קניתי מרכך 8 ל' + מסנן פחם פעיל-- תוצאה: מים לבנים!!

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 540
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

בשעה טובה קיבלתי בחזרה את הוויוי שלי מ"קדמה" לאחר טיפול אבנית יסודי לדוד, ל-HX ולסטימר. הפעם רכשתי מהם גם מרכך גדול 8 ליטר, כדי למנוע הישנות של בעיות אבנית כגון אלה בעתיד, ועל הדרך ב"אברהמי" בחולון רכשתי מסנן פחם פעיל שאותו חיברתי בצינור ניל מהמרכך.

והתוצאה: מים לבנים!! כמו סודה! ה"לובן" הזה אמנם מתפוגג ונעלם לו בהדרגה במהלך של 60 שניות בערך בתוך המיכל, ומשאיר את המים צלולים ושקופים יחסית.. אבל בכל-זאת, למה יש פתיתים לבנים בהתחלה?? חיים הטכנאי מ"קדמה" טען שהבעיה במסנן-הפחם, לא במרכך. כלומר אלה אינם פתיתי אבנית, אלא משהו אחר. ואכן ה"מקלות למדידת קשיות המים" שרכשתי מאברהמי, מאששים טיעון זה ומעידים על ריכוז אבנית נמוך ביותר במים הלבנים. כנראה זה חומר שיוצא ממסנן-הפחם, לא מהמרכך.

חיים אמר לי לשחרר לפחות 5 דליים של מים, ושזה יפתור את הבעיה של המים הלבנים שיוצאים מהמסנן. הורדתי כבר 10 דליים. הבעיה נותרה בעינה. :(

המסנן אגב הוא מסנן אמריקאי (להבדיל מסיני שעולה 40 ש"ח..). יש עליו תמונה של קוקוס (מה שגרם לחיים להרים גבה) - מתוצרת חברת Pentek, דגם TS101-L.

הטעם של המים אגב- מצויין. הפחם מנטרל לחלוטין את הכלור וטעמי-לוואי אחרים שיש בברז.

המסנן:

תמונה
שילוב המרכך + מסנן:
 שילוב המרכך + מסנן:
"מים לבנים" -- 10 שניות לאחר המילוי:
 "מים לבנים" -- 10 שניות לאחר המילוי:
"מים לבנים" בהתפוגגות -- 40 שניות לאחר המילוי:
 "מים לבנים" בהתפוגגות -- 40 שניות לאחר המילוי:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

בדרך כלל בפילטר פחם צריך להעביר מים להוציא משקעים (שחורים כמו שיוצא מהבריטה) אבל אם זה קוקוס אז תעשה מזה שייק!
אולי זה לא פחם אלא משהו אחר? לא יודע - איפה קופיאדיקט?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

דבוטאנט כתב:בדרך כלל בפילטר פחם צריך להעביר מים להוציא משקעים (שחורים כמו שיוצא מהבריטה) אבל אם זה קוקוס אז תעשה מזה שייק!
אולי זה לא פחם אלא משהו אחר? לא יודע - איפה קופיאדיקט?
...
שיחררתי כבר את ה"מים השחורים".. זה היה עוד ברבע הדלי הראשון.. למן האמצע של הדלי הראשון והלאה עד הדלי העשירי התחלף הצבע של המים בהדרגה משחור ל...לבן! :|

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

אלו סתם בועות - אל תתרגש
what's next?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #5 

מה שאתה מתאר נשמע כמו תופעה שמתרחשת גם לעיתים בברז והיא של בועות אוויר קטנות שצובעות את המים בלבן שכאילו מתפוגג אם משאירים את המים לעמוד כמה שניות טובות...

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

זה לא "בועות", זה נקה 7 אני אומר לכם!
איפה קופיאדיקט?.... :-P

espressotech
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 42
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים
יצירת קשר:

סנן פחם פעיל לפני מרכך

שליחה #7 

הדגם בו אתה משתמש Ts 101 L מכיל גם פולי פוספט שתפקידו מניעת אבנית זה די מיותר אם יש אחריו מרכך.
הייצור עבר לסין ,והסנן מורכב בארה"ב. אם יש לך סנן שכתוב עליו מיוצר בארה"ב זה כנראה ממלאי ישן אבל אין בעיה של תפוגה. לפי מפרט הוא טוב ל 1700 גלון.

סנן IC 101 L מכיל רק פחם פעיל ויותר מתאים להתקין לפני מרכך לפי מפרט הוא מתאים ל 2500 גלון
הפחם פעיל מופק מקליפת קוקוס ולכן הציור.

יש סננים דומים של חברת אומניפיור שעדיין מיוצרים בארה"ב ונושאים תקן NSF לפי מפרט הוא מתאים ל 1500 גלון

לגבי לובן המים ככל הנראה מדובר בבועות אויר שמתפוגגות בהמשך.
גיא צור
אספרסוטק

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #8 

יש לי מסנן כזה במתקן המים שברשותי.
כשאני מחליף אותו פעם בשנה,אכן המים לבנים כתוצאה מבועות אוויר שמתפוגגות לאחר מספר שניות.

