YEXMAXHD TOTAL - פשוט בזיון אחד גדול

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #1 

טוב, אז עשיתי את הטעות של לשדרג ל MAXHD מהמקס הרגיל.

להלן התרשמותי:

1. הממיר איטי להחריד
2. תגובות המכשיר לשלט ובייחוד לבחירת הערוצים מזעזע. לוקח לי שניים שלושה נסיונות כדי להגיע לערוץ תלת ספרתי.
3. איכות SD... אוי האיכות... פשוט בושה, תמונה כמו על מסכי LCD זולים. עם המקס קיבלתי תמונה נהדרת.
4. איכות HD - בזיון. ערוצי הסרטים נראה פחות טוב מריפ ממוצע של CTU או DIMENSION לסדרות. ערוצי הסדרות זה פשוט עבודה בעיניים. הרוב זה UPSCALE באיכות נמוכה ממה שקיבלתי בערוצי ה SD המקבילים בעזרת המקס הרגיל. בעיני - זה פשוט לא HD. רק קוראים לזה ככה ביס.
5. VOD - גזלנות לשמה. מרבית ממעט התכנים שיש הנם בתשלום. כולל תכנים ששודרו בערוצי הברודקאסט (רשת וכו) וכולל סדרות ששודרו ביס.

אני מניח שזה נשמע מגמתי, שהכל כביכול בזיון אחד גדול, אבל זה פשוט ככה.

אני לא מצליח לעכל איך יס מרשים לעצמם לשחרר לאוויר העולם חבילה כזו של מוצרים כושלים (HD, VOD, MAXHD) שבכל אחד ואחד מהם כשלים יסודיים.

רק בישראל. (n) (n) (n) (n)

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

כיילת את הכניסה בטלוויזיה אליה מחובר הממיר?
בכיול מתאים ההבדל מול ה-MAX הרגיל לא מורגש!
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

איינשטיין כתב:כיילת את הכניסה בטלוויזיה אליה מחובר הממיר?
בכיול מתאים ההבדל מול ה-MAX הרגיל לא מורגש!
...
כיול = OVERRATED בהקשרים הללו. איכות השידור פשוט גרועה. כמו שרואים ערוץ 1 ב LCD 52".

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #4 

כמה דברים שבכל זאת כדאי שתדע:

1) לגבי איטיות הממיר - בגרסה הנוכחית ניכר שככל שהממיר פועל זמן רב יותר (עד שהוא דורש אתחול) הוא נהיה כבד ואיטי יותר. ברגע שמתאחלים אותו הוא נהיה מהיר יותר. בגרסאות קודמות אני הגעתי למסקנה שהוא מהיר יותר מה- Max הרגיל (שהיה לאחותי, לדוגמא).

2) תגובות המכשיר לשלט - ספציפית בגרסה הנוכחית יש בעיה עם הפרוטוקול XMP - גם אני חוויתי בו בעיות של קליטת הכפתורים. ממליץ לך להחליף לפרוטוקול NEC בתפריט הגדרות -> הגדרת שלט -> פרוטוקול NEC. לאחר השינוי נדרש לשנות גם את הקידוד בשלט של ה- MaxHD לפרוטוקול NEC. ניתן לעשות זאת כפי המתואר בתגובה שלי כאן (תגובה מס' 67).

3) אני בקושי צופה ב- SD, מהמעט שאני כן צופה, אני חושב שהאיכות טיפה נמוכה יותר ממה ש- 3100S (המקביל של yesMax רק ללא יכולות הקלטה) נותן. ממליץ לך ליישם את המלצתו של איינשטיין בנושא הזה ולכייל מחדש את הטלוויזיה.

