עזרה דחופה בבבקשה!? התאמה של כרטיס מסך למסך LCD בסלון באיכות HD.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
MATANEL8 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

עזרה דחופה, אני פשוט משתגע!
ברצוני לראות סרטים מהמחשב באיכות 1080P MKV למסך הLCD בסלון שלי.
יש לי טלויזיה של פילפס בסלון דגם: 47PFL7404H Full HD רזולוציה טבעית 1920X1080P
עכשיו יש לי כבל של HDMI ל HDMI.
היום קנו לי כרטיס מסך ATI HD5450 SHPIRE 512 MB DDR2
וחיברתי את הטלויזיה HDMI לכרטיס ב HDMI
התקנתי את כרטיס המסך עם הדיסק שלו והכל, וניסתי לקלוט את הרזולוציה המתאימה מהמחשב לטלויזיה ואני פשוט לא מצליח! ניסתי לקלוט בהגדרות של הכרטיס 1920X1080P 60MHZ שבו תומכת הטלוזיה והטלויזיה כותבת לי שהפורמט לא תומך בו.
אז ניסתי לשחק עם ההגדות ולהעביר את המגה-הרץ ל30 והוא אכן עבד אבל איכות גרועה ולא חדה של HD כמו שאני רוצה! למה הטלויזיה לא מצליחה לקלוט את ה60 מגה-הרץ שהכרטיס שולח לה?!?
ואז ניסתי להקטין את הרזולוציה ל 720P ב 60MHZ וזה קולט אותו! אבל המסך קטן וזה לא משדר ב FULL HD?

האם הכרטיס מסך לא מתאים לשידור של FULL HD? האם הוא שולח רק אות של 720P? והאם הכרטיס מסך הזה טוב? מישהו מכיר? כי אני שוקל להחליף אותו,
אם לא, איזה כרטיס מסך יותר טוב לי? ההעדפה שלי היא רק לראות סרטים של FULL-HD בסלון שלי. אני לא גיימר ולא משחק( טוב אולי פה ושם אבל לא ממש..) וזה לא חשוב לי. העיקר לסרטים.

בבקשה ממכם אם מישהו יכול לעזור לי אני יהיה אסיר תודה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

קודם כל, תיקון קטן - קצב רענון זה בהרץ ולא במגהרץ (60Hz, 50Hz וכו).

ייתכן שאתה משתמש בכבל HDMI ארוך מאוד או באיכות ירודה במיוחד. לי היה בבית כבל HDMI (זה שהגיע עם הממיר HD של הוט) שלא הסכים להעביר בשום אופן 1920 על 1080, אלא רק רזולוציות נמוכות יותר. ברגע שהחלפתי כבל HDMI (לאו דווקא באחד יקר, אלא באחד זול שעולה $4מאיביי) הכל עבד ולא הייתה בעייה עם 1080P.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

MATANEL8 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

pixies כתב:קודם כל, תיקון קטן - קצב רענון זה בהרץ ולא במגהרץ (60Hz, 50Hz וכו).

ייתכן שאתה משתמש בכבל HDMI ארוך מאוד או באיכות ירודה במיוחד. לי היה בבית כבל HDMI (זה שהגיע עם הממיר HD של הוט) שלא הסכים להעביר בשום אופן 1920 על 1080, אלא רק רזולוציות נמוכות יותר. ברגע שהחלפתי כבל HDMI (לאו דווקא באחד יקר, אלא באחד זול שעולה $4מאיביי) הכל עבד ולא הייתה בעייה עם 1080P.
...

אז אתה אומר שהבעיה היא לא הכרטיס מסך ולא הטלויזיה אלא הכבל?
תגיד אתה מכיר את הכרטיס מסך הזה? נראה לך שהוא טוב לראות סרטים ב FULL HD? כי אני שוקל אם להחליף אותו.
הכבל שקניתי הוא ארוך באמת 10 מטר ולא עלה הרבה.. 100 ש"ח באמת נראה לך שזה הבעיה של הכבל?

אני באמת שלא מבין בכרטיסי מסך וזה הכרטיס הראשון שלי... היציאה הכי טובה לצפיה מהמחשב לטלויזיה היא HDMI לHDMI? או DVI לHDMI??

מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס טוב?

MATANEL8 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

צריך המלצה לכרטיס מסך טוב כדי לצפות בסרט FULL HD בפלאזמה מכירים ATI HD5450?

שליחה #4 

שלום לכולם!

מישהו ממכם מכיר את הכרטיס מסך הזה: ATI radeon HD5450 Sapphire 512 MB DDR2

אני רוצה לצפות במסך הגדול שלי בסרטים באיכות 1920X1080 FULL HD מהמחשב.
האם הכרטיס מסך הזה טוב כדי להעביר סרטים באיכות הזאת? למישהו ממכם יש אותו? יכול להסביר לי עליו קצת?

או אם הוא לא כלכך טוב מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס מסך אחר? תקציב עד 350 ש"ח
ההעדפה שלי היא סרטי FULL HD עם יציאה של HDMI כדי לראות בפלאזמה. (לא משנה לי כל הגדרות כרטיסי מסך אחרים למשחקים כי אני לא גיימרת העיקר זה סרטי FULL HD)

ומה נראה לכם יותר טוב? חיבור מהמחשב לפלאזמה של HDMI -HDMI או HDMI - DVI??
(יש לי מסך של PHILIPS 47 7404 LCD )

מישהו שמבין באמת יכול לעזור לי??

