שאלה: איך עובר האות על כבל האנטנה. (RF)

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
New_Blood פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן, קודם כל מי שזוכר לפני כמה זמן התייעצתי פה לגבי טלויזיה, בסוף קנינו B530 37. :)
עכשיו לשאלה שלי, תוך כדי שחיברתי את הטלויזיה, פתאום חשבתי לעצמי, איך זה שבשביל להעביר מהממיר HD למסך, יש צורך בכבלים מסובכים, HDMI או קומפוננט, ובעצם הממיר עצמו, מקבל את האות רק דרך כבל הRF שאני מוציא מהקיר?
הכבל הוא בעצם אנטנה, הוא מעביר רק סיגנל בודד, איך זה עובד? איך הממיר מפענח את זה לכל המידע, ועוד אפילו עובר על הכבל HD?! ואם זה ככה למה אי אפשר להוציא כבל RF פשוט מהממיר לטלויזיה ולקבל תמונה משובחת בHD? :)
תודה רבה,
דן

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #2 

אני יענה לך בפירוט , שנייה עוד שעה .
GO VEGAN

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #3 

New_Blood כתב:אהלן, קודם כל מי שזוכר לפני כמה זמן התייעצתי פה לגבי טלויזיה, בסוף קנינו B530 37. :)
עכשיו לשאלה שלי, תוך כדי שחיברתי את הטלויזיה, פתאום חשבתי לעצמי, איך זה שבשביל להעביר מהממיר HD למסך, יש צורך בכבלים מסובכים, HDMI או קומפוננט, ובעצם הממיר עצמו, מקבל את האות רק דרך כבל הRF שאני מוציא מהקיר?
הכבל הוא בעצם אנטנה, הוא מעביר רק סיגנל בודד, איך זה עובד? איך הממיר מפענח את זה לכל המידע, ועוד אפילו עובר על הכבל HD?! ואם זה ככה למה אי אפשר להוציא כבל RF פשוט מהממיר לטלויזיה ולקבל תמונה משובחת בHD? :)
תודה רבה,
דן
...
החיבור בקיר אינו סיגנל אות בודד. חיבור הוט למשל מספק 43 תדרי RF (תחנות) אנלוגיות, במרחק של 8 מה"ץ בין כל תחנה. את התחנות הללו אפשר לקלוט ב TV ישירות בחיבור האנטנה.
עוד תדר אחד נוסף מיוחד עם קידוד מייוחד (קידוד ספרתי לדעתי) מכיל את ערוצי הממיר כולל השמע, ודרוש מעגל אלקטרוני בממיר בשביל לפענח מתוכו את אחד הערוצים שאתה בוחר.

כמובן שאם היה תקן כללי אחיד לכל תחנות הכבלים, היו יצרני המסכים כוללים את הממיר בתוך הטלויזיה.
חיבור ה- RF, הוא בהחלט אפשרי, צריך רק שיהיה למסך יכולת קליטת DTT שתומך ב- HD, אבל אין בכך טעם מבחינת חברת הכבלים, כי לאחר בידוד תחנה מסוימת מתוך עשרות או מאות התחנות שמגיעות מהקיר הכי פשוט להעבירה בפרוטוקול המתאים בכבל HDMI, ולא לבצע מודלציה (אפנון) של אות RF חדש עבור ה- TV.

מה שקורה בפועל שיש תקן כללי אחיד והוא האינטרנט, והמסכים החדשים מסוגלים יותר ויותר לשאוב תוכן ישירות מהאינטרנט, בגלל הוספת חיבור אינטרנט ותמיכה תואמת. בינתים חברות הכבלים מעט ישנות, ונראה שלא ירחק היום והם ימצאו את עצמן ללא לקוחות.

A-D-A-M
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

הסיגנל שיוצא מהקיר הוא באמת סיגנל "בודד" שהוא אות חשמלי אבל כמו שyosihary ציין הוא כולל בתוכו מס תדרים (כמות התדרים תלויה במס גורמים)
אני אחדד נקודה אחת.
המרחקים בין כל תחנה ותחנה (או ערוץ אם תרצה)8 MHZ. ולעיתים יותר שוב זה גם תלוי במס גורמים.
במידע דיגיטאלי המידע משודר כמידע אסינכרוני שנקלט במקלטים (ממירים) שנמצאים בבתים שלנו.
על המידע הזה מאפננים אות שכולל את השמע ורשימת הערוצים בצורה שנקראת PID. POINTER IDENTIFIER על גבי אות שנקרא ASI
הרעיון הוא שכל המידע יושב על אות אחד מאופנן כאשר הוא מגיע למקלט כרשימה של טבלאות. אם בחרת ערוץ מסוים המקלט יצביע על הערוץ הזה יחדיו עם השמע ולעיתים כתוביות או כל תוסף אחר שמלבישי בפרט ויתעלם משאר הערוצים שקיימים באותה החבילה.
הכרטיס החכם שמעניקות לך החברות מכיל את האלגוריתם בעל היכולת לפענח מידע זה ולהצפין ערוצים שלא הזמנת.
לכן אם הפרוטוקולים היו זהים בכל החברות זה היה ניתן לביצוע בכל טלוויזיה בעצמה
אך כמו שנאמר, בשל ריבוי פרוטוקולים כאלה יש צורך במקלטים ספציפיים עבור כל חברת שידורים.

