מכונת קפה כרומקס 180D
היי לכולם,
אני מחפש מכונה שאוכל להשתמש גם בקפסולות וגם בקפה טחון והבנתי שמכונת קפה כרומקס 180D עושה את זה.
בנוסף אני אשמח אם היא תוכל להקציף חלב בצורה טובה מאחר ואני שותה תמיד קפה הפוך ואף פעם אספרסו נקי.
אני יכול לרכוש את המכונה במחיר של 900 שקל, האם כדאי לי גם במחינת המחיר ובעיקר במחינת המכונה עצמה?
תודה רבה!
אני מחפש מכונה שאוכל להשתמש גם בקפסולות וגם בקפה טחון והבנתי שמכונת קפה כרומקס 180D עושה את זה.
בנוסף אני אשמח אם היא תוכל להקציף חלב בצורה טובה מאחר ואני שותה תמיד קפה הפוך ואף פעם אספרסו נקי.
אני יכול לרכוש את המכונה במחיר של 900 שקל, האם כדאי לי גם במחינת המחיר ובעיקר במחינת המכונה עצמה?
תודה רבה!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא מכיר ספציפית את הכרומקס הזאת אבל לא תהיה לה הקצפה פשוטה בכלל כי אין לה דוד אלא תרמובלוק.
היא עובדת על קפה טחון ואז צריך גם מטחנה או עם פודים (לא קפסולות).
יותר זול להקציף עם טוטוקרמה או פלאנג'ר.
היא עובדת על קפה טחון ואז צריך גם מטחנה או עם פודים (לא קפסולות).
יותר זול להקציף עם טוטוקרמה או פלאנג'ר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני לא ממש מכיר את המושגים שאמרת עכשיו 
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חברה באזור השרון / מרכז שאפשר לקנות שם מכונה טובה אשר תתאים לצרכים שלי.
בעיקרון אני צריך מכונה שאוכל להשתמש בקפה טחון ובפודים ואוכל להקציף חלב בצורה מהירה וטובה.
אני מוכן להשקיע כ 2000 שקל למכונה ...
תודה רבה.
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על חברה באזור השרון / מרכז שאפשר לקנות שם מכונה טובה אשר תתאים לצרכים שלי.
בעיקרון אני צריך מכונה שאוכל להשתמש בקפה טחון ובפודים ואוכל להקציף חלב בצורה מהירה וטובה.
אני מוכן להשקיע כ 2000 שקל למכונה ...
תודה רבה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יש שני מאמרים על הכנת קפה מבוסס חלב בזול:
http://www.htcafe.co.il/article01665.%D ... 7%A1%D7%95
http://www.htcafe.co.il/article01666.%D ... 7%9C%D7%91
זה יוצא זול וטוב - לא אספרסו אבל טעים בפני עצמו.
לגבי מכונה יכול להיות שתתאים לך אסקסו או גאג'יה.
יש את אינטרפרק בנורדיה או קופיטיים בעין וורד\רמת החייל.
יש גם ברמת החייל את קאסטלו .
כדאי להתקשר לקפוץ ולראות את המכונות.
http://www.htcafe.co.il/article01665.%D ... 7%A1%D7%95
http://www.htcafe.co.il/article01666.%D ... 7%9C%D7%91
זה יוצא זול וטוב - לא אספרסו אבל טעים בפני עצמו.
לגבי מכונה יכול להיות שתתאים לך אסקסו או גאג'יה.
יש את אינטרפרק בנורדיה או קופיטיים בעין וורד\רמת החייל.
יש גם ברמת החייל את קאסטלו .
כדאי להתקשר לקפוץ ולראות את המכונות.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
Hollllow, שים לב שאתה חייב לקנות גם מטחנת קפה.
רבים מופתעים לשמוע את זה, אבל מטחנת קפה יותר חשובה מהמכונה עצמה. קפה טחון מאבד מהטעם שלו מאוד מהר, ולכן עדיף לקנות קפה בפולים שלמים ולטחון אותו ממש לפני החליטה עם המכונה.
מטחנה טובה עולה כ-1000 ש"ח. אם תוכל למשוך את התקציב מעט למעלה, תוכל לקנות מכונה טובה (גאג'יה בסיסית) + מטחנה ב-2500 ש"ח בערך.
רבים מופתעים לשמוע את זה, אבל מטחנת קפה יותר חשובה מהמכונה עצמה. קפה טחון מאבד מהטעם שלו מאוד מהר, ולכן עדיף לקנות קפה בפולים שלמים ולטחון אותו ממש לפני החליטה עם המכונה.
