המלצה לדיבורית רכב
אז אחרי שהטרדתי אתכם בזמנו והתיאשתי לגמרי מהדיבורית הניידת שהיתה לי באוטו (פארוט די יקרה ששבקה יום אחרי תום האחריות...) אשמח להמלצות על דיבורית ניידת לרכב.
תקציב? עד 500
תודה,
שח
תקציב? עד 500
תודה,
שח
משתמש כרגע באוטו באוזנייה יחסית פשוטה של מוטורולה וזה קצת מסורבל
חוץ מזה אולי בגלל האוזנייה הספציפית, אנשים מתלוננים שלא שומעים טוב. בפארוט שמעו אותי מצויין
אגב היתה פלטרוניקס אחת יקרה עד שיום אחד שכחתי אותה באוטו שהלך למוסך ולשטיפה וחזר בלי אוזנייה....
חוץ מזה אולי בגלל האוזנייה הספציפית, אנשים מתלוננים שלא שומעים טוב. בפארוט שמעו אותי מצויין
אגב היתה פלטרוניקס אחת יקרה עד שיום אחד שכחתי אותה באוטו שהלך למוסך ולשטיפה וחזר בלי אוזנייה....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אסור להשתמש באוזניה באוטו, ואתם עשויים לקבל קנס על זה, בדיוק כאילו דיברתם עם הטלפון מוצמד לאוזן.
לפי החוק, מותר ברכב להשתמש אך ורק בדיבורית שמותקנת באופן קבוע.
לפי החוק, מותר ברכב להשתמש אך ורק בדיבורית שמותקנת באופן קבוע.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מוטי, אתה טועה לדעתי.
הבעיה עם הצמדת הטלפון לאוזן היא עצם אחיזת הטלפון - אסור לנהוג כשמחזיקים משהו ביד. זה נכון גם לגבי שימוש בספיקר כשהטלפון אינו מקובע במקומו.
הבעיה עם הצמדת הטלפון לאוזן היא עצם אחיזת הטלפון - אסור לנהוג כשמחזיקים משהו ביד. זה נכון גם לגבי שימוש בספיקר כשהטלפון אינו מקובע במקומו.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לא טועה.
שאלה:
האם מותר להשתמש ולשוחח בטלפון סלולרי תוך כדי נסיעה ברכב באמצעות דיבורית אישית(אוזניה) ?
תשובה:
עפ"י החוק אסור לדבר בטלפון סלולרי בעזרת דיבורית אישית (עם חוט או אלחוטית) בעת נהיגה. תקנה 28 ב' מחייבת דיבורית קבועה באמצעות מיקרופון המותקן ברכב. לפיכך,שימוש בכל אביזר אחר שאינו עונה להגדרה,אינו חוקי.
לא זאת,אף זאת: בתקנה נכתב: שאין להשתמש בטלפון סלולרי אלא באמצעות דיבורית קבועה (מיקרופון המותקן ברכב). "שימוש" הינו מונח (איסור במקרה זה) רחב יותר מ"דיבור" וכולל גם פונקציות נוספות : SMS , ניהול יומן בטלפון הסלולרי ועוד. לכן בוודאי שגם הדיבור אסור.
מתוך אתר משטרה התנועה: http://www.police.gov.il/mehozot/agafTn ... tions.aspx
שאלה:
האם מותר להשתמש ולשוחח בטלפון סלולרי תוך כדי נסיעה ברכב באמצעות דיבורית אישית(אוזניה) ?
תשובה:
עפ"י החוק אסור לדבר בטלפון סלולרי בעזרת דיבורית אישית (עם חוט או אלחוטית) בעת נהיגה. תקנה 28 ב' מחייבת דיבורית קבועה באמצעות מיקרופון המותקן ברכב. לפיכך,שימוש בכל אביזר אחר שאינו עונה להגדרה,אינו חוקי.
לא זאת,אף זאת: בתקנה נכתב: שאין להשתמש בטלפון סלולרי אלא באמצעות דיבורית קבועה (מיקרופון המותקן ברכב). "שימוש" הינו מונח (איסור במקרה זה) רחב יותר מ"דיבור" וכולל גם פונקציות נוספות : SMS , ניהול יומן בטלפון הסלולרי ועוד. לכן בוודאי שגם הדיבור אסור.
מתוך אתר משטרה התנועה: http://www.police.gov.il/mehozot/agafTn ... tions.aspx
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
נו טוב,moti_r כתב:לא טועה.
שאלה:
תשובה:
מתוך אתר משטרה התנועה: http://www.police.gov.il/mehozot/agafTn ... tions.aspx...
זה ידוע שהמחוקק דואג לעצמו והבטיחות בכביש מעניינת לו את אתם יודעים מה..
אם אתם שואלים אותי זה בכלל לא משנה אם זו אוזנייה, דיבורית קבועה או ניידת. הדיבור בטלפון מוציא מהריכוז ולא משנה באיזו דרך אתה מדבר בטלפון.
כל החוקים המוזרים האלה שמנסים להגדיר מהי "דיבורית" ובאיזה צבע הנורה שלה צריכה לדלוק, נועדו לדבר אחד בלבד. להעשיר את קופת המדינה אם במיסים
( על ידי תשלום מע"מ כאשר אתם רוכשים דיבורית קבועה ב 700 שקלים למשל - מעניין למה אף אחד לא שואל למה מוצר שאמור להיות בטיחותי לא מסובסד ? )
או על ידי דוחות ( אם ידכם אינה משגת לדוגמא וקניתם אוזנייה ב 150 שקלים תשלמו בנוסף גם קנס.. כן, זה מאוד הגיוני ).
כמו שאני רואה את זה הדבר הנכון לעשות הוא :
1. לאמץ את השיטה הנהוגה בארה"ב שם ברוב המדינות מותר לדבר בטלפון בזמן נהיגה בכל דרך שהיא.
2. לקבוע בחוק שרשיון רכב יהיה מותנה בהתקנה של דיבורית קבועה מדגם ספציפי ( אפשר כמה דגמים אבל לא יותר משלושה ) שתסובסד על ידי המדינה ותותקן על ידי מתקין מורשה מטעם המדינה שללא חתימתו לא יעבור הרכב טסט.
כל מה שבאמצע זה קשקוש אחד גדול שכל קשר בינו לבין בטיחות בנסיעה לא קיים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
לשון החוק אולי אומרת דבר אחד, אבל המשטרה לא מרחיבה באתר את כל לשון החוק, במטרה לאיים קצת כנראה.
עיין פה לכמה פסקי דין רלבנטיים לעניינו - http://www.lawguide.co.il/articles/1317 ... אסור_6485/
בנוסף, מניסיוני, המשטרה לא נותנת דו״חות על נסיעה עם אוזניה, מספיק פעמים עברתי כך ביקורות שגרתיות.
עיין פה לכמה פסקי דין רלבנטיים לעניינו - http://www.lawguide.co.il/articles/1317 ... אסור_6485/
בנוסף, מניסיוני, המשטרה לא נותנת דו״חות על נסיעה עם אוזניה, מספיק פעמים עברתי כך ביקורות שגרתיות.
זו המלצה מנסיון?...
תודהzeev78 כתב:היה לי את הדיבורית הזאת, גנבו לי אותה וקניתי עוד אחת, שווה כל שקל, הסאונד חזק וברור גם למשתמש וגם למתקשר....