e-vrit - קורא ספרים אלקטרוני. בעברית
-
EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3321
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
מריץ´ ורץ´ יוצא ריצ´רץ´. מ- e-book ועברית יוצא e-vrit. צבי וורובל קיבל הזדמנות להחליט האם לזרוק את דף הנייר הארכאי ולהתקדם לספר אלקטרוני. תופתעו.
להמשך קריאת המאמר בנושא e-vrit - קורא ספרים אלקטרוני, לחץ כאן
להמשך קריאת המאמר בנושא e-vrit - קורא ספרים אלקטרוני, לחץ כאן
אלי חבוש
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מעולה. תודה רבה.
יהיה מעניין לראות אם ואיך המכשיר יתפוס.
יהיה מעניין לראות אם ואיך המכשיר יתפוס.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
יופי של ביקורת - בהחלט נראה שעשו מהלך יפה של כניסה לשוק הקוראים האלקטרוניים בעברית.
אבל, מבחינתי - אני עדיין חושב שהקינדל מציע יותר (לאלו מאיתנו שאוהבים לקרוא באנגלית).
אבל, מבחינתי - אני עדיין חושב שהקינדל מציע יותר (לאלו מאיתנו שאוהבים לקרוא באנגלית).
בקשר להערה על הדתיים.
אם אתה מדבר לצורך מחקר - אתה צודק. זה יכול להיות טוב. יש כבר פרוייקט כזה למחשב הביתי http://www.otzar.org/ זה מאגר שמכיל 42,000 ספרים, ומגיע על דיסק קשיח חיצוני. קשה לייצר כזה דבר לקורא אלקטרוני.
ואפילו לצורך לימוד, יש כמה פרטים שצריך לקחת בחשבון, וזה לימוד בשבת, 'צורת הדף' המקורית של הספר, והאיטיות של הקוראים שאולי מספקת קריאה נינוחה של ספר, אבל די מתסכלת בעת לימוד אינטנסיבי בו קופצים ממקום למקום וכו'.
אם אתה מדבר לצורך מחקר - אתה צודק. זה יכול להיות טוב. יש כבר פרוייקט כזה למחשב הביתי http://www.otzar.org/ זה מאגר שמכיל 42,000 ספרים, ומגיע על דיסק קשיח חיצוני. קשה לייצר כזה דבר לקורא אלקטרוני.
ואפילו לצורך לימוד, יש כמה פרטים שצריך לקחת בחשבון, וזה לימוד בשבת, 'צורת הדף' המקורית של הספר, והאיטיות של הקוראים שאולי מספקת קריאה נינוחה של ספר, אבל די מתסכלת בעת לימוד אינטנסיבי בו קופצים ממקום למקום וכו'.
יאיר במילרע. לא מילעיל
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73281
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
הבעייה המרכזית בפרוייקט לדעתי האישית היא לא המכשיר, לא התמחור ולא שום דבר מעבר לתוכן. המוצר אמור להחליף חנות ספרים אבל לא ממש עושה את זה. היום אםא אכנס לחנות ספרים אוכל למצוא כל ספר שתורגם לעיברית מכל הוצאת ספרים שהיא (כל עוד הוא מודפס) וגם אם הוא לא במלאי אוכל להזמין עותק. במכשיר הנ"ל אני מוגבל רק להוצאת ספרים שמשתתפת בפרויקט. מה עושים אם יש ספר שרוצים לקרוא ושלא יצא לאור באותה הוצאת ספרים? שוב הולכים לחנות ורכשים ספר בנייר? זה די נוגד את כל רעיון, אם כך למה לרכוש את המכשיר.
כל עוד לא כל הוצאות הספרים הישראליות מעורבות בפרוייקט וכל עוד לא ניתן למצוא את רובם המכריע של הכותרים הנמצאים ב"נייר" בפורמט דיגיטלי - לדעתי האישית הפרוייקט נידון לכישלון.
לגבי הסקירה, ח"ח על ההשקעה אבל חסרים לי כמה דברים ברשותכם:
1. זמן הבטרייה - למה לסמוך על הצהרות המשווקים? למה לא לבדוק את זה בפועל?
2. למה להסתפק בספר שהגיע עם המכשיר? למה לא להוריד ספרים נוספים ובמיוחד בפורמטם אחרים על מנת לראות איך המכשיר מתמודד עימם?
3. היה יעיל כגם אם הייתם בודקים את התליך הרכישה המתואר במכשיר ומדווחים איך זה באמת עובד ולא רק לציין איך ניתן לבצע רכישה.
כרגע המאמר מרגיש יותר כ PREVIEW מאשר REVIEW וחבל - רואים שהשקיעו לא מעט
כל עוד לא כל הוצאות הספרים הישראליות מעורבות בפרוייקט וכל עוד לא ניתן למצוא את רובם המכריע של הכותרים הנמצאים ב"נייר" בפורמט דיגיטלי - לדעתי האישית הפרוייקט נידון לכישלון.