אם אין גושים או גופים זרים,נראה שהכל בסדר.

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

יוסיסופר כתב:יש לי מסנן כזה במתקן המים שברשותי.
כשאני מחליף אותו פעם בשנה,אכן המים לבנים כתוצאה מבועות אוויר שמתפוגגות לאחר מספר שניות.

אם אין גושים או גופים זרים,נראה שהכל בסדר.
...
מתי "נפטרים" מהם? באיזה שלב? אני כבר "הורדתי" לפחות 40 ליטר (לא ברציפות אמנם) מאז שקניתי את הסנן ועדיין יש לי לובן בכל מילוי.

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: סנן פחם פעיל לפני מרכך

שליחה #10 

espressotech כתב:הדגם בו אתה משתמש Ts 101 L מכיל גם פולי פוספט שתפקידו מניעת אבנית זה די מיותר אם יש אחריו מרכך.
הייצור עבר לסין ,והסנן מורכב בארה"ב. אם יש לך סנן שכתוב עליו מיוצר בארה"ב זה כנראה ממלאי ישן אבל אין בעיה של תפוגה. לפי מפרט הוא טוב ל 1700 גלון.

סנן IC 101 L מכיל רק פחם פעיל ויותר מתאים להתקין לפני מרכך לפי מפרט הוא מתאים ל 2500 גלון
הפחם פעיל מופק מקליפת קוקוס ולכן הציור.

יש סננים דומים של חברת אומניפיור שעדיין מיוצרים בארה"ב ונושאים תקן NSF לפי מפרט הוא מתאים ל 1500 גלון

לגבי לובן המים ככל הנראה מדובר בבועות אויר שמתפוגגות בהמשך.
...
ראשית-כל, תודה רבה על התשובה המפורטת והמקצועית.
באתר "filtershop.co.il" כתוב שהסנן שאתה מציע IC 101L אזל מהמלאי, עבר לייצור בסין וגם ניטל ממנו תקן NSF. באתר ממליצים חד-משמעית לרוכשי אותו סנן לעבור לסנן CL10 של חברת אומניפיור, עם תקן NSF ומדבקה "Made in USA".

כתוב עליו שהוא משפר את טעם המים במערכות אוסמוזה הפוכה -- האם זה מתאים לי? מצויין שם שבניגוד לדגם SCL10 של חברת אומניפיור, הוא אינו משלב בתוכו גרגרי פולי-פוספטים למניעת אבנית, שכן את זאת עושה בלאו-הכי מערכת האוסמוזה -- זאת אומרת שהמרכך אצלי משמש "תחליף" למערכת האוסמוזה שמטפלת באבנית?

דבר נוסף. אמרת שסנן נגד אבנית הוא מיותר אם יש "אחריו" מרכך. אצלי המים עוברים קודם דרך המרכך, ואחר-כך דרך מסנן-הפחם -- ומשם נשפכים למיכל של המכונה בעזרתו של בקבוק-מילוי ידני. זה קורקטי? זו הייתה כוונתך?

espressotech
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
יצירת קשר:

סדר בדברים

שליחה #11 

ראשית הסתכל בתרשים הסנן בא לפני המרכך , גם כיוון שהוא אמור לסנן בין היתר לכלוך גס .
יכול להיות שגם בעיית הבועות תפחת לאחר שתחליף את המיקום.
לגבי הסנן ic 101 L אצלם אזל אבל אפשר להשיג במקומות נוספים היתרון שלו על פני אומניפיור יכולת סינון 2500 גלון לעומת 1500 גלון לשימוש שלך זה לא מהותי וגם פילטרשופ מציינים בהמשך כי קיים תהליך החזרת תקן ה NSF לסננים האלו.
כן הסנן של אומניפיור שציינת גם יכול להתאים.
גם הסנן שלך בסדר תן לו לעבוד ובעוד שנה תחליף למה שתבחר.
התכוונתי שאצלך יש פעמיים טיפול באבנית בשני התקנים שונים זה לא נורא סתם מיותר. זה לא אומר שאפשר לוותר על המרכך הגדול כי בנושא מניעת האבנית הוא יותר יעיל .

קיים גם פתרון יותר יקר אבל עם פחות בלאגן של חברת בריטה פחם ומרכך משולבים בפילטר אחד ללא צורך ברענון אלא מחליפים כל שנה את התרמיל שמורכב לתוך הראש. דגם c-50 אמור להספיק לשימוש ביתי טוב ל- 450 ליטר בקשיות המים השכיחה בארץ. (הפחם מסנן לכלוך גס ומוציא את הכלור וטעמי לוואי).
אני מתכוון למרככים עבור מכונות קפה עם עם כניסה ויציאה של 3/8 כמו במרכך שלך לא לסננים הביתיים של הקנקן.
גיא צור
אספרסוטק

פלנש פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

^ שוב תודה לך על ההשקעה. אכן עשית לי סדר בראש לכל הבלאגן.
לגבי היות סנן הפחם מורכב אצלי אחרי המרכך, ולא לפניו, אני מחזיר אותך לשרשור שבו המאסטר בכבודו ובעצמו הנחני כך...

