טוב אז , החלפת אוטומטית לחצי אוטומטית מקצועית!!
מוטי - אני לא בטוח שיש לך על מה לבסס את הדברים שכתבת, חוץ מכמה תמונות שראינו כולנו. האמת, בליגות האלה קשה לדעת. אישית, לא מאמין שהייתי רוכש את הסופר דומובר, בדיוק מהסיבה שציינת - שתי מכונות, שלוש תקלות . והתקלה שהיתה אצל זיוית היא תקלה שאני מאמין שרוב האנשים לא היו עולים עליה, רק סובלים מקפה פחות טוב. מצד שני היא מציגה רשימת רכיבים פנימיים די מרשימה על הנייר.
בסופו של דבר, שני דודים מבוקרים אלקטרונית - נראה שזו דרך טובה יותר להשגת יציבות ואף חסכון בחשמל אם ניתן לנתק את דוד ההקצפה. עדיין לראש יש משמעות מבחינת יציבות ואין לי מושג מה קורה באקספובר
בסופו של דבר, שני דודים מבוקרים אלקטרונית - נראה שזו דרך טובה יותר להשגת יציבות ואף חסכון בחשמל אם ניתן לנתק את דוד ההקצפה. עדיין לראש יש משמעות מבחינת יציבות ואין לי מושג מה קורה באקספובר
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אתה צודק לגבי העובדה שאין לנו נסיון עם המכונה הזו, ולכן גם כתבתי שמעניין יהיה לדבר עם מישהו שמחזיק אותה ויכול לתת חוו"ד (לא מצאתי הרבה מידע בפורומים בחו"ל).
אני חושב שבתנאי האי-ודאות שאנחנו נמצאים בהם, אפשר להתייחס בהחלט לאיך המכונה נראית מבפנים. מספיק להסתכל על ההבדלים בתמונות של המכונה של יונתן מול האקספובר. די ברור שמדובר במכונות בליגה אחרת לגמרי של איכות הרכבה.
האם זה בא לידי ביטוי בסופו של דבר בכוס? אני לא יודע, כי לא בדקנו.
אבל אם אני צריך להמר על מכונה ב-8K ש"ח, אני מעדיף להמר על משהו בדוק, עם הרבה חוו"ד, שגם נראה יותר טוב מבפנים.
אני חושב שבתנאי האי-ודאות שאנחנו נמצאים בהם, אפשר להתייחס בהחלט לאיך המכונה נראית מבפנים. מספיק להסתכל על ההבדלים בתמונות של המכונה של יונתן מול האקספובר. די ברור שמדובר במכונות בליגה אחרת לגמרי של איכות הרכבה.
האם זה בא לידי ביטוי בסופו של דבר בכוס? אני לא יודע, כי לא בדקנו.
אבל אם אני צריך להמר על מכונה ב-8K ש"ח, אני מעדיף להמר על משהו בדוק, עם הרבה חוו"ד, שגם נראה יותר טוב מבפנים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
צריך גם להתייחס למהות התקלות ולא רק למספר התקלות. תקלה באום של ברז היא תקלה דיי פעוטה ולא צריך לקחת אותה קשה מדי. נכון שבמכונה במחיר כזה הייתי מצפה לאבטחת ובקרת איכות גבוהים יותר, אבל זה לא סוף העולם והיבואן מיהר לתקן (למעשה שלח לי בדואר על חשבונו חלק חליפי כדי שלא אאלץ לטלטל את המכונה אליו בשביל כזה דבר פעוט).
התקלה השניה איננה ממש באשמת חברת וויביאמה. הברז החשמלי הוא רכיב סטנדרטי שמופיע בהרבה מאד מכונות סדרתיות מקצועיות וויביאמה רוכשת אותו כמו שחברות רבות אחרות עושות (רובן קונות מאותו יצרן). אחד ל... קורה שגראד מהייצור נתקע במעבר וחוסם את פתח הברז. לא ניתן לראות את זה מבחוץ ובהפעלה הברז היה תקין לאורך זמן עד שהגראד השתחרר וסתם את המעבר. כך שגם אם היו בודקים את הברז במפעל לא היו עולים על זה. בשביל זה יש אחריות וגם כאן היבואן מיהר להחליף ללא כל וויכוח וללא כל תשלום.