לגבי הסקירה, ח"ח על ההשקעה אבל חסרים לי כמה דברים ברשותכם:
1. זמן הבטרייה - למה לסמוך על הצהרות המשווקים? למה לא לבדוק את זה בפועל?
2. למה להסתפק בספר שהגיע עם המכשיר? למה לא להוריד ספרים נוספים ובמיוחד בפורמטם אחרים על מנת לראות איך המכשיר מתמודד עימם?
3. היה יעיל כגם אם הייתם בודקים את התליך הרכישה המתואר במכשיר ומדווחים איך זה באמת עובד ולא רק לציין איך ניתן לבצע רכישה.
כרגע המאמר מרגיש יותר כ PREVIEW מאשר REVIEW וחבל - רואים שהשקיעו לא מעט
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
סקירה טובה, תודה רבה
עושה באמת רושם שכדאי להמתין לתחרות.
איך חווית הקריאה על האייפד מול מכשירי E-Ink? אפשר להשתמש בו באמת לקריאת ספר או שהמסך מעיק מדי?
עושה באמת רושם שכדאי להמתין לתחרות.
איך חווית הקריאה על האייפד מול מכשירי E-Ink? אפשר להשתמש בו באמת לקריאת ספר או שהמסך מעיק מדי?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- zviwr
- עורך משנה HTmobile

- תגובות: 1647
- שם מלא: צבי וורובל
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 194 פעמים
Huber שואל:
1. אתה צודק לגבי אי מדידת אורך זמן הסוללה, מצד שני בזמן שיש לך את המכשיר אתה צריך לבצע את מירב הפעולות כגון לקרא ספר (אחד לפחות), רכישת ספרים, טעינת ספרים ממקורות שונים, טעינת תמונות, טעינת מוסיקה, גיבוי של כל התוכן, בדיקת תפקוד הרשת אלחוטית ועוד הרבה פעולות נוספות. אני קראתי ספר שלם במשך יומיים, אך לא ברציפות ולידעתך סמן הסוללה הגיעה כמעט לרבע. גם אין לשכוח שרוב הפעולות, חוץ מקריאת ספר שאר הפעולות דורשות לחבר את הספר הדיגיטאלי למחשב ואז הוא נטען.
2 - 3. בסקירה ציינתי שהמכשיר הגיע עם ספר טעון מראש אך גם כתבתי (מתוך בדיקה) שבכדי להוריד ספר מהחנות באינטרנט יש להכניס את פרטי הרוכש ומספר הסידורי של המכשיר. באמת לא ציינתי שלא היו בעיות בהורדת הכותרים ושפעולת הרכישה בוצעה באופן חלק. אותה הבחנה לגבי הורדות מספריות השונות לדוגמת גוטנברג של כותרים קוליים ומוסיקה, ראה התייחסות לאיכות השמע ודוגמאות בצילומי התמונות.
תודה על הביקורת הבונה.1. זמן הבטרייה - למה לסמוך על הצהרות המשווקים? למה לא לבדוק את זה בפועל?
3. היה יעיל כגם אם הייתם בודקים את התליך הרכישה המתואר במכשיר ומדווחים איך זה באמת עובד ולא רק לציין איך ניתן לבצע רכישה....
1. אתה צודק לגבי אי מדידת אורך זמן הסוללה, מצד שני בזמן שיש לך את המכשיר אתה צריך לבצע את מירב הפעולות כגון לקרא ספר (אחד לפחות), רכישת ספרים, טעינת ספרים ממקורות שונים, טעינת תמונות, טעינת מוסיקה, גיבוי של כל התוכן, בדיקת תפקוד הרשת אלחוטית ועוד הרבה פעולות נוספות. אני קראתי ספר שלם במשך יומיים, אך לא ברציפות ולידעתך סמן הסוללה הגיעה כמעט לרבע. גם אין לשכוח שרוב הפעולות, חוץ מקריאת ספר שאר הפעולות דורשות לחבר את הספר הדיגיטאלי למחשב ואז הוא נטען.
2 - 3. בסקירה ציינתי שהמכשיר הגיע עם ספר טעון מראש אך גם כתבתי (מתוך בדיקה) שבכדי להוריד ספר מהחנות באינטרנט יש להכניס את פרטי הרוכש ומספר הסידורי של המכשיר. באמת לא ציינתי שלא היו בעיות בהורדת הכותרים ושפעולת הרכישה בוצעה באופן חלק. אותה הבחנה לגבי הורדות מספריות השונות לדוגמת גוטנברג של כותרים קוליים ומוסיקה, ראה התייחסות לאיכות השמע ודוגמאות בצילומי התמונות.