מקווה שהבהרתי כמה נקודות.
life is a game, play it.

New_Blood פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

תודה חבר'ה, למדתי :)
יחד עם זאת, לא ממש עניתם על השאלה שלי... כנראה כי אני לא מצליח להסביר אותה בדיוק.
אני מתכוון, איך זה שעל מנת להעביר HD מהממיר לטלויזיה, יש צורך בהרבה "מידע" שרץ על הכבל, ע"י כמה סינגלים, כמו בקומפוננט, 3 כבלים, או בHDMI, שפשוט שם הכל מאוגד לכבל אחד.
איך זה שעל כבל הRF עובר כל המידע הזה לממיר, והמידע הזה עובר רק על גבי סיגנל אחד?
אני מאמין שזה קשור לזה שמהממיר לTV האות הוא כבר מומר, עובר וידאו אמיתי. על הRF עובר פשוט מידע יבש...?
יתכן שבכלל כל הקו-מחשבה שלי מוטעה...
זה לא הכי דחוף בעולם, אבל אם מישהו יקדיש מזמנו דקה להסביר זה יהיה טוב.
תודה.

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

לא עובר מידע "יבש " הרבה מידע איפנון ופיענוח כמו שרשמו לך החברים המלומדים לפניי וכנ"ל בין הממיר לtv קול ותמונה

A-D-A-M
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

זה תלוי בסוג האפנון
כבלHDMI הוא אמנם כבל "בודד" אך יודע לעשות שימוש חכם בתדרים אילו
life is a game, play it.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

למעשה קיבלת תשובות מקיפות מאתנו

שליחה #8 

New_Blood כתב:תודה חבר'ה, למדתי :)
יחד עם זאת, לא ממש עניתם על השאלה שלי... כנראה כי אני לא מצליח להסביר אותה בדיוק.
אני מתכוון, איך זה שעל מנת להעביר HD מהממיר לטלויזיה, יש צורך בהרבה "מידע" שרץ על הכבל, ע"י כמה סינגלים, כמו בקומפוננט, 3 כבלים, או בHDMI, שפשוט שם הכל מאוגד לכבל אחד.
איך זה שעל כבל הRF עובר כל המידע הזה לממיר, והמידע הזה עובר רק על גבי סיגנל אחד?
אני מאמין שזה קשור לזה שמהממיר לTV האות הוא כבר מומר, עובר וידאו אמיתי. על הRF עובר פשוט מידע יבש...?
יתכן שבכלל כל הקו-מחשבה שלי מוטעה...
זה לא הכי דחוף בעולם, אבל אם מישהו יקדיש מזמנו דקה להסביר זה יהיה טוב.
תודה.
...
וגם זה לא ייחודי ל- HD, זם ככה גם ב- SD.
זה פחות או יותר עניין של תקינה.
כמו שאמרתי, אפשר היה לקבוע תקן שידור עולמי אחיד, ולא צריך היה בממיר, הטלויזיה מחובר לשקע חברת הכבלים וממירה ישירות את השידור לקול ותמונה.

אבל אז היה מאוד קל להתחבר בצורה פירטית ולגנוב שידורים.

אתה בהחלט יכול לקנות אנטנה לווינית ולמצוא טלויזיה שתקלוט ישירות שידורי לווין כולל HD, וכנראה כבר או עוד מעט את הערוץ הראשון.

מצד שני יש חברות מיצרות תוכן (סרטים ומוסיקה) וספקי שירותים (כמו הוט או יס), והם דורשים הגנות.
לכן שום טלויזיה לא תוכל לפענח את השידור ללא הכרטיס והמעגלים בממיר. יחד עם זה מסופקת תקשורת דו כיוונית שמאפשרת להפעיל VOD ועוד שירותים.
בתקן HDMI הוכנסו לדרישת חברות הסרטים וההקלטות , הגנות שונות ומשונות שאמורות להבטיח שהתוכן יועבר ממקור למקבל רק אם יש לשניהם הרשאת HDPC
High-bandwidth Digital Content Protection
למשל את האודיו מסוג HD MASTER AUDIO רב ערוצי לא ניתן היום לקבל בשום צורה, אלא אך ורק דרך HDMI.
וכיום לא תמצא שום מפענח לאות זה אלא אך ורק ברסיברים בעלי תמיכה ב- HDMI 1.3.

כמובן שאם משתמשים בנגן BD, אזי בכלל אין צורך ב- RF, והדבר הפשוט הוא לחבר את הנגן בכבל אחד למסך. אבל אם תרצה לשמוע את האודיו מאסטר המקורי רב ערוצי, הטלוזיה אינה מספיקה, אתה חייב ברסיבר.

אפשר לשאול למה? למה לא לחבר 6 רמקולים ישירות למסך? האם זה בלתי אפשרי? זה אפשרי אבל לא ככה בונים את זה.

מבחינה מסוימת מה שאתה (באנלוגיה) שואל זה למה מיצרים מכוניות קטנות ולא רכבי שטח שהם טובים גם בשביל נסיעה לסופר, וגם בשביל נסיעה בחולות. (אבל זה בזבזני מאוד כמובן מהרבה בחינות, למשמ חניה)
גם בציוד הביתי זה מחלק את הטיפול בשלבים השונים בצורה יותר אופטימאלית ומאפשר הגנה ובקרה לטובת החברות, וכמובן זה מגביל אותנו ומסבך לנו את החיים.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”