מטחנה טובה עולה כ-1000 ש"ח. אם תוכל למשוך את התקציב מעט למעלה, תוכל לקנות מכונה טובה (גאג'יה בסיסית) + מטחנה ב-2500 ש"ח בערך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תשמע חבל על הכסף שלך כי מדובר באותה כרומקס פשוטה שניתן לקנות בהרבה פחות, לא הייתי מוסיף מאות שקלים לתצוגה דיגיטלית שאין בה שום תועלת למכונה מסוג זה.
קודם כל ההצעה שלך יקרה, ראה בזאפ:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=425158
שנית מנסיון של 3.5 שנים עם כרומקס דומה (170) שנראית זהה רק ללא התצוגה הדיגיטלית, איכות הקפה בינונית מינוס, בידית יש מגביר קרמה שקצת מקלקל וההקצפה מאוד חלשה היות ולמכונה אין כלל דוד אלא היא מבוססת תרמובלוק (צינור מחומם).
כמובן שעם הרבה אימונים (ורצוי מטחנה צמודה) ניתן להפיק תוצאות סבירות בהחלט אבל לטעמי לא תרגיש שדרוג מהותי על פני מכונה פשוטה אחרת.
במקומך הייתי מאמץ את ההמלצה שקיבלת ממוטי, יש לך תקציב של כ 2000 אז קנה לך איזה גאג'יה פשוטה (ויוה, קולור וכו') + מטחנה (אפשר גם יד שניה) ותהנה מקפה איכותי בהרבה ממה שתקבל מהכרומקס.
לא משנה מה תחליט מטחנה זה פרמטר משמעותי מאוד! עדיף להתפשר במכונה ולקנות מטחנה מאשר להשקיע במכונה יקרה ללא מטחנה.
דרך אגב סתם מבצע לדוגמה שמתאים לתקציב שלך:
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~781~20~38.htm
בהצלחה.
קודם כל ההצעה שלך יקרה, ראה בזאפ:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=425158
שנית מנסיון של 3.5 שנים עם כרומקס דומה (170) שנראית זהה רק ללא התצוגה הדיגיטלית, איכות הקפה בינונית מינוס, בידית יש מגביר קרמה שקצת מקלקל וההקצפה מאוד חלשה היות ולמכונה אין כלל דוד אלא היא מבוססת תרמובלוק (צינור מחומם).
כמובן שעם הרבה אימונים (ורצוי מטחנה צמודה) ניתן להפיק תוצאות סבירות בהחלט אבל לטעמי לא תרגיש שדרוג מהותי על פני מכונה פשוטה אחרת.
במקומך הייתי מאמץ את ההמלצה שקיבלת ממוטי, יש לך תקציב של כ 2000 אז קנה לך איזה גאג'יה פשוטה (ויוה, קולור וכו') + מטחנה (אפשר גם יד שניה) ותהנה מקפה איכותי בהרבה ממה שתקבל מהכרומקס.
לא משנה מה תחליט מטחנה זה פרמטר משמעותי מאוד! עדיף להתפשר במכונה ולקנות מטחנה מאשר להשקיע במכונה יקרה ללא מטחנה.
דרך אגב סתם מבצע לדוגמה שמתאים לתקציב שלך:
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~781~20~38.htm
בהצלחה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מטחנת גאג'יה MM לא מתאימה לאספרסו. עדיף איבריטאל צ'אלנג' מקפה ג'ו או WPM של אמיגו.
גאג'יה אבולושן היתה לקרמריקה והוא היה די מרוצה כמה שאני יודע.
גאג'יה אבולושן היתה לקרמריקה והוא היה די מרוצה כמה שאני יודע.
כפי שדבוטאנט רשם, שכח מהמטחנה הזו.
לגבי המכונה, בסכום הזה אין לה מתחרים. השאלה שאתה צריך לשאול היא אם לשלם קצת יותר עבור יכולת הקצפה מעט טובה יותר (אסקסו בייסיק) או הרבה יותר עבור אספרסו מעט יותר טוב והקצפה הרבה יותר טובה (סילביה).
עם הגאג'ה תוכל להקציף לאחר אימון חלב לשתי כוסות קפוצ'ינו קטנות, אך זה לא יהיה קל.
לגבי המכונה, בסכום הזה אין לה מתחרים. השאלה שאתה צריך לשאול היא אם לשלם קצת יותר עבור יכולת הקצפה מעט טובה יותר (אסקסו בייסיק) או הרבה יותר עבור אספרסו מעט יותר טוב והקצפה הרבה יותר טובה (סילביה).
עם הגאג'ה תוכל להקציף לאחר אימון חלב לשתי כוסות קפוצ'ינו קטנות, אך זה לא יהיה קל.
ובכללי אני ממליץ לך למכור את המטחנה שקיבלת עם המכונה, אני מניח שתוכל לקבל עליה 300+ בקלות, היא טובה מאוד למקינטה או פילטר למשל. יש אפילו מכונות אספרסו פשוטות שיכולות להפיק ממנה משהו בעזרת מגביר הקרמה שלהן.