צבי וורובל
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78837
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5386 פעמים
ביקורת מצוינת אבל 1400 זה יותר מידי ........
לגבי ההערה על הדתיים חחח רואים שאף אחד כאן לא דתי ...
לעולם לא יאושר להישתמש בזה בשבת ראו ערך מורחב מוקצה :http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... 7%A6%D7%94
כלי שמלאכתו לאיסור - כלי ששימושו המוגדר הוא למלאכה האסורה בשבת (למשל, גפרור)
לגבי ההערה על הדתיים חחח רואים שאף אחד כאן לא דתי ...
לעולם לא יאושר להישתמש בזה בשבת ראו ערך מורחב מוקצה :http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... 7%A6%D7%94
כלי שמלאכתו לאיסור - כלי ששימושו המוגדר הוא למלאכה האסורה בשבת (למשל, גפרור)
אוהד, כנראה שלא קראת את התגובה שלי למעלה.
ותיקון קטן. הבעיה של שימוש במכשיר בשבת לא נובע מעצם היותו מוקצה. היותו מוקצה יגרום לכך שאסור יהיה לגעת בו סתם כך.
עצם העובדה שבהפעלת המכשיר ומשחק איתו אתה גורם פעולות חשמליות - פעולות האסורות בשבת - יגרום לאיסור השימוש בו בשבת.

ותיקון קטן. הבעיה של שימוש במכשיר בשבת לא נובע מעצם היותו מוקצה. היותו מוקצה יגרום לכך שאסור יהיה לגעת בו סתם כך.
עצם העובדה שבהפעלת המכשיר ומשחק איתו אתה גורם פעולות חשמליות - פעולות האסורות בשבת - יגרום לאיסור השימוש בו בשבת.
יאיר במילרע. לא מילעיל
- faza
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 306
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
סקירה טובה מאד
אותי אישית פורמט כזה לא מושך.
אני מעדיף משהו מתקדם יותר שמתוכו אוכל "לצאת" הלאה לקישורים נוספים,
תוספות מולטימדיה חסרות ועוד. רק ספר ורק מלל נראה לי מיושן ומשעמם.
סתם לדוגמא, אני קורא בספר ומגיע לשם של מישהו (אדם אמיתי לא דמות סיפרותית), היה נחמד אם השם
היה עם לינק לעמוד שלו בפייסבוק (אם זה אדם חי) או לעמוד עליו בויקיפדיה (חי או מת) או לאתר שלו.
ועוד ועוד...
דברים נוספים כתוספת לספר מנוייר. הרי זה אחד היתרונות של ספר דיגיטלי, הערך
המוסף שהוא מביא איתו. וזה חסר לי.
גם הגודל נראה לי קטן מדי.
האייפד נראה מתאים לי יותר.
השאלה כמובן היא זמן סוללה ונוחות קריאה לעיניים.
אותי אישית פורמט כזה לא מושך.
אני מעדיף משהו מתקדם יותר שמתוכו אוכל "לצאת" הלאה לקישורים נוספים,
תוספות מולטימדיה חסרות ועוד. רק ספר ורק מלל נראה לי מיושן ומשעמם.
סתם לדוגמא, אני קורא בספר ומגיע לשם של מישהו (אדם אמיתי לא דמות סיפרותית), היה נחמד אם השם
היה עם לינק לעמוד שלו בפייסבוק (אם זה אדם חי) או לעמוד עליו בויקיפדיה (חי או מת) או לאתר שלו.
ועוד ועוד...
דברים נוספים כתוספת לספר מנוייר. הרי זה אחד היתרונות של ספר דיגיטלי, הערך
המוסף שהוא מביא איתו. וזה חסר לי.
גם הגודל נראה לי קטן מדי.
האייפד נראה מתאים לי יותר.
השאלה כמובן היא זמן סוללה ונוחות קריאה לעיניים.
עסקים Business - www.faz-arc.co.il
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אתמול עברתי בסטימצקי ויצא לי לשחק קצת עם המכשיר
א. המסך ממש מגניב - רואים טוב למדיי וזה באמת מרגיש דומה לספר.
ב. העברת הדפים - איטית מדיי.
ג. הזנת טקסט כמו שצבי אמר - איטית משהו.
ד. גלישה- מוזר מאוד לגלוש בשחור לבן, והגלישה נעשתה מאיזה רשת חופשית באיזור - אז אני לא יודע אם הקצב טעינה היא בגלל מהירות המכשיר או מהירות הרשת.
א. המסך ממש מגניב - רואים טוב למדיי וזה באמת מרגיש דומה לספר.
ב. העברת הדפים - איטית מדיי.
ג. הזנת טקסט כמו שצבי אמר - איטית משהו.
ד. גלישה- מוזר מאוד לגלוש בשחור לבן, והגלישה נעשתה מאיזה רשת חופשית באיזור - אז אני לא יודע אם הקצב טעינה היא בגלל מהירות המכשיר או מהירות הרשת.