והנה התמונה מאותו שרשור (שים לב שמסנן-הפחם מורכב אחרי המרכך):

תמונה
נערך לאחרונה על ידי פלנש ב 09/06/2010 12:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #13 

אם תחבר את הסנן לפני מיכל השרף אז ישבו לך 8 ליטר מים לא מסוננים. אם מיכל השרף לא יתרוקן מהר אז יתחילו להיות לך שם גידולי פרא כי לא יהיו במים כלור.
במכונה בבית קפה המים לא עומדים בפילטר שרף אבל אצלך בבית זה כן יקרה ולכן לדעתי ככה קופיאדיקט חיבר.
יש מצב לחבר את הסנן+פילטר שרף לברז שיוצא מהשיש ולא למלא בקבוקים עם כיפוף ששובר את הגב כל פעם?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #14 

דבוטאנט צודק!
חשוב שבימכל השרף יהיו מים עם כלור כדי שלא יתפתחו שם מושבות חידקים.
לכן ההמלצה היא בפירוש לחבר את פילטר הפחם הפעיל אחרי המרכך.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

espressotech
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
יצירת קשר:

שליחה #15 

זה היה רלוונטי אם המים לא היו עוברים הרתחה בדוד של מכונת הקפה , גם הסנן פחם עצמו מהווה חממה לחיידקים גם כשמגיעים אליו מים עם כלור. אולם לאחר מעבר בדוד מכונת הקפה לא צריכה להיות בעיה בנושא.
גיא צור
אספרסוטק

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

חברים, הצורך בכלור הוא למניעה של פגיעה בשרף

שליחה #16 

אם השרף יהיה מושבה של חידקים, כיוון שהסרנו את הכלור, הוא יתחיל להתפרק, ולהאכל על ידם. הכלור מהווה הגנה מצוינת לחומר האורגני ממנו מורכב השרף. הכלור יוסר לאחר הריכוך, והמים יהיו רכים וטעימים. כמו כן בשעת הריענון אנו מזרימים עשרות ליטרים עם מלח, עד גמר המלח. כמובן שלא רצוי לשטוף זאת דרך הפחם. במקרה שלי ושלך הפחם הפעיל הוא מחוץ לתמונה. במקרה שהפחם הפעיל קודם למרכך, כל המים האלה עוברים דרך הפילטר ונשפכים לכיור ללא תועלת. לעניין הסרת הבועות, ניתן להחזיק את הפילטר אנכית, עם היציאה למעלה, וכך כל האויר הכלוא בפנים יצא לחופשי, ולא יטריד אותך. ברור שהטרדה היא קוסמטית בלבד... את העבודה מבצע הפילטר גם אם יוצאים מים עם בועות.
אדי

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #17 

espressotech כתב:זה היה רלוונטי אם המים לא היו עוברים הרתחה בדוד של מכונת הקפה , גם הסנן פחם עצמו מהווה חממה לחיידקים גם כשמגיעים אליו מים עם כלור. אולם לאחר מעבר בדוד מכונת הקפה לא צריכה להיות בעיה בנושא.
...
אני לא הייתי מהמר. גרגירי השרף במרכך פורוזיביים וכושר הריכוך תלוי ביכולת מים לחדור לקפילרות הללו. אם הן נסתמות בגלל גידולים מיקרוביאליים, השרף מפסיק לתפקד. במקרה של סנן פחם פעיל, במקרה הגרוע מחליפים אותו פעם בכמה זמן והחדש מתפקד ללא בעיה. במקרה של שרך שיש לרענן אתה עלול להגיע למצב שהשרף גמור וסתום ושום רענון לא יעזור יותר.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #18 

אני משתמש במים ממתקן המים שברשותי שיש בו מסנן פחם PENTAK,האם עלי לחדול מכך על מנת לא להרוס את המסנן עם הרזין?,האם כדאי להשתמש במי ברז רגילים במקרה הזה?.

gastro
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #19 

שאלות:
1. איפה קניתם את מסנן הפחם? (אני מיקנעם)
2. איפה קניתם את החיבורים (אצלי יש מעבר ל8 מ"מ ואצלכם בתמונות הכל נראה הרבה יותר טוב עם הצנרת ממתכת)
תודה.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #20 

מסנן אפשר לקנות אצל אמיגו, את כל סוגי המעבירים למיניהם בהום סנטר, אייס וכו', ואם אתה מזדמן לרמת ישי שזה לא רחוק מדי בשבילך, אצל "אלי לבן".

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”