תודה!

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #5 

אין מה להסביר עליו, הכרטיס מסך יעשה את העבודה במקרה שלך, אין טעם במשהו חזק יותר אלא אם אתה מתכנן גם לשחק ולא רק לראות וידאו

אין הבדל בין HDMI HDMI ל DVI HDMI מבחינת איכות וידאו, תשתמש אבל בHDMI HDMI בשביל להעביר גם אודיו

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

יש לי את אותו כרטיס מסך בדיוק והוא מנגן הכל כולל 1080P יופי טופי. אין שום צורך לקנות כרטיס מסך אחר.
אני עקרונית נגד השיטה של מחשב אחד שישמש גם כדסקטופ וגם כ-HTPC עם כבל ארוך. מסורבל ולא נוח.
זה מאוד קריטי שכבל כזה ארוך יהיה איכותי, אחרת לא תצליח להגדיר 1080P.
עד שתשיג כבל טוב יותר, תנסה להגדיר 1360 על 768 או 1280 על 720 עם הכבל הקיים וליהנות בינתיים מתכנים של 720P (או 1080P שיהיו downscaled).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

איחדתי את השרשורים. אין צורך בפתיחת שרשור חדש באותו נושא.

MATANEL8 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

pixies כתב:יש לי את אותו כרטיס מסך בדיוק והוא מנגן הכל כולל 1080P יופי טופי. אין שום צורך לקנות כרטיס מסך אחר.
אני עקרונית נגד השיטה של מחשב אחד שישמש גם כדסקטופ וגם כ-HTPC עם כבל ארוך. מסורבל ולא נוח.
זה מאוד קריטי שכבל כזה ארוך יהיה איכותי, אחרת לא תצליח להגדיר 1080P.
עד שתשיג כבל טוב יותר, תנסה להגדיר 1360 על 768 או 1280 על 720 עם הכבל הקיים וליהנות בינתיים מתכנים של 720P (או 1080P שיהיו downscaled).
...

תודה!, חיכתי שיהיה מישהו שיש לו את אותו כרטיס מסך כדי שיגיד לי אם זה עובד אצלו.. כי הייתי בדילמה וחשבתי עוד רגע להליף את זה שקניתי באחר..תודה!
ותודה על העצה!
רגע אבל לא ממש הבנתי מה יש לך? את הכרטיס מסך הזה ואתה מחבר אותו לטלויזיה שלך? או לא?

ומה אתה ממליץ לי לעשות?
זאת אומרת שאני צריך לקנות כבל חדש קצר יותר? ואיכותי יותר שתומך בFULL HD 1080P??
כמה לדעתך צריך לעלות כבר של 3 מטר FULL HD?? כי יש הרבה רמאים שאי אפשר לדעת..?
אשמח אם תענה לי על זה, תודה!

נ.ב
סליחה שפתחתי שרשור חדש פשוט לא הגיבו לי על הראשון בהתחלה אז חשבתי לסגנן את השאלה בפשטות יותר..

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

המחשב מחובר אל הטלוויזיה דרך רסיבר, אבל גם ישירות אל הטלוויזיה זה עבד. אצלי יש כבל קצר ולא ארוך כי המחשב הוא ייעודי ויושב בסלון.
אפשר למצוא באיביי כבלים מצויינים בדולרים בודדים. למשל, הכבל הזה באורך 3 מטר עולה קצת פחות מ-6 דולר אמריקאי כולל משלוח:
http://cgi.ebay.com/3M-10FT-HDMI-HDMI-C ... 414ee1da3d

MATANEL8 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אוקיי תודה רבה לך עזרתי לי מאוד!
החלפתי כבל HDMI והוא בהחלט עבד עם 60HZ והעביר תמונה חלקה! תודה!

אבל היה לי בעיה גם בכבל הארוך יותר, שפתאום כל המסך מאבד את הצבע והופך לירוק ים כזה ואי פאשר לראות כלום.
עכשיו אם אני מוציא אותו ומחזיר חזרה את הכבל הכל חוזר להיות נורמאלי.. אבל אחרי כמה זמן שוב זה קורה..
הבעיה שהיום בכבל החדש זה עשה לי פעם אחת ככה שוב!?

האם נתקלת בבעיה כזאת בעבר? מישהו יודע ממה זה נובע ואיך לפתור אותה?
תודה!

וב': האתר איביי נראה לך אמין? כי זה נראה קצת מופרח לזמין ממישהו שלא מכירים והקצה השני של העולם ולשלם לו עם כרטיס אשראי... מישהו קנה כבר ויכול לתת לי פרטים וכמה עצות??

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

אני הזמנתי כבר 20-30 מוצרים קטנים מאיביי ואף פעם לא הייתה לי בעייה. כמו כן, בגלל שאתה משלם ב-PayPal, אתה גם מבוטח במקרה שהמוצר לא הגיע והחנות לא מוכנה לעזור.

לגבי המסך הירוק, אין לי מושג. אולי שווה לשקול קריאה לטכנאי שירות.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”