כרגע יש לך ביד מכונית ספורט בלי צמיגים. אחרי שתשיג מטחנת אספרסו וטמפר, אתה בליגת האלופות.
לגבי אמיגו, מישהו כאן זרק שלאט אבל בטוח הם הופכים לשקם אלקטריק, עם מבחר לא מספק של מכונות ושיווק שטובת הלקוח לא ממש עומדת מול עיניו (הניסוח הכי עדין שמצאתי לאמת לא נעימה - לדחוף את הגאגיה MM כמטחנה לאספרסו...נו באמת! שאול הבעלים היה פעם ממחנכי השוק. חבל). בשבילך, אני מקווה שרמת השירות לא ירדה. בכל מקרה נשמח לשמוע עדכונים.
כרגע יש לך ביד מכונית ספורט בלי צמיגים. אחרי שתשיג מטחנת אספרסו וטמפר, אתה בליגת האלופות.
לגבי אמיגו, מישהו כאן זרק שלאט אבל בטוח הם הופכים לשקם אלקטריק, עם מבחר לא מספק של מכונות ושיווק שטובת הלקוח לא ממש עומדת מול עיניו (הניסוח הכי עדין שמצאתי לאמת לא נעימה - לדחוף את הגאגיה MM כמטחנה לאספרסו...נו באמת! שאול הבעלים היה פעם ממחנכי השוק. חבל). בשבילך, אני מקווה שרמת השירות לא ירדה. בכל מקרה נשמח לשמוע עדכונים.
what's next?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לא מאמין שהם הידרדרו עד כדי כך, יתכן שמדובר בטעות או בשליח לא זהיר שהפיל את האריזה.
שאריות קפה זה נורמאלי במטחנה כי עושים למרבית המטחנות בדיקה במפעל לפני שאורזים אותן.
אני במקומך מדבר איתם על הבוקר ביום ראשון ומחליף את המטחנה ל WPM לפחות או לאסקאסו I-MINI אפילו בתוספת של כמה מאות שקלים.
אם אתה גר במרכז אתה יכול ללכת לאחד הסניפים שלהם ב"לגעת באוכל" (הסניף בראשון עובד גם בשבת) ואני מאמין שבמידה ויש במלאי יחליפו לך במקום.
בהצלחה !
שאריות קפה זה נורמאלי במטחנה כי עושים למרבית המטחנות בדיקה במפעל לפני שאורזים אותן.
אני במקומך מדבר איתם על הבוקר ביום ראשון ומחליף את המטחנה ל WPM לפחות או לאסקאסו I-MINI אפילו בתוספת של כמה מאות שקלים.
אם אתה גר במרכז אתה יכול ללכת לאחד הסניפים שלהם ב"לגעת באוכל" (הסניף בראשון עובד גם בשבת) ואני מאמין שבמידה ויש במלאי יחליפו לך במקום.
בהצלחה !
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
תוספת קטנה לגבי שאריות הקפה בתוך המטחנה: בהרבה מטחנות, מהזולה ביותר ועד היקרה ביותר, תמצא שאריות קפה.
הסיבה הפשוטה היא שבודקים אותן במפעל, ע"י טחינה של קפה.
הייתי מציע לך להציץ בלהבים רק כדי להיות בטוח שהם חדשים, אבל בדיוק כמו קודמי אני מאוד ממליץ שתחליף את המטחנה.
כפיר נתן לך שני שמות אלטרנטיביים טובים.
הסיבה הפשוטה היא שבודקים אותן במפעל, ע"י טחינה של קפה.
הייתי מציע לך להציץ בלהבים רק כדי להיות בטוח שהם חדשים, אבל בדיוק כמו קודמי אני מאוד ממליץ שתחליף את המטחנה.
כפיר נתן לך שני שמות אלטרנטיביים טובים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תודה רבה על העצות!
אני פשוט מפחד שהמכונה עצמה היתה בשימוש או שאולי היתה תקולה וחזרה מתיקון...
השאלה היא האם הם יסכימו להחליף לי את המכונה.
בקשר לטוחן. אני חייב לציין שאני אוהב לשתות קפה הפוך בעיקר (אני כמעט אף פעם לא שותה אספרסו) האם עדיין כדאי לי להחליף את הטוחן או שהוא מספיק טוב בשביל הפוך?
תודה רבה.
אני פשוט מפחד שהמכונה עצמה היתה בשימוש או שאולי היתה תקולה וחזרה מתיקון...
השאלה היא האם הם יסכימו להחליף לי את המכונה.
בקשר לטוחן. אני חייב לציין שאני אוהב לשתות קפה הפוך בעיקר (אני כמעט אף פעם לא שותה אספרסו) האם עדיין כדאי לי להחליף את הטוחן או שהוא מספיק טוב בשביל הפוך?
תודה רבה.