4) ראיתי סרטים רבים בערוצי הסרטים - ב- 90% מהמקרים האיכות עלתה על זו שיש בקולנוע. שני סרטים שהורדתי (האביר האפל ומשפחת סימפסון: הסרט) נראו טוב יותר דווקא ב- yes ושניהם שודרו גם ב- 5.1. לא הורדתי סרטים נוספים. האיכות טובה יותר לסרטים חדשים יותר (השפעות remastering על פילם ישן באות לידי ביטוי בירידת איכות באופן כללי). לגבי ערוצי הסדרות - כל הסדרות של הערב שמשודרות בפריים טיים ומצולמות ב- HD משודרות כך. מעבר לכך, בשידורים החוזרים, זה כבר תלוי בזמינות של התכנים אצל yes. חלק מהתכנים עברו remastering כשהחלו שידורי ה- HD וחלק לא. אלה שלא עברו ועדיין משודרים לא יהיו ב- HD, וכמובן סדרות שלא צולמו ב- HD. אני צופה בכל ערב בערוצי הסדרות ואין אפילו ערב אחד שלא צפיתי בלפחות סדרה אחת או שתיים ולפעמים אף יותר ב- HD.

5) אני חושב שבעצם זה של- yes יש את ה- MaxHD, ה- VOD מיותר. ה- VOD טוב בעיקר עבור ילדים קטנים שרוצים להריץ להם תוכניות שהם אוהבים מתי שהם רוצים, מבלי לבזבז על זה יותר מדי מקום ב- Max. לי לפחות אין שום כוונה להתחבר ל- VOD עד שלא יהיו שם תכנים רבים ב- HD ובקצב שידור גבוה, כך שזה יראה גם HD, לפחות כמו בערוצי ה- HD הרגילים. רק אציין שלי יש את יכולת הבחירה אם להצטרף ל- VOD או לא כי לקחתי את הממיר לפני השקת השירות של ה- VOD. אני יודע שלך אין את הבחירה הזו, אז פשוט אל תשתמש ב- VOD אם אתה לא רואה בו צורך.

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1233 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #5 

היום אם אתה מזמין את המקס HD הם נותנים את ה-VOD חינם.
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78925
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #6 

אין ספק שהגרסא הנוכחית פחות יציבה ממה שהיה לנו בעבר.

אבל המרחק בין זה לבין מה שמתואר כאן נראה לי גדול.

מבחינת איכות תמונה, לא יודע באיזה סדרות אתה צופה, אבל בסדרות שאני רואה (טרה, מספרים, criminal minds, ועוד כמה) התמונה דומה עד זהה להפצות ברשת (מינוס נושא ה-5.1, שבהחלט חסר לי מאוד). כל זה על מסך מכוייל.

נושא ה-SD נסקר רבות, גם בהוט וגם ביס, מסיבה לא ברורה, הממירים של ה-HD (כולל, ואולי בעיקר, ה-YES MAX HD) מנחיתים את איכות התמונה. אני עדיין מחזיק בסלון MAX רגיל עבור SD ו-MAX HD עבור HD בדיוק מסיבה זו.

esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

smallville4r תודה.

1. לגבי איטיות הממיר - עצם העובדה שצריך לאתחל אותו מדי יומיים שלושה זו כבר בעיה בפני עצמה. אני לא רואה את השירות הזה כחלק מתנועת ה early adopters (כמו נניח בסטרימרים) בה אני מוכן לסבול באגים מרגיזים.
2. שמעתי על זה, רק שזה ימנע ממני לעבוד עם שלט ההרמוני שלי כך שזו לא ממש אופציה.
3. אנחנו דווקא כן צופים בתוכן SD (בעיקר ערוצים 2 ו - 10) בהם ההבדל באיכות ניכר באופן בולט. המסך שלי Panasonic PV70 בגודל 50 אינטש והכיול היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא להוריד את ה SHARPNESS שממילא נמוך כעת.
4. לא יודע, אולי התרגלתי לאיכות גבוהה מתוקף השימוש המסיבי בסטרימר, אבל האיכות של הסרטים והסדרות שניתן להבחין כי הם HD אמיתי, עדיין נמוכה מכל תוכן HD אחר שראיתי עד היום. יוצא דופן בהקשר זה הוא ערוץ NG HD שם האיכות טובה יחסית.
5. לגבי ה VOD, אין לי ממש תלונות על המימוש. מה שמרגיז שם זו החוצפה לגבות תשלום על תוכן שממילא משודר שאופן פתוח, ואפילו בערוצי החבילה הבסיסית. בובספוג בתשלום??? (n)

esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

oferlaor כתב: נושא ה-SD נסקר רבות, גם בהוט וגם ביס, מסיבה לא ברורה, הממירים של ה-HD (כולל, ואולי בעיקר, ה-YES MAX HD) מנחיתים את איכות התמונה. אני עדיין מחזיק בסלון MAX רגיל עבור SD ו-MAX HD עבור HD בדיוק מסיבה זו.
...
עופר תודה.

