חיבור שני כרטיסי קול במקביל?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
כנראה שארכוש בקרוב את כרטיס המסך של sapphire hd 5450, על מנת ליהנות מאודיו רב ערוצי ויציאת HD. האם יש איזושהי אפשרות שאתחבר באופן אנלוגי ל-emu1212 ע"מ לשמוע אודיו אנלוגית, וברגע שארצה לשמוע סראונד
(סרטים, הופעות שהוקלטו כך), אעבור לשימוש בכרטיס הקול המובנה? אולי איזשהו ממתג?
(סרטים, הופעות שהוקלטו כך), אעבור לשימוש בכרטיס הקול המובנה? אולי איזשהו ממתג?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לא הבנתי למה לא להעביר את כל סוגי התכנים דרך ה-HD5450.
אם מדובר על חיבור רמקולים של מחשב בחיבור אנלוגי, אז אפשר למתג בין כרטיסי הקול בהגדרות מערכת ההפעלה, שם אתה קובע איזה מהם פעיל כרגע.
אפשר גם להוציא בו זמנית סאונד עם תוכנה בתשלום (פרטים בשרשור המדריכים).
אם מדובר על חיבור רמקולים של מחשב בחיבור אנלוגי, אז אפשר למתג בין כרטיסי הקול בהגדרות מערכת ההפעלה, שם אתה קובע איזה מהם פעיל כרגע.
אפשר גם להוציא בו זמנית סאונד עם תוכנה בתשלום (פרטים בשרשור המדריכים).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

משום שאיכות הצליל ב-EMU, אנלוגית, תהיה טובה יותר מאשר החיבור הדיגיטלי של ה-5450. לא כי הספייר לא טוב. בכל אופן, מטרת השאלה היא לבדוק האם ניתן ליהנות משני העולמות. חבל לי למכור את ה-EMU במידה ובתוספת של 200 ש"ח פשוט אוכל ליהנות גם מהיתרונות של 5450.
לגבי המקרה שלי? האם ניתן למתג במחשב בין שני הכרטיסים, כשה-EMU מחובר אנלוגית וה-5450 מחובר דיגיטלית, ובכל פעם אבחר כיצד לשמוע דרך מנהל ההתקנים.. אפשרי, אם הבנתי נכון - לא?
לגבי המקרה שלי? האם ניתן למתג במחשב בין שני הכרטיסים, כשה-EMU מחובר אנלוגית וה-5450 מחובר דיגיטלית, ובכל פעם אבחר כיצד לשמוע דרך מנהל ההתקנים.. אפשרי, אם הבנתי נכון - לא?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

למה אתה חושב שהאיכות תהיה טובה יותר? בגלל שהכרטיס יקר יותר?
האם יש לך רסיבר לא איכותי? הרי הרסיבר הוא זה שעושה את ההמרה מדיגיטלי לאנלוגי ולא ה-HD5450, שרק מעביר את הנתונים הלאה ללא שום עיבוד או איבוד איכות.
האם יש לך רסיבר לא איכותי? הרי הרסיבר הוא זה שעושה את ההמרה מדיגיטלי לאנלוגי ולא ה-HD5450, שרק מעביר את הנתונים הלאה ללא שום עיבוד או איבוד איכות.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

בגלל זה אני רוצה להשתמש ב 5450 בשביל האודיו הדיגיטלי (סראונד - סרטים והופעות שהוקלטו באופן זה) - פענוח ברסיבר. מצד שני, אני רוצה להעביר את האודיו מהEMU באופן אנלוגי ואז לעשות לו passthrough ברסיבר, כך שהוא לא יפענח את האות. אין המרה באופן זה..(מוזיקה)
האם זה אפשרי?
האם זה אפשרי?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

גם מוסיקה אגורה כמידע דיגיטלי במחשב ויוצאת אל כרטיסי הקול באותה צורה, כ-PCM סטריאו, לא רק סרטים ב-DD/DTS.
לכן, מה שכתבת לא נכון. לא תקבל איכות טובה יותר בכרטיס הקול מאשר דרך חיבור HDMI.
לכן, מה שכתבת לא נכון. לא תקבל איכות טובה יותר בכרטיס הקול מאשר דרך חיבור HDMI.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

