כמה דברים שבכל זאת כדאי שתדע:
1) לגבי איטיות הממיר - בגרסה הנוכחית ניכר שככל שהממיר פועל זמן רב יותר (עד שהוא דורש אתחול) הוא נהיה כבד ואיטי יותר. ברגע שמתאחלים אותו הוא נהיה מהיר יותר. בגרסאות קודמות אני הגעתי למסקנה שהוא מהיר יותר מה- Max הרגיל (שהיה לאחותי, לדוגמא).
2) תגובות המכשיר לשלט - ספציפית בגרסה הנוכחית יש בעיה עם הפרוטוקול XMP - גם אני חוויתי בו בעיות של קליטת הכפתורים. ממליץ לך להחליף לפרוטוקול NEC בתפריט הגדרות -> הגדרת שלט -> פרוטוקול NEC. לאחר השינוי נדרש לשנות גם את הקידוד בשלט של ה- MaxHD לפרוטוקול NEC. ניתן לעשות זאת כפי המתואר בתגובה שלי
כאן (תגובה מס' 67).
3) אני בקושי צופה ב- SD, מהמעט שאני כן צופה, אני חושב שהאיכות טיפה נמוכה יותר ממה ש- 3100S (המקביל של yesMax רק ללא יכולות הקלטה) נותן. ממליץ לך ליישם את המלצתו של איינשטיין בנושא הזה ולכייל מחדש את הטלוויזיה.
4) ראיתי סרטים רבים בערוצי הסרטים - ב- 90% מהמקרים האיכות עלתה על זו שיש בקולנוע. שני סרטים שהורדתי (האביר האפל ומשפחת סימפסון: הסרט) נראו טוב יותר דווקא ב- yes ושניהם שודרו גם ב- 5.1. לא הורדתי סרטים נוספים. האיכות טובה יותר לסרטים חדשים יותר (השפעות remastering על פילם ישן באות לידי ביטוי בירידת איכות באופן כללי). לגבי ערוצי הסדרות - כל הסדרות של הערב שמשודרות בפריים טיים ומצולמות ב- HD משודרות כך. מעבר לכך, בשידורים החוזרים, זה כבר תלוי בזמינות של התכנים אצל yes. חלק מהתכנים עברו remastering כשהחלו שידורי ה- HD וחלק לא. אלה שלא עברו ועדיין משודרים לא יהיו ב- HD, וכמובן סדרות שלא צולמו ב- HD. אני צופה בכל ערב בערוצי הסדרות ואין אפילו ערב אחד שלא צפיתי בלפחות סדרה אחת או שתיים ולפעמים אף יותר ב- HD.
5) אני חושב שבעצם זה של- yes יש את ה- MaxHD, ה- VOD מיותר. ה- VOD טוב בעיקר עבור ילדים קטנים שרוצים להריץ להם תוכניות שהם אוהבים מתי שהם רוצים, מבלי לבזבז על זה יותר מדי מקום ב- Max. לי לפחות אין שום כוונה להתחבר ל- VOD עד שלא יהיו שם תכנים רבים ב- HD ובקצב שידור גבוה, כך שזה יראה גם HD, לפחות כמו בערוצי ה- HD הרגילים. רק אציין שלי יש את יכולת הבחירה אם להצטרף ל- VOD או לא כי לקחתי את הממיר לפני השקת השירות של ה- VOD. אני יודע שלך אין את הבחירה הזו, אז פשוט אל תשתמש ב- VOD אם אתה לא רואה בו צורך.