בהקשר למה שכתבת, האם זהו מצב נתון וסופי או שזה נושא ידוע ושאמור להיות מטופל בשלב כזה או אחר? נראה לי הזוי להחזיק שני ממירים בסלון (למרות שבהנתן האיכות הגרועה של תוכן SD בממירי ה HD אני יכול להבין אותך).

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

erezsolan כתב: 1. לגבי איטיות הממיר - עצם העובדה שצריך לאתחל אותו מדי יומיים שלושה זו כבר בעיה בפני עצמה. אני לא רואה את השירות הזה כחלק מתנועת ה early adopters (כמו נניח בסטרימרים) בה אני מוכן לסבול באגים מרגיזים.
2. שמעתי על זה, רק שזה ימנע ממני לעבוד עם שלט ההרמוני שלי כך שזו לא ממש אופציה. (n)
...
1. הבעיה של האתחול פעם ביומיים-שלושה היא בודאות בגרסת התוכנה הנוכחית. לפני הגרסה הזו, מעולם הממיר שלי לא איתחל את עצמו סתם כך (רק אחרי עדכון תוכנה). למפתחים של yes יש את הנטיה להרוס דברים שעובדים טוב, גם אם הכוונות שלהם טובות. בנוסף, אני לא יודע איך הם עושים QA בחברה הזו - כי הגרסה הזו הייתה חוזרת לפיתוח כדי לתקן את ההתרסקויות של הממיר, אם היה נעשה QA איכותי. אני באמת מקווה שתרד מתי שהוא גרסה חדשה שתתקן את בעית היציבות הזו. גרסה כזו לא הייתה צריכה בכלל להגיע ל- BETA ובטח לא לשחרור סופי.

2. פרוטוקול NEC הוא הפרוטוקול של ה- Max הרגיל. כך שאם אתה משתמש ב- Harmony תקנפג אותו כמו שקינפגת עבור שימוש ב- Max הרגיל. ייתכן שצריך לעשות כמה התאמות - כמו כפתור VOD או העובדה שאין כפתור EXIT בשלט של ה- MaxHD.

esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

smallville4r כתב: 2. פרוטוקול NEC הוא הפרוטוקול של ה- Max הרגיל. כך שאם אתה משתמש ב- Harmony תקנפג אותו כמו שקינפגת עבור שימוש ב- Max הרגיל. ייתכן שצריך לעשות כמה התאמות - כמו כפתור VOD או העובדה שאין כפתור EXIT בשלט של ה- MaxHD.
...
מוזר, כי העברתי ל NEC וההרמוני הפסיק להגיב מול ה MAXHD. אבדוק זאת שוב הערב.

אגב, במה מתבטא השוני בעבודה עם השלט בקונפיגורצית NEC?

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

erezsolan כתב:
smallville4r כתב: 2. פרוטוקול NEC הוא הפרוטוקול של ה- Max הרגיל. כך שאם אתה משתמש ב- Harmony תקנפג אותו כמו שקינפגת עבור שימוש ב- Max הרגיל. ייתכן שצריך לעשות כמה התאמות - כמו כפתור VOD או העובדה שאין כפתור EXIT בשלט של ה- MaxHD.
...
מוזר, כי העברתי ל NEC וההרמוני הפסיק להגיב מול ה MAXHD. אבדוק זאת שוב הערב.

