New_Blood כתב:תודה חבר'ה, למדתי

יחד עם זאת, לא ממש עניתם על השאלה שלי... כנראה כי אני לא מצליח להסביר אותה בדיוק.
אני מתכוון, איך זה שעל מנת להעביר HD מהממיר לטלויזיה, יש צורך בהרבה "מידע" שרץ על הכבל, ע"י כמה סינגלים, כמו בקומפוננט, 3 כבלים, או בHDMI, שפשוט שם הכל מאוגד לכבל אחד.
איך זה שעל כבל הRF עובר כל המידע הזה לממיר, והמידע הזה עובר רק על גבי סיגנל אחד?
אני מאמין שזה קשור לזה שמהממיר לTV האות הוא כבר מומר, עובר וידאו אמיתי. על הRF עובר פשוט מידע יבש...?
יתכן שבכלל כל הקו-מחשבה שלי מוטעה...
זה לא הכי דחוף בעולם, אבל אם מישהו יקדיש מזמנו דקה להסביר זה יהיה טוב.
תודה.
...
וגם זה לא ייחודי ל- HD, זם ככה גם ב- SD.
זה פחות או יותר עניין של תקינה.
כמו שאמרתי, אפשר היה לקבוע תקן שידור עולמי אחיד, ולא צריך היה בממיר, הטלויזיה מחובר לשקע חברת הכבלים וממירה ישירות את השידור לקול ותמונה.
אבל אז היה מאוד קל להתחבר בצורה פירטית ולגנוב שידורים.
אתה בהחלט יכול לקנות אנטנה לווינית ולמצוא טלויזיה שתקלוט ישירות שידורי לווין כולל HD, וכנראה כבר או עוד מעט את הערוץ הראשון.
מצד שני יש חברות מיצרות תוכן (סרטים ומוסיקה) וספקי שירותים (כמו הוט או יס), והם דורשים הגנות.
לכן שום טלויזיה לא תוכל לפענח את השידור ללא הכרטיס והמעגלים בממיר. יחד עם זה מסופקת תקשורת דו כיוונית שמאפשרת להפעיל VOD ועוד שירותים.
בתקן HDMI הוכנסו לדרישת חברות הסרטים וההקלטות , הגנות שונות ומשונות שאמורות להבטיח שהתוכן יועבר ממקור למקבל רק אם יש לשניהם הרשאת HDPC
High-bandwidth Digital Content Protection
למשל את האודיו מסוג HD MASTER AUDIO רב ערוצי לא ניתן היום לקבל בשום צורה, אלא אך ורק דרך HDMI.
וכיום לא תמצא שום מפענח לאות זה אלא אך ורק ברסיברים בעלי תמיכה ב- HDMI 1.3.
כמובן שאם משתמשים בנגן BD, אזי בכלל אין צורך ב- RF, והדבר הפשוט הוא לחבר את הנגן בכבל אחד למסך. אבל אם תרצה לשמוע את האודיו מאסטר המקורי רב ערוצי, הטלוזיה אינה מספיקה, אתה חייב ברסיבר.
אפשר לשאול למה? למה לא לחבר 6 רמקולים ישירות למסך? האם זה בלתי אפשרי? זה אפשרי אבל לא ככה בונים את זה.
מבחינה מסוימת מה שאתה (באנלוגיה) שואל זה למה מיצרים מכוניות קטנות ולא רכבי שטח שהם טובים גם בשביל נסיעה לסופר, וגם בשביל נסיעה בחולות. (אבל זה בזבזני מאוד כמובן מהרבה בחינות, למשמ חניה)
גם בציוד הביתי זה מחלק את הטיפול בשלבים השונים בצורה יותר אופטימאלית ומאפשר הגנה ובקרה לטובת החברות, וכמובן זה מגביל אותנו ומסבך לנו את החיים.