סיגנל סראונד מתנתק לשניה וחוזר

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tivan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

יש לי WIN7 32BIT
WIN7MC
ATI5450
ורסיבר סראונד.

לאחרונה, במספר סרטים, בפורמט דולבי דיגיטל או DTS, דרך WIN7MC, הסרט מאבד אחד למספר שניות את הסאונד, לשניה. באותו הרגע, גם הרסיבר לא מקבל סיגנל סראונד, ומפסיק חיווי הסראונד על הצג שלו. כך חוזר חלילה כל מספר שניות. עלי לציין כי בסרטים מסויימים הבעיה מופיעה, ובאחרים לא, ללא תלות בפורמט הסאונד.

התופעה מאסיבית כאשר אני מפעיל את WIN7MC במצב של FULL SCREEN. אם התצוגה של הסרט בחלון קטן, או מסודר בחלון על כל המסך, באופן ידני, אולם לא נלחץ כפתור FULL SCREEN בחלון זה, סיגנל הסראונד סאונד לא מפסיק כלל!

לא הצלחתי למקד הבעיה, האם מקורה בקודק אודיו או וידאו.
התקנתי את הקודק האחרון של SHARK007, ובכ"ז, התופעה בעיצומה.

על מנת למנוע ההתנתקויות המעצבנות הללו, הייתי צריך לסדר את החלון של WIN7MC במצב FULL SCREEN ידנית, כלומר שיוצג בחלון רגיל, אולם מתחתי אותו ידנית על כל המסך.

מישהו נתקל בתופעה הזו?

תודה לעונים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

Shark007 זה לא מקודד אלא חבילת מקודדים.
אתה צריך לגרום לזה שה-FFDShow Audio יפענח לך את פסי הקול של התכנים ע"י הגדרות מתאימות בתוכנת ההגדרות של Shark007. בנוסף, אתה גם צריך להגדיר כמו שצריך את ה-FFDShow Audio את לשונית ה-Output שלו.
האם האייקון הכחול שלו מופיע במגש האייקונים כשאתה מנגן את התכנים?
כמו כן, ייתכן שיש לך מחשב חלש ולא הפעלת מקודד התומך בפענוח החומרה של ה-HD5450. מהו מפרט המחשב שלך? כמה אחוז ניצול CPU מראה ה-Task Manager כשאתה מנגן את התכנים?

הייתי מנסה תחילה לעבוד עם הנגן MPC HC ולהתקינו על פי המדריך המהיר לצפייה בתכני HD (בראש הפורום), לראות שהכל עובד כמו שצריך, ואז לחזור למדיה סנטר. או, לשקול לעבוד עם מדיה פורטל שהיא פחות בעייתית עם מקודדים מהמדיה סנטר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

tivan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

המחשב חזק- E5700.
העלאת סרט מראה שהגרף הירוק נמצא נמוך בשליש מהקצה העליון הכחול. לא מצאתי היכן בחלונות 7 מצויין אחוז ניצול משאבי מערכת.
אייקונים של FFDSHOW עולים בצמוד לכל העלאה של הסרטים.
גם אייקון של האלי מדיה ספליטר.

למה התכוונת ""לא הפעלת מקודד התומך בפענוח החומרה של ה-HD5450". האם קיים צורך להפעיל מקודד נוסף?

מצאתי כי את הניתוקים ניתן להפסיק ב- 2 דרכים:
1. הקטנת החלון של המדיה סנטר.
2. הקטנת ה REFRESH RATE של המסך (פלאסמה 50 אינטצ') ל- 30 הרץ, במקום 60 או 50 הרץ, דרך כרטיס המסך 5450.

קינפוג ה- OUTPUT בFFDSHOW נעשה על פי המדריך.

תודה על העזרה!

tivan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

אגב הרץ, יש לי שאלה:
בכל הרסיברים הנתונים מראים כי ניתן להעביר דרך הרסיבר סיגנל של 1080 ב- 24 הרץ מקס'.
כתוב שם כי זהו התדירות המצוייה והנתמכת גם ב- בלוריי.

אולי זוהי הבעיה?

האם יש בפורום אנשים אשר כיוונו כרטיס המסך ל1080 ב-50 או 60 הרץ, וכך גם את הרזולוציה של WIN7MC, ולא חווים ניתוקי AUDIO במצב סראונד?

עלי לציין כי עם TMT3 אין בעיה גם בקצב ריענון גבוה. אולי הוא משנה את קצב הריענון במסך?