אגב, במה מתבטא השוני בעבודה עם השלט בקונפיגורצית NEC?
...
השוני מתבטא בכך שהתגובה ללחיצות השלט מהירה יותר והממיר דורש אתחול/קורס לעתים רחוקות יותר (רק אחרי שבוע פחות או יותר במקום כל יומיים-שלושה). מה שאני לא מצליח להבין זה למה ? למה ב- XMP הוא קורס וב- NEC הוא קורס משמעותית פחות ? :? :roll:

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #12 

לא מובן לי למה עשרות שירשורים\אשכלות נפתחו בנושא זה וכל פעם יש מופתע חדש ,פשוט

פשוט להצטרף מאחד מהאשכלות .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78925
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #13 

קשה לדעת אם זה ניתן לשינוי. האנשים ביס טוענים לפני שמדובר בפילטרים דיגיטליים שהמקדמים שלהם שונים בין הממירים הישנים. הם ניסו לשפר את המצב ובשל. כלשהו אכן נראה שיפור. לאידוי לי אם חזרו בגרסאות לפילטרים אבל המצב כרגע לא מזהיר.

לדעתי יכולות להיות כמה סיבות לכך. לשם העיבוד הממיר בעצם עושה deinterlacing ואז reinterlacing מחדש ל 1080i. יתכן מאוד שכאן הפיענוח בינוני. יתכן שפילטרים מוצבים שם בכדי להמנע ככל הניתן מבעיות combing, מה שגורם לירידה ברזולוציה האפקטיבית. יתכן גם שיש שם פילטרים אחרים שנועדו לפיתרון בעיות שונות במסכים זולים יותר. אני שומע על בעיות דומות בהוט ובמדינות כמו אנגליה עם ממירים בטכנולוגיות דומות. יתכן מאוד שיש גם בעיה בדיקודרים עצמם (של ברודקום) שפשוט פחות מוצלחים מאלה של mpeg2 בממירים המקוריים.

נקווה שיס יעשו עוד ניסויים בנושא הזה או אפילו יעברו לדורות מתקדמים יותר של מפענחים.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

עברתי על 10 דפים האחרונים לפחות 15 אשכלות בנושא YES MAX TOTAL.

ככה שלא צריך להיות מופתעים .

אני ב HOT ,חד משמעית אין ירידה ב SD ,הפוך ,התמונה חדה יותר ב HDMI ,ממיר שעון ירוק ולא כחול.
נערך לאחרונה על ידי NEW_WAVE ב 10/06/2010 15:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

YardenBenlulu
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #15 

אחי מדובר פה הגזמה לשמה.. אין על הישראלים תמיד יש מה להתלונן..

אחי תבין שזה שיש לך VOD זה עדיף מכלום וזה שיש לך HD זה עדיף מ SD
אתה מתאר פה הגזמה אבל אחי הגזמה ברמה קטלנית !
אני צופה תמיד ב HD במסך 60 ורואה מדהים אני לא הולך יותר לקולנוע מחכה שהסרטים יגיעו ליס !
לגבי איטיות הממיר אתה צריך להבין שלכול דבר מתחיל יש קשיים, מבחינת החומרה של המכשיר הוא מסוגל להיות הרבה יותר מהיר וצוות ההנדסה של יס עובד על זה יום יום בימים הקרובים תיצא גירסה הכי יציבה שיצאה עד היום שתפתור המון בעיות.
בנוסף אחי ל SD אתה סתם מגזים או שקניתה טלוויזיה מהשוק יש לי MAX ויש לי MAX HD ורק על מה שכתבתה הייתי חייב לבדוק חיברתי את שני הממירים אחד אחרי השני אחרי הראשון אני לא רואה שום הבדל רואים מצויין לאיכות SD.
ולגבי השלט של יס, הם נתנו הוראה לכול הטכנאים לתכנת את הממיר לפרוטוקול NEC הפקוטוקול XMP עובד רק בקישור עינית בקו ישר ולכן פרוטוקול NEC עובד כמו כול שלטי יס תכוון לשמיים זה יעבוד.

כדאי שתבדוק את עצמך ואת הציוד שלך..
בברכה,
ירדן בן לולו

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

YardenBenlulu כתב:אחי מדובר פה הגזמה לשמה.. אין על הישראלים תמיד יש מה להתלונן..