- yarongolds
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ח"ח על הכתבה המושקעת.
תרשה לי לתקן אותך. לאיטיות המכשיר אין שום קשר לנז"ק (DRM) מסוג חותמת מיים או מסוג ההגנה הקשיחה בו משתמש העברית. האיטיות היא פועל יוצא של מסך האי-אינק ועוד יותר של המסך מסוג סיפקס שבו משתמש העברית.
המכשיר נמצא אצלי כבר למעלה משבועיים וכבר סיגלתי לעצמי את ההרגל ללחוץ על הכפתור שמעביר את העמוד כשאני מגיע בקריאה לאמצע העמוד. אחרת צריך לחכות ואין דבר מעצבן יותר מזה כשאתה קורא ספר.
המכשיר הוא חמוד, קל משקל, נוח להחזיק ביד וכמעט כל גודלו מנוצל למסך. אבל 1400 ש"ח בחייכם... ב 500$ אפשר לקנות אייפד שבו חווית הקריאה פי אלף יותר נעימה שלא לדבר על זה שחוץ מקפה הוא עושה הכל. ראו בבלוג שלי: http://mendele.co.il/?cat=1
מה שכן, בדקתי ואין כל בעייה לטעון את הספרים של מנדלי מוכר-ספרים על העברית והם נקראים מצויין.
בתשובה למספר 7:
זה לחלוטין לא נכון שבחנות ספרים אתה יכול למצוא את כל מה שהודפס בעברית. להיפך! אחד היתרונות הגדולים של חנות ספרים אלקטרוניים היא ששטח המדף בה הוא בלתי מוגבל ושעלות ההפקה הראשונית הרבה יותר קטנה מאשר הפקת מהדורה מודפסת ולכן בסופו של דבר ספרים שגרסתם המודפסת נעלמה מהמדפים לבלי שוב יכולים להיות זמינים כספרים אלקטרוניים. יש הרבה יותר ספרים כאלו מאשר ספרים מודפסים שכרגע קיימים בחנויות. נסה למצוא בחנות את שירת רחל, מאחורי הגדר של ביאליק או סוסתי של מנדלי מוכר ספרים. אצלנו בחנות תמצא אותם. התחום הזה חדש וברור שכרגע המבחר קטן. גם רומא לא נבנתה ביום אחד....
תרשה לי לתקן אותך. לאיטיות המכשיר אין שום קשר לנז"ק (DRM) מסוג חותמת מיים או מסוג ההגנה הקשיחה בו משתמש העברית. האיטיות היא פועל יוצא של מסך האי-אינק ועוד יותר של המסך מסוג סיפקס שבו משתמש העברית.
המכשיר נמצא אצלי כבר למעלה משבועיים וכבר סיגלתי לעצמי את ההרגל ללחוץ על הכפתור שמעביר את העמוד כשאני מגיע בקריאה לאמצע העמוד. אחרת צריך לחכות ואין דבר מעצבן יותר מזה כשאתה קורא ספר.
המכשיר הוא חמוד, קל משקל, נוח להחזיק ביד וכמעט כל גודלו מנוצל למסך. אבל 1400 ש"ח בחייכם... ב 500$ אפשר לקנות אייפד שבו חווית הקריאה פי אלף יותר נעימה שלא לדבר על זה שחוץ מקפה הוא עושה הכל. ראו בבלוג שלי: http://mendele.co.il/?cat=1
מה שכן, בדקתי ואין כל בעייה לטעון את הספרים של מנדלי מוכר-ספרים על העברית והם נקראים מצויין.
בתשובה למספר 7:
זה לחלוטין לא נכון שבחנות ספרים אתה יכול למצוא את כל מה שהודפס בעברית. להיפך! אחד היתרונות הגדולים של חנות ספרים אלקטרוניים היא ששטח המדף בה הוא בלתי מוגבל ושעלות ההפקה הראשונית הרבה יותר קטנה מאשר הפקת מהדורה מודפסת ולכן בסופו של דבר ספרים שגרסתם המודפסת נעלמה מהמדפים לבלי שוב יכולים להיות זמינים כספרים אלקטרוניים. יש הרבה יותר ספרים כאלו מאשר ספרים מודפסים שכרגע קיימים בחנויות. נסה למצוא בחנות את שירת רחל, מאחורי הגדר של ביאליק או סוסתי של מנדלי מוכר ספרים. אצלנו בחנות תמצא אותם. התחום הזה חדש וברור שכרגע המבחר קטן. גם רומא לא נבנתה ביום אחד....
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
הוצאת "הקיבוץ המאוחד" הודיעה על הצטרפותה למיזם, ובזה מספר ההוצאות עולה ל 15.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3909776,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3909776,00.html