תודה על העזרה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

ניצול CPU ניתן לראות במערכות הפעלה בעברית ב"מנהל יישומים" לשונית "ביצועים". מפעילים ע"י כפתור ימני על מקום ריק בשורת המשימות למטה ובבחירה ב"מנהל יישומים". נסה לראות על כמה אחוזים כל ליבה עומדת שם.
מה עם MPC HC? ניסית אותו?

tivan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

MPC-HC מציג לי תמונה "לא יפה", כאילו יש גלים על המסך, (כמו במחשב ישן) כאילו ה- 5450 לא מאיץ את התמונה מספיק טוב.
לכן ירדתי ממנו מהר. למרות שקינפגתי כמו שנדרש במדריך.

אבדוק שוב את האחוזים במחשב, ואחזור אליך.

תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

אתה בטוח שהאצת חומרה עובדת? האם כתוב "Playing DXVA"?

tivan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

לצורך המידע, מופיע PLAYING DVXA בנגן ה- MPCHC. מכיוון שלא ראיתי פיתרון מוצלח ב- WIN7MC, עברתי בעצתך לך MEDIA PORTAL.
האם 1.1.0 היא האחרונה?

בשעה טובה, אחרי התקנתה המערכת עובדת עם רוב הסרטים, ללא גימגום.

שאלות:
1. התקנתי את MOVING PICTURES, והמדיה פורטל קורס לי בכל פעם שאני רוצה להכנס דרכו לסיפריית הסרטים שלו.
לכן ניתקתי הפעלתו, ואני נכנס דרך MY VIDEO.
רציתי לשאול, מהי הסיבה, וכיצד פותרים אותה? קראתי איפשהו כי נדרש למחוק קובץ ה- XML של ה- MOVING PICTURES, ולבנות אותו מחדש.
היכן הוא מצוי?
2. מדיה פורטל מציגה את האותיות בעיברית הפוך. לכן עברתי לאנגלית. האם אינה תומכת בעיברית?
3. האם ניתן לקלוט במקביל בכרטיס HVR-1700 טיונר רגיל + DTT, או כל אחד מהם בנפרד בלבד? אני שואל כי רציתי להחליף את ה- PVR150, ולא להפסיד הערוצים האנלוגים
4. מי שקולט DTT של קפריסין, האם קולט זאת ב- HD? האם נתמך ב- HVR1700?

תודה על התשובות, וההכוונה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

1. האם כשהתקנת את הפלאגין נכנסת להגדרות ונתת לו לעשות ריצה ראשונית על כל הסרטים שלך? עוד אפשרות זה שאחד הסרטים שלך פגום וזה מה שגורם לקריסה.
2. אצלי אין שום בעייה עם עברית, כולל תצוגה של קבצים בעברית. האם במערכת ההפעלה עצמה הוספת תמיכה בעברית?
3. לא, כי יש לכרטיס רק כניסת RF אחת. מה שכן, בחיבור DTT תוכל לקלוט ולהקליט בבת אחת מה-DTT את הערוצים 1, 2, 10, 33 ו-99.
4. אם יש קליטה טובה, אז כל כרטיס טלוויזיה שיש לו מקלט DTT יוכל לצפות גם בשידור HD, וזה כמובן כולל את ה-HVR-1700.

tivan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

לאחר שעברתי על כל קבצי הוידאו שלי, אני יכול לסכם כי:
1. קבצי TS לא עולים לי.
2. קבצי MKV מנופחים, כדוגמת אווטר, 40GB DTSMASTERAUDIO מקרטע בתמונה ובצליל, ואינו מפענח את הפורמט MA, אלא רק DTS.

שאלותי:
1. האם מישהו הצליח לפתוח קבצי TS ב- MEDIA PORTAL?
2. האם מישהו הצליח להוציא סיגנל DTS MA, או TRUE HD דרך MEDIA PORTAL?

אני הצלחתי רק דרך TMT3.

הקינפוג של הקודקים בMP הוא MPCHC בקבצי H264.

תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

אני הצלחתי לנגן קבצי TS כולל כתוביות DVB וגם להוציא פורמטי אודיו חדשים בקבצי M2TS.
TS: שים לב שאת המקודדים של ניגון קבצי TS אתה קובע בלשונית נפרדת של מקודד TV.
פורמטים חדשים: אתה צריך לקבוע שאת האודיו יקודד FFDShow Audio וגם להגדיר את לשונית ה-Output שלו כפי שמודגם בסעיף האחרון החדש של "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD".

tivan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

תודה על תשובתך.
האם הצלחת לנגן קבצי TS או M2TS דרך MEDIA PORTAL ולקבל סיגנל DTS-MASTER AUDIO/TRUE-HD, או רק דרך MPC-HC?
המדריך שאליו הפנת אותי מלמד כיצד לקנפג את MPC-HC, וזאת אני כבר יודע.

מה שלדעתי חסר במדריכים בקראתי, וזאת למדתי בדרך הקשה, כי חשוב לעדכן את הקודקים, מאתר המפתח, בו קיימים גם קבצי SVN, שעד לארחונהלא ידעתי מהם. לדוגמא, הFDDSHOW המותקן ב- SHARK אינו האחרון, והעידכונים האחרונים של SVN מביאים לתוצאות טובות הרבה יותר של פיענוח. גם HAALI MEDIA SPLITTER מחוייב בגרסא האחרונה מאתר המפתח, ולא זו המצויה ב- SAM או SHARK.