אני צופה תמיד ב HD במסך 60 ורואה מדהים אני לא הולך יותר לקולנוע מחכה שהסרטים יגיעו ליס !
לגבי איטיות הממיר אתה צריך להבין שלכול דבר מתחיל יש קשיים, מבחינת החומרה של המכשיר הוא מסוגל להיות הרבה יותר מהיר וצוות ההנדסה של יס עובד על זה יום יום בימים הקרובים תיצא גירסה הכי יציבה שיצאה עד היום שתפתור המון בעיות.
בנוסף אחי ל SD אתה סתם מגזים או שקניתה טלוויזיה מהשוק יש לי MAX ויש לי MAX HD ורק על מה שכתבתה הייתי חייב לבדוק חיברתי את שני הממירים אחד אחרי השני אחרי הראשון אני לא רואה שום הבדל רואים מצויין לאיכות SD.
ולגבי השלט של יס, הם נתנו הוראה לכול הטכנאים לתכנת את הממיר לפרוטוקול NEC הפקוטוקול XMP עובד רק בקישור עינית בקו ישר ולכן פרוטוקול NEC עובד כמו כול שלטי יס תכוון לשמיים זה יעבוד.

...

תשמע ,מילא אחד ,אבל זה עשרות גולשים בפורם ,תסתכל בכל עמוד יש לפחות 2-3 אשכלות בנושא

YSE MAX HD ולא תגובות מחמיאות .

esloan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

YardenBenlulu כתב:אחי מדובר פה הגזמה לשמה.. אין על הישראלים תמיד יש מה להתלונן..

...
חוץ מלהגיד שתגובתך נתפסת לי כמגמתית ושאיני מתחבר לאופן ההתנסחות של הפוסט שלך, לא אוסיף.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #18 

זה נכון שלממיר HD יש בעיות - לי לפעמים לוקח כמה נסיונות להגיע לערוץ מסויים אבל אני לא מתרגש מזה יותר מדי... יותר מרגיז אותי זה כשהשקופית מראה מה אתה צופה בערוץ מסויים ו"נתקעת" כשאתה מעביר ערוצים...

מבחינת איכות צפייה אין לי תלונות - ה-SD נראה טוב מאוד, וב-HD נראה פנטסטי, ולי יש "רק" מסך HD READY.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

YardenBenlulu
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #19 

ivanhoe888 כתב:זה נכון שלממיר HD יש בעיות - לי לפעמים לוקח כמה נסיונות להגיע לערוץ מסויים אבל אני לא מתרגש מזה יותר מדי... יותר מרגיז אותי זה כשהשקופית מראה מה אתה צופה בערוץ מסויים ו"נתקעת" כשאתה מעביר ערוצים...

מבחינת איכות צפייה אין לי תלונות - ה-SD נראה טוב מאוד, וב-HD נראה פנטסטי, ולי יש "רק" מסך HD READY.
...
אגב לבעיית הערוץ יש פתרון זמני: להיכנס למדריך התוכניות ולצאת וזה מסתדר :)

ולגבי פותח הפוסט אני לא הגבתי תגובה מגמתית אני אמרתי את מה שאני חווה ואתה דעתי האישית צודק יש תקלות והם מרגיזות אבל יש גם HD ולא רק HD יש צוות שלם של יס שעוסק רק בתוכן HD ומתעסק רק בזה ואתה בא בשנייה הכול *** *** מכשיר *** ציוד חבל..
תן הזדמנות זה מכשיר בפיתוח שיוציאו ת'גרסה האחרונה והסופית אני בטוח שיהיה מקום לתלונות שלך אם היו אבל כרגע ההנדסה של יס עובדת על זה אז תמתין כמו כולם, או שפשוט תחליף חזרה למקס הרגיל עד שהגרסה תיהיה יציבה

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #20 

אני רק חייב להעיר לאחר שעברתי על השרשור שעם כל הכבוד להכל וכולל תלונות שלי עצמי יש כלפי יס, אין מה להשוות בין ההנאה משידורי הלווין לפני ואחרי הכניסה של ה- MAX HD, למרות כל החסרונות עדיין מדובר ביכולת לצפות בתכני HD עם איכות תמונה נהדרת ועם סאונד טוב במרבית המקרים מתי שנוח לי ואת זה אני לא מוכן להחליף לא במקס שהחזרתי ולא בשידורי ה- HD של הוט.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”