אם כך, מה המשמעות בכרטיס קול טוב יותר/פחות? למה אני מבחין בהבדל בין הכרטיסים? למה שומעים יותר טוב אנלוגית מאשר דיגיטלית?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
מה מסובך להבין ? הוא רוצה תכנים מסוימים להוציא עם ה-HDMI של הכרטיס מסך, ותכנים אחרים (מוסיקה דו ערוצית כנראה) דרך ה-E-MU.
בכל אופן אם אתה משתמש בנגנים שונים ל-2 המטלות הללו אז אין בעיה - בנגן אחד תגדיר ב-Audio Renderer את הכרטיס מסך כהתקן הפלט, ובשני תגדיר את ה-E-MU.
בהצלחה.
בכל אופן אם אתה משתמש בנגנים שונים ל-2 המטלות הללו אז אין בעיה - בנגן אחד תגדיר ב-Audio Renderer את הכרטיס מסך כהתקן הפלט, ובשני תגדיר את ה-E-MU.
בהצלחה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

הממ. הבנתי. מעולה! זה אומר שאני קובע כרטיס קול אחד, לצורך העניין הemu כברירת מחדל למחשב שידע להוציא את כל הצלילים, וכשאני צופה בסרטים להגדיר בנגן את הרנדר על הספייר? איך זה הולך מבחינת חומרה? שני הכרטיסים מחוברים והמחשב מזהה אותם?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הקובץ אותו אתה מנגן מהמחשב הוא דיגיטלי.
הכל שאלה של כיול. ייתכן שבכרטיס הקול יש כל מיני מעגלי סינון ועיבוד אותות שגורמים לצליל להישמע שונה, ואז נוצרת אצלך הרגשה של צליל איכותי יותר או איכותי פחות.
ייתכן גם שהרסיבר שלך לא מכוייל נכון ולכן אתה שומע בו פחות טוב.
בכל מקרה, כמו שציינתי ממש בתחילת השרשור ושגם MarioMan חידד, אתה יכול לקבוע כל פעם עם איזה כרטיס להוציא את הסאונד, ואין בעייה ששניהם יהיו מותקנים במחשב במקביל.
הכל שאלה של כיול. ייתכן שבכרטיס הקול יש כל מיני מעגלי סינון ועיבוד אותות שגורמים לצליל להישמע שונה, ואז נוצרת אצלך הרגשה של צליל איכותי יותר או איכותי פחות.
ייתכן גם שהרסיבר שלך לא מכוייל נכון ולכן אתה שומע בו פחות טוב.
בכל מקרה, כמו שציינתי ממש בתחילת השרשור ושגם MarioMan חידד, אתה יכול לקבוע כל פעם עם איזה כרטיס להוציא את הסאונד, ואין בעייה ששניהם יהיו מותקנים במחשב במקביל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שוב, כמו שכתבתי, כל ההתקנים מופיעים לך במחשב, ואתה פשוט בוחר במה לנגן את התוכן אותו בחרת.
לדעתי זה סתם הסתבכות מיותרת, אבל אתה טוען שיש הבדל, אז כמו שצויין קודם, זה אפשרי.
לדעתי זה סתם הסתבכות מיותרת, אבל אתה טוען שיש הבדל, אז כמו שצויין קודם, זה אפשרי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אגב, מה שלא הבנתי זה איך כבר ראית שיש הבדל אם עוד לא קנית את ה-HD5450...
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

עוד לא ראיתי שיש הבדל. כן שאלתי למה טוענים שיש הבדל בין כרטיס קול X לכרטיס קול Y. מעבר לזה, איזה מידע לא דיגיטלי? דיסקים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כל מידע שאגור על מחשב, מוסיקה מכל הסוגים כמו סרטים בסראונד כולל מידע הנמצא על CD הוא דיגיטלי.
המידע היחיד שהוא לא דיגיטלי הוא תקליטים שאתה מנגן על פטיפון וקלטות אודיו ישנות שאתה מנגן בטייפ...
המידע היחיד שהוא לא דיגיטלי הוא תקליטים שאתה מנגן על פטיפון וקלטות אודיו ישנות שאתה מנגן בטייפ...
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

אוקיי, ושוב לשאלה שלא נענתה - אם כך, מה ההבדל בחיבור אנלוגי בין כרטיס הקול לבין דיגיטלי ברמת איכות הצליל, ומה ההבדל בין כרטיס יקר יותר לפחות לפי הדברים שאתה אומר?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ההבדל הוא שכרטיס קול עושה את ההמרה מדיגיטלי לאנלוגי, ובמקרה של חיבור HDMI או SPDIF הרסיבר הוא זה שעושה את ההמרה מדיגיטלי לאנלוגי ואז ישירות להגברה ואל הרמקולים.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

או! סופסוף הבנתי! מצוין. אם ככה המחשבה שלי (מעוותת ככל שתהיה) הייתה נכונה ואוכל באמת לקבל את היתרונות של ה-EMU ברמה האנלוגית ואת הסראונד דרך הספייר.
תודה רבה על הסבלנות וההסברים המפורטים!
תודה רבה על הסבלנות וההסברים המפורטים!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בכיף!