בכ"ז, הצלחתי פעם אחת להוציא DTSMA דרך קובץ M2TS ו- TS ב- MEDIA PORTAL, אבל אז לא יצאה תמונה תקינה. עידכון הקודקים לחדשים, ביטל ה- DTS-MA וסידר התמונה.

שאלותי:
1. לא הבנתי מתשובתך כיצד קובעים ש- FFDSHOW יהיה ה- AUDIO RENDERER ב- MEDIA PORTAL. האופציות שיש לי הן ATI HDMI, DEFAULT DIRECT SOUND , SPDIF וזהו.
2. את מי אני בוחר בלשונית הוידאו של MEDIA PORTAL כקודקים: MPCHC, FFDSHOW, FFDSHOW-XDA, ל- H263, AC3, MPEG2 וכו'?
3. את מי אני בוחר בלשונית ה- TV של MEDIA PORTAL כקודקים: MPCHC, FFDSHOW, FFDSHOW-XDA, ל- H263, AC3, MPEG2 וכו'?
4. את מי אני בוחר בלשונית AUDIO RENDERER של MEDIA PORTAL כקודקים: MPCHC, FFDSHOW, FFDSHOW-XDA, ל- H263, AC3, MPEG2 וכו'?
אני שואל מכיוון שקיימים 2 מדריכים במדיה פורטל, וכ"א בעל המלצה שונה.
5. עם איזה גרסא של CATALYST PACKAGE אתה עובד 10.3, 10.4 ובאיזה דגם כרטיס של ATI?
6. מה גרסת הדרייבר של כרטיס המסך, ומה גרסת הדרייבר של ה- ATI HDMI AUDIO?
אני שואל מכיוון שבאתר של FFDTRYOUTS מסבירים כי הדרייבר של ATI יש תקלה פנימית שיוצרת ניתוקים רגעיים בצליל, ואני חוויתי זאת.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

הפניתי אותך רק לסעיף האחרון החדש עם הדוגמה איך להגדיר את ה-FFDShow Audio, אין קשר ל-MPC HC למרות שרוב המדריך הוא עליו.

1. בלשונית ה-Playback codecs קובעים גם את מקודדי האודיו.
2. אצלי זה MPC HC Codec עבור H.264, עבור MPEG2 זה ה-Cyberlink, ועבור כל השאר FFDShow Video.
3. כמו 2. אם אתה קולט שידורי DTT אז ייתכן שב-H.264 כדאי דווקא לשים את ה-Microsoft DTV-DVD Video.
4. FFDShow Audio, ועבור AAC ייתכן ש-Microsoft DTV-DVD Audio עבור קליטת DTT.
5. אצלי מותקנת גירסה 10.4. כרטיס HD5450.
6. לא התקנתי דרייבר נפרד ל-ATI HDMI Audio, זה כלול בתוך ה-10.4 של כרטיס המסך.

tivan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

בשעה טובה הכל עובד פצצה!

שליחה #14 

הקודקים מנגנים כל הפורמטים.
תצוגה עיברית
הכרטיס HVR 1700 מוציא תמונה טובה + EPG.. חיברתי לאנטנה החיצונית של הבנין.
המקלדת האלחוטית עובדת טוב.

תודה.

Okioeka
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 109
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

לא הבנתי איך נפתרה הבעיה של הקיטועים בסאונד.
נתקלתי בזה על מחשב נייד ומתחבר (סאונד ותמונה) ב HDMI.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

בכיף. עכשיו תתחיל ליהנות מהשפע. (Y)

tivan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

באתר של FFDSHOW TRYOUTS כתוב במפורש כי במחשבים בהם מותקן כרטיס מסך של ATI, מסדרת 5400 והאצת החומרה מבוצעת על ידי FFDSHOW, מתרחשים קיטועי סאונד ריגעיים. הם מבקשים להמתין לעידכון הדרייבר של ATI.

ע"מ לפתור זאת, יצרתי מצב בו ה- MEDIA PORTAL מקודד הסרט בתמונה דרך MPC ואת הצליל דרך FFDSHOW.
כך אני מנסה להינות מ2 העולמות.

עם זאת, סרטים בפורמט TRUE HD MKV מפוענחים בסאונד, אבל מכיוון שה- MPC לא מצליח להשתלט על הקובץ מבחינת תמונה, היא מקרטעת.

אמתין לעידכונים נוספים של ה- MPC, וכן של דרייבר ה- ATI.

Okioeka
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 109
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #18 

אצלי מדובר ב NVIDIA :|

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”