להבדיל, בבריקולטה של אדיקט נשרף פעמיים גוף חימום, היו לו גם תקלות נוספות (אני אתן לו לספר אם ירצה).
התקלה השניה איננה ממש באשמת חברת וויביאמה. הברז החשמלי הוא רכיב סטנדרטי שמופיע בהרבה מאד מכונות סדרתיות מקצועיות וויביאמה רוכשת אותו כמו שחברות רבות אחרות עושות (רובן קונות מאותו יצרן). אחד ל... קורה שגראד מהייצור נתקע במעבר וחוסם את פתח הברז. לא ניתן לראות את זה מבחוץ ובהפעלה הברז היה תקין לאורך זמן עד שהגראד השתחרר וסתם את המעבר. כך שגם אם היו בודקים את הברז במפעל לא היו עולים על זה. בשביל זה יש אחריות וגם כאן היבואן מיהר להחליף ללא כל וויכוח וללא כל תשלום.
להבדיל, בבריקולטה של אדיקט נשרף פעמיים גוף חימום, היו לו גם תקלות נוספות (אני אתן לו לספר אם ירצה).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מוטי - מכיר את הומבריסטה?
תקרא פה:moti_r כתב:קודם כל אני שמח שאתה הולך לאיבוד, זה כיף, ואני עוד יותר שמח שאתה נהנה מהדרך
לגבי האקספובר - חפש שרשור מלפני 2-3 חודשים, בו מישהו העלה תמונות שלה מבפנים.
לדעתי היא לא מספיק איכותית ולא עומדת ברמה אחת מול המכונות שהוזכרו כאן.
כנראה שלא יהיה הבדל באיכות הקפה, אבל מכונה שבנויה ככה מבפנים לא יכולה להיות אמינה לאורך זמן.
מעניין יהיה לשמוע ממישהו שקנה אותה חוו"ד על שימוש לאורך מספר חודשים.
נקודה אחת חשובה לזכותה: היא זולה משמעותית מהמכונות המקבילות לה של יצרנים אחרים (למשל VBM דאבל בויילר שלדעתי עולה מעל 12K). אל תתן להפרשי המחיר האלה להטעות אותך, כי רוני מקפה-רות מתמחר את המכונות באופן מאוד הוגן, בניגוד ליבואנים אחרים. זו הסיבה העיקרית לכך שהמכונה הזו (וגם מטחנות הקומפאק, למשל) כ"כ זולה.
(יחד עם זאת, מדובר באמת במכונה זולה יותר, גם בחו"ל היא עולה פחות)....
http://www.home-barista.com/expobar-bre ... eview.html
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אתה בהחלט בכיוון!
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
Re: מוטי - מכיר את הומבריסטה?
אני מדבר על Review של משתמש במכונה לאורך זמן, על אמינות, לא על איכות הקפה כשהמכונה חדשה.דבוטאנט כתב:תקרא פה:
http://www.home-barista.com/expobar-bre ... eview.html...
אם כבר, אז תחפש שם "Expobar Brewtus Reliabilityt" ותקרא כמה אנשים מתלוננים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

טוב אז נחזור לספידסטר או gs3 וזהו.
אפשר לארגן קנייה קבוצתית - כולנו נמכור את כל ציוד האספרסו שלנו ואז נוכל לארגן ראש בראש היסטורי בין GS3 לSPEEDSTER...
אחרי זה? כנראה שכבר לא נרצה את המכונות שלנו יותר, אז אין שום בעיה עם זה שמכרנו אותן....
אחרי זה? כנראה שכבר לא נרצה את המכונות שלנו יותר, אז אין שום בעיה עם זה שמכרנו אותן....