולא להגיד בקול רם את מה שהם חושבים על הדבר האידיוןטי והפרימיטיבי הזה של היבשת השחורה עם כל הכבוד(ניסיתי להשמע גם כמה שיותר פוליטקלי קורקט)moco כתב:דווקא דנו בעיניין בפיפ"א אך בסוף החליטו שזו תהיה פגיעה במארחים לאסור על הדבר הזה.oferlaor כתב:איך לא מחרימים את זה?!
אי אפשר לראות משחק , זה נשמע כאילו נחיל דבורים גר לי באוזן......
בכייה לדורות....
זה מטרד וזהו, פשוט נורא ואיום , הורס את חווית הצפיה גם בבית ובטח למסכנים שבאצטדיון, טוב נקווה שהמונדיאלים הבאים יהיו ביבשות אחרות ..
אולי, אבל זה לא עיקר העיניין.vic1234 כתב:עזבו אם לא היו את הווזלות אז זה היה הכדור
פשוט כמעט כל הקבוצות שראיתי לא יודעים לשחק ביחד
חסר להם הבנה ותקשור...
מדברים על החור בראש של כולנו, לא על ההשפעה של זה על השחקנים.
משה
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
ARIK35
כמה שאתה צודק,אבל אני חושב שערוצי השידור המקומיים בכל מדינה ומדינה מקטינים ראש ולא מנסים להתמודד עם הצרה הזו ע"י מיון והשתקת חלק מתדרי השמע המשודרים ככל האפשר מבלי לפגוע בחוית השמע,דבר שכמובן לא יציל את השחקנים והצופים האומללים המגרש...
כמה שאתה צודק,אבל אני חושב שערוצי השידור המקומיים בכל מדינה ומדינה מקטינים ראש ולא מנסים להתמודד עם הצרה הזו ע"י מיון והשתקת חלק מתדרי השמע המשודרים ככל האפשר מבלי לפגוע בחוית השמע,דבר שכמובן לא יציל את השחקנים והצופים האומללים המגרש...
אני הוצאתי את המנואל של הרסיבר ועשיתי כיוונים באקוויליזר ובטרבל.קרוקס44 כתב:ARIK35
כמה שאתה צודק,אבל אני חושב שערוצי השידור המקומיים בכל מדינה ומדינה מקטינים ראש ולא מנסים להתמודד עם הצרה הזו ע"י מיון והשתקת חלק מתדרי השמע המשודרים ככל האפשר מבלי לפגוע בחוית השמע,דבר שכמובן לא יציל את השחקנים והצופים האומללים המגרש......
שיפרתי קצת את המצב, אבל רק קצת.
משה
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3904304,00.html
למען הסר ספק , המונדיאל מענין אותי כשלג דאשתקד או איך שאומרים את זה
עריכה: טוב אני רואה שכבר הזכירו את זה כאן ....אז תמשיכו לצפות ולהנות.....
למען הסר ספק , המונדיאל מענין אותי כשלג דאשתקד או איך שאומרים את זה
עריכה: טוב אני רואה שכבר הזכירו את זה כאן ....אז תמשיכו לצפות ולהנות.....
עם כל הכבוד לרגשות המקומיים ומנהגיהם האתניים האותנטים המדהימים, שישמרו את זה לג'ונגלים ויתנו לראות ולשחק כדרוגל בשקט, צריך להציב גבולות ואת הגבול הזה צריך להציב הרבה לפני המטרד הפרימיטיבי הזה.uris כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3904304,00.html
למען הסר ספק , המונדיאל מענין אותי כשלג דאשתקד או איך שאומרים את זה...
טוב שהם לא באו עם חניתות וגרזנים, אולי גם את זה היו מרשים להם להכניס כי הרי זה חלק מתרבות שבטית אותנטית ..
את אותו דבר בדיוק אני יכול להגיד על התופים, הזמבורות, החזיזים והנפצים שאנחנו רואים בכל אצטדיון אחר ברחבי העולם.arik35 כתב: עם כל הכבוד לרגשות המקומיים ומנהגיהם האתניים האותנטים המדהימים, שישמרו את זה לג'ונגלים ויתנו לראות ולשחק כדרוגל בשקט...
נערך לאחרונה על ידי Shed ב 13/06/2010 16:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
You are never fully dressed without a smile
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
כן, גם ממני זה הוציא כמה אמירות חשוכות שלא האמנתי שאי פעם אעלה על דל שפתיי...arik35 כתב:עם כל הכבוד לרגשות המקומיים ומנהגיהם האתניים האותנטים המדהימים, שישמרו את זה לג'ונגלים ויתנו לראות ולשחק כדרוגל בשקט, צריך להציב גבולות ואת הגבול הזה צריך להציב הרבה לפני המטרד הפרימיטיבי הזה.uris כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3904304,00.html
למען הסר ספק , המונדיאל מענין אותי כשלג דאשתקד או איך שאומרים את זה...
טוב שהם לא באו עם חניתות וגרזנים, אולי גם את זה היו מרשים להם להכניס כי הרי זה חלק מתרבות שבטית אותנטית .....
Silence speaks louder than words